Spišská N. Ves – B. Bystrica 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 5:2 (kon.)
koniec
Mountfield HK
2:4 (0:0, 1:1, 1:3) Stav série: 0:1
Bílí Tygři Liberec
cz Nedeľa 19.03.2023, 16:40 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy (CZ) • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Mějte krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu z Hradce těšit na počtenou! (20:07:48)
     
    Pro Hradec je to pořádně hořký konec. Když v polovině 44. minuty proměnil trestné střílení Kevin Klíma, bylo to pro domácí na dobré cestě. Jenže závěr zápasu vůbec nezvládli. V čase 55:58 srovnal se štěstím Jakub Rychlovský, poté navíc šli domácí do oslabení a Oscar Flynn z přesilovky rozhodnul. Výhrou 4:2 se tak Tygři dostávají do vedení.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Rozhodčí tresty dodali až zpětně, dva nejaktivnější, Kevin Klíma (MHK) a Jan Šír (LIB) slízli dvě minuty za hrubost. Nic dalšího se již trestat nebude.
     
    60:00
    A tady se budou ještě pekelně rozdávat tresty! Zdánlivě drobná potyčka u mantinelu přerostla v brutální melu ve středním pásmu, kdy po Klímovi skočil Šír, předtím ještě byl trefen Bulíř několika ranami pěstí.
     
    59:51
    Frolík ještě mohl dát definitivní tečku, ze středního pásma ale trefil jenom tyčku opuštěné klece!
     
    59:12
    Rosandič ještě mohl do utkání vrátit prvky dramatu, ale z mezikruží ve vyložené šanci nezamířil přesně, puk mu z hole sjel!
    58:50 Petr JELÍNEK - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tady je hotovo, Liberec bere první bod v sérii! Nepřesnou přihrávku mezi kruhy zachytil PETR JELÍNEK a vyvezl puk až do útočného pásma. K tomu ještě udělal zvratnou kličku a dostal se před Kiviaha, kterého prostřelil na zadní tyč – 2:4! Asistence: Lukáš Derner.
     
    58:32
    88 sekund před koncem třetiny už nemá Hradec kam uhnout. Bere oddechový čas, i když to vypadá, že si ho vzít tak úplně nechtěl...
    58:23 Oscar FLYNN - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    A to se také děje, Tygři jsou blízko výhře v sérii! Ostřelování branky Kiviaha bylo v první fázi neúspěšné, puk se ale dostal nad kruhy pro OSCARA FLYNNA, který měl druhou šanci. Tentokrát si už poradil o dost lépe, domácího gólmana propálil okolo lapačky – 2:3! Asistence: Adam Najman, Uvis Janis Balinskis.
     
    58:12
    Graeme McCormack (MHK) nezachytil pohyb Melancona v rychlém útoku a přitáhl si jej, což mělo za následek pád hostujícího obránce. Liberec má šanci tenhle duel zlomit v úplném závěru!
     
    57:46
    Šermovačka o puk a Ivan tuhle těžkou situaci ustál. Pakliže by puk získal Perret, dost možná by z toho byl samostatný únik.
     
    56:45
    Buly ale vyhráli domácí a Rosandič do toho šlápnul. Dostal se před Vlacha, situace už ale byla rozebraná a nahrávka na Eberleho byla jedinou možností. Eberle ale ani nezakončil.
     
    56:37
    V dnešním utkání neměl čárový rozhodčí snad více jednoznačnější icing, než byl tento. Hradec vyhodil přes všechny čáry a hra tak zůstane před Kiviahem.
    55:58 Jakub RYCHLOVSKÝ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    A čtyři minuty před koncem je navíc srovnáno! Dlouhá přihrávka napříč kluzištěm nejprve ke svému příjemci neprošla, ale propadla na hokejku JAKUBU RYCHLOVSKÉMU, který v rychlosti dojel s pukem až za kasu. Odtud však vracel puk za sebe k tyči, kde byl nešťastně postavený Marek Zachar. Právě od ex-libereckého hráče se puk odrazil za brankovou čáru – 2:2! Bez asistence.
     
