Mallorca – Valencia 1:0 (kon.) | Osasuna – Bilbao 2:0 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
1:0 (0:0)
Valencia CF
cz Štvrtok 25.05.2023, 19:30 • Visit Mallorca Estadi (Palma de Mallorca) • Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:35:04)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 0:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:12.
     
    Dvě kola před koncem sezóny Valencia stále není definitivně zachráněna. Na třináctém místě má na osmnáctý Valladolid jen dva body k dobru, zatímco jedenáctá Mallorca je na tom o sedm bodů lépe.
     
    Máme za sebou předposlední utkání 36. kola LaLigy. Mallorca v něm častěji bránila, ale jedna skvěle sehraná akce z 64. minuty jí přinesla vítězný gól z hlavy kosovského útočníka Muriqiho. Valencii bylo napočítáno patnáct střeleckých pokusů, z toho jen dva reálně zaváněly gólem. V první půli poslal Diego López míč kousek vedle branky, kdežto střídajícímu Kluivertovi v 80. minutě neudělal radost zákrok Rajkoviće.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Diakhaby hlavou prodlužoval nákop dovnitř vápna. Tam se Marí srazil s Cavanim a Rajković se tím pádem nemusel strachovat o ztrátu čistého konta.
     
    90+5
    Ještě jedna standardka pro hosty. V souboji s Castillejem za žlutou kartu fauloval Antonio Sánchez, takže se ho nebude týkat zápas dalšího kola na půdě Barcelony.
     
    90+4
    Na nákop Andrého Almeidy nikdo v bílém nereagoval. Výjimkou byl srbský gólman Mallorcy, jenž si vysloužil velký potlesk.
     
    90+3
    A znovu faul v neprospěch Valencie. Albero Marí přejel nohy Baby a v polovině nastaveného času spatřil žlutý trest.
     
    90+2
    Vysunutý Mouctar Diakhaby se při čekání na míč nechal předskočit Valjentem. Slovenského obránce fauloval a Valencia přichází o spoustu času.
     
    90+1
    Ze standardních situací Valencia ještě nic nepředvedla. Nezměnil to ani tento roh, při kterém Rajković krapet ublížil spoluhráči Pratsovi.
     
    90
    Nastavuje se 5 minut.
     
    89
    Diakhaby se pustil do ofenzivního dobrodružství. Muriqi ho nestíhal, ale z centru do pokutového území resultuje pouze rohový kop.
     
    88
    Cavani se přes zpevněného stopera nedostal k centru Foulquiera. Mallorca zakopla balon do autu a po další várce soubojů ho má pod kontrolou.
     
    87
    V reakci na přízemní pokus na ose volného Baby musel na zem také hostující gólman Giorgi Mamardašvili. Žádný drtivý tlak Valencie se nekoná.
     
    86
    Čerstvý Josep Gayá se nezdráhal obětavě vrhnout do prudké střely Andrého Almeidy. Míče se dotkl nohou a přesměroval ho k rukavicím Rajkoviće.
     
    85
    Na chvíli se přiostřilo. Po sérii tvrdých střetů reagoval rozhodčí Alejandro Hernández Hernández až na zákrok na domácího Babu.
     
    84
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Thierry Correia, přichází Dimitri Foulquier.
     
    83
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází Dani Rodríguez, přichází Josep Gayá.
     
    83
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází I Kang-in, přichází Antonio Sánchez.
     
    83
    I Kang-in získával čas během střídání. Naštvaný Cavani do něj lehce strčil a vykoledoval si tím žlutou kartu.
     
    82
    Kluivert to zkusil i podruhé. V tomto případě ale z velké dálky a s minimální šancí na úspěch. Podle toho to i vypadalo, Rajkovićův zásah nebyl vůbec zapotřebí.
     
    80
    Valjent a Maffeo se trochu báli jít do souboje s Kluivertem. Nejlepší střelec Valencie dostal čas na střelu pravačkou. Ta letěla do protipohybu Rajkoviće, srbský gólman však ukázal vynikající reakci a na čáře balon vyrazil pravou rukou.
     
