Slovácko – Zlín 3:0 (kon.) | Brno – Jablonec 1:2 (kon.) | Pardubice – Teplice 3:1 (kon.)
Plzeň – Bohemians 1:2 (kon.)
koniec
FK Pardubice
3:1 (2:1)
FK Teplice
cz Nedeľa 19.03.2023, 15:00 • CFIG Arena • Česká FORTUNA:LIGA • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 24. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a FK Teplice. Výkop v pardubické CFIG Areně je naplánován na 15:00.
     
    Pardubice na jaře nepředvádí vůbec špatný fotbal a i výsledkově se jim daří mnohem lépe než v minulém roce, po posledním kole ale znovu klesly na samé dno tabulky. Tam jsou ale jen o skóre za Zlínem a dva body za svým dnešním soupeřem.

    Na novém stadionu mají Pardubáci zatím bilanci jedné výhry, jedné remízy a jedné porážky. Ta přišla v premiéře proti Slavii, následovala výhra se Zlínem a před dvěma týdny remíza 1:1 s Baníkem. V posledním kole ovšem svěřenci Radoslava Kováče předvedli asi nejhorší jarní výkon a po zásluze prohráli na Bohemians 0:2. Z tohoto zápasu se tak budou muset oklepat.
     
    Jak již bylo zmíněno, tak Teplice jsou pouze dva body před Pardubicemi a okupují čtrnáctou příčku. V jarní části FORTUNA:LIGY zatím Severočeši tápou, nevyhráli totiž ani jednou a získali dva body. Na hřištích soupeře ve všech čtyřech případech prohráli s celkovým skóre 3:13. Po porážce na Spartě navíc přišla změna trenéra, když Jiřího Jarošíka nahradil Zdeňko Frťala, který v minulosti působil například v Hradci Králové, Varnsdorfu nebo Jablonci.
     
    Od svého postupu do nejvyšší soutěže Pardubice dominují vzájemným utkáním s Teplicemi. Až do podzimního střetnutí totiž tohoto soupeře porazily ve všech pěti zápasech. To ale jakoby si Teplice vzaly k srdci a v říjnovém zápase nasázely Východočechům pět gólů. Hattrickem se blýskl Filip Žák, za hosty v nastavení druhé půle korigoval skóre na 5:1 pro Teplice Michal Hlavatý.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Nita – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Vacek – Darmovzal, Hlavatý, Janošek, Helešic – Černý (C).
    Náhradníci: Markovič – Kapanga, Pikul, S. Šimek, Tischler, Koukola, Sychra, Lima.

    FK Teplice: Grigar (C) – Urbanec, Chaloupek, Mičević, Hybš – Jukl, T. Kučera – Pleštil, Trubač, Gning – Žák.
    Náhradníci: Mucha – Kodad, T. Vachoušek, Fila, Hyčka, J. Hora II, L. Mareček.

    Rozhodčí: Machálek – Kubr, Hrabovský.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí Pardubice nastoupí v tradiční barevné kombinaci, tedy červenobílé. Hosté také oblíkli své oblíbené barvy, tedy žluté dresy a modré kraťasy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Uběhlo sotva dvacet sekund a přišla první příležitost hostů. Dominik Pleštil vnikl do vápna a stříleným centrem hledal Gninga, kterého balón přeletěl.
     
    4
    Pardubice právě vstřelily branku!
    První gól na sebe nenechal dlouho čekat, Pardubice jdou ve čtvrté minutě do vedení! Centr Matěje Helešice zakončil Pavel Černý pouze do břevna, rychle ale zareagoval MICHAL HLAVATÝ a ten hlavou otevřel skóre zápasu! Bez asistence.
     
    8
    Hosté se nyní zlobí, ovšem marně. Michal Hlavatý byl na své polovině hřiště jasně faulován a hosté tak musí znovu přepnout do obrany.
     
    8
    Penalta pro Pardubice!
     
    8
    Další rychlá akce po levé straně hřiště, která šla přes Matěje Helešice. Ten i tentokrát centrem našel Pavla Černého, ten byl stažen k zemi a rozhodčí Machálek signalizuje penaltu!
     
    9
    Pardubice právě vstřelily branku!
    DOMINIK JANOŠEK poslal brankáře Tomáše Grigara na druhou stranu a s přehledem penaltu proměňuje!
     
    12
    Teplice se pokusily o rychlou odpověď. Po odvráceném centru se dostal ke střele Abdallah Gning, který poslal míč na umělou trávu za tribunou.
     
    13
    Aktivní Michal Hlavatý přenesl hru na pravou stranu, kde si míč zpracoval Marek Icha. Poté ale nepřihrál přesně, domácí ale u balónu zůstanou po autu.
     
    16
    Hosté jsou jako opařeni a nedaří se jim dostat do hry. Pardubice naopak jsou na koni a chtějí dále navyšovat svůj náskok.
     
    17
    Icha píchl míč Dominiku Janoškovi, tentokrát ale dobře situaci odhadl Nemanja Mičevič, který domácího záložníka odstavil tělem a nechal balón dojet za brankovou čáru.
     