    55:44
    Melancon předržel puk v obranném pásmu a rázem byl po čisté práci Perreta bez něj. Perret tak mohl téměř na jistotu posunout Hradec výhře, mezi betony ale Kváču nepropálil!
     
    54:58
    Frolík se snažil dorážet pokus Najmana z pravého kruhu, místo toho ale švihl hokejkou Kiviaha do masky. A to bylo něco pro Lalancettea, který jej okamžitě hrazdou poslal k ledu. Nastávající větší konflikt ale ukončili rozhodčí.
     
    54:11
    Cingel projel až příliš snadno do útočného pásma a těsně před zdvojením píchl puk volnému Lvovi, který ale dlouho čekal. Poté sice zkoušel střelu na bližší tyč, Kváča byl ale připraven.
     
    53:44
    Další ze série nahození lapil Kiviaho a Tygři si tak vybojovali vhazování v útočném pásmu. To proběhne po pravici hradecké gólmanské jedničky.
     
    53:21
    Klíma vybruslil z obranného pásma tak, že vytvořil střeleckou příležitost pro Mislava Rosandiče. Jeho zakončení ale zastavil nohou Ivan. Puk se posléze přes mantinel překulil na tribuny, a tak je tu komerční brejk.
     
    52:38
    McCormack si najížděl na křídle na křižnou přihrávku. Měl ji ale na dlouhou hůl a tak prudký pas si nezpracoval na první dobrou.
     
    51:48
    Emoce stoupají, po dalším hraničním zákroku a Smoleňák byl ještě před brankou stažen k ledu. Další strkanice a stadion bouří.
     
    51:20
    Eberle nabil Cingelovi na levý kruh a slovenský forvard za to vzal z první. Mířil na bližší tyč, ale k nutnosti toho, aby Kváča zasahoval, pár decimetrů chybělo.
     
    50:18
    McCormack rozjížděl hradecký útok a Bulíř jej zezadu lehce rozhodil. Domácí obránce spadl a téměř všichni očekávali trest, který však nepřichází.
     
    49:26
    Perret už nabíral rychlost za beka, puk mu ale vyskočil do vzduchu a zpracováním skončil na domácí střídačce.
     
    48:42
    Smoleňák na mantinelu v útočném pásmu zavřel Frolíka a Hradec tak díky tomu může kombinovat před Kváčou. Jenže spíše než kombinace je to přetlačovaná na prknech.
     
    48:08
    Frolík už zavážel puk za Kiviahovu branku, poté ale překvapil a strhnul hru nahozením do brankoviště. Domácí gólman raději puk přikryl.
     
    47:56
    Po hradeckém ofsajdu následuje komerční přestávka.
     
    47:43
    Blain rozjel rychlý výpad a posunul jenom napravo pro Lva, který udělal dva rychlé kroky a z pravého kruhu mohl okamžitě střílet. Zamířil jenom do Kváčova ramene.
     
    47:12
    Blain nepřesně vyhodil na konci početní výhody a udržel nechtěně hosty v útočném pásmu. Vlachovi ale puk na hokejce uskočil a střelu z pravého kruhu neprovedl tak, jak by si přál.
     
    46:38
    Rosandič u mantinelu ztratil puk a Flynn opět rozjel kombinaci velmi podobnou té, co převedli Liberečtí krátce předtím. I tady to ale hosté notně překombinovali a nahrávka zpoza branky skončila na Blainovi. Ten už puk poslal ke Kváčovi.
     
    46:05
    Už v klasické přesilovce ustáli domácí krizovku! Propadli totiž v obraně a Tygři si vyťukali situaci 3 na 1 do situace, kdy Bulíř střílel z mezikruží. Ale pokus mu vůbec nesedl a byl z toho pouze zákrok Kiviaha!
     
    45:31
    Perret po vyhraném buly okamžitě vzal puk a vyjel s ním až do takové situace, že se po levém křídle rázem dostal sám před Kváču! Na střelu měl ale už málo času a trefil jenom jeho betony!
     
    45:23
    Tygři mají 37 sekund 4 na 3! Oliver Okuliar (MHK) zasáhl mimo hru jednoho z Libereckých vysokou holí a dostává oprávněné dvě minuty.
     
