Aston Villa – Bournemouth 3:0 (kon.) | Brentford – Leicester 1:1 (kon.) | Southampton – Tottenham 3:3 (kon.)
Wolverhampton – Leeds 2:4 (kon.) | Chelsea – Everton 2:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
3:3 (0:1)
Tottenham Hotspur
cz Sobota 18.03.2023, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní divoké utkání je u konce! Tottenham v něm neudržel dvoubrankové vedení a překvapivě se Southamptonem pouze remizoval. Oproti první pětačtyřiceti minutovce se nám v druhém poločase roztrhl gólový pytel. Vše odstartoval vyrovnávací brankou Che Adams. Do vedení o necelých dvacet minut později vrátil Spurs Harry Kane a za dalších deset minut náskok hostů zdvojnásobil Ivan Perišič. Nic nenasvědčovalo tomu, že by Tottenham nezískal tři body. Záhy však snížil Theo Walcott a ve třetí minutě nastavení srovnal skóre na 3:3 z pokutového kopu James Ward-Prowse. Takový je i konečný výsledek. Pro čtvrtý Tottenham jde v boji o pozice zaručující účast v evropských pohárech o velkou ztrátu. Naopak poslední Southampton vybojoval důležité body proti silnému celku a má na čem stavět. Opět se tedy ukázalo, že Saints to proti silným týmům umí a naopak s papírově horšími celky body ztrácejí. (18:17:58)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:8.
     
    Dnešní divoké utkání je u konce!
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+9
    V poslední nastavené minutě mohl rozhodnout Clement Lenglet! Francouzský stoper si našel Perišičův centr a hlavičkou ze záklonu těsně minul bránu Bazuna.
     
    90+7
    Southampton drží míč na soupeřově polovině a drží čas, jak může. S remízou jsou Saints maximálně spokojeni.
     
    90+6
    Son to vzal na sebe a po pravé straně protáhl balón až k vápnu domácích. Zde probíhala kombinace mezi Perišičem a Daviesem. Míč se dostal až k Sarrovi, který svou střelu neumístil vůbec dobře a hrát bude soupeř.
     
    90+5
    Spurs by se rádi pokusili o ofenzivní nápor, ale ani nemají míč ve svém držení. Saints jsou jako na koni.
     
    90+4
    Antonio Conte nemá slov. Jeho tým promarnil dvoubrankové vedení a jeho výraz mluví za vše.
    90+3. James WARD-PROWSE - 3:3
     
    90+3
    Southampton právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je JAMES WARD-PROWSE. Máme vyrovnáno! James Ward-Prowse nedal Forsterovi sebemenší šanci a z penalty vymetl pravou šibenici.
     
    90+2
    K pokutovému kopu se staví James Ward-Prowse a proti němu stojí jeho bývalý spoluhráč Fraser Forster.
     
    90
    Po rohovém kopu vypukla velká mela kolem míče. Hostující Sarr zasáhl ve vápně nohou Maintland-Nilese a rozhodčí píská penaltu! Nutno říci, že kontakt byl opravdu minimální a nařízený pokutový kop je velmi diskutabilní. Nakonec však i po přezkoumání u VARu zůstává verdikt stejný.
     
    89
    Krásně to nyní udělal Sulemana, když přešel dva hráče soupeře a předložil míč Perrraudovi. Ten si po svém centru žádal penaltu kvůli ruce, ale hlavní sudí zůstává v klidu.
     
    87
    Žlutá karta pro tým Southampton FC (Kamaldeen Sulemana).
     
    87
    Nově příchozí Emerson Royal byl hned při svém prvním doteku s míčem faulován Sulemanou, za což si útočník domácích vyslouží žlutou kartu.
     
    86
    James Ward-Prowse se rozhodl pro centr z velké dálky. S razancí to však přehnal a balón skončil až za lajnou.
     
    86
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
    ze hřiště odchází Pedro Porro, přichází Emerson Royal,
    ze hřiště odchází Dejan Kulusevski, přichází Pape Matar Sarr.
     
    85
    Žlutá karta pro tým Tottenham Hotspur (Oliver Skipp).
     
    83
    Ani Perišičovi nevyšla nahrávka a odevzdává míč Saints.
     
    81
    Mary svým centrem žádného ze spoluhráčů nenašel a hrají Spurs.
     
    80
    Pěkný centr Perrauda byl odvrácen a na zemi leží Kulusevski. Po chvíli se švédský útočník zvedá a bude pokračovat ve hře.
     
