Třinec – Varnsdorf 2:1 (kon.) | Dukla Praha – Slavia B 4:1 (kon.) | Prostějov – Příbram 0:2 (kon.)
Opava – Vlašim 0:1 (kon.) | Líšeň – Vyškov 0:1 (kon.)
koniec
FK Třinec
2:1 (1:0)
FK Varnsdorf
cz Sobota 18.03.2023, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Hezké sobotní dopoledne z města, které v těchto dnech žije především hokejem. Fotbal je aktuálně na druhé koleji, přesto se třinečtí fotbalisté poprvé v roce 2023 představí v soutěžním utkání před domácím publikem. Jejich soupeřem bude Varnsdorf, se kterým mají místní fanoušci velmi přátelské vztahy.
     
    FK VARNSDORF

    Severočeši jsou jedním ze čtyř týmů, kteří na jaře sehráli pouze jeden zápas. Nepřízeň počasí, konkrétně velké množství sněhu, bylo příčinou minulého volného víkendu. Varnsdorf sehraje duel s Duklou až v dubnu.

    V prvním jarním utkání tým trenéra Miroslava Holeňáka remizoval v Prostějově 1:1, když o body přišel gólem v nastaveném čase. Jedinou trefu žlutomodrých zaznamenal Patrik Schön.

    Poslední zápas Varnsdorfu:

    Prostějov – Varnsdorf 1:1 (0:1)
    Branky: 90+2. Bialek – 23. Schön. Rozhodčí: Rouček – Dobrovolný, Černoevič. ŽK: Kulig – Kouřil. Diváci: 160.

    Varnsdorf: Vaňák – Bláha, Kouřil, Kubista, Kurka, Ondráček (69. Ludvíček) – Richter, Samko (80. Dufek), Schön (88. Švanda) – Tanko (88. Rudnytskyy), Zbrožek. Trenér: Holeňák.
     
    FK TŘINEC

    Slezané na jaře sehráli oba duely, jenže bodů mají méně než jejich soupeř. Dvě prohry s pražskými celky odsunuly Třinec na poslední místo ve druhé lize.

    Oba zápasy měly jedno společné – dva brzké góly v úvodu druhého poločasu. První gól padl do 20 sekund, druhý následně ve třetí minutě. Pražské celky si těmito góly vytvořily dvoubrankový náskok, který už Slezané nedokázali stáhnout.

    Jarní zápasy Třince:

    Dukla – Třinec 2:0 (0:0)
    Branky: 46. Kozel, 48. Moulis. Rozhodčí: Volek – Pochylý, Pospíšil. ŽK: Špatenka, Holiš, Kozel – Hýbl, Turyna. Diváci: 569.

    Třinec: Hasalík – Szewieczek, Brak, Foltyn, Hýbl – Habusta – Gembický (61. Turyna), Machuča (61. Samiec), Holík, Kania (77. Hrdlička) – Juřena. Trenér: Zbončák.

    Slavia B – Třinec 3:1 (1:1)
    Branky: 16. Šubert, 46. Beran, 48. Jurečka – 32. Turyna. Rozhodčí: Adámková – Dohnálek, Šafránková. ŽK: Holík, Samiec, Hýbl (všichni Třinec). Diváci: 385.

    Třinec: Hasalík – Szewieczek (67. Hrdlička), Brak, Foltyn, Hýbl (81. Slaninka) – Habusta, Machuča, Holík (67. Jursa), Kania, Samiec – Turyna (67. Juřena). Trenér: Zbončák.
     