    43:59
    Patrik Marcel (MHK) a Jaroslav Vlach (LIB) se tak dlouho muchlovali u mantinelu, až rozhodčímu došla trpělivost. Oba poslal ven na dvě minuty za hrubost a hraje se 4 na 4.
    43:36 Kevin KLÍMA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    K trestnému střílení se rozjel KEVIN KLÍMA a složité si to příliš nedělal. Zakončil přesně do prostoru, který gólmani nemají rádi. A to mezi vyrážečku a beton – 2:1!
     
    43:36
    Velká příležitost pro Hradec! Tygři zapomněli na obrannou fázi a přišla přesná nahrávka na Perreta do samostatného úniku. Ten sice zakončil jenom do betonu, ale Petr Kolmann (LIB) jej během brejku přidržel. Proto je z toho trestné střílení!
     
    42:02
    A také to mohlo být klidně 1:2! Birner táhl brejk 3 na 2 a vystřelil z ostrého úhlu. Kiviaho vyrazil jenom před sebe, ale tam dojel jako první opět Birner. Ještě si puk potáhl do odkryté části, Lalancette ale skvěle skočil do střely a zabránil téměř jasnému gólu!
     
    41:26
    Blain v poklidu rozhodil puk na Okuliara, který ale daleko nedošel. Liberec dobře ubránil svoji modrou čáru.
     
    40:46
    Na druhé straně měl však velkou tutovku Perret, který rázem byl sám před Kváčou! Jenže nešel do střely, vracel puk pod sebe z druhé vlny na Jergla. Hostující brankář ale tuhle přihrávku hokejkou skvěle lapil!
     
    40:23
    Rychlá kombinace napříč pásmem a Balinskis měl rázem střeleckou pozici z levého kruhu. Jenže lotyšskému obránci se nepovedlo trefit ani branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sice padlo po gólu na každé straně, kvalita hry ale o něco klesla. Hradec se dostal do vedení hned po 22 sekundách, když nahození Lva dorazil za Kváčova záda Lukáš Cingel. Hrál se nadále urputný hokej a nenabízel příliš uspokojení pro náročné diváky. Navrch měli však hosté a uspokojeni mohli být v polovině 31. minuty, když z velmi podobné akce srovnal Uvis Janis Balinskis. Dlouho se hrálo bez trestu, ten přišel až dvě a půl minuty před sirénou, když šel ven Filippi, Východočeši ale tohle neproměnili v gól.

    Střely na branku: 22 – 23 (9 – 14)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Další kotouč mimo ledovou plochu, tentokrát ohrozil hasiče stojící pod kotlem Liberce. Tribuny už houfně řídnou, je jasné, že se tady nic více nestane.
     
    39:44
    Liberec se prvnímu oslabení ubránil a ještě mohl zaútočit! Blainův pokus skončil někde mezi kruhy a Filippi v pohybu bez problémů nastartoval situaci 3 na 2, kterou pak proměnil v samostatnou akci. Kiviaha přes teploměr ale neprostřelil.
     
    39:02
    Kolmann chtěl sraženou střelu vyhazovat až k domácí brance, jenže napálil puk jenom na střídačku. Proto tak Hradec v pásmu zůstane.
     
    38:25
    Zatím to z domácí strany ale není žádná sláva. Werek podél prken hrál zpět na modrou, kde ale nikdo ze spoluhráčů nebyl.
     
    37:56
    Zhruba ze stejné pozice přišly dvě střelecké příležitosti. Nejprve do toho pustil sílu Lev, puk se ale jenom odrazil od hrazení za brankou. Další možnost dostal z totožné pozice Blain, puk tam ale zablokoval Vlach.
     
    37:31
    Trvalo to bez trestu 37 minut a 31 sekund série! Tomáš Filippi (LIB) zabránil Okuliarovi v pohybu vpřed a dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Lvi tak končí třetinu v početní výhodě.
     
    36:45
    Melancon si klepl o puk na modrou, najel si do lepší pozice a přes clonící hráče vystřelil. Kiviaho jeho pokus v pohodě lapil a opět se přerušuje.
     
    35:59
    Bulíř dostal Blaina pod velký tlak, domácí obránce ale neměl vůbec problém s tím, udržet dlouho puk na své hokejce. Odebrán mu byl až v momentě, kdy najel do tří hráčů.
     
