Modré Krídla – Humenné 2:3 (po pr.) | Martin – Trnava 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
HK VITAR Martin
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0) Stav série: 3:3
HK Gladiators Trnava
Piatok 24.03.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Straka (asistent trénera HK Gladiators Trnava): "Vyrovnané stretnutie tímov, ktoré sa už nemajú naozaj čím prekvapiť. Rozhodli maličkosti. Na našej strane sme zaznamenali gól z presilovej hry, vyrobili chybu. Predĺženie sa už hrá na krv. Nastalo prečíslenie, kedy išiel sám hráč na bránku. Domáci sa dostali po správne nariadenom verdikte k trestnému strieľaniu, ktoré premenili. Siedmy zápas musí preto rozhodnúť o postupujúcom, žiadny ďalší už nebude. Séria je vyrovnaná, pre nás ale každé stretnutie začína od stavu 0:0. Nemôžete sa pozerať na to, či vediete 3:2 alebo 3:1, súper vám nikdy nedá nič zadarmo. My sme sa o tom dnes presvedčili. Dnes to bolo od začiatku opatrné. My sme boli nervózni, podržal nás ale brankár. Potom sa hra otvorila, hral sa parádny hokej, ktorý sa musel divákom páčiť. Nižší počet strelených gólov pripisujem na vrub nervozite. Martin musel, my sme takisto chceli. Hráči sú premotivovaní, po druhej tretine som v kabíne hráčov nabádal k väčšiemu kľudu. Ak to veľmi chceme, puky nám odskakujú, z čoho pramenia chyby. V poslednom zápase bude určite dôležité dať o jeden gól viac ako súper."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Od začiatku zápasu bolo na hráčoch vidieť veľkú snahu. Stretnutie sme chceli uchmatnúť pre seba. Čo ma mrzí, je opäť vysoký počet nepremenených príležitostí, ktoré nás mohli stáť zápas. Rovnako ako v prípade druhého domáceho stretnutia, aj teraz sa mohol zopakovať jeho priebeh. Do poslednej chvíle sme sa preto obávali, chalani ale ukázali vôľu po víťazstve. Hrali so srdcom, tak ako to má vyzerať. Pevne verím, že takto budeme hrať aj v Trnave, bez srdca sa hrať jednoducho nedá. Na striedačke to dnes žilo, povedal by som, že až niekedy extrémne, najmä kvôli istým ľuďom. Musíme sa s tým ale zmieriť a žiť hlavne na ľade, v Trnave rovnako ako dnes v Martine. V Trnave sme zažili chuť víťazstva, rovnako ako chuť prehry. Vieme, ktorú chuť chceme zažiť v nedeľu. Urobíme pre to všetko. Či nás prídu fanúšikovia povzbudiť aj do Trnavy je na nich, pevne verím, že tak urobia. Čo ma určite mrzí, sú nepremenené príležitosti. Už sme dnes mohli mať po sérii. Rovnako ako v druhom domácom zápase, kedy sme mohli streliť gól na 4:2 či 5:2, dnes sme mohli takisto premeniť ďalšie príležitosti, ktoré by nás posunuli k víťazstvu. Zaváhania pri zakončení nás naďalej prenasledujú, situácie musíme riešiť jednoduchšie a rýchlejšie."

    Juraj Hollý (brankár HK Gladiators Trnava): "Povedal by som, že dnes diváci videli dobrý hokej prvé dve tretiny iba z jednej strany. V tretej tretine sme sa konečne zobudili aj my. Ani to však nestačilo. Stav série je 3:3, rozhodovať bude preto siedmy zápas. Domáci dnes hrali celých 65 minút ako pitbuly, my ako ".........". Z pohľadu súpera to dnes bolo zaslúžené víťazstvo, my s takýmto teplým hokejom nemôžeme chcieť postúpiť ďalej. Rovnako tak sa nemôžeme vyhovárať na moment, ktorý rozhodol v predĺžení. Martin mal dnes obrovské množstvo príležitostí, ktoré mohol premeniť. Na zaslúžené víťazstvo sa nehrá, dnes mu však išiel súper naproti. My sme dnes čakali asi na zázrak. Čo sa týka nízkeho počtu strelených gólov, jednoducho to raz muselo prísť. Rovnako tak sme v tejto sérii ešte nemali remízu. Máme takisto dobrú ofenzívu, nemôžeme ale ani chcieť výsledok 4:4. Ak však budeme hrať aj v najbližšom zápase prvé dve tretiny tak ako dnes, určite štyri góly nestrelíme. Teraz nás čakajú jednoduché počty. Ak v nedeľu neuspejeme, v pondelok ideme do práce. Ak zvíťazíme, sezónu si predĺžime. Hrať však musíme ako pitbuly, nie ako ".........".

