USA – Česko 3:0 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 1:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Kanada – Fínsko 4:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Nemecko
cz Štvrtok 25.05.2023, 15:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    38:27 Nico STURM - 1:3


     
    38:27
    Německo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je NICO STURM. Asistence: Wojciech Stachowiak.
    Šok pro Švýcary, euforie pro Němce! Vyhození Müllera se svezlo po mantinelu tak šťastně, že Stachowiak se ujal puku v přečíslení dva na jednoho. Poté na druhé straně předal puk NICO STURMOVI, kterému už jen stačilo kotouč umístit mimo dosah přesouvajícího se Mayera. Asistence: Wojciech Stachowiak, Jonas Müller.
    37:51 John PETERKA - 1:2


     
    37:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    A Německo jde znovu do vedení! Leon Gawanke si vyměnil puk s Dominikem Kahunem, jenž zachytil rozjetého JOHNA PETERKU. Ten se rychlostí blesku objevil v mezikruží, zamíchal s pukem a poslal puk prudce do brány Robertu Mayerovi, který nedokázal rychle zareagovat. Asistence: Dominik Kahun, Leon Gawanke.
    20:47 Jonas SIEGENTHALER - 1:1


     
    20:47
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko srovnává krok! JONAS SIEGENTHALER poslal na brankáře Německa během svého střídání dvě nebezpečné střely. Tu první ještě Niederberger vyrazil, na druhý projektil z první po přihrávce Fialy už ale nedosáhl! Asistence: Kevin Fiala, Dean Kukan.
    06:25 Maxmilian KASTNER - 0:1
     
    06:25
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jonas Müller poslal puk z pravého rohu na Kaie Wissmanna. Ten si povyjel z obranného pásma a nahrával MAXMILIANU KASTNEROVI, jenž vystřelil prudce za modrou čárou a Robertu Mayerovi z takové dálky proklouzl puk pod betony a dostal se za brankovou čáru. Asistence: Kai Wissmann, Jonas Müller.

    Tomáš Chalupa

    Šárka Kolková

    Góly a asistencie: 21. Siegenthaler (Fiala, Kukan) – 7. Kastner (Wissmann, J. Müller), 38. Peterka (Kahun, Gawanke), 39. Sturm (Stachowiak, J. Müller)


    Švajčiarsko: Mayer (Genoni) – Siegenthaler, Kukan, Moser, Glauser, Marti (A), Loeffel, Fora – Fiala, Hischier, Riat – Niederreiter (C), Corvi, Ambühl (A) – Miranda, Haas, Simion – Herzog, Richard, Bertschy – Senteler.
    Tréner: Patrick Fischer

    Nemecko: Niederberger (Strahlmeier) – M. Müller (C), Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Soramies, Sturm, Ehl – Noebels (A), Kastner, Fischbuch – Varejcka, Tuomie, Stachowiak – Schütz.
    Tréner: Harold Kreis

    Rozhodca: Ansons, Bjork – Hautamaki, Zunde

    Diváci: 2896