    19
    Po obranné lavičce Chlumeckého se dostal k odraženému balónu Robert Jukl. Centrem hledal na zadní tyči spoluhráče, zamířil ale do zámezí.
     
    20
    Robin Hranáč nyní pracoval na hranici penalty, jeho zákrok na Pleštila nakonec jako nedovolený vyhodnocen nebyl. Je z toho roh pro Severočechy.
     
    21
    Teplice právě vstřelily branku!
    Pardubická obrana naprosto zaspala při rohu Teplic a v důsledku toho inkasuje! Daniel Trubač přízemní přihrávkou našel v pokutovém území TOMÁŠE KUČERU, jehož střela zapadla přesně k zadní tyči! Asistence: Daniel Trubač.
     
    23
    Mohlo to být znovu o dvě branky! Robin Hranáč se z ničeho nic zjevil před vápnem hostů a dostal se k odraženému míči. Z voleje zamířil pěkně, trefil ale jen tyč!
     
    27
    Teplice se postupnou kombinací a následnou přihrávkou Chaloupka dostaly k centru z levé strany, ten odvrátil Chlumecký. Následně je odpískán jako nedovolený zákrok Kučery na Janoška.
     
    29
    Dvě zbytečné chyby v rozehrávce Pardubic, které tak přišly o balón. Hosté ale nebyli o moc úspěšnější a i jejich akce brzy končí.
     
    32
    Pardubice se nyní pár minuty nedokázaly dostat ze své poloviny, což se jim podařilo až teď. Rychlá akce vyústila v centr Helešice, který na zadní tyči v roh proměnil Darmovzal.
     
    32
    Domácí nerozehráli roh dobře a k míči se dostal Tomáš Grigar. Ten rychlým výkopem za polovinu hřiště našel Gninga, ten si ale v souboji s Darmovzalem počínal nedovoleně.
     
    34
    Pardubicím dnes zatím vychází akce po levé straně. Z té nyní centroval Chlumecký a po zákroku Štěpána Chaloupka je z toho další rohový kop.
     
    35
    Roh domácích nyní zahrával Janošek, skončil ale stejně jako v podání Helešice – v rukou gólmana Grigara.
     
    39
    Dlouhé autové vhazování Matěje Hybše hlavou tečoval jeden z hostů do prostoru branky, Florin Nita si ale v klidu pro míč došel.
     
    42
    V akci s balónem u kopačky byl na levém křídle Michal Hlavatý, ten si ovšem ukopl míč do zámezí a můžou tak hrát hosté.
     
    42
    Po skvěle načasované přihrávce Dominika Janoška za obranu utíkal úplně sám na bránu Matěj Helešic! Dostal se ovšem až příliš blízko brankáři, který předvedl skvělý zákrok!
     
    44
    Po rohovém kopu a střetu s jedním z domácích hráčů zůstal u brány Florina Nity ležet Štěpán Chaloupek, hra je tedy přerušena.
     
    45
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    45+2
    Po ztrátě Teplic se Pardubice rychle dostaly do pokutového území, Martin Chlumecký ale v těžké pozici nedokázal vystřelit.
     
    45+4
    Po dlouhém výkopu Florina Nity se Pardubice dostaly až k vápnu soupeře, po nepřesnosti ale může hrát protějšek Nity Tomáš Grigar.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Po bleskovém vstupu do utkání Pardubice vedly 2:0 už po pouhých deseti minutách. Nejprve hlavičku Pavla Černého do břevna uklidil do sítě Michal Hlavatý a pět minut poté po faulu na domácího kapitána proměnil pokutový kop Dominik Janošek. Hosté snížili chytře rozehraným rohem, který proměnil Tomáš Kučera a ve druhé půli tak rozhodně ještě je o co hrát.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Teplice měly v úvodu druhé půle k dispozici rohový kop, Daniel Trubač ale našel jen rukavice brankáře Nity. Domácí nyní jsou u balónu na půlce hřiště.
     
    50
    Po nepovedeném centru Kučery šel do skluzu Denis Darmovzal. Ten odehrál míč, i tak je ale proti domácímu hráči pískán faul.
     
    51
    K exekuci volného přímého kopu se postavil Tomáš Kučera, jeho střela ale trefila poslední řadu na tribuně za bránou Pardubic.
     
    54
    Netradičně v pozici centrujícího hráče se ocitl Pavel Černý. Ten nadělal obraně Teplic problémy a k dorážce se dral Michal Hlavatý, ten však míč netrefil a situaci uhasil Grigar.
     
    55
    Tomáš Kučera mimo hru naprosto zbytečně strčil do domácího Matěje Helešice. Oba borci následně v rukou rozhodčího uviděli žlutou kartu.
     
    59
    Po nepovedeném centru domácího Janoška šly do protiútoku Teplice. Abdallah Gning se dostal do sprintového souboje s Robinem Hranáčem, navrch měl domácí obránce.
     
    61
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Daniel Fila,
    ze hřiště odchází Dominik Pleštil, přichází Ladislav Kodad.
     
    62
    Ihned po příchodu na hřiště Daniel Fila vybojoval velice slibně vypadající standardku, z té ale Matěj Hybš pouze vyprášil rukavice Florina Nity.
     
