Manchester United – Chelsea 4:1 (kon.)
koniec
Manchester United
4:1 (2:0)
Chelsea FC
cz Štvrtok 25.05.2023, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 32. kolo
     
    90+3
    Rashford přihrával kolmo vpřed, Sancho sklepával dozadu a McTominay v obrovské šanci pálí přímo do brankáře Chelsea, který by s lépe mířenou střelou nemohl nic nadělat.
     
    90
    Domácí mohli okamžitě odpovědět, když střílený přízemní centr Jadona Sancha zakončoval do Arrizabalagova protipohybu Garnacho, jenže trefil jen botu brankářovy stojné nohy.
    89. João FÉLIX - 4:1
     
    89
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Střídající JOÃO FÉLIX si vedl po Zíjášově přihrávce míč do kontru přes půl hřiště a zbylo mu dost sil na přesnou střelu z velkého vápna k pravé tyči de Geovy brány.
     
    86
    Naposledy střídá Manchester United:
    ze hřiště odchází Bruno Fernandes, pár minut si zahraje rekonvalescent Scott McTominay.
     
    84
    Do dobré pozice si naběhl odbarvený blonďák Garnacho, do střely se mu položil Chalobah a přizvedl ji přes bezmocného brankáře, jehož podruhé zachránilo břevno!
     
    82
    Všechna tři zbylá střídání provádí trenér Chelsea Frank Lampard naráz:
    ze hřiště odchází Conor Gallagher, přichází David Datro Fofana,
    ze hřiště odchází Noni Madueke, přichází Hakím Zíjáš,
    ze hřiště odchází Carney Chukwuemeka, přichází Ruben Loftus-Cheek.
    78. Marcus RASHFORD - 4:0
     
    78
    Manchester United právě vstřelil branku!
    MARCUS RASHFORD se vzápětí prosazuje potřicáté v sezóně a zvyšuje na 4:0. Při průniku do vápna nejdříve zahanbil smolaře Fofanu, pak obešel i Arrizabalagu a zasunul za překonaným brankářem.
     
    75
    ... a adresátem žluté karty z celku Manchesteru United je Tyrell Malacia.
     
    75
    Rozhodčí Attwell dosud nesáhl po kartě, teď ji uděluje za potyčku hned dvěma hráčům. Z mužstva Chelsea byl potrestán Enzo Fernández...
    73. Bruno FERNANDES - 3:0
     
    73
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Z pokutového kopu zvyšuje sám faulovaný BRUNO FERNANDES. Domácí kapitán si zkušeně počkal na pohyb brankáře doprava a zlehka zasunul do opačné strany.
     
    72
    Bruno Fernandes zasprintoval pro kolmici do rohu šestnáctky a u míče byl dříve než Wesley Fofana, který ho po rychlé otočce podkopl a píská se penalta pro domácí.
     
    70
    Střídání v týmu Manchester United:
    ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Fred de Paula,
    ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Alejandro Garnacho.
     
    64
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Mychajlo Mudryk, přichází Christian Pulišić,
    ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází João Félix.
     
    59
    Lewis Hall se po rohu nakrátko krásně protáhl přes dva hráče a slalom ozdobil prudkou střelou, kterou dosud nezaměstnaný de Gea jen vyškrábl a z druhé vlny dorážel Mudryk, jehož střelu pokryl španělský brankář Manchesteru efektně na čáře.
     
    52
    Obří závar před bránou Chelsea umožnil Rashford, který zachytil akrobaticky těžký pas a přihrál pod sebe Fernandesovi. Skvělou kolmici domácího kapitána převzal Wan-Bissaka, jehož šanci ještě hosté zastavili, ale zleva centroval před bránu vzápětí Malacia a znovu to mělo být 3:0, jenže Eriksen byl příliš rychlý a musel to do prázdné brány zkusit patou. Arrizabalaga tak stačil před brankovou čarou míč vyškrábnout. Celou akci dohrál Casemiro dorážkou z velkého vápna těsně vedle.
    47.
     
    47
    Modří mohli znovu inkasovat. Victor Lindelöf vypíchl míč po jejich odbyté rozehrávce Gallagherovi a předložil ho okamžitě Sanchovi, který ještě sklepl na lépe postaveného Fernandese. Ten v tutovce jen otřásl břevnem.
     
    46
    S jednou změnou nastoupil Manchester United:
    na trávníku schází Luke Shaw, nahradil ho Tyrell Malacia.
    45+6. Anthony MARTIAL - 2:0
     
    45+6
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Jaydon Sancho složil chvilku po zazděné šanci úspěšný reparát, když převzal famózní Casemirův dloubáček a předložil kolem vylákaného brankáře před prázdnou bránu, do které snadno doklepl ANTHONY MARTIAL.
    45+2.
     
    45+2
    Z trápení nevysvobodil Chelsea znovu ani Connor Gallagher, který dostal skvělou kolmici od Enza Fernándeze, postupoval sám na bránu, jenže křížnou střelou po zemi o pár decimetrů minul.
     
    32
    Zatím největší šance Londýňanů. Lewis Hall unikl po levém křídle a poslal polovysoký centr přímo na nabíhajícího Kaie Havertze, který musel sklonit hlavu, ale z i tak velmi dobré palebné pozice posílá míč těsně vedle pravé tyče.
     
    28
    Manchester United nuceně střídá. Zraněný Antony dos Santos opustil hřiště na nosítkách, na jeho místo přichází Marcus Rashford.
     
    19
    Ani podruhé nedokázal, a v mnohem lepší šanci, Martial zpracovat míč a dos Santosova přihrávka mu utíká od nohy. Dobíhající Azpilicueta poté balon vypíchl dovoleně pro krajana Arrizabalagu.
    6. Carlos CASEMIRO - 1:0
     
    6
    Manchester United právě vstřelil branku!
    CARLOS CASEMIRO vyskočil na ideálně zakroucený trestný kop Christiana Eriksena od levé postranní čáry před malé vápno a hlavičkou ho trkl pod břevno.

    Karel Jedlička

    Góly: 6. Casemiro (Eriksen), 45+6. Martial (Sancho), 73. Fernandes (pen.), 78. Rashford – 89. Félix (Zyech)

    Karty:   75. Malacia (MAN) – 75. E. Fernández (CHE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:7.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw (46. Malacia) – Casemiro, Eriksen (70. Fred) – Antony (28. Rashford), Fernandes (C) (86. McTominay), Sancho – Martial (70. Garnacho).
    Náhradníci: Butland – Maguire, Dalot, Weghorst.

    Tréner: ten Hag

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), T. Chalobah, W. Fofana, Hall – Chukwuemeka (82. Loftus-Cheek), E. Fernández, Gallagher (82. D. Fofana) – Madueke (82. Zyech), Havertz (64. Félix), Mudryk (64. Pulišić).
    Náhradníci: É. Mendy – T. Silva, Koulibaly, Gilchrist.

    Tréner: Lampard

    Rozhodca: Attwell – Hussin, West

    Diváci: 73 561