    34:59
    Najman vybojoval u mantinelu puk a sám nastartoval brejk 3 na 2. Ten chtěl i zakončovat, trefil ale jenom Kiviahovu vyrážečku. Hradec se už poté z pásma dostal.
     
    34:19
    Faško-Rudáš ve slovenském souboji doslova otočil v klinči Rosandiče pod sebe a diváci chtěli trest, stále se však hraje bez jediného vyloučení, což je vzhledem k historii těchto týmů možná až s podivem.
     
    33:56
    Po ofsajdu Liberce se lehce chytli Blain s Nedomlelem a potahali se za dres, nic víc z toho ale nevzniklo. Jenže došlo zřejmě k chybnému posouzení rozhodčího, proto se vhazuje na středovém kruhu.
     
    33:21
    Prudké nahození mířící do plexiskla za brankou se odrazilo Kiviahovi do předbrankového prostoru. Tuhle situaci ale Kiviaho očekával a puk podržel v lapačce. Následuje komerční brejk.
     
    32:41
    Cingel ostře dohrál na mantinel Dernera, který i přesto ale stihl rozehrát. Celá akce ale skončila jenom ve středním pásmu.
     
    31:51
    Domácí pak sice ostřelovali Kváčovu branku a poměrně velkou příležitost měl Kevin Klíma, z pravého kruhu ale vystřelil mimo tři tyče.
    30:39 Uvis Janis Balinskis - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši ze živějšího výkonu vytěžili srovnávací branku! Všechno to začalo střelou z prostoru nad kruhy, kterou Kiviaho vyrazil na levý kruh. Tam byl ale první Michael Frolík, stáhl si puk na hokejku a pálil z ostrého úhlu. I tohle domácí brankář měl, jenže kotouč prodloužil jenom na UVISE JANISE BALINSKISE, který měl podobně snadnou práci jako Cingel – 1:1! Asistence: Michael Frolík.
     
    29:32
    Změna přišla až po střele Marcela od modré, kterému přihrál Lev. Ten se pak sice snažil tečovat před brankou, Kváča ale Marcelovu střelu vzal do lapačky.
     
    28:49
    Filippi podržel puk na ofsajdové hraně a poslal jej do pásma. Liberec má v téhle pasáži utkání navrch a domácí se fakticky jenom brání.
     
    27:40
    Situaci ale mohla změnit nepřesnost hostí na modré, po které chtěl jet do nadějného brejku Jergl. Srazil se však se spoluhráčem, a také s libereckým obráncem.
     
    27:20
    Východočeši působí v posledních minutách trochu zabrzděně. Dvakrát za sebou vyhodili na zakázané uvolnění a nemohou tak střídat.
     
    26:46
    Dvě rychlé střely z modré v podání libereckých obránců. Jednou byl ale puk zblokovaný, podruhé jej sebral mezi kruhy Kalina. Hradečtí pak sice nic vepředu nevymysleli, kontr Tygrů ale končí ofsajdem.
     
    26:23
    Kiviaho sklízí potlesk poté, co lapil Birnerův pokus z modré přímo do lapačky. Navazuje první komerční přestávka v této třetině.
     
    26:02
    Rosandič dostal nalito na modrou, na střelu to ale úplně nebylo, proto hru stáhl na pravý kruh pro Radovana Pavlíka. Jeho pokus mířil mezi Kváčovy betony, ten ale sklapnul včas.
     
    25:15
    Werek vyjel do brejku 3 na 2, který i sám z mezikruží zakončoval. Jenže předtím jej výrazně přibrzdil a následná střela šla jenom do obránce. Tygři kontrovali nahozením Jelínka, to však Kiviahovi skočilo v brankovišti, proto raději podržel finský přízrak puk v lapačce.
     
    24:53
    Liberec vyhrál v útočném pásmu buly na Vlacha, který se do toho z první opřel. Kiviaho reagoval relativně v poslední chvíli, přesto ale srazil puk lapačkou.
     
    24:42
    Perret sprintoval za prudkým vyhozením marně, i přestože se puk odrazil od mantinelu. Proto je z toho zakázané uvolnění.
     
