Girona – Villarreal 1:2 (kon.) | Bilbao – Vigo 2:1 (kon.) | Almería – Mallorca 3:0 (kon.)
Getafe – Elche 1:1 (kon.) | Barcelona – Sociedad 1:2 (kon.)
koniec
FC Barcelona
1:2 (0:1)
Real Sociedad San Sebastian
cz Sobota 20.05.2023, 21:00 • Spotify Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:16. (23:07:25)
     
    Barcelona utrpěla první ligovou domácí porážku v sezóně až v době, kdy je jistým mistrem, na Camp Nou podlehla Realu Sociedad těsně 1:2.

    Skóre střetnutí otevřel v 5. minutě Mikel Merino, který tváří v tvář brankáři mířil úspěšně mezi nohy. Důležitá pojistka na vedení přišla v 72. minutě, kdy hosté skvěle sehráli situaci tří proti třem, na konci byla gólová přízemní střela Alexandera Sörlotha k pravé tyči. „Blaugranas“ ještě dokázali utkání zdramatizovat, když v 90. minutě skóroval hlavičkou do pravého horního rohu Robert Lewandowski, ale na vyrovnání už se domácí celek nezmohl.

    Svěřenci kouče Xaviho navzdory porážce dnes budou slavit, čeká je totiž předávání poháru. Důvod ke spokojenosti samozřejmě má i Real Sociedad, který si cenným ziskem tří bodů pojistil kýženou čtvrtou příčku.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední vteřiny nastaveného času právě plynou. Zřejmě poslední šanci Barcelony na vyrovnání zhatil útočný faul Roberta Lewandowského.
     
    90+4
    Frenkie de Jong se snažil přenést míč doprava k Pablu Torremu, ale ke Španělovi se stáhl Robin Le Normand, hlavou navíc zvládl sklepnout hrací předmět pro Zubimendiho.
     
    90+3
    U pravé lajny si pod tlakem Diego Rico neporadil úplně ideálně, naslepo poslal míč do vápna soupeře přímo do rukou ter Stegena.
     
    90+2
    Pablo Torre na středu narazil Robertovi Lewandowskému, který si věřil na ránu z dvaceti metrů, bez problémů ji zblokoval Mikel Merino.
     
    90+1
    A domácí cítí šanci. Středem zaútočil Frenkie de Jong, ale protihráči jej skřípli do kleští, až do vápna ho nepustili.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Ještě to bude drama! Ferrán Torres si u pravé lajny vytvořil prostor kolem osobního strážce a centr posadil dokonale na hlavu ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, proti střele do pravého horního rohu byl Remiro bezmocný.
     
    89
    Do příležitosti se po levém křídle hnal Pablo Marín. Doběhl až do vápna, ale zřejmě se nechal rozhodit dotírajícím protihráčem, střela levačkou měla k úspěchu hodně daleko.
     
    88
    S centrem do vnitra pokutového území si věděl rady Aritz Elustondo, balón nekompromisně odhlavičkoval daleko od vlastního vápna.
     
    87
    Už to vypadalo, že by do úniku mohl postupovat Ousmane Dembélé, jenže z brankové čáry výborně vyběhl Álex Remiro a u míče byl jako první.
     
    86
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Ousmane Dembélé, přichází Pablo Torre.
     
    85
    Žlutému trestu neunikl Frenkie de Jong. Poté, co jej fauloval Carlos Fernández, se hodně rozčílil, kartu dostal za zbytečná gesta. Žlutou dostal i faulující hostující forvard.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Eric García.
     
    83
    Výborný balón dostal za obranu Ferrán Torres, ale zpracování mu vůbec nevyšlo, hrací předmět mu vzápětí Álex Remiro sebral před nosem.
     
    82
    Definitivní razítko na vítězství Realu Sociedad mohl sát Takefusa Kubo, ale jeho ránu zblokoval Christensen, střelu Rica zpoza velkého vápna zase ter Stegen skvěle zastavil levou rukou.
     
    81
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Alexander Sörloth, přichází Carlos Fernández.

    Milan Huppert

    Góly: 90. Lewandowski (F. Torres) – 5. Merino (Sörloth), 72. Sörloth (Zubimendi)

    Karty:   53. Lewandowski (BAR), 72. Busquets (BAR), 79. Alonso (BAR), 85. de Jong (BAR) – 8. Zubeldia (RSC), 37. Illarramendi (RSC), 79. Kubo (RSC), 85. C. Fernández (RSC)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:16.
    FC Barcelona: ter Stegen – Balde, Koundé (46. Alonso), Christensen, Alba – Kessié (63. F. Torres), Busquets (C) (84. E. García), de Jong – Raphinha (63. Fati), Lewandowski, Dembélé (86. Torre).
    Náhradníci: I. Peña, Astralaga – S. Roberto.

    Tréner: Xavi

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Elustondo, Zubeldia (81. J. Pacheco), Le Normand, Rico – Cho (58. Kubo), Zubimendi, Merino, Illarramendi (C) (58. Gorosabel) – Sörloth (81. C. Fernández), Barrenetxea (73. P. Marín).
    Náhradníci: Zubiaurre – Guevara, A. Muñoz, R. Navarro, Oyarzabal, Sola, Turrientes.

    Tréner: Imanol Alguacil

    Rozhodca: Alberola – Sobrino, Hernández

    Diváci: 88 049