    78
    Fraser Forster výborným zákrokem vychytal Maru! Saints jsou znovu ve hře a v krátkém sledu mohli znovu skórovat. Lavia odvedl výbornou práci a po pěkném sólu našel volného Maru. Toho parádně vychytal Forster.
    77. Theo WALCOTT - 2:3
     
    77
    Southampton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je THEO WALCOTT. Southampton se ještě nevzdává! Míč chvilku poskakoval ve vápně Spurs, až ho Mara posunul k volnému Walcotttovi a tomu už nedělalo problém uklidit kulatý předmět do sítě. Máme tady zápletku. Asistence: Sekou Mara.
     
    77
    Domácí tým se okamžitě po obdržené brance nastěhoval na útočnou polovinu. Z velké dálky se do toho opřel Maitland-Niles a mířil jen kousek nad.
     
    74
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Autorem branky je IVAN PERIŠIĆ. Spurs jdou do dvoubrankového vedení! Romero už nemohl zády k bráně zakončit, a tak se po centru rozhodl posunout míč na Ivana Perišiče. Chorvatský útočník následně parádní ranou uklidil míč k pravé tyči Bazuna.
     
    73
    Spurs na opačné straně vybojovali rohový kop.
     
    72
    Romain Perraud zaměstnal Frasera Forstera velmi překvapivou střelou z dálky. Nakonec si s ní gólman hostí poradil.
     
    71
    Ofenziva Saints doznala značné obměny a jedno je jasné: Southampton chce vyrovnat. Nyní je u míče Walker-Peters, který dnes předvádí velmi dobrý výkon.
     
    70
    Střídání v týmu Southampton FC:
    ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Kamaldeen Sulemana,
    ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází Sekou Mara,
    ze hřiště odchází Che Adams, přichází Carlos Alcaraz.
     
    69
    Ward-Prowse to zkusil z velké dálky, ale Forster byl připraven.
     
    68
    Na Southamptonu je vidět, že obdržená branka ho velmi zasáhla. Hráči Saints, jako by přestali hrát.
     
    66
    Dnes se nám tedy dějí věci. Tottenham je v laufu, naopak St. Mary's Stadium utichl.
    65. Harry KANE - 1:2
     
    65
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Autorem branky je HARRY KANE. Tottenham si bere své vedení zpět! Po výborném centru Kulusevskiho se hlavičkou prosadil nekompromisně Harry Kane. Asistence: Dejan Kulusevski.
     
    63
    Na druhé straně Walcott vybídl k zakončení Elyounoussiho. Mohamed Elyounoussi se střelou váhal, a když už chtěl vystřelit, Romero skvěle zasáhl.
     
    62
    Ivan Perišič centroval do vápna, ale nepřesně. Následně se míč snažil vyvést Lavia, což se mu nepovedlo.
     
    60
    Harry Kane využil zaváhání jednoho ze soupeřů a vydal se se svými protihráči do přečíslení čtyři na tři. Kane to vzal na sebe, avšak bránu Bazuna přestřelil.
     
    59
    Armstrong mohl proniknout do vápna, místo toho raději zasekl míč a posunul ho na Ward-Prowse. Saints jsou i nadále na polovině soupeře.
     
    58
    Saints se záhy opět dostali k balónu a ukazují mnohem lepší jistotu na kopačkách.
     
    57
    Theo Walcott se z levé strany řítil do vápna hostů a rozhodl se pro přihrávku na jednoho z nabíhajících spoluhráčů. Ta mu však vůbec nevyšla a Forster má míč v rukavicích.
     
    55
    U videa se zkoumal zásah rukou ve vápně od jednoho z obránců hostí. Situace však byla vyhodnocena jako ruka u těla a pokutový kop nařízen nebude.
     
    54
    Pedro Porro nahrál Ivanu Perišičovi a ten to ihned zkusil na bránu Forstera. Dobře proti němu vystoupil Maintland-Niles a nedovolil mu zakončit.
     
    53
    Elyounoussi obral Skippa ve středu hřiště o míč a hledal cestu k bráně. Obrana Spurs však byla dobře postavená a Elyounoussiho dále nepustila.
     
    52
    Domácí si drží míč a nechtějí se ho nyní zbavit. Probíhá kombinace ve středu hřiště, na kterou Tottenham nijak nereaguje a nechává soupeře hrát.
     
    51
    K tomu se postavil James Ward-Prowse a mířil na bližší tyč, kterou však o kus přestřelil. Po dlouhé době jsou u míče Kohouti.
     
    50
    Southampton doslova mele Tottenaham a na stadionu to pochopitelně náležitě oceňují příznivci Saints. Několika pěknými akcemi se nyní prezentovali červenobílí a bude jim patřit přímý kop.
     
