Spišská N. Ves – B. Bystrica 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 5:2 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
3:2 (2:0, 1:0, 0:2) Stav série: 1:0
HC Oceláři Třinec
cz Nedeľa 19.03.2023, 14:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Generali play off Tipsport extraligy (CZ) • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou. (16:28:56)
     
    Oceláři sice ve třetí třetině ještě zdramatizovali průběh utkání dvěma góly, ale více už toho nestihli a prohráli v prvním čtvrtfinálovém utkání v Praze 2:3. Sparťané vykročili do letošního play off pravou nohou, zítra je na programu pokračování celé série.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Oceláři se už nemohou dostat do výraznější střelecké pozice, když sparťané pečlivě brání. Brankář Jakub Kovář za dnešní výkon také zaslouží pochvalu.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Samuel Buček nahodil kotouč do hloubi útočného pásma a Jeřábkova rána od modré čáry zaměstnala brankáře Kováře.
     
    57:20
    Marko Daňo střílel ihned po vyhraném vhazování, ale jeho rána letěla nad branku. Sparťané následně poslali kotouč o mantinel do středního pásma.
     
    57:03
    Libor Hudáček dojel kotouč v obranném pásmu a hosté opět zavítali dopředu. Voženílkova rána z pravé strany skončila zablokovaná až v ochranné síti.
     
    56:23
    Petr Vrána dorážel kotouč na brankovišti domácích, ale sparťanský brankář byl připravený a nedovolil jakékoliv komplikace. Na druhé straně zase stříleli domácí.
     
    55:14
    Doudera se vrátil do obranného pásma a hosté rázem založili další útočnou akci. Kovář čelil nebezpečné střele ze strany, ale sparťanský brankář zasáhl.
     
    54:21
    A mohlo být dokonce vyrovnáno! Daniel Kurovský se ocitl sám před brankářem Kovářem, který však celou situaci ustál. Škoda pro Oceláře.
    53:37 Tomáš MARCINKO - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:37
    Třinec právě vstřelil branku! Adámek nahodil kotouč od modré čáry do skrumáže před brankou, kde byl úspěšně zaparkovaný TOMÁŠ MARCINKO a vytáhlý slovenský útočník poslal puk do odkryté části branky. Domácí vedou už jen o gól. Asistence: Marko Daňo, Marian Adámek.
     
    53:30
    Marian Adámek si stáhl kotouč ze vzduchu a hosté ještě pokračovali v útočném pásmu. Růžička kombinoval se svými spoluhráči, Kovář odolává.
     
    53:10
    Doudera našel svou křižnou přihrávkou Martina Růžičku, který opět zkoušel štěstí ze své oblíbené pozice, ale Kovář se stihl včas přemístit.
     
    52:25
    Sparťané se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale jeden z vracejících se obránců hostí zapracoval svou hokejkou a nedovolil domácím hráčům zakončit.
     
    52:06
    Horákova formace rychle přenesla hru na druhou stranu kluziště a Mazanec musel zasahovat. Třinecký brankář žádné dorážky už nepřipustil a přerušil hru.
     
    51:36
    Andrej Nestrašil znovu jako v první třetině v samostatném úniku a opět úspěšnější Kovář! Sparťanský gólman podržel kotouč mezi svými betony.
     
    51:25
    Milan Doudera vystihl soupeřovu rozehrávku a následnou střelou od modré čáry prověřil Kovářovu pozornost. Sparťanský brankář byl znovu připravený.
     
    50:15
    Kapitán Michal Řepík se dobře vrátil a pohotově vrátil kotouč zpátky do hloubi útočného pásma. Tam však byli hosté připravení a odpravili puk do bezpečí.
     
    49:46
    Michal Moravčík nahodil puk od modré čáry, ale brankář Mazanec byl opět připravený. Oceláři rychle přešli na druhou stranu kluziště, sudí píská ofsajd.
     
    49:15
    David Tomášek obdržel přihrávku na osu kluziště, kde byl úplně osamocen a následně svou střelou zaměstnal Mazance. Komerční přestávka.
     
    48:55
    David Tomášek rozjel svůj motor středem kluziště, ale sparťané se daleko s kotoučem na hokejkách nedostali. Hraje se nyní hokej nahoru dolů, který se divákům líbí.
     