    Bilance celkem
    TRI: 4 – 6 – 8 (skóre 19:29)
    VDF: 8 – 4 – 5 (skóre 26:19)

    Bilance doma/venku:
    TRI: 3 – 3 – 3 (skóre 14:15)
    VDF: 1 – 3 – 4 (skóre 7:13)

    Nejlepší střelci:
    TRI: Tomáš Omasta (3)
    VDF: Abdullahi Tanko (5)
     
    Úvodní sestavy:

    FK Třinec: Adamuška – Jursa, Brak, Foltyn, Slaninka – Habusta (C), Machuča – Samiec, Holík, Kania – Turyna.
    Náhradníci: Hasalík – Tandara, Hýbl, Gembický, Juřena, Straňák, Hrdlička.
    Trenér: Zbončák.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Bláha (C), Kouřil, Kubista, Kurka, Ondráček – Richter, Samko, Schön – Tanko, Zbrožek.
    Náhradníci: Sirotník – Penc, Ludvíček, Dufek, Švanda, Osmančík.
    Trenér: Holeňák.

    Rozhodčí: Raplík – Arnošt, Mojžíš.
     
    Dnešní utkání je věnováno nejen otcům v rámci akce Víkend otců, ale zde na stadionu Rudolfa Labaje také boji proti leukémii pod názvem Nahraj na novou šanci, daruj kostní dřeň. Více se o tom můžete dozvědět na klubovém webu domácího celku, nebo na stránkách www.kostnidren.cz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Třinečtí zkusili hrát aktivně, ale Kania byl později u míče než brankář Vaňák, který skákající balón odkopl do bezpečných prostor daleko od vlastní branky.
     
    2
    Holík přihrál do běhu Turynovi, který při sprintu zakopl o drn a upadl na zem. Na druhé straně musel před Tankem zasáhnout brankář Adamuška.
     
    5
    Po svižném úvodu tempo trochu opadlo, hosté se snaží kontrolovat míč.
     
    8
    Zajímavá šance v podání domácích. Habusta rychlou přihrávkou vysunul na levé straně Kaniu, který vběhl do pokutového území a zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Holíka. Třinecký záložník zkusil vystřelit z první, ale střela mu vůbec nesedla a míč nedoskákal ani k brance. Dřív u něj byli beci ve žlutých dresech.
     
    10
    Holík rozehrál rohový kop na Samiece, který vyběhl od přední tyče, ten následně přihrál na hranici šestnáctky Habustovi. Třinecký záložník si zpracoval míč a po zemi vystřelil na branku. Ani jemu střela nesedla a gólman Vaňák stihl doběhnout k levé tyči, aby jej sebral.
     
    14
    Slezané se podél pravé postranní čáry dostali až k rohovému praporku, kde bojují o nějakou šanci.
     
    15
    Centr Jursy z pravého kraje odhlavičkoval z pokutového území vytáhlý obránce Kouřil.
     
    18
    Tvrdý střet mezi Tankem a Foltynem končí rozmíškou mezi oběma týmy. Rozhodčí strkajícím hráčům neukázal žlutou kartu. Tu inkasoval varnsdorfský Tanko, který byl viníkem střetu.
     
    19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! Po centru Jursy z pravé strany si k zadní tyči naběhl MARTIN SLANINKA a přesnou hlavičkou umístil míč nechytatelně k tyči. Brankář Vaňák letěl vzduchem marně – 1:0!
     
    22
    Slezané na chvíli zatlačili svého soupeře do šestnáctky, centr Kanii prodloužil Kouřil k Turynovi, ale ten se neodhodlal k bleskové střele. Celou akci zbrzdil. Následný centr Holíka na zadní tyč byl na Machuču příliš dlouhý.
     
    25
    Trenér Holeňák zareagoval na vývoj zápasu střídáním. Dolů šel Adam Ondráček a na hřiště vyběhl Pavel Osmančík.
     
    28
    Schön se zkoušel prosadit po pravé straně, s míčem si naběhl na hranici šestnáctky, odkud chtěl vyslat střílený centr před branku, ale míč neprocedil přes dvojici bránících hráčů.
     
    30
    Po střetu u varnsdorfské lavičky se rozzlobil trenér Holeňák. Klidnit ho museli dva rozhodčí, nakonec to ustál bez karty.
     
