Toulouse – Lille 0:2 (kon.) | Lens – Angers 3:0 (kon.)
koniec
Racing Lens
3:0 (2:0)
Angers SCO
cz Sobota 18.03.2023, 21:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:15. (22:56:24)
     
    Lens potvrdilo roli velkého favorita, po výborném výkonu na domácím stadiónu porazilo Angers 3:0.

    Důležitý první gól vstřelili domácí fotbalisté ve 27. minutě, kdy se mezi střelce zápase zapsal kapitán Seko Fofana, na nějž o tři minuty později navázal Loïs Openda. Třiadvacetiletý belgický útočník sehrál hlavní roli i při třetím zásahu, když okamžitě po návratu z kabin využil nákopu za obranu, odpoutal se od obránce a gólmana prostřelil pod tělem. Zbytek střetnutí si přední francouzský klub pohlídal bez problémů, gólman Brice Samba udržel čisté konto až do závěrečného hvizdu bez nutnosti předvést těžší zákrok.

    Svěřenci kouče Haiseho po dvou nerozhodných výsledcích konečně uspěli za tři body a v tabulce se posunuli na druhé místo před Marseille. Angers zůstává s deseti body poslední, naděje na záchranu se zase snížily.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Angers závěrečným útokem čisté konto smazat nedokázalo. Z pravé strany útočil Abdallah Sima, stopku bývalému hráči Slavie vystavil Salis Abdul Samed tělem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jednu minutu.
     
    89
    Waniss Taïbi zvládl nahrát mezi dva protihráče Sadu Thioubovi, který vyzkoušel průnik do vnitra vápna, Jean Emile Onana konkurenta zastavil tělem.
     
    88
    Hosté si jsou moc dobře vědomi, že z dnešního zápasu odejdou s prázdnou. Kombinují na obranné polovině a dopředu se příliš neženou.
     
    87
    Alžírský středopolař Nabíll bin Tálib po levé straně nastartoval Souleymana Doumbiu, který prvním dotekem dával míč do vápna, leč za paty Simy.
     
    86
    David Costa z levé strany šestnáctky přenesl hru doprava na Floriana Sotocu, který prováhal ideální okamžik k zakončení, nakonec vypálil do blokujícího bin Táliba.
     
    85
    Abdoulaye Bamba viděl za obranu zabíhajícího Wanisse Taïbiho, jemuž adresoval přihrávku, ale skvěle ji přečetl Jean Emile Onana a míč uzmul pro sebe.
     
    84
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Seko Fofana, přichází Jean Emile Onana.
     
    84
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Loïs Openda, přichází Rémy Labeau Lascary.
     
    83
    Yan Valery v plném sprintu hledal Abdallaha Simu, jenže Senegalec nešel proti míči, levou nohou na něj nedosáhl a kulatý nesmysl proto doputoval až za brankovou čáru.
     
    82
    Nejprve na malém prostoru uspěl Sada Thioub, načež zvládl prostrčit míč na Pierricka Capelleho, jenž si prostor ke střele hledal marně.
     
    81
    Od levé lajny centroval Sada Thioub. Vysoko vyšplhal do vzduchu Abdallah Sima, ještě o něco výše se ovšem vyšponoval Deiver Machado.
     
    80
    Hosté již delší časový úsek kombinují na útočné polovině, ale žádné větší příležitosti si vytvořit nedokáží, favorit má totiž obranné řady rozestavené velmi dobře.
     
    79
    Souleyman Doumbia Souleyman Doumbia z první prodlužoval balón po levé lajně na Abdallaha Simu, který si věřil na Kevina Dansa, na němž vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    78
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Przemysław Frankowski, přichází Deiver Machado.
     
    78
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Batista Mendy, přichází Waniss Taïbi.
     
    78
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Faríd Al Milálí, přichází Sada Thioub.
     
    77
    Narážečka mezi Sekem Fofanou a Davidem Costou ve středu hřiště vyšla na jedničku. Následovala dlouhá přihrávka na Opendu, ta neprošla přes skluzujícího bin Táliba.
     
    76
    Na polovině hřiště vybojoval faul na svou osobu Alexis Claude-Maurice, který ukázal dobré krytí míče, zezadu soka podrazil Yan Valery.
     
    75
    Nabíll bin Tálib napálil balón za obranu mimo dosah Abdallaha Simy, který zabojoval, avšak míč dostihl až těsně za postranní čárou.
     
    74
    Výborné krytí míče ukázal Jonathan Gradit. Podržel na zádech Pierricka Capelleho, ten nakonec protihráče zezadu stáhl za dres k zemi.
     