    48
    U míče byl znovu střelec první branky Armstrong. Na hranici vápna ho o něj připravila domácí obrana.
    46. Che ADAMS - 1:1
     
    46
    Southampton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je CHE ADAMS. Z ničeho nic je vyrovnáno! Southampton díky Che Adamsovi po necelé minutě druhého poločasu vyrovnává. Za obranu hostů se dostal Theo Walcott a dobře si všiml nabíhajího Adamse, kterému předložil pas jako na zlatém podnose. Adamsovi už následně nedělalo problém dopravit míč do sítě. Asistence: Theo Walcott.
     
    46
    Druhý poločas byl zahájen. Rozehrávka tentokrát patřila Southamptonu, který ihned zahajuje útočnou akci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 0 : 1
     
    První poločas je u konce. Nabídl nám vyrovnanou partii s řadou šancí na obou stranách. Southampton se rozhodně papírového favorita nezalekl a Spurs dal v první půli pořádně zabrat. O jedinou branku se však postaral hostující Pedro Porro, když využil prostoru ve vápně a střelou k horní tyči nedal Bazunovi žádnou šanci. Druhá půle začne přibližně v 17:08.
     
    45+13
    První poločas skončil.
     
    45+12
    Ke konci dlouhého nastavení to Saints zkoušeli několika centry do vápna. Obrana Spurs je dnes však velmi organizovaná a i nyní to proti vysokým hráčům soupeře zvládla.
     
    45+11
    Spurs jsou ke konci první půle pod velkým tlakem. Po rohovém kopu mohl zakončit Walcott i Ward-Prowse, ale neprosadili se.
     
    45+10
    Po velké chybě Diera měli domácí otevřená vrátka k Forsterovi. Armstrong přihrával Laviovi, ale ten míč k brance nedopravil.
     
    45+9
    Kyle Walker Peter se do toho po přihrávce od Armstronga pořádně opřel a nemířil vůbec špatně. Jeho rána směřovala jen kousek nad.
     
    45+7
    Southampton je nastěhován na soupeřově polovině a rád by do konce poločasu ještě vyrovnal. U balónu je nyní dnes velmi dobře hrající James Ward-Prowse, který jako tradičně vyniká svou kreativitou a rýsuje svým spoluhráčům brilantní přihrávky.
     
    45+5
    Tottenham je po gólu na koni a pokračuje ve svém tlaku. Son chtěl oslovit Kanea, ale nevyšla mu přihrávka. Hrají domácí.
    45+1. Pedro PORRO - 0:1
     
    45+1
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PEDRO PORRO. Pedro Porro potvrzuje svůj dnešní výborný výkon a dokonce střílí úvodní branku utkání. Po krásném pasu Sona se mladý Španěl ocitl zcela sám před Bazunem a střelou k horní tyči nedal brankáři soupeře žádnou šanci. Asistence: Son Hung-min.
     
    45
    Dobrou kombinaci předvedli Spurs ve středu hřiště. Höjbjerg nahrával Kaneovi a ten sklepl míč na Porra. Porrův pas zblokoval Perraud do autu.
     
    43
    Porro spolupracoval s Kulusevskim a dvakrát si u pravé lajny vyměnili míč. Nakonec skončil zásahem Perrauda na autu.
     
    42
    Southampton se snaží o rychlé napadání. Nyní Mohamed Elyounoussi odvedl výbornou práci a získal v obtížné pozici míč. Záhy o něj proti přesile přišel a hraje Tottenham.
     
    40
    Fraser Forster neudržel rukavice s balónem před čárou a roh se bude zahrávat znovu.
     
    39
    Další výborný obranný zákrok Romera. Argentinec vystihl avizovanou příhru Walkera-Peterse a bude se zahrávat rohový kop.
     
    38
    Son Hung-min nic nevymýšlel a z velké dálky vyslal na bránu Bazuna skrytou ránu k tyči. Ta se nebezpečně točila, ale nakonec přece jen skončila mimo.
     
    37
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
    ze hřiště odchází Ben Davies, přichází Ivan Perišić.
     
    35
    Že by se počtvrté musel střídat vinou zranění? Tentokrát je na zemi Ben Davies a drží se za svou nohu. Ani s ním to nevypadá příliš dobře.
     
    34
    Centr Ward-Prowse odvrátil Skipp na aut. Domácí poté neudrželi hrací předmět ve svém držení příliš dlouho a lacině o něj přišli.
     
