Philadelphia – Buffalo 3:6 (kon.) | Montreal – Carolina 0:3 (kon.) | Columbus – Florida 0:7 (kon.)
Tampa Bay – NY Islanders 5:0 (kon.) | Ottawa – Toronto 0:3 (kon.) | Chicago – NJ Devils 3:6 (kon.)
Colorado – Dallas 5:2 (kon.) | Seattle – LA Kings 1:3 (kon.) | Vegas – Minnesota 4:1 (kon.)
Arizona – San Jose 2:7 (kon.) | Edmonton – Anaheim 6:0 (kon.) | Washington – NY Rangers 2:5 (kon.)
St. Louis – Boston 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
Edmonton Oilers
6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Anaheim Ducks
cz Nedeľa 02.04.2023, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 45 – 36 | Přesilová hra: 1/3 – 0/3 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jack Campbell (EDM) – 36 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00
    John Gibson (ANA) – 31 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,1 %, odchytal 46:34
    Lukáš Dostál (ANA) – 8 zákroků, 1 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 13:26

    Česká a slovenská stopa
    Lukáš Dostál (ANA) – 8 zákroků, 1 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 13:26

    Tři hvězdy utkání
    1. Leon Draisaitl (EDM) 3+0
    2. Jack Campbell (EDM)
    2. Connor McDavid (EDM) 1+1 (06:57:22)
     
    Edmonton na domácím ledě zničil Anaheim a vyhrál počtvrté za sebou. Jack Campbell udržel čisté konto, Ducks se ale ani jednou nedostali k nějaké dorážce, zatímco v útoku řádila nejproduktivnější dvojice Oilers a zároveň i letošní sezóny NHL. Leon Draisaitl vsítil hattrick, zatímco Connor McDavid se podílel na vysoké výhře svého týmu gólem a asistencí. V závěru zápasu naskočil do brány český brankář Lukáš Dostál a předvedl několik skvělých zákroků. Konečný výsledek utkání v Rogers Place. Edmonton Oilers 6 Anaheim Ducks 0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Mason McTavish ještě dostal dvě minuty za krosček.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:34
    Evander Kane mohl skórovat z pravého kruhu, když mířil do předního horního rohu brány, Lukáš Dostál ale předvedl skvělý semafor! Skvěle.
     
    57:23
    Jak moc špatná musí být přesilová hra Anaheimu v letošní sezóně dokonale ukázala poslední početní převaha hostů, která skončila gólem Edmontonu v oslabení. Letos absolutně tragická power-play hostí.
     
    56:21
    Brett Kulak vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a Lukáš Dostál dobře zasáhl, akorát těžko říci, zda puk podržel nebo vyrazil do ochranné sítě. Stav 6:0.
     
    55:54
    Oilers vyrazili do přečíslení tři na dva a u levé tyče mohl skórovat z blízkosti Devin Shore, Lukáš Dostál ale ucpal veškerý volný prostor! TV brejk.
    55:01 Leon DRAISAITL - 6:0
     
    55:01
    Edmonton právě vstřelil branku! Skvělý LEON DRAISAITL dostal na ose útočného pásma do jízdy kolmou přihrávku od Mattiase Ekholma, na vrcholu pravého kruhu si zkontroloval, kde má protihráče, a nádhernou střelou zápěstím zamířil ke vzdálenější levé tyči! Gól v oslabení, k tomu hattrick a navíc jubilejní 50. gól v letošní sezóně! To je ovšem debakl. Asistence: Mattias Ekholm.
     
    54:34
    Jakob Silfverberg vystřelil na ose útočného pásma téměř od modré čáry a jeho tečovaná střela skončila na levém betonu skvělého Jacka Campbella. Ducks nedali gól.
     
    54:10
    Frank Vatrano už má na kontě dnes tři tresty a nyní mohl sám skórovat během přesilové hry, jeho rána z pravého kruhu ale trefila clonícího Darnella Nurseho.
     
    53:41
    Max Jones spěchal zpět do obranného pásma a Warren Foegele se mu postavil do cesty – nedovolené bránění.
     
    53:31
    Oilers nedokázali podél střídaček přesně rozehrát a jejich prudká přihrávka zamířila na zakázané uvolnění. Vhazování po pravici brankáře Jacka Campbella.
     
    52:55
    Mason McTavish dostal pěknou diagonální přihrávku ke vzdálenější levé tyči, po zamíchání s pukem ale zamířil na přední tyči brány pouze do hrudi Jacka Campbella.
     
    52:33
    Lukáš Dostál předvedl během necelé minuty další tři zákroky, poslední střela Oilers z pravého křídla skončila v jeho lapačce a následuje krátká reklamní přestávka.
     
    50:47
    Vyloučený Darnell Nurse je zpět na ledové ploše a Anaheim toho ani během druhé přesilové hry moc nepředvedl. Jack Campbell drží dnes nadále čisté konto.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 18. Hyman (Ekholm), 23. Draisaitl (E. Kane), 26. Nurse, 32. Draisaitl (Hyman, McDavid), 45. McDavid (Bouchard, Nugent-Hopkins), 56. Draisaitl (Ekholm)


    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Yamamoto, Draisaitl (A), E. Kane – Janmark, Bjugstad, Foegele – Ryan, Shore, Kostin.
    Tréner: Jay Woodcroft

    Anaheim Ducks: Gibson (47. Dostál) – Harrington, Fowler (A), Shattenkirk (A), Benoit, Colt. White, Beaulieu – Vatrano, R. Strome, Comtois – Silfverberg (A), Zegras, McGinn – Jays. Megna, McTavish, Max Jones – Lundeström, Grant, Nesterenko.
    Tréner: Dallas Eakins

    Rozhodca: Peter MacDougall, TJ Luxmore. Čároví: James Tobias, Devin Berg

    Diváci: 18347