Liverpool – Fulham 1:0 (kon.) | Manchester City – West Ham 3:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:0 (1:0)
Fulham FC
cz Streda 03.05.2023, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:08:52)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 3 – 3
    Střely mimo: 12 – 6
    Držení míče: 58 % – 42 %
    Rohové kopy: 7 – 5
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 10 – 8
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    Fulham potřetí za sebou nebodoval a zůstal přikován na desátém místě. Liverpool si na páté pozici vybudoval pětibodový náskok na šestý Tottenham a současně se přiblížil čtvrtému Manchesteru United na čtyři body.
     
    Navzdory páté ligové výhře v řadě se na Anfield Road bujaré oslavy nekonají. Liverpool dnešní vítězství 1:0 vysloveně protrpěl. Z herní převahy si nevytvořil žádnou šanci a v 39. minutě mu pomohla jediná nepozornost výtečně organizované obrany Fulhamu. Diopova chyba měla za následek pokutový kop a jediný gól z kopačky Mohameda Salaha. The Cottagers se po změně stran popasovali se silným tlakem a do posledních minut drželi šanci na dobrý výsledek. Carlos Vinícius v nadějné příležitosti na vyrovnání ztroskotal na pravačce Alissona a gólem nakonec neskončil ani pokus Decordovy-Reida z úplného konce nastaveného času.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Fanouškům Liverpoolu zatuhla krev v žilách! Diop vyhrál hlavu do levé strany. Daniel James z ní servíroval míč do ohně a Cordova-Reid pod vlivem souboje s van Dijkem zakončil nad bránu.
     
    90+4
    Takticky nejlépe to neudělal ani Jordan Henderson. Mohl podržet míč na útočné polovině, ale on ho místo toho z dálky napálil nad branku.
     
    90+3
    Palhinha byl Hendersonem faulován vedle středového kruhu. V přechodové fázi si hráči Fulhamu nevyhověli a ztratili tím spoustu času, kterého do konce zápasu zbývá naprosté minimum.
     
    90+2
    Jordan Henderson byl několik desítek sekund v péči fyzioterapeuta. Za postranní čarou se ale dlouho nezdržel a teď už je zpět na place.
     
    90+1
    Jordan Henderson za sebou očekával Elliotta. Ten se ale pohnul někam jinam a patička domácího kapitána připadla Solomonovi.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty.
     
    89
    Adarabioyo špatně roztáhl hru na pravý kraj. Kebanovi domácí fotbalisté balon vyfoukli a na pár sekund ho poslali dostatečně daleko od Alissona.
     
    88
    Liverpool se v plném počtu srovnal na obranné polovině. Solomon kolmicí malinko zahnal Decordovu-Reida a ten v těžké situaci přihrál jen na kopačky van Dijka.
     
    87
    Elliott ještě z vlastní poloviny kopl míč před rozběhnutého Gakpa. Ten si nekomplikoval situaci jeden na jednoho a trochu ukvapenou střelou Lena neznervózněl.
     
    85
    Elliott se dlouho nerozkoukával a okamžitě prováděl náběh do křídla. Henderson ho registroval, ale přihrávku mu doručil do ofsajdu.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Curtis Jones, přichází James Milner.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Mohamed Saláh, přichází Harvey Elliott.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Darwin Núñez, přichází Diogo Jota.
     
    82
    Čerstvý Solomon byl několik sekund odskočený od nepozorné obrany Liverpoolu, avšak centr z pravé části hřiště k němu nedoplachtil.
     
    81
    Henderson se s přispěním Gakpa zapojil do rychlého přechodu středu hřiště. Z docela velké dálky natáhl ke střele a jen o kousek minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    80
    Robetson vyběhl s míčem za postranní čáru. Deset minut před koncem normální hrací doby tak diváci zůstávají ve velkém napětí.
     
    79
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Willian, přichází Daniel James.
     
    79
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Carlos Vinícius, přichází Manor Solomon.
     
    77
    Tohle byl ten moment, na který Fulham tak dlouho čekal! Willian prošel za obranu. Na pětníku zabrzdil a částečně setřásl Fabinha. Zleva předložil míč Viníciusovi a ten nechal vyniknout Alissonův zákrok pravou rukou.
     
    76
    Standardka Robertsona nedoletěla k van Dijkovi, který měl sklepávat balon na střed. Dalekonosná dorážka Curtise Jonese byla zastavena ještě daleko od branky.
     