    73
    Massadio Haidara si rozmyslel zrychlení hry. Pod tlakem protihráče se vrátil na vlastní polovinu, přenesení hry k pravé lajně vyšlo na jedničku.
     
    72
    Velké zaváhání si neodpustil Brice Samba, jenž ve snaze o odkop promáchl, avšak Jean-Matteo Bahoya Négoce zaváhání nevyužil a z mírného záklonu prázdnou domácí bránu minul.
     
    71
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází David Costa.
     
    71
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Alexis Claude-Maurice.
     
    70
    Sprint za obranu předvedl Loïs Openda. Dočkal se nahrávky, načež belgický útočník centroval naslepo do prostoru, kde stál protihráč Souleyman Doumbia.
     
    69
    Pod tlakem si Pierrick Capelle poradil velmi dobře. Počkal si, až se Florian Sotoca přiblíží, konkurenta nastřelil a získal pro svůj tým alespoň aut.
     
    68
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Ibrahima Niane, přichází Abdallah Sima.
     
    68
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Himad Abdelli, přichází Jean-Matteo Bahoya Négoce.
     
    67
    Standardka v podobě rohu snižující gól nepřinesla. Po rozehrávce nakrátko přišel centr na přední tyč přímo do prostoru, jemuž dominoval Massadio Haidara.
     
    66
    Pravou stranou šestnáctky se do vnitra pokutového území cpal Faríd Al Milálí. Nastřelením Frankowského vybojoval alespoň rohový kop.
     
    65
    Domácí kapitán Seko Fofana si tělem odstavil posledního obránce a po levé straně se přiblížil bráně, technické zakončení na zadní tyč výborně vyrazil Paul Bernardoni. Následně pomezní znovu a správně odmával ofsajd.
     
    64
    Zápas po třetím vstřeleném gólu Lens ztratil na atraktivitě. Svěřenci trenéra Haiseho kombinují kolem poloviny hřiště a nikam přehnaně nespěchají.
     
    63
    Konečně zaútočilo i Angers. K ohrožení Sambovy svatyně nicméně nedošlo, se stříleným centrem zprava si věděl rady Przemysław Frankowski.
     
    62
    Fantastický Paul Bernardoni! Blízko hattricku byl po skvostném pasu Fulginiho Loïs Openda, jenže hostující gólman ukázal proti zakončení z bezprostřední blízkosti skvělé reflexy a míč vytlačil nad břevno. Gól by ale nakonec stejně neplatil, neboť pomezní odmával belgickému útočníkovi ofsajd.
     
    61
    K pravé lajně si sběhl Angelo Fulgini. Po bleskurychlém zpracování z druhého doteku přihrával za velké vápno Florianu Sotocovi, jehož rána z první minula cílové zařízení.
     
    60
    Lens vládne zápasu. Brzy se fotbalisté ve žlutých dresech vrátili na útočnou polovinu, kde trpělivě kombinují a čekají, až se znovu otevřou vrátka v soupeřově defenzivě.
     
    59
    Poměrně dlouho otálel s finálním řešením útočné situace Seko Fofana. Nakonec volil centr na hranici malého vápna, kde Nabíll bin Tálib přehlavičkoval Kevina Dansa.
     
    58
    Nepovedeným centrem se z pravé strany prezentoval Salis Abdul Samed, napálil totiž prvního clonícího Pierricka Capelleho.
     
    57
    Nohama si zahrál i domácí brankář Brice Samba. Po rychlém zpracování odkopával před blížícím se Nianem na útočnou polovinu.
     
    56
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Ousmane Camara, přichází Cédric Hountondji.
     
    55
    Individuálně si věřil Seko Fofana. Kousek za velkým vápnem natáhl k technické střele, která proletěla nad břevnem. Kapitán se posléze spoluhráčům omluvil, že raději nenahrával.
     
    54
    Situace čtyř proti čtyřem úspěchem neskončila. Situaci zazdil Loïs Openda příliš vysokým centrem na Angela Fulginiho.
    53. Danso zakončoval těsně vedle levé tyče
     
    53
    Po centru z volného přímého kopu se k hlavičce propracoval Kevin Danso, kulatý nesmysl usměrnil jen těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    52
    Florian Sotoca prokličkoval mezi třemi protihráči. V momentě, kdy se chystal na centr do vápna, tak domácímu hráči bolestivě stoupl na pravou nohu Abdoulaye Bamba. Jasný faul.
     