    65
    V posledních minutách se Pardubicím nedaří dostat se ze své poloviny a hrozí hlavně Teplice, nyní se ale po závaru před domácí brankou nedokázal prosadit Gning.
     
    66
    Rozhodčí Machálek se jde podívat na obrazovku kvůli zákroku na Daniela Filu!
     
    66
    Penalta pro Teplice!
     
    67
    Kamil Vacek ve vápně přišlápl Daniela Filu a je z toho penalta! Domácí záložník navíc dostává žlutou kartu.
     
    68
    Euforie v Pardubicích, Florin Nita parádně vystihl penaltový pokus Abdallaha Gninga a podržel tak vedení domácí!
     
    69
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Florin Nita je jednoznačným hrdinou momentu! Ihned po chycené penaltě totiž Dominik Janošek rozehrával volný kop z levé strany. Jeho centr propadl až na zadní tyč ke KAMILU VACKOVI, který zaviněnou penaltu odčinil gólem na 3:1! Asistence: Dominik Janošek.
     
    70
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Samuel Šimek.
     
    72
    Matěj Hybš (FK Teplice) fauloval u levé postranní čáry jednoho z domácích a dostává žlutou kartu.
     
    73
    Naprosto zbytečný faul Martina Chlumeckého, který povalil k zemi hráče, který byl v rohu zády k bráně. Je z toho nebezpečné standardka.
     
    76
    Florin Nita si za cenu rohového kopu poradil s hlavičkou Tomáše Kučery, který byl po centru Trubače znovu úplně sám.
     
    76
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Lukáš Mareček.
     
    77
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Denis Darmovzal, přichází Vojtěch Sychra.
     
    78
    Dominik Janošek na levém křídle přešel přes obránce a vyslal centr do pokutového území, který obrana odvrátila.
     
    83
    Dominik Janošek vyslal dopředu Vojtěcha Sychru. Ten se dostal do zakončení, přes obránce získal roh.
     
    84
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Bartosz Pikul,
    ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Colet Kapanga.
     
    85
    Pardubáci jsou plní elánu a Teplice jsou zralé na ručník. Několik centrů nyní letělo před bránu hostů, kteří odvrací na roh.
     
    86
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Tadeáš Vachoušek,
    ze hřiště odchází Matěj Hybš, přichází Alois Hyčka.
     
    88
    Žlutomodří se ještě nadechují. Alois Hyčka si naběhl za obranu a po zablokovaném centru budou mít hosté roh.
     
    88
    Z toho pěkně centroval Lukáš Mareček, jeden z hráčů ve žlutém zakončoval vysoko nad.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    90+1
    Abdallah Gning si skvěle pokryl balón, nakonec byl ale přece jen faulován Kamilem Vackem. Hosté jdou do útoku.
     
    90+4
    Teplicím se ani nyní nepodařilo ohrozit bránu Florina Nity, ten bude nyní odkopávat.
     
    90+5
    Pardubáci ještě měli možnost na navýšení svého vedení. Bartosz Pikul přihrávkou hledal Vojtěcha Sychru, ten ale byl v obležení obránců.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Bláznivý zápas je u konce! Pardubice měly parádní vstup, když díky trefám středních záložníků vedly už v deváté minutě 2:0. Hosté ale snížili po střele Tomáše Kučery a bylo zaděláno na drama. Vyrovnáno mohlo být v 68. minutě, když Kamil Vacek fauloval Filu a byla z toho penalta. Pokus Abdallaha Gninga ovšem zneškodnil Florin Nita a to byl zlomový moment zápasu. Pouhou minutu potom totiž navyšoval na 3:1 právě Kamil Vacek a ten stanovil končený stav zápasu.
     
    Pardubice tak zvládly veledůležitý zápas o záchranu a díky prohře Zlína se tak posunuly až na čtrnácté místo v tabulce. Hosté naopak klesli na předposlední příčku, Zlín je nově znovu poslední.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15. (17:02:53)

    David Klier

    Góly: 4. Hlavatý, 9. Janošek (pen.), 69. Vacek (Janošek) – 21. T. Kučera (Trubač)

    Karty:   55. Helešic (PCE), 67. Vacek (PCE) – 55. T. Kučera (TEP), 72. Hybš (TEP)

    Nepremenená penalta: 68. Gning (TEP), brankár Nita zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15.
    FK Pardubice: Nita – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Vacek – Darmovzal (77. Sychra), Hlavatý (84. Kapanga), Janošek, Helešic (70. S. Šimek) – Černý (C) (84. Pikul).
    Náhradníci: Markovič – Tischler, Koukola, Lima.

    FK Teplice: Grigar (C) – Urbanec (76. L. Mareček), Chaloupek, Mičević, Hybš (86. Hyčka) – Jukl, T. Kučera – Pleštil (61. Kodad), Trubač (86. T. Vachoušek), Gning – Žák (61. Fila).
    Náhradníci: Mucha – J. Hora II.

    Rozhodca: Machálek – Kubr, Hrabovský

    Diváci: 4210