    75
    Gakpo si to nejkratší cestou štrádoval do pokutového území. Stojící Palhinha ho podrazil a může děkovat Stuartu Attwellovi, že za to nespatřil žlutý trest.
     
    74
    S citem hraný oblouček Hendersona přeletěl Gakpa. Na levé straně ještě sebral míč Robertson, ale to už je Fulham vzadu zkonsolidovaný.
     
    73
    Núñez špatně přečetl průnikovou přihrávku od Alexandera-Arnolda. Kdyby byl býval zůstal v původním směru, tak by se zjevil sám před Lenem.
     
    71
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Harry Wilson, přichází Neeskens Kebano.
     
    71
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Tom Cairney, přichází Bobby Decordova-Reid.
     
    71
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Saša Lukić, přichází Harrison Reed.
     
    70
    Henderson na křídle podpořil Salaha. Přes Robinsona ale neodcentroval a na programu je hned trojí střídání trenéra Silvy.
     
    69
    Centr Robinsona přistál na noze Robertsona. Ve stejných místech se Cairney vyfauloval na Konatém a Attwell přisoudil balon Liverpoolu.
     
    68
    Salah adresoval míč Gakpovi do ostrého úhlu. Leno proti Nizozemci vyběhl a znemožnil mu zakončení, anebo přihrávku do malého vápna.
     
    67
    Robertson hned po svém příchodu rozbíhal Núñeze. Adarabioyo se před jihoamerickým útočníkem krapet ukopl a daroval domácím roh, jenž se také obešel bez nervů pro Lena.
     
    66
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Luis Díaz, přichází Cody Gakpo.
     
    66
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Kostas Tsimikas, přichází Andrew Robertson.
     
    65
    Willian nechal do balonu kopnout Cairneyho. Šlo o nákop na zadní tyč, z něhož nepramenily žádné trable pro zformovanou obranu The Reds.
     
    64
    João Palhinha se odvážně vřítil mezi Hendersona a Jonese. Mladší z tohoto dua ho vzal do kleští a poskytl Fulhamu ojedinělý přímý volný kop.
     
    63
    Robinson elegantně vybruslil z vlastní poloviny a odrazil veškerý presink Liverpoolu, který v nejbližší době vyšle do hry Gakpa.
     
    62
    Diop srazil k zemi Hendersona. Kapitánu Liverpoolu se hned omluvil a rychle zaparkoval zpátky na pozici levého stopera.
     
    61
    Držení míče: 64 % – 36 %.
     
    60
    Willian vyzval k rychlostnímu souboji Alexandera-Arnolda. Domácí obránce zkušeného Brazilce rozhodil a z toho resultoval špatný centr mezi diváky.
     
    59
    Fulham nechal volný prostor na pravém kraji obrany. Trent Alexander-Arnold si toho všiml, ale Curtis Jones jeho dlouhý pas do křídla nechytil.
     
    58
    Diop napravil vlastní zaváhání a vložil se do domácího přečíslení čtyři na dva. Podobně dobře na druhé straně zahrál Tsimikas.
     
    57
    Antonee Robinson z jedničky centroval. Před brankou ale měl minimální počet spoluhráčů a Tsimikas před Wilsonem zakopl balon na rohový kop.
     
    56
    Trent Alexander-Arnold zakřižoval dráhu Willianovy střely. Cottagers se inspiruje svým soupeřem a oddává se dlouhé mezihře.
     
    55
    Po přihrávce od Williana si Soares přehodil míč na levačku. Tím setřásl svého strážce, ale střelu z dálky poslal jen do další červené překážky.
     
    54
    Do Lukićovy přihrávky na Soarese padl Tsimikas. Z autového vhazování se hosté vrátili zpátky k obráncům.
     
    53
    Vypadalo to, že si Díaz chystá střelu z nějakých pětadvaceti metrů. V tom ho předskočil Palhinha a na chvíli ulevil obraně Fulhamu.
     
    52
    Núñez nestihl přiběhnout před branku za centrem Tsimikase. Dobrou práci u Lena odvedl francouzský stoper Issa Diop.
     
    51
    Převaha Liverpoolu se po návratu z šaten zdá být ještě větší. Fulham se krčí na vlastní polovině a marně čeká na nějaký brejk.
     