    48:12
    Jakub Krejčík se rozhlédl, komu přihrát a nakonec si vybral Formana. Ten byl však obsazený a domácí hokejisté se musí vrátit pro kotouč zpět ke Kovářovi.
     
    47:30
    Martin Marinčin uklidnil hru za svou brankou a hosté ještě dostřídali své síly na ledové ploše. Zanedlouho začne domácím hokejistům jejich zkrácená početní výhoda.
     
    46:43
    Třinecká přesilová hra končí, bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Na trestnou lavici je vykázán třinecký útočník Tomáš Marcinko (TRI) za nedovolené bránění.
     
    46:15
    Oceláři byli usazeni v útočném pásmu před brankářem Kovářem, který však všechny nebezpečné situace ustál a vzápětí se domácí hokejisté osvobodili.
     
    45:35
    Bude se znovu vylučovat a Oceláři budou hrát klasickou přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát zavítal obránce Martin Jandus (SPA) za podrážení.
     
    44:44
    Jan Buchtele nemohl pokračovat v útočné akci spolu s Davidem Vitouchem a rozhodčí píská přihrávku rukou. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    44:15
    Jakub Krejčík uklidnil hru ve středním pásmu a sparťané mezitím poslali na ledovou plochu čerstvé síly. Oceláři ztrácejí už jen dvě branky a tlačí se dopředu.
    43:15 Martin RŮŽIČKA - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:15
    Třinec právě vstřelil branku! Ještě to bude zajímavé! Marcinko vyčkával tak dlouho, až narýsoval přesnou přihrávku MARTINU RŮŽIČKOVI a třinecký kanonýr se už tentokrát nemýlil. Asistence: Tomáš Marcinko, Andrej Nestrašil.
     
    42:26
    Bude se vylučovat na sparťanské straně, Oceláři si zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl domácí útočník Ostap Safin (SPA) za zásah do oblasti hlavu a krku.
     
    41:54
    Vladimír Dravecký se zbavil jednoho ze sparťanských hráčů a hosté okamžitě zaútočili. Buček se natahoval po kotouči před Kovářem, který situaci ustál.
     
    41:09
    Jeden z třineckých hráčů atakoval brankáře Kováře a rozhodčí vykázali hru do středního pásma. Následovat bude za malou chvíli vhazování ve středním pásmu.
     
    40:45
    Roman Horák kroužil s pukem na hokejce v útočném pásmu a domácí hokejisté mohli zahrozit. Brankář Mazanec nakonec celou situaci ustál.
     
    40:20
    Tomáš Marcinko zaměstnal v útočném pásmu několik sparťanských hráčů, ale hosté se nakonec nedostali do šance. Sparťané byli včas připravení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:48 hodin.
     
    Máme za sebou druhou třetinu a oproti té první jsme viděli o jeden gól méně. Sparťané pomalu kráčí za prvním vítězstvím v sérii, když vedou po dvou odehraných třetinách nad Třincem 3:0. Třetí branku obstaral Pavel Kousal, který v dnešním utkání zaznamenal už dva kanadské body.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Voženílek hledal svou dlouhou přihrávkou Hudáčka, který však nezpracoval prudký kotouč. Následně ještě zaútočili sparťané, ale do střelecké pozice se už nedostali.
     
    39:10
    Miloš Roman našel na modré čáře volného spoluhráče, který okamžitě zkusil vypálit, ale nepřesně. Kovář mohl zůstat ve svém pracovišti poměrně v klidu.
     
    38:31
    Martin Růžička pouze tečoval kotouč směrem do útočného pásma a následně rozhodčí píská přihrávku rukou. Hra je na chvíli přerušena a oba týmy střídají.
     
    37:40
    Miroslav Forman se už dostával za posledního třineckého obránce, ale sudí svou píšťalkou zastavili hru pro postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    36:42
    Kousal v přečíslení dvou proti jednomu hledal našel Buchteleho, ale druhý jmenovaný netrefil kotouč ideálně. Štěstí pro Mazance.
     
    35:54
    Jan Buchtele ustál soupeřův atak, ale hosté se přeci jen dostali na chvíli ke slovu. Voženílek ještě hledal své spoluhráče na pravé straně, ale neúspěšně.
     
    35:20
    Marian Adámek vybojoval kotouč v obranném pásmu a hosté se přemístili na druhou stranu kluziště. Tam však sparťané byli připravení a odrazili soupeřův útok.
     
