Elche – Sevilla 1:1 (kon.) | Real Madrid – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Villarreal – Cadiz 2:0 (kon.)
Real Betis – Getafe 0:1 (kon.) | Espanyol – Atlético Madrid 3:3 (kon.)
koniec
Elche CF
1:1 (1:1)
FC Sevilla
cz Streda 24.05.2023, 19:30 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 12:10. (21:41:06)
     
    Sevilla nepotvrdila roli velkého favorita a na stadiónu jistě sestupujícího Elche pouze remizovala 1:1.

    Hosté se ujali vedení v 10. minutě, v níž skóroval Érik Lamela. Seville ale o osm minut později výrazně zkomplikoval situaci Pape Gueye, jenž si za ostrý zákrok na Boyého vysloužil přímou červenou kartu. Domácí celek využil přesilovku alespoň ke srovnání, konečný stav 1:1 stanovil ve 25. minutě po centru Josana šťastnou trefou zády Tete Morente. Ve druhém poločase mělo Elche herně navrch, ale vítěznou trefu vstřelit nedokázalo.

    Svěřenci kouče Mendilibara si remízou na půdě soupeře zkomplikovali boj o evropské poháry, manko na sedmé Bilbao snížilo na jeden bod, ovšem konkurent má odehráno o jedno utkání méně. Elche má jistotu posledního místa už dlouhou dobu, na devatenáctý Espanyol ztrácí třináct bodů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bryan Gil měl pocit, že získal rohový kop, ale arbitr Díaz de Mera nařídil odkop od brány. Španěl zlostí nakopl reklamní panel, odměnou mu byla žlutá karta.
     
    90+3
    Přihrávka Ezequiela Ponceho šajtlí za obranu neměla moc šancí na úspěch. Balón znovu skončil u Dmitroviće, schyluje se k nerozhodnému výsledku.
     
    90+3
    Znovu v akci Pere Milla. Nyní byl on tím, na nějž letěl centr, hlavičku z malého vápna Marko Dmitrović vykopl pravou nohou.
     
    90+2
    Domácí získali rohový kop. Centrovaný míč na přední tyč Pere Milla šikovně prodlužoval za sebe, kde však kraloval Karim Rekik.
     
    90+1
    Už do vápna dostal nahrávku Rafa Mir. Z prvního doteku mířil technicky na zadní tyč, leč bránu přestřelil, následně mu byl odmáván i odpískán ofsajd.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Tentokráte už se Ezequiel Ponce balónu dočkal, ale nebylo mu to nic platné, protože pomezní mu odmával viditelný ofsajd.
     
    88
    Neúspěšný nákop za obranu vyprodukoval Gerard Gumbau, Ezequiel Ponce dal spoluhráči jasně najevo, že očekával přihrávku do nohy.
     
    87
    Za aktivitu směrem dopředu byl hrstkou hostujících příznivců potrestán Rafa Mir, který se od pravé lajny procpal do vápna a z úhlu zaměstnal Badíu.
     
    86
    Hosté mohou vydechnout. Právě Pere Milla totiž zkoušel vybídnout ke sprintu Teteho Morentho, jenž ho stihl až mimo hrací plochu.
     
    85
    Dlouho Álex Collado váhal, co s balónem. Ve finále nic moc nevymyslel, jenom přihrával po pravé ruce stojícímu Millovi.
     
    84
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Alex Telles, jenže přihrávky se nedočkal, protože ji ve skluzu zastavil Gerard Gumbau.
     
    83
    Spoluhráčům ulehčil situaci Marko Dmitrović, brankář vystartoval proti centru Raúla Gutiho a ze vzduchu hrací předmět uzmul do vlastního držení.
     
    82
    Nebezpečně se valící útok soupeře zastavil Nemanja Gudelj pouze za cenu faulu, tímto způsobem zastavil Teteho Morenteho.
     
    81
    Elche pokračuje v ofenzivních snahách. Z dvaceti metrů vystřelil Raúl Guti, kulatý nesmysl se vznesl vysoko nad horní tyčku.
     
    80
    Navzdory pokročilé fázi zápasu má Tete Morente stále dost sil. Po levé lajně pláchl osobnímu strážci, solidní centr Gonzalo Montiel v záklonu odvracel před Millou.

    Milan Huppert

    Góly: 25. Morente (Josan) – 10. Lamela (En-Nesyri)

    Karty:   78. P. Milla (ELC) – 60. Fernando (SEV), 63. Navas (SEV), 73. Badé (SEV), 90+3. B. Gil (SEV)   18. Gueye (SEV)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 12:10.
    Elche CF: Badía – Josan (79. Lirola), Donald, Bigas, Clerc – N. Fernández (46. Á. Collado), Gumbau, Fidel (C) (72. Guti), Morente – Nteka (66. Ponce), Boyé (66. P. Milla).
    Náhradníci: Werner – L. Blanco, Cheikh, Magallán, Javier Marín, Roco, Verdú.

    Tréner: Sebastián Beccacece

    FC Sevilla: Dmitrović – Navas (C) (71. G. Montiel), Badé, Rekik, Telles – Fernando (70. Rakitić), Gueye – Ocampos, Lamela (55. Gudelj), Acuña (79. Mir) – En-Nesyri (79. B. Gil).
    Náhradníci: Árbol, Bounou – M. Bueno, Corona, Ó. Torres.

    Tréner: José Luis Mendilibar

    Rozhodca: Díaz de Mera – Becerril, Santaursula

    Diváci: 13 263