Vegas – Dallas 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Vegas Golden Knights
4:3 (0:1, 1:0, 2:2 - 1:0) Stav série: 1:0
Dallas Stars
cz Sobota 20.05.2023, 02:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Play-off NHL • Finále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:35 Brett HOWDEN - 4:3
     
    61:35
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé prodloužení! Domácí se radují z vítězného gólu a ujímají se vedení 1:0 v sérii finále Západní konference! Rytíři zakládali útok ve vlastním pásmu, Stephenson zavezl kotouč do útočného pásma a rozjel rychlou kombinaci, která končí vítěznou brankou. Stone hledal BRETTA HOWDENA, který ale netrefil protečováním branku soupeře a puk poslal do zadního mantinelu, nicméně se skvěle zorientoval a zkusil takovou kulišárnu. Vystřelil zezadu do Oettingera a o brankáře Dallasu dostal kotouč do sítě! Asistence: Mark Stone, Chandler Stephenson.
     
    58:42
    Smith se dostal do příležitosti mezi kruhy, Oettinger ale teď výrazně podržel svůj tým!
     
    58:18
    Lindellovo vysoké nahození na branku ze středního pásma vyrazil Hill před sebe a Dadonov se rychle přiřítil k dorážce. Tu už brankář domácích drží ve své moci.
    58:01 Jamie BENN - 3:3
     
    58:01
    Dallas právě vstřelil branku!
    Velký tlak do brankoviště Vegas a Dallasu se povedlo protlačit puk za záda Hilla! Brankář už prakticky ležel na ledě a snažil se svými betony kontrolovat obě tyče. Puk se ale dostal k JAMIEMU BENNOVI, jemuž se povedlo nataženou nohu brankáře Vegas přehodit a srovnává na 3:3! Asistence: Joe Pavelski, Roope Hintz.
     
    57:47
    Oettinger míří na střídačku!
     
    51:20
    V obranné třetině Vegas došlo k tvrdému hituna Marchessaulta. Paradoxně z toho ale vzniklo přečíslení domácích, které zakončoval z pravého kruhu Barbašev. Oettinger se výborně přesunul brankovištěm a zachránil Dallas ve hře!
    49:20 Teddy BLUEGER - 3:2
     
    49:20
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Oba celky se proháněly ze strany na stranu. A nejvíce to sedlo domácím, kteří založili protiútok, při němž Kolesar pronikl až do brankoviště, kde byl zalehnut Suterem. Puk se nicméně odrazil před branku a TEDDY BLUEGER dokázal zmatku v brankovišti dokonale využít, vystřelil k levé tyči a brankáře Oettingera, který měl ztíženou pozici k chytání, překonal. Střídačka Dallasu si challenge nebere a Blueger slaví první gól v tomto play-off! Asistence: Keegan Kolesar, Zach Whitecloud.
    44:01 Roope HINTZ - 2:2
     
    44:01
    Dallas právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! ROOPE HINTZ si najel do levého kruhu, dostal přihrávku od Pavelskiho a využil spoustu volného prostoru k přesnému zacílení své střely, kterou protlačil za Hillova záda ránou na bližší tyč. Asistence: Joe Pavelski, Jason Robertson.
    41:19 William KARLSSON - 2:1
     
    41:19
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Úvodní tlak Rytířů ale přináší své ovoce, když se svým druhým gólem v utkání prosadil WILLIAM KARLSSON! Jeho střela z okraje mezikruží propadla Oettingerovi za záda a Vegas jdou do vedení 2:1! Asistence: Alex Martinez, Alex Pietrangelo.
     
    36:28
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Tyler Seguin – 2 min., sekání.
     
    35:12
    Velké zaváhání defenzivy Vegas, která nechala nepokrytého Ryana Sutera. Ten se stočil z pravého kruhu do mezikruží a nikým nebráněn měl dost času na to, aby zamířil svou střelu. Hill ovšem úspěšně vyráží kotouč až do ochranné sítě. Komerční pauza.
     