    31
    Po faulu na Jursu uviděl žlutou kartu varnsdorfský Kristian Zbrožek.
     
    32
    Nepříjemný centr Machuči z přímého kopu přizvedl za branku jeden z bránících hráčů.
     
    33
    Krásná akce domácích! Rohový kop Kanii přilétl na nohu Turyny, který z první vystřelil. Brankář Vaňák reflexivně lehl na zem a míč vyrazil, následně jeden z jeho spoluhráčů odkopl balón těsně vedle levé tyče.
     
    34
    Kania zahrál rohový kop na přední tyč, kde byl Foltyn, ale míč do branky nedostal.
     
    36
    Nákop Jursy z vlastní poloviny prodloužil Samiec hlavou za sebe, kam si naběhl Turyna, ale ten svým centrem vybojoval pouze autové vhazování.
     
    36
    Po autovém vhazování se míč odrazil na hranici vápna, kam si naběhl domácí kapitán Habusta a střelou z první po zemi těsně minul levou tyč Vaňákovy branky!
     
    37
    Souboj kapitánů odnesl na třinecké polovině Bláha. Rozhodčí odpískal faul a hosté budou zahrávat přímý kop z nějakých třiceti metrů.
     
    38
    Na přímý kop Kurky si na zadní tyč naběhl Kubista a nechybělo moc, aby míč trknul do domácí branky. Diváci si na stadionu hluboce oddechli.
     
    40
    Standardní situace na druhé straně nepřinesla nic zajímavého, míč proskákal kolem hráčů až do zámezí.
     
    41
    Hosté zkoušejí zlobit přímými kopy, jeden takový vypustil ze své kopačky Kurka, ale jeho spoluhráči to měli na zadní tyči k míči daleko.
     
    42
    Hra se přesunula na druhou stranu, kde se do polovysokého míče opřel v pokutovém území Turyna, ale střela z voleje se odrazila od země a dolétla přímo do náručí gólmana Vaňáka.
     
    44
    Samiec zkoušel projít po pravém křídle kolem Kubisty, ale pomohl si faulem, což postřehl i pomezní rozhodčí.
     
    45+1
    Tanko si v souboji o míč na hranici pokutového území pomohl faulem, když podrazil domácího obránce Foltyna.
     
    45+1
    Rozhodčí prodlouží první poločas minimálně o tři minuty.
     
    45+3
    Velké šance Třince! Turyna vybídl přihrávkou na pravou stranu ke dvěma střelám Holíka, první pokus gólman Vaňák vyrazil k třineckému záložníkovi, po druhém se dostal k míči Habusta, který odcentroval na zadní tyč, odkud hlavičkoval Slaninka nad bránu!
     
    45+4
    V závěru první půle centroval Kurka z pravé strany na hranici šestnáctky, kde se dostal k hlavičce Zbrožek, ale míč letěl do středu brány, kde byl připravený gólman Adamuška.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Třinec vzal zápas do svých rukou, od úvodních minut byl lepším a hlavně nebezpečným týmem, vytvořil si více šancí a jednu proměnil, když varnsdorfská obrana neuhlídala Slaninovu hlavičku. I hosté místy zlobili, ale branku Adamušky nedokázali vážněji ohrozit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér Holeňák sáhl o přestávce k další změně. Denny Samko zůstal v šatně, místo něj přišel na trávník Ladislav Dufek.
     
    47
    Nákop Kubisty do pokutového území chytil brankář Adamuška, navíc rozhodčí odmával ofsajd.
     
    48
    Nepříjemný centr Machuči z pravé strany dokázal brankář Vaňák vyrazit před dobíhajícím Samiecem.
     
    49
    Richter dostal na pravém kraji míč od Schöna, ale jeho centr vylétl jen do ochranné sítě.
     
    51
    Po centru Schöna z pravého kraje se k hlavičce dral Dufek, ale ve výskoku postrčil bránícího Foltyna. Rozhodčí odpískal faul útočícímu hráči.
     
    52
    Jeden z třineckých hráčů zůdtal ležet na trávníku, zřejmě dostal úder do žeber. Rozhodčí faul nepískal, Foltyn odchází za postranní čáru.
     