    34
    Střídání v týmu Southampton FC:
    ze hřiště odchází Jan Bednarek, přichází Ainsley Maitland-Niles.
     
    33
    Výborný obranný zákrok předvedl Cristian Romero, když si počkal na kličku Adamse a skluzem ho připravil o míč.
     
    32
    Zcela nečekaně se po centru Bena Daviese kulatého předmětu ujal Harry Kane. Anglický útočník už se chystal vystřelil, avšak výborně do jeho střeleckého pokusu skočil Salisu a pravděpodobně zamezil gólu.
     
    30
    Bednarek odešel za lajnu a uvidíme, jestli se vrátí do hry. Mezitím už se opět hraje. U balónu je Tottenham.
     
    28
    S Janem Bednarkem to nevypadá vůbec dobře. Stoper domácích se v bolestech svíjí na zemi a není jisté, zda bude pokračovat. Polský reprezentant utržil v souboji po rohovém kopu nepříjemný zásah do žeber a opouští hrací plochu.
     
    26
    Výborně to nyní udělal Kulusevski, když se elegantně obtočil kolem Salisa a z pravé strany mířil k bráně. Jeho následný pas na Kanea odvrátil Bednarek na rohový kop.
     
    25
    Pedro Porro si našel odražený balón a z voleje ho poslal na směrem na Bazunu. Jeho svatyni však vysoko přestřelil.
     
    24
    Po chybě Lavii uháněl do protiútoku Harry Kane. Hledal Sona, ale jihokorejský útočník byl dobře ubráněn a k míči se nedostal.
     
    23
    Saints začínají přehrávat Tottenham, který je v posledních minutách prakticky bez balónu. Nyní si vypracovali územní převahu a mění si kulatý předmět na soupeřově obranné půlce.
     
    22
    Mohamed Elyounoussi po spolupráci s Perraudem nahrával na slepo před bránu. Zde byl připravený Forster a lapil míč do rukavic.
     
    20
    Kyle Walker-Peters rýsoval centr na Che Adamse. Jeho záměr skvěle přečetl Clement Lenglet a zamezil nebezpečí.
     
    19
    Eric Dier měl na hlavě úvodní branku utkání! Dejan Kulusevski poslal do vápna nadýchaný centr, který si našel právě Dier, avšak ve velké šanci přestřelil.
     
    18
    Theo Walcott uháněl sám na Forstera. Nacházel se však v ofsajdu a nebezpečí pro Tottenham je zažehnáno.
     
    17
    A opět se v středu dění ocitl Pedro Porro! Kulusevski mu nachystal přihrávku do vápna jako na zlatém podnose. Portugalský obránce se rozhodl pro zasekávačku a následně vystřelil. Mířil však vysoko nad.
     
    15
    Pravý obránce Tottenhamu Porro je dnes opravdu hodně vidět. Během jeho pěkné kličky ho jeden z hráčů soupeře zastavil nedovoleně a u míče tak zůstávají hosté.
     
    14
    Perraud se po pěkné výměně přihrávek odhodlal k centru. Do něj mu však sáhl Porro a Saints budou zahrávat rohový kop.
     
    13
    Spurs nyní raději podrželi míč a Skipp hledal Kulusevskiho. Našel jen obránce soupeře Bednarka.
     
    12
    Pedro Porro se znovu pokusil vysunout Sona za obranu Saints. Tentokrát jeho záměr dobře přečetl gólman Bazunu a pro balón si došel a ukryl ho do svých rukavic.
     
    11
    Harry Kane se rozhodl nahrát Kulusevskimu, jenž číhal v šestnáctce domácích. Přihrávka se mu však vůbec nepovedla a hraje Southampton.
     
    9
    Saints se po autu nastěhovali před vápno Spurs a míč se dostal až k jejich kapitánovi. James Ward-Prowse zkusil vystřelit, mířil však daleko od levé tyče.
     
    8
    Střídání v týmu Southampton FC:
    ze hřiště odchází Armel Bella-Kotchap, přichází Mohammed Salisu.
     
    6
    Tak to snad není možné! Domácí obránce Bella-Kotchap je rovněž vinou zranění způsobené předchozím soubojem o balón nucen střídat. Během šesti minut už oba týmy musely kvůli zranění vystřídat.
     
    5
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
    ze hřiště odchází Richarlison, přichází Dejan Kulusevski.
     
    4
    S Richarlisonem to nevypadá vůbec dobře a brazilský útočník opouští v slzách hrací plochu.
     
    3
    A šance i na druhé straně! Nejdříve pálil z dobré pozice Armstrong, ale trefil jen blokujího hráče. Míč se poté odrazil k Ward-Prowsovi, ale ani on obranný val Tottenhamu neprostřelil.
     