    50
    Díaz okořenil svůj ladný průnik o přihrávku na Salaha. Autor osmnácti ligových branek se rozhodl střílet z první, ale levačkou Lenovu bránu vysoko překopl.
     
    49
    Darwin Núñez sladil náběh s kolmicí Hendersona. Postupně se ale dostával mimo ideální úhel a zakončením vpádu se gólově neprojevil.
     
    48
    S druhým rohem v řadě si dal Alexander-Arnold záležet více. Klíčová hlavička ale dopadla lépe pro Fulham a míč se vrátil na půlku.
     
    47
    Salah v klinči s Robinsonem doprovodil balon za koncovou čáru a tím pádem připravil domácím barvám rohový kop. Rychlé rozehrání v podání Alexandera-Arnolda nikoho nepřekvapilo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Mohamed Salah se prosadil v osmém domácím zápase v řadě
     
    Liverpool od prvních minut tlačil, ale proti fungující obraně si ze hry nevytvořil žádné kvalitní šance. Z nastupující letargie domácí fotbalisty vytrhla nepozornost Diopa a jeho nešikovný zákrok na Núñeze. Dárek v podobě pokutového kopu rozbalil Mohamed Salah a zařídil Kloppově týmu poločasové vedení 1:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Díaz v přechodu zapomněl míč za sebou. V konfrontaci s Palhinhou si ho vzal zpět a doběhl s ním až před vápno, kde Henderson pálil bez přípravy nad horní tyč.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    44
    Tsimikas napravoval nevynucenou chybu v postupné kombinaci drobným faulem na Wilsona bezprostředně za půlící čarou.
     
    43
    Salah se uvolnil na rohu šestnáctky. Vzduchem hodlal najít hlavu Darwina Núñeze, jenže míč skončil v dlaních německého brankáře Lena.
     
    42
    Henderson si narazil s Fabinhem. Salaha další přihrávkou ale zahnal a Liverpool těžko hledá nějakou mezeru v dobře organizovaném bloku.
     
    41
    Jones si všiml volného Salaha. Egypťan zprava vkročil do pokutového území, ale přihrávku na Núñeze mu stihl sebrat Diop.
    39. Mohamed SALAH - 1:0
     
    39
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Uvadající výkon Liverpoolu pozvedl MOHAMED SALAH bezchybně kopnutou penaltou! Míč poslal na střed brány, kdežto Leno se odrazil směrem ke své levé tyči.
     
    38
    Issa Diop ledabyle rozehrával ve svém pokutovém území. Núñez šel hladově po balonu. Přepadl přes Francouzovu levou nohu a získal pro Liverpool pokutový kop!
     
    36
    Attwell nereagoval na Lukićovo strčení do Fabinha. Další souboj srbského fotbalisty už v souladu s pravidly nebyl. Lukić ostře zajel do noh Curtise Jonese.
     
    35
    Virgil van Dijk na jistotu zakopl míč za postranní čáru. Cédric Soares vhazuje a přispívá k tomu, že Londýňané v posledních minutách vyrovnali hru.
     
    34
    Tak na tento centr bude chtít Cédric Soares co nejdříve zapomenout. Zprava nasměroval míč mezi diváky, kteří jsou těsně za bránou Alissona.
     
    33
    Vinícius skončil v rychlém protiútoku na kolenou kvůli střetu s Tsimikasem. Píšťalka zůstala němá a na tahu je zase družina Jürgena Kloppa.
     
    32
    Darwin Núñez nepochopil úmysl Díaze. V klíčový moment se hnul do špatné strany. Liverpool u míče přesto zůstal a Alexander-Arnold vybojoval roh.
     
    31
    Leno byl první u průnikové přihrávky, za kterou startoval Luis Díaz. Po půlhodině hry tak stále čekáme na první větší gólovou příležitost.
     
    30
    Držení míče: 61 % – 39 %.
     
    29
    Willianův centr odhlavičkoval Konaté. S tím souviselo ambiciózní zakončení Palhinhy zcela mimo prostor branky.
     
    27
    Kvůli rohovému kopu se výjimečně bránil i Liverpool. Střelecký pokus Wilsona zablokoval van Dijk a navazující akci zhatil odmávaný ofsajd Diopa.
     
    26
    Stuart Attwell nesměle foukl do píšťalky, aby dal najevo, co si myslel o počínání Díaze v souboji o vysoký nákop. Na zemi skončil Soares.
     