    79
    Tým z Baleár rozjel pěkný kolotoč přihrávek. Muriqi se netlačil do zakončení a vše dopadlo ztrátou Daniho Rodrígueze.
     
    77
    Vedat Muriqi v rychlostním souboji nevyzrál na Diakhabyho. Guinejský stoper se nechal faulovat a získal balon pro hosty.
     
    76
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází Dennis Hadžikadunić, přichází Manu Morlanes.
     
    75
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Samuel Lino, přichází Albero Marí.
     
    75
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Hugo Duro, přichází Edinson Cavani.
     
    74
    Kvůli nevyhovujícímu zdravotnímu stavu Dennise Hadžikaduniće je na hřišti část realizačního týmu Mallorcy. Toho času se chystá další várka střídání.
     
    73
    Dani Rodríguez vymyslel překvapivý oblouček do náběhu Pratse. Ten sice nebyl v ofsajdu, ale kvůli souboji s Diakhabym ještě před zakončením upadl.
     
    72
    I Kang-in navázal na bezchybnou práci obrany a opět si proklestil cestu do protiútoku. Pokračovat v něm měl Muriqi, ale spolu s ním se dobře vrátil Lino.
     
    71
    Vypadá to na souvislejší tlak ze strany Valencie. Necelých pětadvacet minut před koncem budou mít „Los Che“ možnost zahrozit ze standardní situace.
     
    70
    I Kang-in vyvezl míč ze zadní třetiny hřiště. Přímočaře spolupracoval s Danim Rodríguezem, jenže toho kousek za půlkou zastavil Gayà.
     
    68
    Thierry Correia narýsoval skoro perfektní přihrávku do kapsy za obranu. Hugo Duro se po balonu ze všech sil natahoval, ale z nekoordinované pozice ho jen posunul do náruče Predraga Rajkoviće.
     
    66
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází Tino Kadewere, přichází Abdón Prats.
     
    66
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Nicolás González, přichází Justin Kluivert.
     
    66
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Diego López, přichází Samuel Castillejo.
     
    64
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Přes Copeteho a Costu šel míč po volné levé straně na I Kang-ina. Jihokorejský křídelník nacentroval přes Diega Lópeze. Současně si do správného prostoru naběhl VEDAT MURIQI a prudkou hlavičkou zaznamenal čtrnáctou branku v sezoně. S Kosovanem se nevrátil Gayà.
     
    64
    Hostující lodivod Rubén Baraja si už rozmyslel první dvě střídání. V blízké době se na mokrý trávník podívají Dimitri Foulquier a Justin Kluivert.
     
    63
    Z Almeidova centru vzešla Guerrova neškodná hlavička pro Rajkoviće. Domácí gólman dlouhým odkopem startoval Maffea, ale nejdříve ze všech byl u míče Mamardašvili.
     
    62
    Muriqi se zodpovědně vracel k vlastní šestnáctce. Při bránění Nicoláse Gonzáleze si ale počínal dost neopatrně a nabídl Barajově jedenáctce standardní situaci.
     
    61
    Držení míče: 44 % – 56 %.
     
    60
    Maffeo se při narážečce s Muriqim dostal do kleští mezi dva obránce. Rozlet Valencie zase přibrzdil faul u půlící čáry.
     
    59
    Ani po změně stran fotbalové zábavy moc nepřibylo. Je znát, že oběma týmům ve zbytku sezony prakticky o nic nejde.
     
    58
    I Kang-in neviděl, že mu Jaume Dosta dává přihrávku do běhu. Až komicky vypadající situace významně ulehčila práci obraně Valencie.
     
    57
    Navzdory protestům hostující střídačky nebyl pískán Costův zájezd do Diega Lópeze. Střídající Portugalec zatím hraje velmi ostře.
     
    56
    Duro z jedničky nechtěně přihrál hráčům Mallorcy. Ta zkusila zaútočit po pravé straně, ale balon byl navrácen odkopem na Babu.
     
