Česko – Švajčiarsko 2:0 (kon.)
koniec
Česko
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Švajčiarsko
cz Streda 08.02.2023, 18:30 • Romanshorn, Švýcarsko • Turnaj piatich krajín (U17)
Partner:
     
    Česká reprezentace dala zapomenout na nezdar s Finskem, domácí Švýcary porazila výsledkem 2:0.

    Důležitý první gól vsítil v 11. minutě Dominik Pavlík, jenž mimo dosah gólmana ztečoval nahození Humeníka. České vedení vylepšil ve 36. minutě plzeňský talent Adam Benák, který tváří v tvář brankáři uspěl bekhendovou střelou. Třetí třetina již žádný gól nepřinesla, a to ani při powerplay domácího celku.

    Třetí utkání turnaje odehraje Česko ve čtvrtek v 18:30 proti Švédsku, Švýcaři ve stejný den změří síly s dosud neporaženými Američany. (20:42:00)
     
    Střely na bránu: 24 – 27.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Se sirénou oznamující konec zápasu neudržel nervy na uzdě Lenny Giger. Do statistik mu rozhodčí připsali dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    59:47
    Po dalším vyhození rozhodčí nemohl odpískat zakázané uvolnění, protože ke kotouči dojel nejrychleji český forvard. Závěr zápasu probíhá v bezpečné vzdálenosti od Maříkovy svatyně.
     
    59:22
    Defenziva českého celku funguje na jedničku. Přihrávka do zahuštěného prostoru zůstala u brusle Adama Benáka, který vyhodil puk do středního pásma.
     
    58:53
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
     
    58:53
    První útok v šesti hráčích skončil nezdarem. Z pravého kruhu střílel Nolan Cattin, blokující konkurent přizvedl hrací předmět do ochranné sítě.
     
    58:25
    Švýcarští hokejisté získali útočné pásmo a Janosch Hrdina odjel na střídačku. Domácí mužstvo zkouší powerplay.
     
    57:45
    Zatím se tak ale neděje. Místo toho zpoza levého kruhu nahazoval Adam Ošmera a jeden z bránících hokejistů puk ztečoval těsně vedle levé tyče.
     
    57:17
    Nadvakrát, ale přece dostal Adam Benák puk do středního pásma. Lze očekávat, že pokud Švýcarsko získá tlak v útočné třetině, sáhne k powerplay.
     
    56:47
    Brejk rozjel Adam Titlbach. Před modrou čárou ho však rozhodil vystoupivší Niklas Blessing, český útočník sám na sobě způsobil ofsajd.
     
    56:23
    Nils Wehrli naznačil přihrávku před bránu, aby nakonec vypálil z poměrně ostrého úhlu, ovšem pouze do boční sítě.
     
    55:55
    Do útočné třetiny nabruslil Simone Cavadini. Poté zabrzdil a na modrou nabil Basilemu Sansonnensovi, ten vypálil z první příliš vysoko.
     
    55:22
    Po dalším neúspěšném útoku Švýcarska je české vítězství zase o něco blíž. Kličkovaná Jamieho Villarda skončila ještě ve středním pásmu.
     
    54:39
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Ondřej Kos nahrávkou doprava na Maxmiliana Currana, jenž ve velké příležitost minul levou tyč.
     
    54:28
    Snahu o rychlé založení útoku si David Bosson rozmyslel. Raději počkal za vlastní bránou na vystřídání spoluhráčů, následně přenechal touš přijíždějícímu bekovi Geisserovi.
     
    53:50
    Pokračujeme v plném počtu na obou stranách. Jamiro Reber i Lukáš Král okamžitě zamířili na střídačku, aby nehrozila žádná další potyčka.
     
    53:21
    Matyáš Humeník získal útočné pásmo po levé lajně. S hlavou nahoře pak vyzkoušel křižný pas na Pavlíka, zastavil ho Paul Mottard.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 11. Pavlík (Humeník, Skok), 36. Benák (Skok, L. Král)


    Česko: Mařík (Milota) – Hlinský (C), Svozil, Chaloupka, Fibigr, Ošmera, Skok, A. Král – Jecho, Curran, Kos – L. Král, Benák, Titlbach – Vaculík, Pavlík, Humeník – Veselský, Pastor, Spilka – Klíma.
    Tréner: Václav Eismann

    Švajčiarsko: Hrdina (Soler) – Geisser, Muggli (C), Meier, Ustinkov, Blessing, Johnson, Sansonnens, Cavadini – Mottard, Antenen, Wehrli – Cattin, Tarchini, Bosson – Villard, Reber, Ponzetto – Wey, Grossniklaus, Giger.
    Tréner: Patrick Schöb

    Rozhodca: Urban, Weber – Urfer, Hodel