    23:17
    Kolmann měl problémy s udržením kotouče na útočné modré a Eberle jej vystrnadil blíže středovému kruhu. Lev navíc mohl hned vytáhnout hru na druhou stranu a dostal domácí do útočného pásma.
     
    22:51
    Filippi posunul jenom podél prken na McCormacka, který si zpracoval puk, vyjel na modrou a pálil. Sražený puk skončil v ochranné síti, vhazovat se bude před Kváčou.
     
    21:17
    Ordoš dostal zpoza branky přihrávku na kruhy, kde zůstal nepokrytý. Zvolil střelu bekhendem do vrchní části branky, břevno však jenom velmi těsně přestřelil!
    20:22 Lukáš CINGEL - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    20:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí si na první branku v utkání museli počkat až do druhé třetiny! Jakub Lev dostal nahrávku na levé křídlo a postupoval do útočného pásma. Zhruba od prostoru střídačky vypálil a Kváča vyrazil do brankoviště, ale jenom před sebe, kde byl rozjetý LUKÁŠ CINGEL. Pohotová dorážka za Kváčova záda a Lvi vedou – 1:0! Asistence: Jakub Lev, Jan Eberle.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Třetina trvající téměř 42 minut gól nenabídla, ale bylo se rozhodně na co dívat! Fyzicky náročný hokej nabízel šance na obou stranách a každý byl od vedoucí branky stejně blízko, jako daleko. V prvních minutách byl o něco aktivnější Liberec, na druhou stranu Kváču zachraňovala v polovině čtvrté minuty branková konstrukce. Tygři byli blízko gólu na začátku 18. minuty, jenže zkoumání videa nepřineslo změnu původního verdiktu po brance Faška-Rudáše, který jí dosáhl bruslí. Zpět se vrátíme za 16 minut!

    Střely na branku: 12 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Tak nakonec ano, pokus Vlacha z modré ale Kiviaho spolehlivě vyrazil.
     
    19:37
    Domácí dohrávají třetinu s pukem na hokejce. Nic zásadního se v první dvacetiminutovce asi již nestane.
     
    19:08
    Liberec se na začátku poslední minuty nahozením od modré dostal do další šance! Důraznější byl totiž oproti obráncům Dlouhý, který nadvakrát zkoušel procpat puk za Kiviaha, ale neuspěl!
     
    18:57
    Nedomlel po vyhraném buly v útočném pásmu od modré napálil pukem na holeň Smoleňáka a je vidět, že to domácího kapitána pořádně minimálně pořádně štíplo. Protože se od něj ale puk odrazil do ochranné sítě, Tygři v pásmu zůstanou.
     
    17:56
    Jergl zvládl osobní souboj s Flynnem a z levé strany pálil přes bloky. Sice neúspěšně, domácí ale mohli v tlaku pokračovat. Rosandič si šikovně sjel na Jerglovu přihrávku na kruhy, pokus z první ale promáchl!
     
    17:26
    Prudké nahození z ostrého úhlu lapil Kiviaho a lehce do něj zajel Faško-Rudáš, ač se okamžitě omlouval. Okamžitě byl u něj Lev, který jej vyprovodil směrem k mantinelu.
     
    17:05
    Téměř tříminutové zkoumání videa nenabídlo vyvrácení původního verdiktu sudích, a tak se hraje dále za stavu 0:0!
     
    17:05
    Těžké chvíle pro Lvy! Kiviaho vyrážečkou vyslal puk nad sebe a zpětně narazil do břevna. Tlačenicí došlo k vyhození branky ze svého postavení, puk se za brankovou čáru dostal od brusle Faška-Rudáše až posléze. Rozhodčí gól z prvotního verdiktu neuznal, nebude to ale jinak? Zkoumá se totiž video!
     
    16:21
    Okuliar z kruhů pustil kotouč na Klímu, který za to vzal z první. Kváča ramenem vyrazil jenom nad sebe a puk nabral takovou rotaci, že mu spadl zpátky do brankoviště. Obrana Liberce však tuhle situaci zvládla!
     
