Nantes – Toulouse 1:5 (kon.)
koniec
FC Nantes
1:5 (0:4)
Toulouse FC
cz Sobota 29.04.2023, 21:00 • Stade de France, Paříž – Saint-Denis • Francúzsky pohár • Finále
Predzápasové kurzy
    Francouzský pohár ovládlo Toulouse
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:19. (23:01:03)
     
    Finále francouzského poháru se proměnilo v jednoznačnou záležitost. Toulouse rozhodlo o zisku trofeje v prvním poločase, v němž vstřelilo čtyři góly, ve druhém si celky rozdělily po jednom.

    Úvodní desetiminutovku si podmanil Logan Costa, který zaznamenal své první dva góly v sezóně. Následně o sobě dal vědět i nejlepší střelec týmu Thijs Dallinga, který trefami ve 23. a 31. minutě posunul Toulouse do čtyřbrankového vedení. Nantes posléze zabrzdilo gólostroj soupeře, ale zdramatizovat střetnutí se mu nepodařilo. V 75. minutě sice proměnil nařízený pokutový kop Ludovic Blas, ale hned o čtyři minuty později odpověděl po nedůrazu soupeřovy defenzivy Zakarjá Abúchlál. Druhý poločas se hrál prakticky jen z povinnosti, Toulouse si v něm bez problémů uhlídalo kýžený triumf.

    Svěřenci kouče Montaniera zvládli nejočekávanější utkání ve zbytku sezóny brilantně a v příští sezóně se mohou těšit na účast v evropských pohárech. Nantes potřebuje hodit neúspěch za hlavu a soustředit se na ligu, kde bojuje o holé přežití v nejvyšší francouzské soutěži.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Přenesení doprava nevyšlo. Adresát Ignatius Ganago ještě zabojoval, ale špičkou pravé nohy kulatý nesmysl jenom prodloužil mimo hrací plochu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavil nad rámec základní hrací doby symbolickou jednu minutu.
     
    89
    Výborně vystoupil před pasivně stojícího konkurenta Anthony Rouault, dánský pravý obránce z voleje odpálil balón nekompromisně do zámezí.
     
    88
    Na útočný výlet se vydal Mikkel Desler. Právě u něj celá akce skončila, při centru na něj směřujícím si nedovoleně vytvářel prostor proti Centonzemu, za což vyfasoval žlutou kartu.
     
    87
    Individuálně si věřil Vincent Sierro, ale nechal se zatlačit k pravému rohovému praporku, kde se mu nepovedlo nastřelit Merlina.
     
    86
    Na levé straně zůstal na trávníku sedět Zakarjá Abúchlál, kterého nejspíše začaly chytat křeče, ale hosté už nemohou střídat, takže Maročan zřejmě bude muset zápas dohrát, i když čtyřgólový náskok by Toulouse dost pravděpodobně uhlídalo i v deseti.
     
    85
    Dlouhý nákop brankáře Kjetila Hauga sebral připravený stoper Jean-Charles Castelletto, hlavou balón sklepnul k pravé lajně Centonzemu.
     
    84
    Protiútok Nantes táhl středem hřiště Moussa Sissoko. Nedostalo se mu podpory, takže nic zajímavého nevymyslel, nakonec neuspěl kličkou proti Nicolaisenovi.
     
    83
    Rohový kop kopal Branco van den Boomen. Hledal Zakarju Abúchlála, jenže ten vyskočil příliš brzy a na hrací předmět proto nedosáhl.
     
    82
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Logan Costa, přichází Anthony Rouault.
     
    82
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Stijn Spierings, přichází Moussa Diarra.
     
    82
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Marcus Coco.
     
    81
    Středem hřiště nabral vysokou rychlost Quentin Merlin. Zbavil se dvou protihráčů, ten třetí, Vincent Sierro, již byl nad jeho možnosti.
    79. Zakarjá ABÚCHLÁL - 1:5

    Milan Huppert

    Góly: 75. Blas (pen.) – 4. Costa, 10. Costa, 23. Dallinga, 31. Dallinga, 79. Abúchlál

    Karty:   27. Victor (NAT), 38. Pallois (NAT), 43. Descamps (NAT) – 58. Dejaegere (TOU), 88. Dessler (TOU)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:19.
    FC Nantes: Lafont (C) – Centonze, Castelletto, Pallois (46. Delort), João Victor (66. Merlin) – Girotto – Blas (82. Coco), M. Sissoko, Mollet (46. Moutoussamy), Simon (46. Ganago) – Mohamed.
    Náhradníci: Descamps – Corchia, Guessand, Hadjam.

    Tréner: Antoine Kombouaré

    Toulouse FC: Haug – Desler, Costa (82. Rouault), Nicolaisen, Suazo – Spierings (82. Diarra), van den Boomen – Dejaegere (C) (69. Sierro), Abúchlál, Chaibi – Dallinga (68. Onaiwu).
    Náhradníci: Dupé – Genreau, Hamulic, Kamanzi, Ratão.

    Tréner: Philippe Montanier

    Rozhodca: Millot – Grosbost, Zakrani