    51
    Po levé straně vyzkoušel pevnost soupeřovy defenzivy Przemysław Frankowski, jeden na jednoho proti Souleymanu Doumbiovi neuspěl.
     
    50
    Příliš dlouho hosté na balónu nepobyli. Od pravé lajny centroval Himad Abdelli, Kevin Danso nedal ani náznak šance tomu, že by snad Ibrahima Niane mohl zakončovat.
     
    49
    Nejprve fauloval Angelo Fulgini, načež se alžírský středopolař ohnal a konkurenta rukou trefil do obličeje, za což se mu posléze sportovně omluvil.
     
    48
    A hráči ve žlutých dresech si zápas užívají i nadále. Seko Fofana proskočil mezi dvěma konkurenty, nahrávka Florianu Sotocovi mu ale nevyšla.
    46. Loïs OPENDA - 3:0
     
    46
    Lens právě vstřelilo branku!
    Lepší vstup do druhé půle si domácí tým jen těžko mohl představit! Krásnou, rychlou kombinaci vyšperkoval Gradit pasem za obranu na LOÏSE OPENDU. Třiadvacetiletý belgický útočník v rychlostním souboji nedal Camarovi žádnou šanci a tváří v tvář brankáři propálil Bernardoniho pod tělem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    Utkání mezi Lens a Angers se zatím vyvíjí dle papírových předpokladů. Domácí fotbalisté dominují a odměnou jim je dvoubrankový náskok. Skóre střetnutí otevřel Seko Fofana, jenž po výborném pasu za obranu uspěl z pravé strany šestnáctky střelou na zadní tyč. Aktuální podobu dal výsledku Loïs Openda, který si dvakrát vyměnil balón s Thomassonem, po úspěšné kličce prostřelil gólmana technickým přízemním obstřelem k levé tyčce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Poslední akce úvodního dějství patřila hostujícímu celku. Oblouček za obranu vyzkoušel Ibrahima Niane, Kevin Danso zažehnal nebezpečí hlavou.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    Poměrně dlouho Angers kombinovalo, ale v momentě, kdy se hosté chtěli přiblížit vápnu soupeře, tak přišla ztráta, nepřesně nahrával Himad Abdelli.
     
    43
    Kousek za šestnáctkou si balón připravil na střelu Loïs Openda. Po rychlém zpracování vystřelil pravou nohou do pozičně dobře stojícího Ousmaneho Camaru.
     
    42
    Finální fázi pěkné akce Florian Sotoca nezvládl. Místo očekávaného zakončení chtěl nahrávat pod sebe, míč poslal do rukavic brankáře.
     
    41
    Pro dlouho letící centr od rohového praporku si vyběhl Brice Samba. Gólman nezaváhal, ve vzduchu bez potíží sebral kulatý nesmysl do vlastní moci.
     
    40
    Levou lajnou nastartoval své motory Himad Abdelli. Odcentroval v plném sprintu, skluzující Massadio Haidara srazil míč na rohový kop.
     
    39
    Přenesení hry na levou stranu vyšlo dokonale. Adrien Thomasson zvládl zpracování dokonale, celou akci posléze zbrzdil pasem na stopera Dansa.
     
    38
    Levá strana tentokráte zůstala pro Lens uzavřena. Štěstí tímto prostorem vyzkoušel Seko Fofana, narazil však na překážku jménem Souleyman Doumbia.
     
    37
    Zatím to vypadá, že Faríd Al Milálí bude schopen pokračovat ve hře. Za postranní čáru odešel po svých a už se okamžitě hlásí o návrat do hry.
     
    36
    Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet Faríd Al Milálí. Vypadá to na problém s levým kolenem, hostující bek je momentálně v péči lékařů.
     
    35
    Fotbalisté ve žlutých dresech přenesli hru na útočnou polovinu. Zprava centroval Florian Sotoca, Batista Mendy zdárně přehlavičkoval Loïse Opendu.
     
    34
    Protože to nešlo kombinačně, tak Himad Abdelli pokusil štěstí individuálně. Rána z dvaceti metrů měla k úspěchu hodně daleko.
     
    33
    Hosté momentálně nezvládají ani rozehrávku z vlastní poloviny. Souleyman Doumbia dostal pod tlak Himada Abdelliho, jenž výborně zapracoval tělem a získal faul na svou osobu.
     
