Třinec – Varnsdorf 2:1 (kon.) | Dukla Praha – Slavia B 4:1 (kon.) | Prostějov – Příbram 0:2 (kon.)
Opava – Vlašim 0:1 (kon.) | Líšeň – Vyškov 0:1 (kon.)
koniec
FK Třinec
2:1 (1:0)
FK Varnsdorf
cz Sobota 18.03.2023, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Za zdržování hry inkasoval žlutou kartu brankář Jiří Adamuška.
     
    90+4
    Hosté ještě sáhli k dvojímu střídání, hřiště opustili Richter s Tankem a místo nich přišli Penc se Švandou.
     
    90+2
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané strhávají vedení na svou stranu! Nepovedený centr Samiece z levé strany se odrazil na hranici vápna, kam si naběhl JAKUB HABUSTA a skákavou střelu uklidil k pravé tyči – 2:1!
     
    88
    Utkání se nám trochu vyhrotilo, Třinečtí zkusili rozehrát standardku narychlo, jenže rozhodčí přerušil hru. Vznikla rozmíška, kterou sudí potrestal žlutými kartami. Tu obdrželi Martin Kouřil a Václav Juřena. Za protesty pak viděl stejný kartónek trenér Martin Zbončák. Další žlutou kartu inkasoval ještě domácí Martin Slaninka.
     
    87
    Hosté po gólu vystřídali. Patrika Schöna zastoupil David Ludvíček.
     
    86
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Po centru Bláhy z levé strany se k hlavičce na zadní tyči dostal PETR KURKA a střelou na druhou tyč vyrovnal na 1:1!
     
    80
    Domácí naposledy střídají, Ondřeje Machuču nahradil Marián Tandara, který v minulých dnech obdržel reprezentační pozvánku do slovenské jednadvacítky.
     
    79
    Dufek se uvolnil ve středu pole a vypálil z nějakých pětadvaceti metrů přímo do horní části břevna!
     
    77
    Poprvé se představí třineckému publiku Lukáš Hrdlička, který nahradil Lukáše Holíka.
     
    71
    Domácí střídají, unaveného Daniela Turynu nahradil na hrotu Václav Juřena.
     
    67
    Další žlutá karta pro domácího hráče, poté co Martin Foltyn fauloval nějakých deset metrů před šestnáctkou Osmančíka.
     
    64
    Po faulu u varnsdorfské střídačky se zažlutilo také na třinecké straně, osobním trestem byl potrestán Ondřej Machuča.
     
    60
    Krásná akce Třince, Holík přihrál z pravé strany před malé vápno Machučovi, který zkoušel patičkou překvapit brankáře Vaňáka, ale míč za brankovou čáru nezamířil.
     
    56
    Po přihrávce z pravé strany od Turyny se k míči dostal Kania a z otočky vystřelil těsně vedle pravé tyče! Jeden z hráčů Varnsdorfu zřejmě míč tečoval, protože následuje rohový kop.
     
    46
    Trenér Holeňák sáhl o přestávce k další změně. Denny Samko zůstal v šatně, místo něj přišel na trávník Ladislav Dufek.
     
    45+3
    Velké šance Třince! Turyna vybídl přihrávkou na pravou stranu ke dvěma střelám Holíka, první pokus gólman Vaňák vyrazil k třineckému záložníkovi, po druhém se dostal k míči Habusta, který odcentroval na zadní tyč, odkud hlavičkoval Slaninka nad bránu!
     
    38
    Na přímý kop Kurky si na zadní tyč naběhl Kubista a nechybělo moc, aby míč trknul do domácí branky. Diváci si na stadionu hluboce oddechli.
     
    36
    Po autovém vhazování se míč odrazil na hranici vápna, kam si naběhl domácí kapitán Habusta a střelou z první po zemi těsně minul levou tyč Vaňákovy branky!
     
    33
    Krásná akce domácích! Rohový kop Kanii přilétl na nohu Turyny, který z první vystřelil. Brankář Vaňák reflexivně lehl na zem a míč vyrazil, následně jeden z jeho spoluhráčů odkopl balón těsně vedle levé tyče.
     
    31
    Po faulu na Jursu uviděl žlutou kartu varnsdorfský Kristian Zbrožek.
     
    25
    Trenér Holeňák zareagoval na vývoj zápasu střídáním. Dolů šel Adam Ondráček a na hřiště vyběhl Pavel Osmančík.
     
    19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! Po centru Jursy z pravé strany si k zadní tyči naběhl MARTIN SLANINKA a přesnou hlavičkou umístil míč nechytatelně k tyči. Brankář Vaňák letěl vzduchem marně – 1:0!
     
    18
    Tvrdý střet mezi Tankem a Foltynem končí rozmíškou mezi oběma týmy. Rozhodčí strkajícím hráčům neukázal žlutou kartu. Tu inkasoval varnsdorfský Tanko, který byl viníkem střetu.
     
    10
    Holík rozehrál rohový kop na Samiece, který vyběhl od přední tyče, ten následně přihrál na hranici šestnáctky Habustovi. Třinecký záložník si zpracoval míč a po zemi vystřelil na branku. Ani jemu střela nesedla a gólman Vaňák stihl doběhnout k levé tyči, aby jej sebral.
     
    8
    Zajímavá šance v podání domácích. Habusta rychlou přihrávkou vysunul na levé straně Kaniu, který vběhl do pokutového území a zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Holíka. Třinecký záložník zkusil vystřelit z první, ale střela mu vůbec nesedla a míč nedoskákal ani k brance. Dřív u něj byli beci ve žlutých dresech.

    Igor Mainka

    Góly: 19. Slaninka, 90+2. Habusta – 86. Kurka

    Karty:   64. Machuča (TRI), 67. Foltyn (TRI), 88. Juřena (TRI), 88. Zbončák (trenér) (TRI), 88. Jursa (TRI), 90+6. Adamuška (TRI) – 18. Tanko (VDF), 31. Zbrožek (VDF), 88. Kouřil (VDF)


    FK Třinec: Adamuška – Jursa, Foltyn, Brak, Slaninka – Habusta (C), Samiec – Holík (77. Hrdlička), Machuča (80. Tandara), Kania – Turyna (71. Juřena).
    Náhradníci: Hasalík – Hýbl, Gembický, Straňák.

    Tréner: Zbončák.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Richter (90+4. Penc), Kouřil, Kubista, Kurka – Bláha (C) – Schön (87. Ludvíček), Zbrožek, Ondráček (25. Osmančík), Samko (46. Dufek) – Tanko (90+4. Švanda).
    Náhradníci: Sirotník.

    Tréner: Holeňák.

    Rozhodca: Raplík – Arnošt, Mojžíš.

    Diváci: 612