Aston Villa – Bournemouth 3:0 (kon.) | Brentford – Leicester 1:1 (kon.) | Southampton – Tottenham 3:3 (kon.)
Wolverhampton – Leeds 2:4 (kon.) | Chelsea – Everton 2:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
3:3 (0:1)
Tottenham Hotspur
cz Sobota 18.03.2023, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+9
    V poslední nastavené minutě mohl rozhodnout Clement Lenglet! Francouzský stoper si našel Perišičův centr a hlavičkou ze záklonu těsně minul bránu Bazuna.
    90+3. James WARD-PROWSE - 3:3
     
    90+3
    Southampton právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je JAMES WARD-PROWSE. Máme vyrovnáno! James Ward-Prowse nedal Forsterovi sebemenší šanci a z penalty vymetl pravou šibenici.
     
    90
    Po rohovém kopu vypukla velká mela kolem míče. Hostující Sarr zasáhl ve vápně nohou Maintland-Nilese a rozhodčí píská penaltu! Nutno říci, že kontakt byl opravdu minimální a nařízený pokutový kop je velmi diskutabilní. Nakonec však i po přezkoumání u VARu zůstává verdikt stejný.
     
    87
    Žlutá karta pro tým Southampton FC (Kamaldeen Sulemana).
     
    86
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
    ze hřiště odchází Pedro Porro, přichází Emerson Royal,
    ze hřiště odchází Dejan Kulusevski, přichází Pape Matar Sarr.
     
    85
    Žlutá karta pro tým Tottenham Hotspur (Oliver Skipp).
     
    78
    Fraser Forster výborným zákrokem vychytal Maru! Saints jsou znovu ve hře a v krátkém sledu mohli znovu skórovat. Lavia odvedl výbornou práci a po pěkném sólu našel volného Maru. Toho parádně vychytal Forster.
    77. Theo WALCOTT - 2:3
     
    77
    Southampton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je THEO WALCOTT. Southampton se ještě nevzdává! Míč chvilku poskakoval ve vápně Spurs, až ho Mara posunul k volnému Walcotttovi a tomu už nedělalo problém uklidit kulatý předmět do sítě. Máme tady zápletku. Asistence: Sekou Mara.
     
    77
    Domácí tým se okamžitě po obdržené brance nastěhoval na útočnou polovinu. Z velké dálky se do toho opřel Maitland-Niles a mířil jen kousek nad.
     
    74
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Autorem branky je IVAN PERIŠIĆ. Spurs jdou do dvoubrankového vedení! Romero už nemohl zády k bráně zakončit, a tak se po centru rozhodl posunout míč na Ivana Perišiče. Chorvatský útočník následně parádní ranou uklidil míč k pravé tyči Bazuna.
     
    70
    Střídání v týmu Southampton FC:
    ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Kamaldeen Sulemana,
    ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází Sekou Mara,
    ze hřiště odchází Che Adams, přichází Carlos Alcaraz.
    65. Harry KANE - 1:2
     
    65
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Autorem branky je HARRY KANE. Tottenham si bere své vedení zpět! Po výborném centru Kulusevskiho se hlavičkou prosadil nekompromisně Harry Kane. Asistence: Dejan Kulusevski.
     
    60
    Harry Kane využil zaváhání jednoho ze soupeřů a vydal se se svými protihráči do přečíslení čtyři na tři. Kane to vzal na sebe, avšak bránu Bazuna přestřelil.
     
    55
    U videa se zkoumal zásah rukou ve vápně od jednoho z obránců hostí. Situace však byla vyhodnocena jako ruka u těla a pokutový kop nařízen nebude.
    46. Che ADAMS - 1:1
     
    46
    Southampton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je CHE ADAMS. Z ničeho nic je vyrovnáno! Southampton díky Che Adamsovi po necelé minutě druhého poločasu vyrovnává. Za obranu hostů se dostal Theo Walcott a dobře si všiml nabíhajího Adamse, kterému předložil pas jako na zlatém podnose. Adamsovi už následně nedělalo problém dopravit míč do sítě. Asistence: Theo Walcott.
    45+1. Pedro PORRO - 0:1
     
    45+1
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PEDRO PORRO. Pedro Porro potvrzuje svůj dnešní výborný výkon a dokonce střílí úvodní branku utkání. Po krásném pasu Sona se mladý Španěl ocitl zcela sám před Bazunem a střelou k horní tyči nedal brankáři soupeře žádnou šanci. Asistence: Son Hung-min.
     
    38
    Son Hung-min nic nevymýšlel a z velké dálky vyslal na bránu Bazuna skrytou ránu k tyči. Ta se nebezpečně točila, ale nakonec přece jen skončila mimo.
     
    37
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
    ze hřiště odchází Ben Davies, přichází Ivan Perišić.
     
    34
    Střídání v týmu Southampton FC:
    ze hřiště odchází Jan Bednarek, přichází Ainsley Maitland-Niles.
     
    32
    Zcela nečekaně se po centru Bena Daviese kulatého předmětu ujal Harry Kane. Anglický útočník už se chystal vystřelil, avšak výborně do jeho střeleckého pokusu skočil Salisu a pravděpodobně zamezil gólu.
     
    19
    Eric Dier měl na hlavě úvodní branku utkání! Dejan Kulusevski poslal do vápna nadýchaný centr, který si našel právě Dier, avšak ve velké šanci přestřelil.
     
    17
    A opět se v středu dění ocitl Pedro Porro! Kulusevski mu nachystal přihrávku do vápna jako na zlatém podnose. Portugalský obránce se rozhodl pro zasekávačku a následně vystřelil. Mířil však vysoko nad.
     
    8
    Střídání v týmu Southampton FC:
    ze hřiště odchází Armel Bella-Kotchap, přichází Mohammed Salisu.
     
    5
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
    ze hřiště odchází Richarlison, přichází Dejan Kulusevski.
     
    3
    A šance i na druhé straně! Nejdříve pálil z dobré pozice Armstrong, ale trefil jen blokujího hráče. Míč se poté odrazil k Ward-Prowsovi, ale ani on obranný val Tottenhamu neprostřelil.
     
    2
    Velmi zajímavou přihrávku vymyslel Pedro Porro. Pravý bek Spurs z ničeho nic vyslal nadýchaný centr letící na Sona. Ten se nacházel osamocený za obranou soupeře a rozhodl se o střelu z voleje. Ta mu však vůbec nesedla a Bazunu nemusel zasahovat.

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Góly: 46. C. Adams (Walcott), 77. Walcott (Mara), 90+3. Ward-Prowse (pen.) – 45+1. Porro (Son Heung-min), 65. Kane (Kulusevski), 74. Perišić

    Karty:   87. Sulemana (SOT) – 85. Skipp (TOT)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:8.
    Southampton FC: Bazunu – Walker-Peters, Bednarek (34. Maitland-Niles), Bella-Kotchap (8. Salisu), Perraud – Ward-Prowse (C), Lavia – Elyounoussi (70. Sulemana), S. Armstrong (70. Mara), Walcott – C. Adams (70. Alcaraz).
    Náhradníci: McCarthy – A. Armstrong, I. Diallo, Onuachu.

    Tréner: Rubén Sellés

    Tottenham Hotspur: Forster – Romero, Dier, Lenglet – Porro (86. Emerson Royal), Skipp, Höjbjerg, B. Davies I (37. Perišić) – Richarlison (5. Kulusevski, 86. P. Sarr), Son Heung-min – Kane (C).
    Náhradníci: Austin – Danjuma, Moura, D. Sánchez, Tanganga.

    Tréner: Antonio Conte

    Rozhodca: Hooper – Holmes, Scholes