Kanada – Lotyšsko 4:2 (kon.) | USA – Nemecko 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
USA
3:4 (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)
Nemecko
Sobota 27.05.2023, 17:20 • Nokia Aréna Tampere • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nemecko je v historickom finále. USA prvýkrát prehrala na turnaji vo veľmi nevhodnom čase. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:10:30)
     
    Koniec zápasu.
    67:32 Frederik TIFFELS - 3:4


     
    67:32
    Nemecko dalo gól! FREDERIK TIFFELS sa prekľučkoval cez Hutsona a nádherným gólom posiela Nemecko do bojov o zlato, ktoré ešte nikdy nezískalo! Asistencie: Moritz Müller a Dominik Kahun.
     
    66:54
    Američania aktívne kombinovali pred Niederbergerom a vylepšovali si pozíciu. Z poslednej strely to zamierilo vedľa pravej žŕdky.
    65:58 Frederik Tiffels (GER)
     
    65:58
    Seider však veľmi dobre vedel, prečo to urobil! Naštartoval do príležitosti Tiffelsa! Dôrazne sa natlačil na bránkovisko, ale z bezprostrednej blízkosti nerozhodol o nemeckom postupe do finále!
     
    65:50
    Moritz Seider na sekundu upokojil situáciu.
     
    64:47
    Jonas Müller priviedol za modrú čiaru nielen puk, ale aj Soramiesa. Popred DeSmitha prekorčuľoval jeden z Nemcov, no po Soramiesovom zakončení nezasahoval.
     
    63:33
    Veľa si dovolil Lane Hutson, ktorý viacnásobne krúžil s pukom na hokejke po defenzívnej zóne nemeckého tímu. Gólovú šancu si však nevypracoval.
     
    62:31
    Alex Tuch nepotvrdil svoje strelecké kvality. Niederberger bol odolný.
     
    61:33
    Veľmi pekná strela Cuttera Gauthiera. O jej razancii svedčí ťažší zákrok Niederbergera, ktorý to neudržal, ale taktiež nedoprial Američanom dorážkový pokus.
     
    60:42
    Marcel Noebels sa ujal puku v útočnom pásme a zároveň si vymenil miesto s Moritzom Müllerom. Následne hru z tretiny vytiahol Kastner.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Predĺženie sa začne o 19:40.
     
    USA sa viac-menej vypomstil raketový štart do stretnutia. Dlho potom držalo skóre 3:2, ale takéto vedenie je v hokeji často málo platné. Nemci išli na doraz v šestici. Prinieslo to želané ovocie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    58:37 Marcel NOEBELS - 3:3


     
    58:37
    Nemecko dalo gól! MARCEL NOEBELS si pripísal úspešnú dorážku zblízka, keď mu to na pravú stranu pretlačil Kahun. Asistencie: Dominik Kahun a Leon Gawanke.
     
    58:31
    Nemecko hrá power-play!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:46
    Mathias Niederberger stíhal čítať strelecký pokus Grimaldiho na vyrážačku! Brankár Nemcov ešte dáva šancu na finále!
    57:11 Nico Sturm (GER)
     
    57:11
    Coronato prestrčil puk do jazdy pre Seana Farrella. Tomu neostávalo veľa času na premyslenie zakončenia. Posielal to pod hornú tyčku, no neskóroval.
    55:26 Jonas Müller (GER)
     
    55:26
    Nevyrovnal ani Justin Schütz! Nemecký útočník zasiahol puk po nahrávke Noebelsa! DeSmith bol už možno prekonaný! Šťastie pre USA!
     
    Reklamná prestávka.
     
    54:47
    Michael Eyssimont stratil stabilitu. Padol do brankára Niederbergera, ktorý sa taktiež neudržal na nohách. Úmysel v tom jednoznačne nebol. Vylúčenie sa nekoná.
     
    54:03
    Jonas Müller mal smolu! Zamieril hore a ozvala sa žŕdka!
     
    Dnešný zápas sleduje 8011 divákov.
     
    52:43
    Kontakt Tucha na Fischbucha smrdel nedovoleným zákrokom, pretože mu trafil korčule a Nemec spadol na ľadovú plochu. No v hre sa pokračovalo.
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:34
    Tiffels mal na chrbte tiesniaceho protihráča. Jeho zakončenie preto bolo sťažené, no napokon vystrelil solídne, pri čom musel byť prítomný gólman DeSmith.
     
    49:30
    Fischbuch dokonale pomotal Američanov! Natiahol na seba zámorskú dvojicu, ktorej naznačil zakončenie! Urobil však z toho otočku s následným vysunutím Kastnera, ktorému nevyšla kľučka na DeSmitha!
     