    32
    Domácí fotbalisté mají otěže střetnutí pevně pod kontrolou. Seko Fofana chtěl ke gólu přidat i asistenci, až k Opendovi ale nahrávka nepronikla.
    30. Loïs OPENDA - 2:0
     
    30
    Lens právě vstřelilo branku!
    Haiseho družina navyšuje náskok na dvě branky! Vše začalo mizernou rozehrávkou Mendyho. Vystihl ji Thomasson, ten si dvakrát vyměnil míč s LOÏSEM OPENDOU, druhý jmenovaný už uvnitř vápna kličkou obelstil obránce a technickým pokusem k levé tyčce nedal brankáři žádnou šanci zasáhnout.
     
    29
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Ibrahima Niane. Vypálil přes obránce zpoza velkého pokutového území, technický pokus zakroutil vedle levé tyče.
    26. Seko FOFANA - 1:0
     
    26
    Lens právě vstřelilo branku!
    Favorizovaný domácí celek strhává vedení na svou stranu! Salis Abdul Samed dokonale načasoval nahrávku za obranu, na kterou si naběhl kapitán SEKOU FOFANA, ránu nártem do sítě přes pravou nohu vyběhnuvšího gólmana Bernardoniho.
     
    26
    Při presinku si faulem pomohl Ibrahima Niane. Tak dlouho okopával váhajícího Kevina Dansa, až nakonec rozhodčího přiměl k přerušení hry.
     
    25
    Rychlá akce Dujeuxovy družiny se s úspěchem nesetkala. Ze střední vzdálenosti vypálil Himad Abdelli, balón proletěl o dobrý metr vedle brány.
     
    24
    Hosté mohou na okamžik vydechnout. Nabíll bin Tálib získal míč a postavil se před Seka Fofanu, ten se provinil faulem.
     
    23
    Centr od levé lajny propadl až k Angelovi Fulginimu, který musel zakončovat levačkou z velkého úhlu, vyběhnuvšího Paula Bernardoniho trefil do pravé nohy.
     
    22
    Lens postupně začíná přebírat otěže do vlastních rukou. Kombinují na útočné polovině, marně si však zkouší vypracovat nějakou zajímavější příležitost.
     
    21
    Domácí mužstvo kopalo rohový kop. Přetažený centr si našel Massadio Haidara, rána z voleje mu ale hrubě nevyšla, trefil prvního clonícího protihráče.
     
    20
    Adrien Thomasson přihrál mezi dva protihráče Florianu Sotocovi, jenž si věřil na Nabílla bin Táliba, klička do středu se nesetkala s úspěchem.
     
    19
    Individuálně pokusil štěstí Loïs Openda. Doběhl až k hranici pokutového území, z levé strany našel svým centrem jenom Souleymana Doumbiu.
     
    18
    Přetažený centr Farída Al Milálío vracel do ohně Pierrick Capelle. Brice Samba zaváhal při vyběhnutí, naštěstí pro něj Himad Abdelli s chybou nepočítal a pohyb zastavil, před útočníka se natlačil Salis Abdul Samed a míč odkopl do zámezí.
     
    17
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Batista Mendy, z rychlostního souboje s Kevinem Dansem ovšem vzešel jako poražený.
     
    16
    Faríd Al Milálí zasekl osobnímu strážci, přesto si netroufl na centr. Otočil hru čelem k vlastní bráně a do kombinace zapojil Jonathana Gradita.
     
    15
    Vzdušnému prostoru kraloval Ousmane Camara. Vyskočil v pravý čas, Loïs Openda proti němu neměl sebemenší šanci.
     
    14
    Nepovedená dlouhá nahrávka domácího záložníka Floriana Sotocy skončila až u gólmana. Paul Bernardoni po rychlém zpracování posunul balón k levé lajně na Ibrahimu Nianeho.
     
    13
    Nedovolený zákrok vybojoval na svou osobu Batista Mendy. Ukázal velmi dobré krytí míče, zezadu jej posléze podrazil Kevin Danso.
     
    12
    Rychlý brejk Angers táhl pravou stranou Ibrahima Niane. Vyzkoušel přenesení hry na Himada Abdelliho, avšak pro kulatý nesmysl vystartoval gólman Brice Samba.
     
    11
    Postupná kombinace domácího celku k vedoucímu gólu nevedla. Průnikový pas Loïse Opendy ve skluzu zastavil Souleyman Doumbia.
     
    10
    Vysokou rychlost nabral po levé lajně Seko Fofana. Dostal nahrávku lehce za paty, takže musel zpomalit, proti dvojici protihráčů následně neuspěl.
     
    9
    Defenziva Angers rohový kop ubránila. Odražený míč napálil z první Seko Fofana, úspěšným blokem se prezentoval Pierrick Capelle.
     