    34:56
    Vladimír Sobotka nemohl pokračovat v útočné akci, jelikož jeden z jeho spoluhráčů ještě nestihl vyjet z útočného pásma. Rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    34:03
    Tomáš Marcinko napálil kotouč do útočného pásma, kde jej však dojeli pouze domácí, kteří okamžitě obrátili hru. Oceláři se však vrátili na své pozice včas.
     
    33:56
    Kovář si počkal na další nepříjemnou ránu z třinecké strany, ale sparťanský gólman vše ustál a podržel svůj tým. Následná potyčka se obešla bez vyloučení.
     
    33:20
    David Vitouch si dojel odražený kotouč za třineckou brankou a sparťané o pár vteřin později dostali puk alespoň do středního pásma. Hra pokračuje dál.
     
    32:50
    Pozor také na druhé straně. Horák s Kempným udělali rozruch před třineckou brankou, kotouč možná lízl i tyčku, ale Mazanec situaci ustál.
     
    32:20
    Skrumáž ve sparťanském brankovišti domácí hráči ustáli bez úhony. Voženílek zkoušel prostrčit kotouč na své spoluhráče, ale domácí obránci zapracovali včas.
     
    31:46
    Michal Řepík projel až do útočného pásma a následnou střelou mířil jen těsně nad třineckou branku. Velká škoda pro domácí Spartu. Hra pokračuje dál.
     
    30:36
    Marko Daňo pomohl obráncům v jejich činnosti a hosté uklidnili hru. Následně se dostal do úniku Martin Růžička, kterého vychytal Kovář.
     
    30:13
    Martin Marinčin nepřesně rozehrál na své spoluhráče, ale o pár okamžiků později hosté přeci jen dostali kotouč do středního pásma a mohou vystřídat.
     
    29:43
    Daniel Voženílek v náznaku přečíslení vystřelil po přejezdu útočné modré čáry, ale zřejmě vracející se útočník Buchtele zablokoval ránu třineckého útočníka.
     
    29:25
    Hudáček nabil na modré čáře svému spoluhráči a Kovář chvíli ani nevěděl, jak se mu podařilo kotouč vyrazit. Každopádně hra je přerušena za chvíli se bude vhazovat.
     
    28:45
    Miroslav Forman poslal kotouč do hloubi útočného pásma a domácí hokejisté ještě zabojovali. Oceláři byli nakonec úspěšnější a poslali puk do neutrální zóny.
     
    28:36
    Olavi Vauhkonen dojel odražený kotouč v obranném pásmu, následně se uvolnil v tom útočném, ale jeho rána od modré čáry skončila pouze zablokovaná.
     
    27:34
    Jakub Jeřábek pouze tečoval kotouč směrem do útočného pásma, ale hosté se dlouho před Kovářem neohřáli. Sparťané mají hru pod kontrolou a pokračují.
     
    26:55
    Kempný rozehrál další sparťanskou útočnou akci a Horák neměl daleko ke kotouči. Druhý jmenovaný ale přeci jen potřeboval ještě nějaký prostor k zakončení.
     
    26:38
    Libor Hudáček nepřesně přihrával do útočného pásma, což znamená jediné. Hra se stěhuje po zakázaném uvolnění před brankáře Ocelářů Marka Mazance.
     
    25:44
    Miloš Roman nedosáhl v útočném pásmu na dlouhou přihrávku od svého spoluhráče a sparťanští obránci pouze poslali kotouč do středního pásma.
    25:13 Pavel KOUSAL - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:13
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťané zahrozili z první větší akce ve druhé třetině a hned dávají gól! PAVEL KOUSAL si vyjel na levý kruh pro vhazování a přesnou střelou překvapil Mazance. Asistence: Jakub Krejčík.
     
    24:59
    Petr Vrána spěchal za kotoučem do útočného pásma a střelu od modré čáry v podání Nestrašila schoval Kovář ve své lapačce. Hra je znovu na chvíli přerušena.
     
    24:34
    Marinčin nepřesně předal kotouč svým spoluhráčům a do akce se dostal Kaše. Jeho rána téměř z nulového úhlu zaměstnala brankáře Marka Mazance.
     
    24:24
    Řepík nahodil puk od modré čáry a následný pokus jednoho z domácích ukryl ve své lapačce připravený Mazanec. Oba celky následně znovu střídají.
     
