Sassuolo – Neapol 0:2 (kon.)
koniec
U.S. Sassuolo Calcio
0:2 (0:2)
SSC Neapol
cz Piatok 17.02.2023, 20:45 • Mapei Stadium – Città del Tricolore, Reggio Emilia • Talianska Seria A • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10. (22:57:29)
     
    Fotbalisté Neapole ukázali, že na čele italské nejvyšší soutěže nejsou náhodou, v předehrávce 23. kola zvítězili na stadiónu Sassuola 2:0.

    Důležitý první gól vstřelil ve 12. minutě Chviča Kvaracchelija, který po sólu z polovině hřiště skóroval z hranice velkého vápna přízemní střelou k pravé tyči. Pojistku hosté přidali ve 33. minutě, kdy Victor Osimhen ránou z ostrého úhlu dokonale zaskočil gólmana. Kontaktní gól domácí vsítili ve 40. minutě, avšak trefa Frattesiho neplatila pro ofsajd Defrela. Druhý poločas se nesl v poklidnějším duchu, hosté si kontrolovali náskok a v nastaveném čase dokonce přidali třetí zásah, ale i v tomto případě zasáhl VAR, na Simeoneho gól hlavou asistující Lozano stál v ofsajdu.

    Svěřenci kouče Spallettiho udělali další důležitý krok směrem k zisku titulu, na čele disponují před druhým Interem už osmnáctibodovým náskokem. Sassuolo zůstává na patnáctém místě, na sestupové pásmo má k dobru sedm bodů.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Centrující Lozano stál v době nahrávky na svou osobu v ofsajdu
     
    90+5
    Ale pozor, branka neplatí! Arbitr Colombo dostal od videorozhodčího informaci, že asistující Lozano dostal nahrávku do ofsajdu.
     
    90+4
    Lídr italské nejvyšší v soutěži v poslední vteřinách přidává ještě třetí kousek! Spolupráce dvou střídajících fotbalistů zafungovala dokonale. Lozano od pravé lajny dokonale nacentroval na hlavu GIOVANNIHO SIMEONEHO, za zakončením k pravé tyčce se Consigli jenom podíval.
     
    90+3
    Váhajícího Tanguye Ndombèlého odstavil Martin Erlić čistým způsobem, chorvatského stopera naopak nedovoleně atakoval presující Giovanni Simeone.
     
    90+2
    Sassuolo tuší, že si na domácí půdě žádné body neponechá. Nadir Zortea místo spěchání do ofenzivy zapojil do hry nohama brankáře Consigliho.
     
    90+1
    Přes Lozana si Andrea Pinamonti píchl balón do vápna, jenže okamžitě u něj byl Kim Min-čä a ukázkově tělem protihráče poslal k zemi. O faulu nemohla být řeč.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Giovanni Simeone viděl Mathíase Oliveiru, avšak adresoval mu příliš dlouhou přihrávku, levý bek dostihl míč až za postranní čárou.
     
    88
    Žolík Kristian Thorstvedt ještě mohl zdramatizovat koncovku. Zleva dostal do nohy parádní střílený centr, levačkou ale vypálil z prvního doteku mimo tři tyče.
     
    87
    Lídr soutěže nechává soupeře kombinovat na útočné polovině, ovšem zároveň daleko od pokutového území. Alex Meret je blízko k zisku čistého konta.
     
    86
    Stanislav Lobotka vymyslel zajímavý pas k pravé lajně na Hirvinga Lozana, jenž měl před sebou posledního konkurenta, kličkou na střed Nadira Zorteu neobelstil.
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Maxime López, přichází Pedro Obiang.
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Davide Frattesi, přichází Agustín Álvarez.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Eljif Elmas, přichází Alessio Zerbin.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Giovanni Simeone.
     
    84
    Zničehonic na trávník usedl Victor Osimhen. Drží se za pravý zadní stehenní sval. Jeho zranění by bylo velkou komplikací pro Neapol, které se blíží důležité utkání Ligy mistrů proti Frankfurtu.

    Milan Huppert

    Góly: 12. Kvaratskhelia (Oliveira), 33. Osimhen (Rrahmani)

    Karty:   43. Lauriente (SAS), 81. López (SAS) – 53. Elmas (NEA), 68. Zieliński (NEA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10.
    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Zortea, Erlić, Ruan, Rogério – Frattesi (85. Álvarez), López (85. Obiang), Henrique (79. Thorstvedt) – Bajrami (79. Ceïde), Defrel (57. Pinamonti), Lauriente.
    Náhradníci: Pegolo, Russo – D. Berardi, L. D'Andrea, G. Ferrari, Harroui, Marchizza, Müldür.

    Tréner: Alessio Dionisi

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim Min-jae, Oliveira – Anguissa (78. Ndombèlé), Lobotka, Elmas (85. Zerbin) – Politano (58. Zieliński), Osimhen (85. Simeone), Kvaratskhelia (78. Lozano).
    Náhradníci: Gollini, Marfella – Bereszyński, Demme, Gaetano, Jesus, Østigård, Rui, Zedadka.

    Tréner: Luciano Spalletti

    Rozhodca: Colombo – Galetto, Tolfo