Sociedad – Girona 2:2 (kon.) | Osasuna – Almería 3:1 (kon.) | Villarreal – Bilbao 5:1 (kon.)
Real Madrid – Getafe 1:0 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
3:1 (0:0)
UD Almería
cz Sobota 13.05.2023, 16:15 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španielska LaLiga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího fotbalového utkání na počtenou! (18:08:49)
     
    Druhý poločas nám konečně přinesl změnu skóre, a to rovnou čtyřikrát. Poprvé po půl minutě, kdy se prosadil Ante Budimir. Jeho spoluhráči ho dokázali napodobit ještě dvakrát. I přes obdržený gól v závěru si ale hráči Osasuny nechávají doma zasloužené tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Almería právě vstřelila branku!
    Tak přece jenom se ještě hosté dokázali vzchopit. V samotném závěru utkání se totiž prosazuje LÁZARO, který tak alespoň odvrátil ostudný výsledek. K jeho radosti navíc brankáře soupeře obral o čisté konto. Asistence: Luis Javier Suárez.
     
    90+1
    Mezitím co sudí nastavuje tři minuty se pokouší ještě o jednu nabídku Rubén García. Jeho centr ale nebyl vůbec přesný a ještě než dopadl na zem, skončil za brankovou čárou.
     
    88
    Hráči Almeríe se ještě snaží prodrat do útoku, jejich nepřesné přihrávky je ale brzdí ve snažení se skóre ještě něco udělat. Už se blíží poslední minuty a snížení je stále ještě v nedohlednu.
     
    86
    Tak toto mohl být ještě čtvrtý gól do sítě Almeríe. Po ukázkové přihrávce se dostal do samostatného úniku Ezequiel Ávila. Jeho snažení ale zastavil svým výběhem brankář. Sudí sice dodatečně ještě píská těsný ofsajd, na takovéto situace si ale musí obrana hostů dávat větší pozor.
     
    85
    Blízko k zakončení měl Luis Javier Suárez. V klíčový moment ho ale na hranici pásma zastavil svým kvalitním blokem jeden z obránců soupeře.
     
    84
    Po dalším velkém střídání a hlavně třetí brance to vypadá, že domácí už spíše jenom tahají čas. Nutno uznat, že dnešní utkání už je v podstatě rozhodnuté. I přesto se ale hosté ještě snaží se skóre něco udělat.
     
    82
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Pablo Ibáñez,
    ze hřiště odchází Rubén Peña, přichází Diego Moreno,
    ze hřiště odchází Abdesamad Ezalzúlí, přichází Rubén García.
     
    81
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Tak tady je rozhodnuto dámy a pánové! Deset minut před koncem se prosazuje MOISÉS GÓMEZ. Na jeho pokus si sice brankář ještě dokázal sáhnout, následnou změnu skóre ale již neodvrátil. Gómez tak potvrzuje svou dnešní formu, díky které je opravdu všude. Asistence: Aimar Oroz.
     
    80
    Do útoku se rychlou přihrávkou pokusil svého spoluhráče Francisco Portillo. K jeho smůle byl ale následně odpískaný ofsajd, po kterém bude moct rozehrávat soupeř.
     
    79
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Lucas Robertone, přichází Largie Ramazani.
     
    77
    Nutno uznat, že ani z druhé strany to nyní není zrovna ukázková hra. Důkazem byl i centr Moisése Gómeze, který skončil pouze v náručí gólmana.
     
    76
    Po odkopu od své brány se do útoku hrnou opět hosté. Ti se stejně jako v první půli postupně zlepšují a zlepšují. Tato strategie jim ale zatím branku nepřinesla a jinak tomu rozhodně nebude ani nyní. Po nepřesné přihrávce totiž míč končí v autu.
     
    75
    Hostům se nyní lepí smůla na paty. Po šanci Lázara byl v snad ještě větší Luis Javier Suárez. Tomu se i podařilo překonat soupeřova brankáře poslaným míčem mezi nohami. Ten ale míč zpomalil natolik, že ho ještě dokázal zastavit před brankovou čárou.
     
    73
    Po delší době jsme tady měli zahrození i ze strany Almeríe. To ale nakonec neskončilo ani střelou. V klíčový moment totiž dostal Lázaro přihrávku, k jeho smůle byl ale v ofsajdu.
     
    72
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází César de la Hoz, přichází Samuel Costa.

    Patrik Hlaváč

    Góly: 46. Budimir (Oroz), 52. Ezzalzouli (Moncayola), 81. Moisés Gómez (Oroz) – 90+2. Lázaro (L. Suárez)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:7.
    Osasuna Pamplona: A. Fernández – R. Peña (82. D. Moreno I), Aridane, David García, M. Sánchez – Moncayola (82. Ibáñez), Torró, Oroz – Barja (58. Moisés Gómez), Budimir (71. Ávila), Ezzalzouli (82. Rubén García).
    Náhradníci: S. Herrera, Ramírez – Benito, J. Cruz I, Unai García, K. García, I. Muñoz.

    Tréner: Jagoba Arrasate

    UD Almería: F. Martínez – A. Pozo, Ely, Babić, Centelles – Robertone (79. Ramazani), de la Hoz (72. S. Costa), Melero (67. Portillo) – Baptistão (67. Puigmal), L. Suárez, Embarba (67. Lázaro).
    Náhradníci: Mariño – Akieme, Eguaras, Mendes, Sanca, Sousa, Peña.

    Tréner: Rubi

    Diváci: 19 747