    49:18
    Hra má dobré grády. Nemci sa pokúšajú zmazať tesné manko.
     
    47:13
    Dobrý bodyček, ktorý uštedril Müller Mazurovi. Všetko to bolo v rámci dovoleného, preto ani neprišla žiadna agresívna odozva od amerického hokejistu.
     
    Reklamná prestávka.
     
    46:16
    Výborný strelecký pokus ihneď po vyhratom buly. Maksymilian Szuber sa však tentoraz mýlil proti DeSmithovi.
     
    46:14
    Michael Eyssimont protestoval proti odpískanému zakázanému uvoľneniu. Trošku sa upískli rozhodcovia. Návrat aktérov do obrannej tretiny USA. Vhadzovanie po pravici DeSmitha.
     
    45:43
    Frederik Tiffels pekne našiel pred bránkou Kahuna. Tomu sa podarilo nepríjemne ohroziť DeSmitha cez dvojicu brániacich protihráčov.
     
    44:50
    Puk vypadol medzi striedačky. Prerušená hra. Buly v stredovom kruhu.
     
    43:53
    Alex Tuch si teraz robí so súperovou obranou čo chce. Jeho sila na puku je značná a útočné tlaky Američanov ešte pokračovali. Nakoniec ale Niederberger sa nedostal do komplikovanej situácie.
     
    42:27
    Scott Perunovich ostal na ľadovej ploche. Nepodarilo sa mu ufujazdiť Nemcom, ktorí striedali. Krátko na to už prišiel k nemu Gawanke.
     
    41:45
    Frederik Tiffels nahadzoval smerom dopredu od vlastnej modrej čiary. Kastner sa nemohol venovať hre, pretože ho križoval Kleven.
     
    40:20
    Vzájomne dokorčuľovali súboj Eyssimont s Müllerom. Zámorský hráč následne slovne počastoval protivníka. Ťažko povedať, čo mu ležalo v žalúdku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:04.
     
    USA po tomto miernom povolení v prvej tretine opäť vedie. Po jednozápasovom dištanci sa gólovo uviedol Michael Eyssimont. Nemecko má ešte tretinu na dramatizáciu a zvrat.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:37
    Bomba Wissmanna spôsobila rozruch pred brankárom DeSmithom! Rozhodujúci bol však blok nasadený na Kahunovu hokejku!
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    37:38
    Leon Gawanke vystrelil zápästím. DeSmith vyrazil pred seba na čepeľ Tuomieho, ktorý následne hľadal spôsob na jeho prekonanie, ale nenašiel ho.
     
    37:03
    Zámorskí hokejisti nemajú problémy s obracaním hry, čo bol aj tento prípad. Nemci toho veľa v ofenzíve nepredviedli pre tento moment.
     
    36:27
    Američania sa takpovediac vpredu vybláznili a svoje sekundy v pásme si chceli užiť súperovi hráči.
     
    35:18
    Thrun zakončoval zo solídnej pozície švihom. Niederberger očakával puk medzi betóny, preto ich zatvoril, ale napokon neprišiel do styku s touto strelou.
     
    Reklamná prestávka.
     
    32:42
    Nemecko hrá s piatimi hráčmi.
     
    32:32
    Toto oslabenie by malo dopadnúť pre Nemcov priaznivo. Zámorský súper ani raz nedokázal zamknúť pásmo a dusiť protivníka.
     
    30:42
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Nico Sturm – 2 min., držanie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    30:00
    Na prelome polovíc stretnutia sa Nemci vlastnou vinou vyhnali z útočnej tretine. Do druhej časti duelu vstupujú s mankom o jeden gól.
    28:47 Michael EYSSIMONT - 3:2


     
    28:47
    USA dalo gól! Po vypršaní trestu za faul na Švéda Sandina sa vrátil do americkej zostavy MICHAEL EYSSIMONT. Zoči-voči Niederbergerovi to ešte nezvládol, ale išiel po dorážke, z ktorej uspel. Asistencie: Drew O'Connor a Conor Garland.
     
    28:14
    Mathias Niederberger ukoristil pokus O´Connora. Nemeckého brankára následne nevyrušil ani osobný súboj dvoch hráčov pri žŕdke, ktorí boli do seba zakliesnení.
     
    27:03
    Kombinácia Američanov. Nick Bonino dokázal načasovať nahrávku Grimaldimu, ktorému nedávno neuznali gól. A nič sa nezmenilo ani po tomto zakončení.
     
    Reklamná prestávka.
     