    25
    Adarabioyo se postaral o centr Tsimikase. Wilson rezignoval na rychlý přechod. Dal míč dozadu a Soares ho opět jednoduše odevzdal.
     
    24
    Núñezovi nevyšlo uvolnění Salaha. Po zásahu Lena Fulham míč okamžitě odevzdal a už je zase svírán u vlastního pokutového území.
     
    23
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Tsimikasova levačka překopla všechny hlavičkáře, kteří se pohybovali před Berndem Lenem.
     
    22
    Anfield Road na chvíli utichlo. Změnil to potlesk věnovaný Curtisu Jonesovi, jenž si na faulujícím Palhinhovi vykoledoval přímý kop.
     
    21
    Diop a Adarabioyo nadvakrát vyhlavičkovali balon z malého trestného území. Následoval ještě jeden centr a ten byl odklizen rezolutním odkopem do autu.
     
    20
    Núñez měl nalevo od sebe Luise Díaze. Šestadvacetiletý Kolumbijec se rozhodl pro zakončení. V tom ale podklouzl a Soares navíc srazil míč na roh.
     
    19
    Willian byl zapojen do rychlého kontru. Chvíli to bylo čtyři na tři, nicméně domácí obrana nedala šikovnému Brazilci žádnou šanci k vyniknutí.
     
    18
    V přehuštěné šestnáctce se elegantní kličkou uvolnil Mohamed Salah, ale v těžkém úhlu nezakroutil balon mezi tři tyče Lenovy branky.
     
    17
    Celá jedenáctka Fulhamu se rozestavěla na vlastní polovině. Van Dijk zjednodušil přechod nákopem, po kterém se jeho spoluhráči snaží uvolnit na okraji šestnáctky.
     
    16
    Adarabioyo narýsoval dlouhou kolmici na Cairneyho. Ten se urychleně zhotovil k ráně ze střední vzdálenosti a Alisson musel poprvé do vzduchu, aby vyrazil balon na nevyužitý roh.
     
    15
    Wilson měl kolem sebe volný prostor. Využil ho k přímočarému pasu na Viníciuse, ale ten místo atakování branky udělal úhybný manévr do strany, kterým všechno zbrzdil.
     
    14
    Robinson ve snaze o centr trefil Konatého. Núñez pak vyhrál souboj na půlce a vyslal na zteč Salaha, který mu ve sprintu nedokázal vrátit přesnější přihrávku.
     
    13
    Liverpool hraje ve velké intenzitě. Poznal to i Soares, jenž měl plné nohy práce s houževnatě presujícím Curtisem Jonesem.
     
    12
    Díaz pomohl s rozehrávkou od středového kruhu. Přes Hendersona šel míč na Jonese. Ten centroval na zadní tyč, jenže Salah z jedničky nepřihrál ani nevystřelil.
    Ibrahima Konaté absolvuje 50. start za The Reds
     
    11
    Díaz zapojil do hry Salaha, který si naváděl míč na levačku a možná trochu překvapil oponenty přihrávkou pod sebe, z níž Alexander-Arnold pálil bez přípravy vedle levé tyče.
     
    10
    Alexander-Arnold z jedničky posílal kolmici do běhu Núñeze. Na to zareagoval Leno a včasným výběhem před vápno zažehnal možné nebezpečí.
     
    9
    Cédric Soares sprintoval za dlouhým pasem do křídla. Míč byl pro něj moc rychlý a opustil hřiště skrz zadní čáru.
     
    8
    The Reds to zatím zkouší výhradně ze střední a delší vzdálenosti. Alexander-Arnold jako první trefil prostor brány, ovšem Leno odpověděl bezproblémovým zákrokem.
     
    7
    Tsimikas si musel na půlce dávat pozor, aby mu nepláchl houževnatý Wilson. Velšský fotbalista s osmičkou na zádech jej ve finále fauloval.
     
    6
    Standardní situace nepředstavovala pro Alissona žádné nebezpečí. Kvůli ráně do hlavy místo toho potřebuje rychlé ošetření van Dijk.
     
    5
    Harry Wilson přijal nákop ze středového kruhu. V tandemu měl Viníciuse, před kterým van Dijk zahrál ve skluzu na rohový kop.
     
    4
    Poté, co na zemi zabojoval Núñez, zkoušel Luis Díaz vystřelit z velké dálky. Míč se po trávníku dokutálel hodně vedle Lenovy branky.
     