    31:38
    Obrovská příležitost Tylera Seguina, z pravého kruhu trefil vzdálenější tyč! Měl na holi návrat Dallasu do vedení! Rytíři vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    30:15
    Po ráně Martineze z dálky se už někteří hráči Vegas radovali, puk totiž prošel Oettingerovi pod betonem a zamířil směrem na branku. Zastavil se ale o pravou tyč a sjel zhruba do středu brankové čáry, odkud jej odpálil jeden z obránců Dallasu!
    29:17 William KARLSSON - 1:1
     
    29:17
    Vegas právě vstřelilo branku!
    A tentokrát je tato aktivita domácích odměněna gólem! Byť střela od modré čáry proletěla jen na zadní mantinel, kotouč se odrazil vedle brankoviště na levé straně a s pohotovou dorážkou do odkryté klece přispěchal WILLIAM KARLSSON. Asistence: Zach Whitecloud, Nicolas Roy.
     
    27:44
    Obrovská šance domácích! Oettinger čelil napřed prudké střele Theodora z okraje pravého kruhu a vyrazil puk jen před sebe. K dorážce se přiřítil Eichel a snažil se zakončit k pravé tyči, ale i tento pokus Oettinger vyráží!
    18:44 Jason ROBERTSON - 0:1
     
    18:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Smith nedokázal ve svém pásmu odehrát kotouč do neutrální zóny a pustil soupeře do trochu nečekané šance, která končí pro Vegas nejhorším možným způsobem! Hintz rychle našel před brankovištěm JASONA ROBERTSONA, který protečoval puk mezi betony Adina Hilla a otevírá skóre. Asistence: Roope Hintz.
     
    15:23
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights:
    Chandler Stephenson – 2 min., sekání.
     
    14:48
    Vegas šli do přečíslení dvou proti jednomu, do něhož se zapojil navrátivší Stone z trestné lavice. Právě on nakonec z pravé strany tento útok zakončil, ale branku Oettingera minul.
     
    12:38
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights:
    Mark Stone – 2 min., nedovolené bránění.
     
    06:58
    Obrovská šance domácího týmu! Hráči Dallasu přišli ve středním pásmu o puk, Marchessaultovi se povedlo poslat pas za obranu Dallasu a dostat puk na rozjetého Eichela, který ale brankáře soupeře nedokázal vykličkovat a trefil lapačku brankáře Stars.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 30. Karlsson (Whitecloud, N. Roy), 42. Karlsson (Martinez, Pietrangelo), 50. Blueger (Kolesar, Whitecloud), 62. Howden (Stone, Stephenson) – 19. J. Robertson (Hintz), 45. Hintz (Pavelski, J. Robertson), 59. Ja. Benn (Pavelski, Hintz)


    Vegas Golden Knights: Hill (Quick) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Hague, Whitecloud – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Howden – R. Smith (A), Karlsson, N. Roy – Carrier, Blueger, Kolesar.
    Tréner: Bruce Cassidy

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen (A), Suter, Lindell, C. Miller, Harley, Hanley – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Marchment, Domi, Seguin – Dadonov, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Kiviranta, Faksa, Glendening.
    Tréner: Peter DeBoer

    Rozhodca: Sutherland, Hanson – Murchison, Barton

    Diváci: 18271
    Vegas 4 2 Dallas
    #1 Sobota 20.05.2023 • 02:30
    Vegas - Dallas 4:3 koniec po predl.
    #2 Nedeľa 21.05.2023 • 21:00
    Vegas - Dallas 3:2 koniec po predl.
    #3 Streda 24.05.2023 • 02:00
    Dallas - Vegas 0:4
    #4 Piatok 26.05.2023 • 02:15
    Dallas - Vegas 3:2 koniec po predl.
    #5 Nedeľa 28.05.2023 • 02:00
    Vegas - Dallas 2:4
    #6 Utorok 30.05.2023 • 02:00
    Dallas - Vegas 0:6