    24:03
    Jeden z třinecký beků neudržel puk na modré čáře a Mazanec vyjel téměř k modré čáře proti Kousalovi, aby odpálil volný kotouč do bezpečí.
     
    23:17
    Kaňák nahodil od modré čáry, ale kotouč byl sražen k mantinelu. Třinečtí hokejisté předvádí výbornou rotaci pozic v útočném pásmu a domácí se jen brání.
     
    22:54
    Lukáš Kaňák byl u kotouče v obranném pásmu jako první a sudí odpískali další zakázané uvolnění domácích. Hra se stěhuje zpátky před Jakuba Kováře.
     
    22:28
    Martin Růžička se opřel do střely z kruhu pro vhazování, ale třinecký útočník nebyl při svém počínání úspěšný. Domácí následně posílají puk do neutrální zóny.
     
    22:12
    Daniel Kurovský bojoval o kotouč u mantinelu a následná rána Marinčina od modré čáry zaplula přesně do připravené lapačky brankáře Jakuba Kováře.
     
    21:30
    Vrána neuspěl na vhazování a Moravčíkova další střela od modré čáry tentokrát lízla tyčku třinecké branky! Velké štěstí pro Mazance.
     
    21:12
    Michal Moravčík vyslal svižnou střelu od modré čáry, ale Mazanec kotouč bezpečně viděl a v klidu jej přikryl pod svou lapačku. Hra je znovu přerušena.
     
    20:40
    Michal Kempný si poradil s napadajícím útočníkem a poslal kotouč na svého obránce. Domácí hráči založili rychlou protiakci, která skončila v rohu kluziště.
     
    20:15
    Hosté vyhráli vhazování ve středním pásmu a přesunuli hru na druhou stranu. Sparťané následně poslali kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:53 hodin.
     
    První třetina je úspěšně za námi a viděli jsme v ní dvě branky. Sparťané šli do vedení zásluhou Ostapa Safina a Olaviho Vauhkonena. Oceláři měli své šance zejména v přesilové hře ke konci první třetiny, ale brankář Kovář se svými spoluhráči zatím drží čistý štít.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Běží poslední minuta první třetiny. Chmielewski mezitím nahodil kotouč do útočného pásma, kde byli jako první domácí, kteří okamžitě obrací hru do neutrální zóny.
     
    18:23
    Nestrašil hledal v dobré pozici ještě lépe postaveného Martina Růžičku, ale třinecký kanonýr nemířil přesně. Sparťané se poté osvobodili.
     
    17:40
    Andrej Nestrašil hledal nepřesně obránce Jeřábka, ale hosté se okamžitě vrací zpátky před Kováře. Ten zatím nemusel zasahovat a následně Marcinko musí zpátky.
     
    17:26
    Tomáš Marcinko hledal svého spoluhráče, který okamžitě vystřelil, ale rána mu příliš nesedla a brankář Kovář v klidu přikryl kotouč pod lapačku. Hra je přerušena.
     
    17:13
    Neuvěřitelná šance! Po Marinčinově ráně mohl dorážet Kurovský, který však neposedný kotouč i díky nedovolenému zákroku Martina Janduse (SPA) netrefil.
     
    16:18
    Martin Růžička ještě bojoval o puk v útočném pásmu, ale hosté nebyli úspěšní. Sparťané jsou zatím všude dřív a nedovolují hostům příliš velké šance.
     
    15:58
    Teď si domácí hokejisté příliš nerozuměli a hra se po zakázaném uvolnění stěhuje zpátky před zkušeného brankáře Jakuba Kováře, konkrétně k jeho levici.
     
    15:30
    Libor Hudáček nepřesně rozehrál na svého obránce a hosté přichází o útočné pásmo. Sparťané mezitím vysouvají své napadání do útočného pásma.
     
    15:23
    Jakub Jeřábek se opřel do střely od modré čáry, ale Kovář měl dobrý výhled a ránu třineckého beka zneškodnil. Po chvilce bude následovat další vhazování.
     
    14:54
    Němečkovu ránu obětavě zablokoval clonící Adámek a hosté se dostali ke kotouči. Oba celky mezitím obměňují své síly na ledové ploše a hra pokračuje.
    14:23 Olavi VAUHKONEN - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:23
    Sparta právě vstřelila branku! Klíčový zákrok Kováře a následně druhý gól domácích! David Tomášek našel střílenou přihrávkou finského útočníka OLAVIHO VAUHKONENA, který pouze nastavil svou čepel hole a usměrnil puk do třinecké sítě. Asistence: David Tomášek, Pavel Kousal.
     