    54
    I Kang-in si šel pro faul, ale Guerra se podle hlavního arbitra neprovinil. Jestli došlo ke kontaktu koleno na koleno, tak byl opravdu minimální.
     
    53
    Dani Rodríguez neprošel za půlící čáru. Pečlivě se o něj starali Lino a Guerra, kterým byl ve finále písknut drobný přestupek.
     
    52
    Almeidův centr nedoletěl na Huga Dura. Ve vzduchu dominoval Hadžikadunić a hosté následně zacouvali až ke svému gruzínskému brankáři.
     
    51
    I Kang-in nesklepl míč ke Costovi. Protiakci Valencie v samotném zárodku zastavil faul slovenského obránce Valjenta na Dura.
     
    49
    Diakhaby vystoupil z pozice stopera do středu hřiště a raději udělal taktický faul, než aby riskoval nějaké vážnější propadnutí.
     
    48
    Dnešní utkání sleduje 14 631 diváků.
     
    47
    Střídající Jaume Costa se napoprvé uvedl faulem. Dohrál Correiu a Valencia bude rozehrávat z klidové pozice.
     
    46
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází Amath Ndiaye, přichází Jaume Costa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Velmi ospalý poločas přinesl minimum fotbalové zábavy. Valencia byla nepatrně lepším týmem, ale stačilo jí to jen na jednu neproměněnou šanci Diega Lópeze. Mallorca byla ještě méně nebezpečná. První slušnější šancí těsně před pauzou promarnil Amath Ndiaye propagačním zakončením.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Martin Valjent na poslední chvíli dostoupil Huga Dora a nenechal ho vystřelit poté, co si došel pro přihrávku z pravého křídla.
     
    45+1
    André Almeida se strašidelně ukopl ve snaze o centr. Jeho spoluhráči každopádně zabojovali a ještě budou pokračovat autem z křídelní destinace.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    44
    Jihokorejský legionář I Kang-in opět čeřil vody na levé straně domácí útočné vozby. Povedlo se mu najít volného Ndiayeho, jenomže nedostatečně kvalitní střela bez přípravy byla snadným soustem pro Mamardašviliho.
     
    43
    I Kang-in postupoval podél levé lajny. Vystřídali se na něm dva oponenti a důrazný Thierry Correia jej nakonec od míče odtlačil.
     
    41
    Almeidova standardní situace obranu Mallorcy nedestabilizovala. Kadewere se postaral o rychlý přechod, ale ten byl záhy znehodnocen bídným centrem Ndiayeho.
     
    39
    Zachycenou nahrávku Lina se re-presinkem snažil napravit José Gayàa. Toho v souboji dvou čtrnáctek převálcoval Dani Rodríguez a vysloužil si žlutou kartu.
     
    38
    Samuel Lino nabral rychlost. Na levém křídle ho ale přišel zdvojit Kadewere a čistým způsobem jej od balonu oddělil.
     
    37
    I Kang-in kroutil centr směrem od branky. Hráči Valencie ho vyhlavičkovali a ještě se pokusili o rychlý přechod, jenž byl zastaven ještě na jejich polovině.
     
    36
    Po dvou autových vhazováních bude na programu také rohový kop.
     
    35
    Mamardašvili si musel udělat prostor, aby konečky prstů vyrazil Maffeův centr za protější postranní čáru. I Kang-in navazuje autem.
     
    34
    Začínající déšť způsobil velký pohyb na tribunách. Diváci houfně opouští přední řady a stahují se pod střechu.
     
    32
    Po hlavičkovém souboji mezi Correiou a Muriqim si Mallorca vyzkoušela rozehrávku rohového kopu. Podle plánu jí ale nevyšel, ze vzduchu jistě sebral balon Mamardašvili.
     
    31
    Vytlačený Duro dal míč ven z vápna k Linovi, jehož přihrávku Hadžikadunić nebezpečně posunul k Diegu Lópezovi. Hrdinovi zápasu s Realem Madrid stoprocentně nevyšel krok a krkolomně poslal míč kousek vedle levé tyče.
     