    2
    Velmi zajímavou přihrávku vymyslel Pedro Porro. Pravý bek Spurs z ničeho nic vyslal nadýchaný centr letící na Sona. Ten se nacházel osamocený za obranou soupeře a rozhodl se o střelu z voleje. Ta mu však vůbec nesedla a Bazunu nemusel zasahovat.
     
    1
    Máme rozehráno! Míč uvedl do hry Richarlison a přes dvojici stoperů se dostal až k hostujícím útočníkům. Ti o něj však rychle přišli a hraje Southampton.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: Bazunu – Walker-Peters, Bednarek, Bella-Kotchap, Perraud – Ward-Prowse (C), Lavia – Elyounoussi, S. Armstrong, Walcott – C. Adams.
    Náhradníci: McCarthy – Alcaraz, A. Armstrong, I. Diallo, Maitland-Niles, Mara, Onuachu, Salisu, Sulemana.
    Trenér: Rubén Sellés

    Tottenham Hotspur: Forster – Romero, Dier, Lenglet – Porro, Skipp, Höjbjerg, B. Davies I – Richarlison, Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: Austin – Danjuma, Emerson Royal, Kulusevski, Moura, Perišić, D. Sánchez, P. Sarr, Tanganga.
    Trenér: Antonio Conte

    Rozhodčí: Hooper – Holmes, Scholes.
     
    Tottenham Hotspur momentálně neprožívá dobrou část sezóny a jediná soutěž, ve které ještě může uspět, je právě Premier League. V ligové tabulce Kohoutům náleží čtvrtá pozice s nevelkým náskokem před dotírajícím Liverpoolem a Newcastlem. Minulý týden se Spurs po remíze v odvetě s AC Milán rozloučili s Ligou Mistrů. Začátkem března zase překvapivě vypadli z FA Cupu po porážce 0:1 se Sheffieldem. A z EFL Cupu se poroučeli už v listopadu. Formu si zkrátka londýnský tým nenačasoval vůbec dobře. Jistou útěchou může být úspěch v lize. Zde si spravili chuť vítězstvím proti Nottinghamu. Naváží na to v utkání proti poslednímu Southamptonu? V úvodním kole Premier League Spurs zvítězili 4:1.
     
    Southampton FC by se rád odlepil ode dna tabulky. The Saints aktuálně patří s dvaadvaceti body poslední místo a pokud se chtějí vyhnout sestupu, musí začít pravidelně bodovat. To se jim proti papírově lepším týmům poslední dobou celkem daří. Minulý týden uhráli cennou remízu na půdě silných United a týden předtím porazili Leicester 1:0. To v únoru Southampton proti celkům, s nimiž bojuje o udržení, prohrál, ale naopak si vyšlápl na londýnskou Chelsea. Ve středu v dohrávce sedmého kola zase podlehl Brentfordu 0:2. Forma The Saints je zkrátka jako na houpačce. Lidovou terminologií chudým body dávají a bohaté o ně okrádají. Povede se jim překvapit proti čtvrtému Tottenhamu?
     
    Krásné fotbalové odpoledne z jižní Anglie. Na St. Mary's Stadium se v rámci osmadvacátého kola střetne domácí Southampton s hostujícím Tottenhamem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Góly: 46. C. Adams (Walcott), 77. Walcott (Mara), 90+3. Ward-Prowse (pen.) – 45+1. Porro (Son Heung-min), 65. Kane (Kulusevski), 74. Perišić

    Karty:   87. Sulemana (SOT) – 85. Skipp (TOT)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:8.
    Southampton FC: Bazunu – Walker-Peters, Bednarek (34. Maitland-Niles), Bella-Kotchap (8. Salisu), Perraud – Ward-Prowse (C), Lavia – Elyounoussi (70. Sulemana), S. Armstrong (70. Mara), Walcott – C. Adams (70. Alcaraz).
    Náhradníci: McCarthy – A. Armstrong, I. Diallo, Onuachu.

    Tréner: Rubén Sellés

    Tottenham Hotspur: Forster – Romero, Dier, Lenglet – Porro (86. Emerson Royal), Skipp, Höjbjerg, B. Davies I (37. Perišić) – Richarlison (5. Kulusevski, 86. P. Sarr), Son Heung-min – Kane (C).
    Náhradníci: Austin – Danjuma, Moura, D. Sánchez, Tanganga.

    Tréner: Antonio Conte

    Rozhodca: Hooper – Holmes, Scholes