    26:01
    Nemecko vytvorilo tlak na bránu. Fabio Wagner prinútil k zákroku DeSmitha, ktorý nesklamal svojich spoluhráčov. Proti strele nastavil ľavý betón.
     
    25:18
    Tyler Kleven nestrelil oficiálny gól Američanov. Vypálil prudko z ľavej strany, ale po obrannom bloku Nemcov skončil puk na ochrannej sieti.
     
    24:16
    Rozhodnuté! Nie je to gól na 3:2! Puk neprešiel celým objemom za bránkovú čiaru!
    24:16 Rocco Grimaldi (USA)
     
    24:16
    Grimaldi dvíhal ruky nad hlavu a tešil sa z gólu! Nebolo to ale dostatočne čitateľné počas hry! Rozhodcovia nadviazali komunikáciu s videorozhodcom a čakáme na ortieľ!
     
    23:47
    Bonino našiel v blízkosti nemeckej bránky Tucha. Hráč Buffala Sabres nestál pevne na nohách a neohrozil Niederbergera.
     
    23:28
    Puk prepadol cez hokejku Dylana Samberga. Americký obranca bol posledný a chcel to zachytiť v strednom pásme. Nemci so zakázaným uvoľnením.
     
    21:47
    Americký brankár DeSmith trpezlivo vyčkal na prvej žŕdke a tento priestor utesnil ramenom. Seider pekne prešiel do palebnej pozície, ale netrafil to podľa predstáv.
     
    20:51
    USA hrá s piatimi hráčmi.
     
    20:41
    John Peterka, Daniel Fischbuch a Frederik Tiffels! Táto trojica Nemcov vyprodukovala zavar pred brankárom DeSmithom! Rozdielový gól mu však nikto nedokázal streliť!
     
    20:20
    USA hrá so štyrmi hráčmi.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:11.
     
    Výborná prvá tretina. Štyri strelené góly, viaceré vylúčenia a zaujímavý dej. Kvalitné pokračovanie bude určite pokračovať. Nemecko vstúpi do druhej tretiny ešte v dvadsaťjeden sekundovej početnej výhode o dvoch hráčov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:48
    DeSmith zabránil možno tretiemu gólu Nemecku v úvodnej časti hry!
     
    19:16
    Nemecko hrá s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:51
    Vylúčenie v tíme USA:
    Rocco Grimaldi – 2 min., podrazenie.
     
    18:20
    Vylúčenie v tíme USA:
    Alex Tuch – 2 min., držanie.
     
    17:16
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Wojciech Stachowiak – 2 min., podrazenie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    16:03
    Nemecko dalo gól! Krásna nemecká kombinácia. Peterka parádne otvoril medzikružie MAKSYMILIANOVI SZUBEROVI, ktorý vymietol horný roh svätyne DeSmitha. Asistencie: Nico Sturm a John Peterka.
    16:03 Maksymilian Szuber (GER) - 2:1


     
    14:27
    Nick Perbix výborne pokrýval Noebelsa. Americký obranca mal oporu v Sambergovi, ktorý sa ujal puku.
     
    12:22
    Nemecko dalo gól! Delovka DANIELA FISCHBUCHA sa najskôr nedala označiť za gólovú. Puk zapadol popod betón DeSmitha a následne sa objavil v bránke. Asistencie: Dominik Kahun a Moritz Seider.
    12:22 Daniel Fischbuch (GER) - 2:1


     
    11:56
    Moritz Seider mal výhodnú pozíciu vystreliť. Pred ním bolo pusto a rozhodol sa pre koncovku po ľade. DeSmitha neohrozil.
     
    10:33
    Vylúčenie v tíme USA:
    Patrick Brown – 2 min., podrazenie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    09:46
    Kai Wissmann získal prihrávku na svoju stranu, keďže je pravák. Ale cez hokejku amerického súpera prestrelil priestor brankára DeSmitha.
     
    09:23
    Casey DeSmith si poradil s ľahkým nahodením na bránku. Vhadzovanie po jeho pravej ruke.
     
    08:52
    Nemci nemajú dostatočnú rýchlosť. Dôkazom bolo jednoduché odobratie puku v strednom pásme, o ktorý prišiel jeden z ich hokejistov. Otočenie hry znamenalo priame zakončenie Gauthiera. Niederberger chytil.
     
    07:44
    Mathias Niederberger si potrebuje dodať väčšie sebavedomie po inkasovaných góloch z úvodu súboja. To si posilňuje ďalším zákrokom. Puk z hokejky Browna bol pre neho lahôdkou.
     
    07:01
    Drew O'Connor adresoval Hutsonovi peknú zadovku, ktorý sa bez prípravy pokúšal nájsť pri pravej tyčke kolegu. Výzva na teč neprišla.
     