    15:29
    Lalancette přitlačil na mantinel Birnera, který pod tlakem jenom víceméně odevzdal puk na hradecké hole. Domácí tak měli čas a mohli jít do zakončení, vyjma pobytu v útočném pásmu ale z toho moc neměli.
     
    13:58
    Zachar z otočky našel ve středním pásmu Smoleňáka, který s pukem plynule pokračoval dopředu. Z pravého kruhu se snažil přihrávkou hledat kohokoliv před brankovištěm, byli tam ale jenom Liberečtí.
     
    13:03
    Okuliar si chtěl na kruzích přikopnout puk bruslí, ale ve finále tím pomohl hostujícím hráčům. Ti mohli vyjet do otevřené obrany, skončilo to ale u jedné zblokované střely.
     
    12:24
    Blain na modré odpálil puk zpátky do útočného pásma, jenže to udělal ale přímo před čárovým, který zřejmý ofsajd viděl. Proto přerušení hry.
     
    12:01
    Nadějnou brejkovou situaci 2 na 2 rozehrával Lev, poté byl ale v útočném pásmu dříve než Cingel, z čehož je tak ofsajd. Na řadě je druhý komerční brejk.
     
    11:35
    McCormack dostal sklepnuto nad kruhy a se střelou čekal. Ještě si našel trochu lepší pozici a puk posílal do pravého vinglu, rozduněl ale jenom hrazení za kasou. Eberle pak už jenom nahazoval od mantinelu, Kváča podržel v lapačce.
     
    10:44
    Marcel opřel o mantinel Vlacha, který ale ještě stihl předtím rozehrát. Díky tomu se tak ještě chvíli Tygři drželi v útočném pásmu, Jank ale celou situaci dobře vyřešil.
     
    09:42
    Okuliar dostal puk přes Kolmanna na křídlo pro Klímu, kterému ale chyběla taková rychlost, aby se dostal do kloudné šance. Na to konto je tak Liberec zpět před Kiviahem.
     
    08:46
    První emoce na sebe dlouho pak čekat nenechaly! Začalo to už zaviněným pádem Kiviaha v domácím brankovišti, na opačném konci pak Kváča držel puk před brankovou čárou a ani jeden hráč z chumlu neslyšel kloudně hvizd rozhodčího. Posléze se to tak začalo slušně mydlit, ale vše v relativních hokejových mezích.
     
    07:46
    Zachar nejprve podržel puk u mantinelu v pásmu a následně vysunul hru zpět na modrou, odkud přišla okamžitá střela. Propadnutý puk ještě tahal na brankovišti Smoleňák a přiklepl ho právě Zacharovi, jenž mířil mezi Kváčovy betony. Ani tentokrát to ale není gól!
     
    07:17
    Po vyhraném buly se Blain dostal do shluku dvou protihráčů, přesto dokázal sklepnout na Okuliara, který byl rychlejší a rázem byl sám před Kváčou. Zblízka však napálil jenom gólmanův beton!
     
    06:56
    Hosté střídali a Ordoš v rychlosti šel do otevřené obrany. Jeho pokus z pravého křídla ale byl zblokovaný jenom do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    06:03
    Rosandič držel puk a zavezl jej do útočného pásma. V situaci 3 na 3 se rozhodl střílet do podobného prostoru, který si vybral ve své šanci Perret. Kváča byl nyní ale pozornější a vyrážečkou zasáhl.
     
    05:35
    Hosté vyhodili na zakázané uvolnění, Lvi tak mohou pokračovat v tvorbě hry před Kváčovou brankou.
     
    05:05
    Na druhé straně si Hradec vybojoval buly v útočném pásmu a v přerušení do sebe šli Vlach s Werekem. Nic víc než první dva náznaky úderů ale čároví nedovolili.
     
    04:49
    Tlak Liberce ale pokračoval a Melancon dostal nabito na modrou. Sražená střela nadělala hodně paseky před Kiviahem, který musel složitě vykopávat betonem!
     
    04:26
    Rosandič hrál až moc riskantně přes Vlacha, který jakožto napadající hráč v útočném pásmu puk zachytil. Domácí se z toho posléze dostali, příliš snadné to ale neměli.
     