    3
    Salah byl u zrodu rychlé ofenzivní akce Núñeze. Tomu byl míč ukopnut k Alexanderu-Arnoldovi, jenž z delší vzdálenosti napálil spoluhráče Díaze.
     
    2
    Pád Díaze v šestnáctce nechal rozhodčího Attwella klidného. Issa Diop zakopl balon na roh, jenž van Dijk sklepl jen k obráncům londýnského týmu.
     
    1
    Na Anfield Road dozněla píseň You'll Never Walk Alone a na řadě byl zahajovací výkop. Provedl ho Fulham, jenž nastupuje v bíločerných barvách. Liverpool je v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Tsimikas – J. Henderson (C), Fabinho, C. Jones – Saláh, Núñez, Díaz.
    Náhradníci: Kelleher – Carvalho, Jota, Elliott, Gakpo, Gomez, Matip, Milner, Robertson.
    Trenér: Jürgen Klopp

    Fulham FC: Leno – Soares, Adarabioyo, Diop, A. Robinson – Lukić, Palhinha – H. Wilson, Cairney (C), Willian – Vinícius.
    Náhradníci: Rodák – Duffy, Harris, D. James, Kebano, Reed, Solomon, Tete, Decordova-Reid.
    Trenér: Marco Silva

    Rozhodčí: Attwell – Cann, Hopton.
     
    1. vzájemný zápas

    06.08.2022
    Fulham – Liverpool 2:2
    Branky:
    32. Mitrović, 72. Mitrović – 64. Núñez, 80. Salah.
     
    Fulham FC

    Londýnský klub v minulé sezóně získal titul v EFL Championship a na pozitivní vlně nečekaně zůstal i po přesunu do nejvyšší soutěže, kde ještě donedávna reálně útočil na pohárové příčky. Od začátku března se mužstvo z Craven Cottage začalo propadat. Z osmi kol získalo jen šest bodů za výhry nad Evertonem a Leedsem a po neúplných čtyřiatřiceti kolech ho nalezneme na desátém místě, kde má pětibodové rozestupy na devátý Brentford i jedenácté Crystal Palace. V neděli Fulham hostil Manchester City. Z jediné střely na bránu sice skóroval, ale stačilo to jen na porážku 1:2. S jedenácti trefami zůstává nejlepším střelcem Aleksandar Mitrovič, jenž si odpykává osmizápasový disciplinární trest. Pošramocené zdraví nepustí do hry ani Reama, Pereiru a Kurzawu.
     
    Liverpool FC

    Domácí tým v aktuální sezóně rychle ztratil titulové ambice a během nedávné šňůry čtyř kol bez výhry mu vážně hrozilo, že se na podzim nepodívá do žádného z evropských pohárů. Dnes už je situace Liverpoolu o něco pozitivnější. Ačkoliv v pěti předešlých zápasech neudržel žádné čisté konto, tak vydřel třináct z patnácti dostupných bodů a z osmého místa vyskočil na páté. Málem se tak ale nestalo. The Reds v nedělním klání s Tottenhamem ztratili náskok 3:0 a v bláznivé koncovce je do vedení 4:3 vrátil až gól Dioga Joty ze čtvrté nastavené minuty. Nejproduktivnějším hráčem je s bilancí 17+7 Mohamed Salah. Se zraněním laborují Roberto Firmino a Naby Keïta.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu z dohrávky osmadvacátého kola anglické Premier League. Od jednadvaceti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Liverpoolem a Fulhamem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 39. Saláh (pen.)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 12:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:8.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Tsimikas (66. Robertson) – J. Henderson (C), Fabinho, C. Jones (84. Milner) – Saláh (84. Elliott), Núñez (84. Jota), Díaz (66. Gakpo).
    Náhradníci: Kelleher – Carvalho, Gomez, Matip.

    Tréner: Jürgen Klopp

    Fulham FC: Leno – Soares, Adarabioyo, Diop, A. Robinson – Lukić (71. Reed), Palhinha – H. Wilson (71. Kebano), Cairney (C) (71. Decordova-Reid), Willian (79. D. James) – Vinícius (79. Solomon).
    Náhradníci: Rodák – Duffy, Harris, Tete.

    Tréner: Marco Silva

    Rozhodca: Attwell – Cann, Hopton

    Diváci: 52 602