    30
    Držení míče: 40 % – 60 %.
     
    29
    Diego López si zaběhl za obránce, ale po přihrávce od Guerry už nebyl schopen doručit přesnější pas do předbrankového prostoru.
     
    28
    Copete se omlouvá na všechny strany kvůli neadresné diagonále z hloubi pole. Bezprostředně po výkopu Mamardašviliho se mu aspoň povedlo získat míč zpět.
     
    27
    Mouctar Diakhaby zajistil nákop Daniho Rodrígueze. Na hrotu se pohybující Ndiaye s ním ani nešel do souboje.
     
    26
    Po Correiově přihrávce se Diego López nikam neposunul. Protiakce domácího týmu ztroskotala na špatné souhře mezi Kadewerem a Maffeem.
     
    25
    Tino Kadewere příkladně vystoupil proti Guerrovi a hned v první fázi zablokoval jeho ambiciózní pokus z dálky.
     
    24
    Guerra vzduchem hledal Dura. Ten branku Mallorcy ohrozit nedokázal, ale změnit to může po nařízeném rohovém kopu.
     
    22
    Hugo Duro pelášil za přihrávkou do malého vápna. To samé ale udělal Rajković a obětavým pádem pod nohy pro sebe uzmul odkop od branky.
     
    21
    Pablo Maffeo si připravil dlouhý aut. Muriqi se k tomuto balonu neprodral a místo toho udělal drobný útočný faul na Nicoláse Gonzáleze.
     
    19
    Pod další nevynucenou chybu se podepsal Pablo Maffeo. Ndiaye nemohl dlouhou přihrávku chytit a Mamardašvili se již chystá k odkopu.
     
    18
    Linův centr byl vyhlavičkován do zámezí. Stejný hráč si po autovém vhazování nevyhověl s Gayou a míč se na chvíli stěhuje k domácím.
     
    17
    I Kang-in vhodil aut ke Kadeweremu, jenž si u levé postranní čáry míče dlouho neužil. Na řadě je další kombinace Valencie.
     
    16
    Almeidův trestňák se zpomalil ve zdi. Rajković duchapřítomně vyběhl z branky a u zadní čáry zamezil rohovému kopu.
     
    15
    Valencia měla svobodu při postupné kombinaci. Diego López se těsně před vápnem obtáčel kolem Copeteho. Ten si pomohl faulem a je z toho přímý volný kop pro "Los Che".
     
    13
    Další z nedovolených zákroků spáchal José Manuel Copete. Agresivním způsobem byl vedle středového kruhu dohrán Correia.
     
    12
    Domácí jsou podruhé napomínání žlutou kartou za faul u soupeřova pokutového území. Kvůli podražení při re-presinku si v příštím kole nezahraje I Kang-in.
     
    11
    I Kang-in nenacentroval nejlépe. Druhou šanci z protější strany dostal Copete, ale i s tím se obrana Valencie popasovala.
     
    10
    Sudí Hernández dopískl faul na pronikajícího Copeteho a přisoudil Mallorce standardku z levého konce hřiště.
     
    8
    Tino Kadewere si dal špatný první dotek. Důsledkem toho šlapákem atakoval Paulistu a už v osmé minutě viděl žlutou kartu.
     
    6
    Valencia sevřela domácí fotbalisty uvnitř pokutového území. Po zablokovaném pokusu Lina o sobě dal Almeida vědět nepřesnou křížnou střelou.
     
    5
    André Almeida posílal centr na úroveň vzdálenější tyčce, ovšem z druhé vlny dobíhající Diakhaby nedostal možnost hlavičkovat.
     
    4
    Postrčený Almeida zařídil Valencii standardní situaci. Vzhledem k pozici balonu to na přímé ohrožení Rajkovićovy branky ještě nebude.
     
    3
    Poklidný začátek se odehrává v komorní kulise. Na Visit Mallorca Estadi dorazila jedna z nejnižších návštěv sezony.
     