    53
    Turyna zkoušel pláchnout po pravé straně, ale už neměl síly oběhnout Kubistu. I proto zkusil přihrát patičkou na Kaniu, jenže to hráči Varnsdorfu přečetli a třineckou šanci ukončili.
     
    55
    Kania zahrál přímý kop z pravé strany, ale jeho vysoký centr skončil jen v rukou brankáře Vaňáka.
     
    56
    Po přihrávce z pravé strany od Turyny se k míči dostal Kania a z otočky vystřelil těsně vedle pravé tyče! Jeden z hráčů Varnsdorfu zřejmě míč tečoval, protože následuje rohový kop.
     
    56
    Rohový kop Machuči hosté odvrátili a vyrazili do protiútoku, který přerušil skluzem u středové čáry Jursa.
     
    60
    Krásná akce Třince, Holík přihrál z pravé strany před malé vápno Machučovi, který zkoušel patičkou překvapit brankáře Vaňáka, ale míč za brankovou čáru nezamířil.
     
    61
    Utkání je pohodové na tribuně, ale nervózní na hřišti. Rozhodčí museli řešit další strkanici, nakonec to hlavní vyřešil bez žluté karty.
     
    62
    Rohový kop pro Varnsdorf, poté co centr z levé strany zkoušel hlavičkovat do brány Osmančík, ale míč se odrazil od třineckého hráče do zámezí.
     
    64
    Po faulu u varnsdorfské střídačky se zažlutilo také na třinecké straně, osobním trestem byl potrestán Ondřej Machuča.
     
    67
    Další žlutá karta pro domácího hráče, poté co Martin Foltyn fauloval nějakých deset metrů před šestnáctkou Osmančíka.
     
    68
    Slezané se ubránili útočné akci soupeře, střelu z pravé strany šestnáctky zblokovali, když do třineckých nohou pálil Zbrožek.
     
    69
    Další roh pro hosty, když se zkoušel po pravé straně protáhnout s míčem Richter, ale Slaninka ho skluzem zastavil.
     
    70
    Rohový kop Schöna z pravé strany odvrátili domácí k Dufkovi, který vyslal zpoza šestnáctky vysokou svíci, ta doletěla do náručí gólmana Adamušky.
     
    71
    Domácí střídají, unaveného Daniela Turynu nahradil na hrotu Václav Juřena.
     
    72
    Juřena se hned v úvodu svého působení na trávníku představil Vaňákovi, do kterého zajel i s míčem. Rozhodčí odpískal faul třineckého útočníka.
     
    74
    Varnsdorf zkoušeli útočit levou stranou, ale Tanko přišel o míč v souboji s Habustou.
     
    76
    Jursův centr z pravého kraje proskákal v pokutovém území kolem Juřeny, následně míč odkopl jeden z varnsdorfských hráčů.
     
    77
    Poprvé se představí třineckému publiku Lukáš Hrdlička, který nahradil Lukáše Holíka.
     
    77
    Rohový kop Varnsdorfu zblokoval Slaninka na další roh.
     
    78
    Ani tento roh hostům nevyšel, přesto jsou hráči ve žlutých dresech u míče. Třinec se v posledních minutách více zatáhl na vlastní polovinu.
     
    79
    Dufek se uvolnil ve středu pole a vypálil z nějakých pětadvaceti metrů přímo do horní části břevna!
     
    80
    Domácí naposledy střídají, Ondřeje Machuču nahradil Marián Tandara, který v minulých dnech obdržel reprezentační pozvánku do slovenské jednadvacítky.
     
    82
    Vypadalo to na slibnou akci Varnsdorfu, ale nepřesnosti celý protiútok tři na dva zmařily. Nakonec se ke střele zpoza šestnáctky odhodlal Osmančík, ale pokus letící kolem třineckých hráčů zamířil jen vedle levé tyče domácí branky.
     
    83
    Centr z levé strany sklepl Zbrožek k Bláhovi, který vystřelil těsně za hranicí pokutového území, ale jeho nepříliš prudkou střelu lapil gólman Adamuška.
     