    13:46
    Obrovská šance Ocelářů ve vlastním oslabení! Nestrašil byl úplně sám před Kovářem, který však podržel Spartu a udržel vedení.
     
    13:15
    Řepík nepřesně hledal své spoluhráče v hloubi útočného pásma a hosté se o pár okamžiků později osvobozují vyhozením puku až na druhou stranu kluziště.
     
    12:51
    Tomáškova střela od modré čáry zaplula do Mazancovy náruče, čímž výhoda domácích končí. Na trestnou lavici usedl obránce Martin Adámek (TRI) za hákování.
     
    12:25
    Daniel Voženílek bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale sparťané si poradili a útočník Kaše se vydal na zteč! A pozor, vynutil si také nedovolený zákrok, bude vylučovat.
    11:29 Ostap SAFIN - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:29
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jdou do vedení! Gustaf Thorell o pár vteřin později se přeci jen dostal ke kotouči, když následně našel volného OSTAPA SAFINA a druhý jmenovaný poslal kotouč na vzdálenější tyčku. Asistence: Gustaf Thorell.
     
    11:14
    Gustaf Thorell vysunul své napadání hluboko do útočného pásma, ale třinečtí hokejisté i přesto nakonec dokázali vyvést puk do neutrální zóny.
     
    10:20
    Marian Adámek rychle odehrál kotouč před napadajícím Kousalem a hosté ještě zaútočili. Buček spolupracoval se svými spoluhráči, leč neúspěšně.
     
    09:48
    Erik Hrňa si nahodil kotouč do útočného pásma, ale proti přesile domácích hráčů neměl šanci na úspěch. Sparťané si berou kotouč zpátky na své hokejky.
     
    09:31
    Nebezpečná situace v útočném pásmu domácích! Němeček dostal hodně prostoru na střelu, ale jeho pokus zastavil připravený Mazanec.
     
    08:51
    Jakub Krejčík posunul kotouč na Formana a kapitán Řepík pokračoval v útočném snažení. Domácí útočník ještě hledal Sobotku, který byl však odzbrojen.
     
    07:57
    Kurovský hledal před brankou svého spoluhráče, který byl však pokrytý sparťanskou obranou. Kovář nemusel zasahovat a domácí hráči mají kotouč na hokejkách.
     
    07:05
    David Kaše se málem dostal před obránce Marinčina, který měl trochu problémy. Mazanec nakonec odpálil kotouč do bezpečí k Danielu Voženílkovi.
     
    06:30
    Mikliš si poradil s napadajícím Miklišem, ale Nestrašil o pár vteřin později byl přeci jen úspěšnější. Sparťané si svou situaci zkomplikovali, teď už ovšem rozehrávají.
     
    05:47
    Pozor také na druhé straně. Jeřábek nabil na modré čáře Marcinkovi, jehož prudkou ránu zneškodnil svým zákrokem připravený Kovář. Hra je přerušena.
     
    05:28
    Martin Jandus vystřelil od modré čáry a zdálo se, že jeden ze sparťanských hráčů ještě tečoval! Kotouč ale nemířil přesně do branky, hosté vše ustáli bez úhony.
     
    04:54
    Petr Vrána posunul kotouč do hloubi útočného pásma a hosté ještě chvíli zůstali usazeni před Kovářem. Dravecký se k dorážce nedostal.
     
    04:31
    Moravčík odehrál kotouč před napadajícím Hudáčkem a sparťané přenesli hru na druhou stranu kluziště. Tam musel zasahovat třinecký brankář Mazanec.
     
    03:28
    Martin Růžička vystřelil od levého mantinelu, ale jeho rána nebyla nikterak ohrožující pro brankáře Kováře. Sparťané si berou kotouč a hra pokračuje dál.
     
    02:39
    Daniel Kurovský zabojoval v rohu v útočném pásmu a hosté kombinovali. Miloš Roman však ztratil kotouč a obránce Krejčík se svými spoluhráči v klidu rozehráli.
     
    02:12
    David Němeček nerozehrál přesně a jeden z třineckých hráčů ještě udržel kotouč na modré čáře. Třinečtí hráči se však do nějaké větší gólové šance nedostali.
     