    03:29
    Perret to s Jerglem vykombinovali ve středním pásmu a prvně jmenovaný nakopl svoje turbomotory. Dojel až na levý kruh a před dotírajícím obráncem pálil na bližší tyč. Kváča byl sice překonán, ale právě branková konstrukce, které teď liberecký gólman hokejkou děkuje, Tygry zachránila!
     
    03:03
    Domácím se nepovedlo příliš optimálně rozehrát a Ivan ještě podržel puk v pásmu. Ihned jej vracel na branku, Kiviaho jeho nahození raději přikryl v lapačce. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    02:22
    Jelínek si udělal na levém křídle prostor a rázem byl v situaci 2 na 1 s Balinskisem. Lotyšský obránce střílel po přihrávce na kruzích z první, branku však jenom těsně minul!
     
    01:56
    Jelínek byl ve vlastním pásmu pod tlakem a víceméně jenom vyhazoval na Vlacha, který ale jel do protipohybu. Nakonec je z toho zakázané uvolnění.
     
    01:11
    Hned po buly v útočném pásmu Liberce pálil z první Ordoš a Kiviaho sice prostor kontroloval, kotouč však letěl až nebezpečně blízko tyče.
     
    00:52
    A zajímavé to bylo i na druhé straně. Na modré totiž propadl puk k Blainovi a kanadský obránce za to vzal. Kváča neviděl příliš a puk fakticky vyrazil jenom před sebe. Nikdo z jeho spoluhráčů ale nebyl na dorážku připraven.
     
    00:19
    Jank se ve středním pásmu snažil napíchnout na mantinel Faška-Rudáše, jenže výrazně netrefil a slovenský útočník jel sám na branku! Na Kiviaha zkoušel zakončení pod levým betonem, finský brankář si ale tuhle situaci pohlídal!
     
    00:03
    První čtvrtfinále před našlapaným zimákem začíná! Úvodní buly vyhráli domácí a hned nahazovali kotouč dopředu. Tam se ale dostal na liberecké hole.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -18
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Kev. Klíma, Okuliar – Smoleňák (C), Zachar, Werek.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Bulíř (A), Rychlovský – Vlach, Jelínek (C), Šír – Dlouhý.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Hynek, Klouček.
    Kdo ovládne první zápas?
     
    ČTVRTÝ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    40. kolo, neděle 22. ledna 2023, Home Credit Aréna

    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC vs. MOUNTFIELD HK 3:1 (2:0, 1:0, 1:1)

    Branky a nahrávky: 00:52 Flynn (Najman, Melancon), 09:18 Ordoš (Derner), 41:12 Frolík (A. Najman) – 58:49 Lev (Lalancette).
    ¨
    O osudu čtvrtého vzájemného duelu bylo fakticky rozhodnuto už po deseti minutách hry. Liberec totiž tou dobou už vedl 2:0 a směřoval za třemi body. Lvi se do hry kloudně dostali až ve třetí třetině, kde přestříleli soupeře 13:4. Jenže také ztráceli už tři branky, neboť se v čase 41:12 prosadil Frolík, kterému se proti Hradci daří. Následná korekce Jakuba Lva 71 sekund před koncem už nic na porážce Východočechů nezměnila.
     
    TŘETÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    27. kolo, úterý 10. ledna 2023, ČPP Aréna

    MOUNTFIELD HK vs. BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 5:4p (1:0, 2:1, 1:3 – 1:0)

    Branky a nahrávky: 11:13 Lalancette (Jergl), 37:36 Blain (Kalina, Lalancette), 39:59 Cingel (Jergl, Blain), 50:22 McCormack (Blain), 64:16 Pilař (McCormack) – 30:40 Rychlovský (A. Najman), 46:35 Birner (Ordoš, A. Najman), 47:21 Frolík (Melancon, Jelínek), 59:29 Frolík (Ordoš, Melancon).

