Nemecko – Maďarsko 7:2 (kon.) | Slovinsko – Slovensko sk 0:1 (kon.) | USA – Francúzsko 9:0 (kon.)
Česko – Švajčiarsko 2:4 (kon.)
koniec
USA
9:0 (3:0, 1:0, 5:0)
Francúzsko
Nedeľa 21.05.2023, 19:20Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V závere sa ešte skúmal desiaty gól Američanov, ktorý však prešiel cez bránkovú čiaru pár stotín po záverečnom klaksóne, a tak ho rozhodcovia neuznali. Napriek tomu je z toho hrôzostrašný debakel 0:9 z pohľadu Francúzov, ktorý mu nadelili Američania najmä po nezvládnutej poslednej tretine, v ktorej inkasovali až päť gólov. To je odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa nabudúce pri ďalších prenosoch z hokejových majstrovstiev! (21:45:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    57:39
    Američania sa naďalej snažia ísť za desiatym gólom, ale ani Mackey neuspel tvrdou ranou od modrej čiary.
     
    56:20
    Tynan mohol byť tým hráčom, ktorý strelí desiaty gól, ale Pappilon dokázal puk vyraziť na ochrannú sieť.
     
    54:03
    Vylúčenie v tíme USA:
    Anders Bjork – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi.
    53:48 Cutter Gauthier (USA) - 9:0
     
    53:48
    USA dalo gól! Nočná mora pre Francúzov pokračuje, pretože CUTTER GAUTHIER dovŕšil hattrick aj so šťastím, keď si jeho nastrelenie nešťastne zrazil za svoj chrbát Pappillon a teraz už je to len o tom, či uvidíme aj desiatku! Asistencie: Tynan, Garland
     
    52:04
    Nepresná americká rozohrávka dáva aspoň na chvíľu vydýchnuť franccúzskej defenzíve, pretože vhadzovať sa bude pred Commessom, ktorý je už v bráne miesto Petersena.
    48:36 Conor Garland (USA) - 8:0
     
    48:36
    USA dalo gól! Američania si z Francúzov robia naďalej trhací kalendár, Tynanovu spätnú prihrávku na ôsmy gól zužitkoval nádhernou strelou do ľavého horného rohu brány CONOR GARLAND! Asistencia: Tynan
     
    47:49
    Striedanie v tíme USA:
    z ihriska odchádza Cal Petersen, prichádza Drew Commesso.
     
    47:49
    Najväčšia šanca pre Francúzov v zápase prišla veľmi nečakane, ale Petersen predviedol svoje kvality proti zakončeniu Addama z blízkosti a naďalej drží čisté konto.
    47:07 Rocco Grimaldi (USA) - 7:0
     
    47:07
    USA dalo gól! Francúzska defenzíva pôsobí v tretej tretine úplne bezradne, pretože opäť sa dostal k strele Coronato, tá sa aj so šťastím odrazila pre ROCCA GRIMALDIHO, ktorý upratal puk za dezorientovaného a ležiaceho Pappilona! Asistencie: Coronato, Perbix
     
    46:37
    Francúzi už bojujú len o to, aby to nebol ešte horší debakel, ale vyhadzujú len na zakázané uvoľnenie.
     
    45:35
    Papillon má ďalšiu prácu a našťastie už nepustil za svoj chrbát strelu z diaľky od Thruna.
    45:01 Scott Perunovich (USA) - 6:0
     
    45:01
    USA dalo gól! Skvelé techinické dovednosti ukázal Coronato, ktorý sa pri mantineli kľučkami zbavil hneď dvoch protihráčov a naservíroval puk SCOTTOVI PERUNOVICHOVI, ktorý pridáva už šiesty gól Američanov!

    Filip Kosnáč

    Góly a asistencie: 7. O'Connor (Garland), 12. Gauthier (Perunovich), 14. Tynan (Gauthier), 22. Gauthier (Perunovich, Tynan), 43. O'Connor, 46. Perunovich (Coronato), 48. Grimaldi (Coronato, Perbix), 49. Garland (Tynan), 54. Gauthier (Tynan, Garland)


    USA: Petersen (48. Commesso) – Perbix, Samberg, Perunovich, Kleven, Mackey, Thrun, Attard – Grimaldi, Coronato, A. Tuch (C) – Eyssimont, O'Connor, Garland (A) – Gauthier, Tynan (A), Mazur – Bjork, Brown, Farrell – L. Tuch.
    Francúzsko: Ylönen (21. Papillon) – Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili (A), Onno, Crinon, Thiry, Guebey – Fabre, Boudon, T. Bozon – Rech, Addamo, Leclerc – Bertrand, Claireaux (A), Treille (C) – Farnier, Valier, K. Bozon.