    2
    Zahajovacího výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují v kompletně bílých dresech. Mallorca hraje v červenočerné kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RCD Mallorca: Rajković – Valjent, Hadžikadunić, Copete – Maffeo, Baba, D. Rodríguez (C), Kadewere – Ndiaye, I Kang-in – Muriqi.
    Náhradníci: Greif, Román – J. Costa, Ma. Fernández, Gayá, G. González, Grenier, Llabrés, Morlanes, Prats, Án. Rodríguez, A. Sánchez.
    Trenér: Javier Aguirre

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia, Diakhaby, Paulista, Gayà (C) – N. González, Guerra – D. López III, Almeida, Lino – Duro.
    Náhradníci: Doménech – Castillejo, Cavani, Foulquier, Guillamón, Kluivert, Lato, Marí, Moriba, Özkaçar, F. Pérez, J. Vázquez.
    Trenér: Rubén Baraja

    Rozhodčí: Herández – Pérez, Rojo.
     
    1. vzájemný zápas

    22.10.2022
    Valencia – Mallorca 1:2
    Branky:
    52. Cavani (pen.) – 66. Muriqi, 83. I Kang-in.
     
    RCD Mallorca

    Fotbalistům „Bermellones“ v cílové rovince aktuální sezóny došel dech. Kvůli sérii nezdarů přišli o pohárové ambice a naopak se tabulkou sesunuli na dvanáctou příčku, kde přímo sousedí se svými dnešními oponenty. Mallorca od konce února zvítězila jen ve třech zápasech. Před dvěma týdny porazila 1:0 Cádiz, načež si ze hřiště Almeríe odvezla jasnou porážku 0:3. V týmové produktivitě vyčnívá třináctigólový Kosovan Vedat Muriqi. Kvůli zranění dnešní duel vynechají obránci Matija Nastasič a Ludwig Augustinsson.
     
    Valencia CF

    Netopýři se už čtvrtý rok v řadě nevešli mezi týmy postupující do pohárové Evropy. Místo toho se ještě nedávno vážně báli o prvoligovou příslušnost a teprve od druhé půlky dubna se začali drápat tabulkou až na aktuální třinácté místo. Z předchozích šesti kol Valencia čtyřikrát vyhrála. Před pár dny si dokonce vyšlápla na Real Madrid, jenž gólem Diega Lópeze zdolala 1:0. S šesti góly je nejlepším střelcem Justin Kluivert. Zraněný je útočník Marcos André, kdežto Musah a Comert nemohou hrát kvůli karetním trestům.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu šestatřicátého kola španělské LaLigy. Od devatenácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Mallorcou a Valencií!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Michal Břuchanský

    Góly: 64. Muriqi (Lee Kang-in)

    Karty:   8. Kadewere (MLR), 12. Lee Kang-in (MLR), 39. D. Rodríguez (MLR), 90+5. A. Sánchez (MLR) – 83. Cavani (VAL), 90+3. Kluivert (VAL)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 0:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:12.
    RCD Mallorca: Rajković – Valjent, Hadžikadunić (76. Morlanes), Copete – Maffeo, Baba, D. Rodríguez (C) (83. Gayá), Kadewere (66. Prats) – Ndiaye (46. J. Costa), Lee Kang-in (83. A. Sánchez) – Muriqi.
    Náhradníci: Greif, Román – Ma. Fernández, G. González, Grenier, Llabrés, Án. Rodríguez.

    Tréner: Javier Aguirre

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia (84. Foulquier), Diakhaby, Paulista, Gayà (C) – N. González (66. Kluivert), Guerra – D. López III (66. Castillejo), Almeida, Lino (75. Marí) – Duro (75. Cavani).
    Náhradníci: Doménech – Guillamón, Lato, Moriba, Özkaçar, F. Pérez, J. Vázquez.

    Tréner: Rubén Baraja

    Rozhodca: Herández – Pérez, Rojo

    Diváci: 14 631