    85
    Kania se dral levou stranou do pokutového území, ale bránící hráč soupeře mu včas překřížil cestu do nebezpečného prostoru.
     
    86
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Po centru Bláhy z levé strany se k hlavičce na zadní tyči dostal PETR KURKA a střelou na druhou tyč vyrovnal na 1:1!
     
    87
    Hosté po gólu vystřídali. Patrika Schöna zastoupil David Ludvíček.
     
    88
    Utkání se nám trochu vyhrotilo, Třinečtí zkusili rozehrát standardku narychlo, jenže rozhodčí přerušil hru. Vznikla rozmíška, kterou sudí potrestal žlutými kartami. Tu obdrželi Martin Kouřil a Václav Juřena. Za protesty pak viděl stejný kartónek trenér Martin Zbončák. Další žlutou kartu inkasoval ještě domácí Martin Slaninka.
     
    90
    K přímému kopu z pětadvaceti metrů se odhodlal Kania, ale přestřelil nejen zeď, ale také branku.
     
    90+1
    6 minut, minimálně tolik minut přidá hlavní rozhodčí ve druhém poločase.
     
    90+2
    Dnešní zápas navštívilo 612 diváků.
     
    90+2
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané strhávají vedení na svou stranu! Nepovedený centr Samiece z levé strany se odrazil na hranici vápna, kam si naběhl JAKUB HABUSTA a skákavou střelu uklidil k pravé tyči – 2:1!
     
    90+4
    Hosté ještě sáhli k dvojímu střídání, hřiště opustili Richter s Tankem a místo nich přišli Penc se Švandou.
     
    90+5
    Přímý kop Kurky z pravé strany vyboxoval Adamuška vedle branky, následně se o centr pokusil Zbrožek, ale při snaze kopnout míč před branku upadl. Následně mu jeden z třineckých hráčů slovně naložil, za což ho podrazil.
     
    90+6
    Za zdržování hry inkasoval žlutou kartu brankář Jiří Adamuška.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Byly to nervy nejen na hřišti, ale i v hledišti. Zápas měl šťastný konec pro domácí, kteří v závěru dokázali odpovědět na vyrovnávací gól Kouřila a ze zápasu berou tři body.
     
    Třinečtí se po vítězství posunuli v tabulce před pražská "S" na 14. místo, která mají zápas 19. kola k dobru. Varnsdorf zůstává pátý se čtyřbodovým náskonem na šestou Chrudim.

    V dalším zápase čeká třinecké fotbalisty cesta do Vlašimi, tam se s domácím týmem utkají po reprezentační přestávce na Apríla. Varnsdorf o den dřív sehraje svůj duel 20. kola v Příbrami.
     
    Z třineckého stadionu Rudolfa Labaje to je vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu, třeba ve společnosti sportovních online přenosů. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (12:57:22)

    Igor Mainka

    Góly: 19. Slaninka, 90+2. Habusta – 86. Kurka

    Karty:   64. Machuča (TRI), 67. Foltyn (TRI), 88. Juřena (TRI), 88. Zbončák (trenér) (TRI), 88. Jursa (TRI), 90+6. Adamuška (TRI) – 18. Tanko (VDF), 31. Zbrožek (VDF), 88. Kouřil (VDF)


    FK Třinec: Adamuška – Jursa, Foltyn, Brak, Slaninka – Habusta (C), Samiec – Holík (77. Hrdlička), Machuča (80. Tandara), Kania – Turyna (71. Juřena).
    Náhradníci: Hasalík – Hýbl, Gembický, Straňák.

    Tréner: Zbončák.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Richter (90+4. Penc), Kouřil, Kubista, Kurka – Bláha (C) – Schön (87. Ludvíček), Zbrožek, Ondráček (25. Osmančík), Samko (46. Dufek) – Tanko (90+4. Švanda).
    Náhradníci: Sirotník.

    Tréner: Holeňák.

    Rozhodca: Raplík – Arnošt, Mojžíš.

    Diváci: 612