    Třetí vzájemný duel na začátku roku 2023 vzbudil asi nejvíce emocí nejenom v rámci obou táborů. V dramatickém utkání byl vždy Hradec o krok napřed a byl velmi blízko výhře za tři body, jenže to odmítl 31 sekund před koncem ve skrumáži na brankovišti Michael Frolík. Přestože v čase 64:16 Radek Pilař přisoudil Hradci druhý bod, další dny po střetnutí vypukla aféra úmyslně zlomených hokejek. „Hodně rychle mi došlo, že lámat ty hokejky byla chyba,“ přiznal s odstupem času pro iSport.cz útočník Jakub Lev, který byl v celé situaci nejaktivnější.
     
    DRUHÝ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    14. kolo, neděle 23. října 2022, Home Credit Aréna

    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC vs. MOUNTFIELD HK 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)

    Branky a nahrávky: 26:22 Birner (Rosandič), 46:56 Frolík (A. Najman, Vlach), 49:56 Frolík (A. Najman, Štibingr) – 13:45 Jergl (Cingel, McCormack), 21:12 Jank (Kevin Klíma, Blain), 27:10 Zachar (Jank, Lev), 45:11 Jergl (Kevin Klíma, Huttula), 59:28 Lev (Zachar), 59:47 Okuliar (Lev).

    Hradec přivezl z liberecké arény výhru po téměř třech letech. Před televizními kamerami vedl dokonce už na začátku 46. minuty 4:1, poté se však Liberec vrátil do hry dvěma góly Frolíka a stále bylo o co hrát. Dvěma góly do prázdné branky v posledních 32 sekundách ale definitivně rozhodl o tom, že si zpod Ještědu odveze tři body za výhru 6:3. 29 zákroky tehdy jistil výhru Henri Kiviaho.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    1. kolo, pátek 16. září 2022, ČPP Aréna

    MOUNTFIELD HK vs. BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 1:2p (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)

    Branky a nahrávky: 45:13 F. Pavlík (Cingel, Jank) – 57:44 Filippi (Birner, Bulíř), 61:05 Balinskis (Filippi, Bulíř).

    Lepší úvod ročníku si snad fanoušci nemohli ani přát. Otevírací zápasy s Libercem patří mezi hradecký kolorit posledních sezon a 4 301 diváků sledovalo urputnou a tuhou bitvu, ve které se na góly čekalo dlouho. Skóre načnul na začátku 48. minuty Filip Pavlík, Tygři ale díky Filippimu v přesilovce na konci 58. minuty srovnali a šlo se do prodloužení. Emotivní koncovku nakonec pro sebe zlomili hosté a v čase 61:05 jim přisoudil druhý bod Uvis Janis Balinskis.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! V Hradci se po dvoutýdenní pauze dočkali a v téhle čtvrtfinálové sérii se bude na co dívat! Přitom ale platí, že v téhle sérii rozhodně není žádný favorit.

    Lépe na tom však mohou být hokejisté Mountfieldu HK, kteří postoupili v divokém závěru základní části po vyhraném derby v posledním kole a měli tak čas na odpočinek, zatímco Bílí Tygři Liberec se museli složitě dostávat přes předkolo, ve kterém srazili Plzeň velkolepým obratem až v pátém duelu.

    Exponovaná série začíná v ČPP Aréně od nedělních 16:40, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:40.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 21. Cingel (Lev, Eberle), 44. Kev. Klíma (t.s.) – 31. Balinskis (Frolík), 56. Rychlovský, 59. Flynn (A. Najman, Balinskis), 59. Jelínek (Derner)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Kev. Klíma, Okuliar – Smoleňák (C), Zachar, Werek.
    Tréner: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Bulíř (A), Rychlovský – Vlach, Jelínek (C), Šír – Dlouhý.
    Tréner: Patrik Augusta

    Rozhodca: Hejduk, Ondráček – Hynek, Klouček

    Diváci: 6 128
    Hradec Králové 4 1 Liberec
    #1 Nedeľa 19.03.2023 • 16:40
    Hradec Králové - Liberec 2:4
    #2 Pondelok 20.03.2023 • 17:00
    Hradec Králové - Liberec 3:2
    #3 Štvrtok 23.03.2023 • 19:00
    Liberec - Hradec Králové 1:2 koniec po predl.
    #4 Piatok 24.03.2023 • 17:00
    Liberec - Hradec Králové 1:2
    #5 Nedeľa 26.03.2023 • 18:00
    Hradec Králové - Liberec 6:4