Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.) | Toronto – Carolina 5:2 (kon.) | Washington – St. Louis 2:5 (kon.)
Anaheim – Columbus 7:4 (kon.) | Detroit – Colorado 1:5 (kon.) | Minnesota – Boston 2:5 (kon.)
Nashville – Winnipeg 2:3 (po pr.) | Seattle – Edmonton 4:6 (kon.) | Philadelphia – Carolina 4:5 (po pr.)
Florida – NJ Devils 4:2 (kon.)
koniec
Seattle Kraken
4:6 (1:2, 2:2, 1:2)
Edmonton Oilers
cz Sobota 18.03.2023, 21:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:13 Eeli TOLVANEN - 4:6
     
    59:13
    Seattle právě vstřelil branku!
    V poslední minutě domácí celek ještě snižuje, ale obávám se, že vedení Edmontonu je už nedosažitelné. Geekie před zajetím za branku přistrčil puk do předbrankového prostoru, kde zakončil v pokleku k levé tyči EELI TOLVANEN. Brankář Skinner nic neviděl přes soupeřící dvojici před ním a na koncovku nestihl zareagovat. Asistence: Morgan Geekie a Jamie Oleksiak.
    56:10 Connor MCDAVID - 3:6
     
    56:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru hosté využívají a v závěru upevňují své vedení. CONNOR MCDAVID předvedl skvělou práci krytí kotouč a po chvilkovém uvolnění dokázal dostat puk k levé tyči, kde Jones na poslední chvíli jakoby nadzvedl svůj beton, pod kterým puk zapadl do branky. Asistence: Mattias Ekholm a Leon Draisaitl.
    50:20 Evander KANE - 3:5
     
    50:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Čepice padají na ledovou plochu! EVANDER KANE totiž dokazuje jak skvělý je střelec a jeho služby v Edmontonu budou více než cenné. Po diagonální rozehrávce na střed hřiště vedl Kane kotouč na střed levého kruhu, odkud podobně jako při první brance prostřelil Jonese na zadní tyč. Asistence: Leon Draisaitl a Brett Kulak.
    34:23 Oliver BJORKSTRAND - 3:4
     
    34:23
    Seattle právě vstřelil branku!
    Po ztrátě puku přešli domácí do protiakce, kterou zakončil úspěšnou střelou z pravého kruhu OLIVER BJORKSTRAND. Asistence: Yanni Gourde a Jamie Oleksiak.
    27:28 Zach HYMAN - 2:4
     
    27:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přihrávku McDavida na levé křídlo domácí zachytili, ale v jejich smůlu zpět ke kapitánu Oilers, který si všiml najíždějícího ZACHA HYMANA. Ten po přiklepnutí puku vyslal přesný projektil do levého růžku. Asistence: Connor McDavid a Mattias Ekholm.
    24:07 Jordan EBERLE - 2:3
     
    24:07
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí jsou opět v kontaktu. JORDAN EBERLE se vymanil z osobního souboje a nakonec se mu otevřel velký prostor. Svižnou ránu zápěstím poslal mezi betony Skinnera, kterému se puk podařilo přibrzdit, ale i přesto doklouzal za brankovou čáru. Asistence: Jared McCann a Adam Larsson.
    20:44 Evander KANE - 1:3
     
    20:44
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Velmi rychlý nástup Oilers do druhé části. Hosté se usadili v útočném pásmu a po křižné přihrávce skrz mezikruží trefil EVANDER KANE z pravého kruhu kus odkryté branky, kam se Grubauer nestihl přemístit. Asistence: Connor McDavid a Mattias Ekholm.
    16:36 Kailer YAMAMOTO - 1:2
     
    16:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Aktivní hra v útočném pásmu je odměněna brankou. Draisaitl ustál sobouj a přistrčil puk na Nugent-Hopkinse, který střílenou přihrávkou před brankou našel přesně položenou čepel KAILERA YAMAMOTY, který sklepl puk mezi betony Grubauera. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Leon Draisaitl.
    06:34 Jaden SCHWARTZ - 1:1
     
    06:34
    Seattle právě vstřelil branku!
    Po ubráněném oslabení domácí srovnávají. Beniers přistrčil puk zadovkou mezi kruhy na VINCE DUNN, jehož střela se nejspíše svezla po hokejka bránícího hráče a puk zapadl přímo pod horní tyč. Asistence: Vince Dunn a Matthew Beniers.
    01:35 Evander KANE - 0:1
     
    01:35
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení po rychle založené protiakci. Po křižné přihrávce Hymana z pravého křídla prostřelil Grubauera z levého kruhu EVANDER KANE. Asistence: Zach Hyman a Darnell Nurse.

    Lukáš Ureš

    Góly a asistencie: 7. Schwartz (Dunn, Beniers), 25. Eberle (McCann, A. Larsson), 35. Bjorkstrand (Gourde, Oleksiak), 60. Tolvanen (Geekie, Oleksiak) – 2. E. Kane (Hyman, Nurse), 17. Yamamoto (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 21. E. Kane (McDavid, Ekholm), 28. Hyman (McDavid, Ekholm), 51. E. Kane (Draisaitl, Kulak), 57. McDavid (Ekholm, Draisaitl)


    Seattle Kraken: Grubauer (27. Mar. Jones) – Dunn, A. Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – McCann, Beniers, Eberle – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Schwartz, Wennberg, Hayden – Donato, Geekie, B. Tanev.
    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Nurse, Ceci, Ekholm, Bouchard, Kulak, Desharnais, Broberg – E. Kane, McDavid, Yamamoto – Nugent-Hopkins, Draisaitl, Foegele – Kostin, Bjugstad, Janmark – Shore, Ryan, Hyman.