    Reklamná prestávka.
     
    06:40
    Alex Tuch je pri neuveriteľnej chuti. Bol pri oboch presných zásahoch USA. Druhý chcel pridať v tejto chvíli, ale stroskotal na Niederbergerovi, ktorý sa nemôže sťažovať na nudu.
     
    06:03
    Sturm získal puk pri útočnej modrej čiare. Nasmeroval si to cez Američanov po ľavej strane. Jeden z nich ho výborne vyviedol z rovnováhy a okamžite sa objavil puk na súperových hokejkách.
     
    04:39
    Nemci majú za sebou veľmi ťažké minúty a podľa všetkého to len tak ľahko neskončí. Niederberger v tomto momente schoval ďalší strelecký pokus od modrej čiary.
    03:56 Rocco Grimaldi (USA) - 2:0
     
    03:56
    USA dalo gól! Kde boli nemeckí obrancovia? Americkému útočníkovi ROCCOVI GRIMALDIMU sa otvorila diaľnica. Nekompromisne to napálil z pravej strany rovno do vinkla. Asistencia: Alex Tuch.
     
    03:16
    Sympatický prienik nemeckých hráčov v trojici. V útočnom pásme bol na osi klziska Nico Sturm, ktorý si nachystal dobrú strelu zápästím. DeSmith však ostáva neprekonaný.
     
    02:38
    Medzi kruhmi šermoval hokejkou Farrell. Za každú cenu chcel presúvať puk na lepšie postavených spoluhráčov. Následne prichádza zákrok Niederbergera.
    01:11 Alex Tuch (USA) - 1:0


     
    01:11
    USA dalo gól! Nemecký brankár ešte ani raz nemal puk v moci a už ho vyberá zo siete. ALEX TUCH prešiel cez dvoch protihráčov a prišiel ako posledný na záver akcie s gólovým vyvrcholením. Asistencie: Drew O'Connor a Rocco Grimaldi.
     
    00:34
    Chybná žabka Nemcov pred vlastnou bránkou. Američania sa zmocnili puku, ale nenasledovala strela na Niederbergera.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    USA: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – A. Tuch (A), Bonino (C), Grimaldi – Garland (A), O'Connor, Eyssimont – Mazur, Tynan, Gauthier – Coronato, Brown, Farrell – Bjork.
    Tréner: David Quinn.

    Nemecko: Niederberger (Strahlmeier) – M. Müller (C), Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner – Tiffels, Kahun (A), Peterka – Ehl, Sturm, Soramies – Fischbuch, Kastner, Noebels (A) – Schütz, Stachowiak, Tuomie – Varejcka.
    Tréner: Harold Kreis.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní druhého zápasu semifinále play-off MS 2023 medzi USA a Nemeckom.

    USA


    Američania vyhrali svoju skupinu. Na stopercentnú prácu nadviazali vo štvrťfinále. Súperovi z Česka absolútne nič nedovolili a víťazstvom 3:0 si zabezpečili postup do bojov o medaily.

    Nemecko

    Nemci sú presne ten prípad ako Lotyši. Zverenci trénera Kreisa boli po troch zápasoch na chvoste tabuľky a vyzeralo to s nimi všelijako. Tím sa však nakopol a vytiahol to na štvrté miesto, cez ktoré sa predral do vyraďovacej časti. Hráči sa zomkli. Vo štvrťfinále vystavili stopku suverénovi B-skupiny Švajčiarsku. Nemecká účasť v semifinále je nepochybne zaslúžená.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:20.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 2. A. Tuch (O'Connor, Grimaldi), 4. Grimaldi (A. Tuch), 29. Eyssimont (O'Connor, Garland) – 13. Fischbuch (Kahun, Seider), 17. Szuber (Sturm, Peterka), 59. Noebels (Kahun, Gawanke), 68. Tiffels (M. Müller, Kahun)


    USA: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – A. Tuch (A), Bonino (C), Grimaldi – Garland (A), O'Connor, Eyssimont – Mazur, Tynan, Gauthier – Coronato, Brown, Farrell – Bjork.
    Tréner: David Quinn.

    Nemecko: Niederberger (Strahlmeier) – M. Müller (C), Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner – Tiffels, Kahun (A), Peterka – Ehl, Sturm, Soramies – Fischbuch, Kastner, Noebels (A) – Schütz, Stachowiak, Tuomie – Varejcka.
    Tréner: Harold Kreis.

    Rozhodca: Björk, Hribik – Hautamäki, Ondráček.

    Diváci: 8011.