    8
    Mizernou rozehrávku středem vystihl Loïs Openda. S balónem doběhl až na hranici šestnáctky, odkud mířil k pravé tyčce a Paul Bernardoni konečky prstů vyrazil hrací předmět na roh!
     
    7
    Volnějšího středu chtěl využít Angelo Fulgini. Výborně mu však v poslední chvíli zkřížil cestu Batista Mendy a protihráči ukázkovým obranným zákrokem míč uzmul.
     
    6
    Poměrně dlouho otálel s rozehrávkou Kevin Danso. Nakonec volil dlouhý nákop za obranu, který Souleyman Doumbia nepustil až na Floriana Sotocu.
     
    5
    Vysokou rychlost nabral středem hřiště Nabíll bin Tálib. Nakonec volil oblouček za obranu, Pierrick Capelle jeho úmysl nepochopil.
     
    4
    Sražený míč zamířil směr brána. Brice Samba zaváhání nepřipustil a pomalu letící kulatý nesmysl bez problémů sebral do rukavic.
     
    3
    Po levé lajně nabral velkou rychlost Seko Fofana. Po sraženém centru uvidíme úvodní roh, který obstará jeden z hráčů Angers.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních žlutých dresech. Fotbalisté Angers pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy černo-bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Racing Club de Lens: Samba – Frankowski, Gradit, Danso, Haidara – Samed, S. Fofana (C) – Sotoca, Thomasson, Fulgini – Openda.
    Náhradníci: Leca – Boura, Claude-Maurice, D. Costa, Labeau Lascary, Le Cardinal, Machado, J. Onana, Poręba.
    Trenér: Franck Haise

    Angers SCO: Bernardoni – Al Milálí, Valery, Ousm. Camara II, S. Doumbia – bin Tálib (C), B. Mendy, Capelle – Abdelli, Niane, Abdoula. Bamba.
    Náhradníci: Yah. Fofana – Bahoya Négoce, Hountondji, Hunou, Sima, Šabanović, Taïbi, Thioub, Nadje.
    Trenér: Alexandre Dujeux

    Rozhodčí: Dechepy – Parinet Le Tellier, Haulbert.
     
    Angers SCO

    Angers řeší úplně jiné starosti, a sice ty záchranářské, přičemž situaci vůbec nemá ve svých rukou, neboť okupuje úplně poslední dvacáté místo se ziskem pouhých deseti bodů a mankem třinácti bodů na šestnáctý Brest. Dujeuxova družina aktuálně táhne sérii čtyř porážek v řadě, přičemž v doposud posledním střetnutí doma padla 0:2 s Toulouse, v jarní fázi soutěže na první tříbodový úspěch stále čeká. Hned čtyři fotbalisté vstřelili za Angers tři góly a plní tak roli nejlepších střelců mužstva, mezi nimi je i bývalý fotbalista Slavie Abdallah Sima.
     
    Racing Club de Lens

    Fotbalisté Lens prožívají parádní sezónu. Po 27 kolech okupují třetí příčku a útočí na kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů. Svěřenci kouče Haiseho si ovšem musí dávat velký pozor na čtvrté Monako, na nějž disponují tříbodovým náskokem, každopádně se mohou i směle dívat před sebe, neboť druhé Marseille je napřed jen o dva body. V doposud posledním utkání Lens zvítězili na stadiónu Clermontu s přehledem 4:0. Nejlepším střelcem týmu je Loïs Openda s dvanácti góly.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování 28. kola francouzské Ligue 1, u zápasu mezi Lens a Angers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Góly: 26. S. Fofana (Samed), 30. Openda (Thomasson), 46. Openda (Gradit)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:15.
    Racing Lens: Samba – Frankowski (78. Machado), Gradit, Danso, Haidara – Samed, S. Fofana (C) (84. J. Onana) – Sotoca, Thomasson (71. Claude-Maurice), Fulgini (71. D. Costa) – Openda (84. Labeau Lascary).
    Náhradníci: Leca – Boura, Le Cardinal, Poręba.

    Tréner: Franck Haise

    Angers SCO: Bernardoni – Al Milálí (78. Thioub), Valery, Ousm. Camara II (56. Hountondji), S. Doumbia – bin Tálib (C), B. Mendy (78. Taïbi), Capelle – Abdelli (68. Bahoya Négoce), Niane (68. Sima), Abdoula. Bamba.
    Náhradníci: Yah. Fofana – Hunou, Šabanović, Nadje.

    Tréner: Alexandre Dujeux

    Rozhodca: Dechepy – Parinet Le Tellier, Haulbert