Kanada – Lotyšsko 4:2 (kon.) | USA – Nemecko 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
USA
3:4 (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)
Nemecko
Sobota 27.05.2023, 17:20 • Nokia Aréna Tampere • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nemecko je v historickom finále. USA prvýkrát prehrala na turnaji vo veľmi nevhodnom čase. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:10:30)
     
    Koniec zápasu.
    67:32 Frederik TIFFELS - 3:4


     
    67:32
    Nemecko dalo gól! FREDERIK TIFFELS sa prekľučkoval cez Hutsona a nádherným gólom posiela Nemecko do bojov o zlato, ktoré ešte nikdy nezískalo! Asistencie: Moritz Müller a Dominik Kahun.
     
    66:54
    Američania aktívne kombinovali pred Niederbergerom a vylepšovali si pozíciu. Z poslednej strely to zamierilo vedľa pravej žŕdky.
    65:58 Frederik Tiffels (GER)
     
    65:58
    Seider však veľmi dobre vedel, prečo to urobil! Naštartoval do príležitosti Tiffelsa! Dôrazne sa natlačil na bránkovisko, ale z bezprostrednej blízkosti nerozhodol o nemeckom postupe do finále!
     
    65:50
    Moritz Seider na sekundu upokojil situáciu.
     
    64:47
    Jonas Müller priviedol za modrú čiaru nielen puk, ale aj Soramiesa. Popred DeSmitha prekorčuľoval jeden z Nemcov, no po Soramiesovom zakončení nezasahoval.
     
    63:33
    Veľa si dovolil Lane Hutson, ktorý viacnásobne krúžil s pukom na hokejke po defenzívnej zóne nemeckého tímu. Gólovú šancu si však nevypracoval.
     
    62:31
    Alex Tuch nepotvrdil svoje strelecké kvality. Niederberger bol odolný.
     
    61:33
    Veľmi pekná strela Cuttera Gauthiera. O jej razancii svedčí ťažší zákrok Niederbergera, ktorý to neudržal, ale taktiež nedoprial Američanom dorážkový pokus.
     
    60:42
    Marcel Noebels sa ujal puku v útočnom pásme a zároveň si vymenil miesto s Moritzom Müllerom. Následne hru z tretiny vytiahol Kastner.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Predĺženie sa začne o 19:40.
     
    USA sa viac-menej vypomstil raketový štart do stretnutia. Dlho potom držalo skóre 3:2, ale takéto vedenie je v hokeji často málo platné. Nemci išli na doraz v šestici. Prinieslo to želané ovocie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    58:37 Marcel NOEBELS - 3:3


     
    58:37
    Nemecko dalo gól! MARCEL NOEBELS si pripísal úspešnú dorážku zblízka, keď mu to na pravú stranu pretlačil Kahun. Asistencie: Dominik Kahun a Leon Gawanke.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 2. A. Tuch (O'Connor, Grimaldi), 4. Grimaldi (A. Tuch), 29. Eyssimont (O'Connor, Garland) – 13. Fischbuch (Kahun, Seider), 17. Szuber (Sturm, Peterka), 59. Noebels (Kahun, Gawanke), 68. Tiffels (M. Müller, Kahun)


    USA: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – A. Tuch (A), Bonino (C), Grimaldi – Garland (A), O'Connor, Eyssimont – Mazur, Tynan, Gauthier – Coronato, Brown, Farrell – Bjork.
    Tréner: David Quinn.

    Nemecko: Niederberger (Strahlmeier) – M. Müller (C), Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner – Tiffels, Kahun (A), Peterka – Ehl, Sturm, Soramies – Fischbuch, Kastner, Noebels (A) – Schütz, Stachowiak, Tuomie – Varejcka.
    Tréner: Harold Kreis.

    Rozhodca: Björk, Hribik – Hautamäki, Ondráček.

    Diváci: 8011.