    01:28
    David Tomášek vystřelil od modré čáry po vyhraném vhazování a kotouč lízl boční síťku třinecké branky. Oceláři se v úvodu utkání zatím spíše brání.
     
    01:16
    Jakub Jeřábek poslal kotouč po mantinelu z hloubi obranného pásma, což znamená jediné. Hra se po zakázaném uvolnění přesune zpátky před Marka Mazance.
     
    00:40
    Miroslav Forman ještě bojoval o puk v rohu kluziště, ale hosté o pár chvil později zapracovali a dostali hru do středního pásma. Oba celky posílají na led čerstvé síly.
     
    00:20
    Domácí centr Vladimír Sobotka vyhrál úvodní vhazování a sparťané se přesunuli do útočného pásma. Mazanec zatím mohl zůstat v klidu, Sparta pokračuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům příjemné a ničím nerušené nedělní odpoledne u čtvrtfinálové série mezi Spartou a Třincem! Utkání startuje přesně ve 14:00 hodin a vy si můžete mezitím přečíst sestavy obou celků pro dnešní utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krejčík – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Tomášek, Horák, Kaše – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Doudera, Mar. Adámek – Daňo, Marcinko, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Vrána (C), Dravecký (A) – Buček, M. Roman, Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Brejcha, Lhotský.
    Zvítězí dnes Oceláři?
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám všechny hokejové příznivce, dlouho očekávaná čtvrtfinálová bitva dvou gigantů je konečně tady. Sparťané odstartují celou sérii proti Třinci dvěma zápasy před domácím publikem a vy můžete být u toho! Repríza loňského finále startuje v neděli netradičně už od 14:00 hodin. Přeji všem příjemnou hokejovou zábavu.
     
    Čtvrtfinálová série bude také velkým soubojem dvou ofenzivních tahounů. Na straně jedné stojí kapitán Sparty Michal Řepík s osmatřiceti získanými body v základní části, naproti němu velezkušený Martin Růžička, který pro změnu vyhrál po rovných deseti sezonách kanadské bodování soutěže. Tentokrát mu na to stačilo v uvozovkách pouze dvaapadesát bodů. Kdo bude na konci celé série šťastnější?
     
    Třinec vinou výsledkové krize v novém roce nakonec ztratil naději na přímý postup do čtvrtfinále a musel absolvovat předkolo. V něm svěřenci kouče Zdeňka Motáka vyzráli na litvínovskou Vervu, kterou vyřadili nejkratším možným rozdílem, konkrétně tedy 3:0 na zápasy. Zda si Slezané přenesou svou vítěznou pohodu a rozehranost z osmifinálové série také do Prahy, ukážou až následující hodiny.
     
    Sparta vstupuje do zápasového rytmu na den přesně po dvoutýdenní pauze, když zatím své poslední utkání sehrála v neděli 5. března v Brně. Svěřenci uznávaného trenéra Miloslava Hořavy uzavřeli základní část porážkou a od té doby se připravovali na blížící se čtvrtfinále play off. Výsledky předkola určily, že sparťané narazí v boji o postup do semifinále nadupaný Třinec, držitele mistrovského hattricku z posledních sezon.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 12. Safin (G. Thorell), 15. Vauhkonen (Tomášek, P. Kousal), 26. P. Kousal (Krejčík) – 44. M. Růžička (Marcinko, Nestrašil), 54. Marcinko (Daňo, Mar. Adámek)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krejčík – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Tomášek, Horák, Kaše – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.
    Tréner: Miloslav Hořava

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Doudera, Mar. Adámek – Daňo, Marcinko, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Vrána (C), Dravecký (A) – Buček, M. Roman, Kurovský – Hrňa.
    Tréner: Zdeněk Moták

    Rozhodca: Hribik, Pilný – Brejcha, Lhotský

    Diváci: 13 250
    Sparta Praha 2 4 Třinec
    #1 Nedeľa 19.03.2023 • 14:00
    Sparta Praha - Třinec 3:2
    #2 Pondelok 20.03.2023 • 19:00
    Sparta Praha - Třinec 2:3 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 23.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:4
    #4 Piatok 24.03.2023 • 19:00
    Třinec - Sparta Praha 3:1
    #5 Nedeľa 26.03.2023 • 16:30
    Sparta Praha - Třinec 0:3
    #6 Utorok 28.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 5:1