    Lukáš Toma (útočník HK VITAR Martin): "Pre nás bol strelený gól mimoriadne dôležitý. Vždy sa nám lepšie hrá ak ho strelíme my. V stretnutí sme mali množstvo príležitostí, sme radi, že to bola práve naša formácia, ktorá ho zaznamenala. V stretnutí sme boli aktívnejší, mali sme viac z hry ako súper, nedokázali sme ale počas riadnej hracej doby streliť viac ako jeden gól. Súper sa v tretej tretine dostal k lacnej presilovej hre, dokázal vyrovnať, my sme však naďalej bojovali a hrali našu hru. Dnes sme si nemohli dovoliť prehrať. Bolo to pre nás psychicky náročné stretnutie, ktoré sme ale zvládli a do Trnavy ideme zvíťaziť. Teoreticky to mohol byť náš posledný zápas v sezóne, to sme si ale nepripúšťali. My bojujeme, kým môžeme. Fanúšikov dnes bolo počuť, návšteva bola vynikajúca, čo nás teší. Séria je vyrovnaná, v nedeľu sa musí rozhodnúť. Do Trnavy cestujeme s cieľom vybojovať víťazstvo. Musíme sa tlačiť do bránky, skúšať to na brankára. Máme problém strieľať góly, musíme však pokúšať šťastie, raz sa nám musí niečo odraziť." (21:17:00)
     
    Stretnutie medzi Martinom a Trnavou sa rozhodlo v predĺžení. Góly: 22. Vorobyev (Tyczynski, Toma), 63. Fafrák – 44. Miklík (Kukumberg, Maarnela).
     
    Koniec zápasu.
     
    62:38
    Martin dal gól! Nariadené trestné strieľanie premieňa MILOŠ FAFRÁK.
     
    62:38
    Michel Miklík (TRN) podrazil pri zakončovaní Lahtinena. Nariadené trestné strieľanie.
     
    61:59
    Miklík rozbieha novú akciu. Dostal sa len za modrú čiaru.
     
    61:34
    Prihrávka hľadajúca Paulínyho. Pred ním je pri puku skôr Hollý.
     
    60:59
    Miklík na Juráka. Ten triafa plexisklo.
     
    60:25
    Charvátova strela. Prvá v predĺžení.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V riadnej hracej dobe sa medzi súpermi zrodila remíza, čo znamená, že nás čaká desaťminútové predĺženie. To môže, i nemusí rozhodnúť o víťazovi duelu.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:51
    Miklík na Antonova. Posledná akcia v tretej tretine.
     
    59:18
    Toma z otočky. Nahodený puk smerom na bránku.
     
    58:47
    Galimov a po ňom ani Holovič nevyťažili z chyby v domácej obrane. Napraviť to môžu Miklík s Kukumbergom.
     
    58:21
    Paulíny získal prihrávku. Zakončil ale z ostrého uhla.
     
    57:42
    Antonov späť na Čížeka. Semaňákov zákrok.
     
    57:18
    Fafrák a po ňom ani Juščák neuspeli. Máme tu však ďalšiu potýčku, ktorá je veľmi rýchlo rozdelená.
     
    56:47
    Korím od modrej. Ďalší strelecký pokus hostí.

    Daniel Modrovský


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Gladiators Trnava. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 22. Vorobyev (Tyczynski, Toma), 63. Fafrák – 44. Miklík (Kukumberg, Maarnela)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Glosár) – Semaňák, Petran – Bobček, Charvát – Biro, Nemec – Milý, Lavička – Masnica, Lahtinen, Fafrák – Toma, Tyczynski, Vorobyev – Nauš, Paulíny, Poliaček – Stanček, Juščák, Ďurina
    Tréner: Rudolf Jendek

    HK Gladiators Trnava: Hollý (Nagy) – Maarnela, Čížek – Kocúr, Schmidt – Korím, Kliment – Moncman – Jurák, Holovič, Galimov – Miklík, Kukumberg, Antonov – Bodnár, Kupka, Ružek – Miščík, Tóth, Dvonč
    Tréner: Martin Baran

    Rozhodca: Smrek, Čahoj – Beniač, Hajnik, Gajan st. (inštruktor)

    Diváci: 1478
    Martin 4 3 Trnava
    #1 Utorok 14.03.2023 • 17:30
    Trnava - Martin 5:1
    #2 Streda 15.03.2023 • 17:30
    Trnava - Martin 0:4
    #3 Sobota 18.03.2023 • 18:00
    Martin - Trnava 4:1
    #4 Nedeľa 19.03.2023 • 18:00
    Martin - Trnava 3:5
    #5 Streda 22.03.2023 • 17:00
    Trnava - Martin 5:2
    #6 Piatok 24.03.2023 • 18:00
    Martin - Trnava 2:1 koniec po predl.
    #7 Nedeľa 26.03.2023 • 17:00
    Trnava - Martin 2:3