Metallurg Magnitogorsk – Lev 4:1 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Lev Praha
Nedeľa 20.04.2014, 13:00 • Metallurg Ice Arena, Magnitogorsk • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina tohto zápasu bola z pohľadu hosťujúceho pražského Leva o niečo aktívnejšia, keďže hostia boli pod tlakom a snažili sa za stavu 3:0 s týmto zápasom ešte niečo urobiť. Hneď v 41. minúte však zažili ďalšiu ranu, keď v hre štyroch na štyroch zvyšoval na 4:0 domáci Sergej Mozjakin. Za hostí sa ako jediný v 57. minúte presadil Justin Azevedo, ktorý uzavrel gólový účet stretnutia na hodnote 4:1.

    Finálová séria KHL je teda po tomto zápase vyrovnaná – 1:1! Už v utorok a vo štvrtok sa bude pokračovať ďalšími zápasmi práve v Prahe.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (15:37:17)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Na trestných laviciach sedia obaja kohúti z posledného pästného súboja. O'Byrne obdržal trest dve minúty + 5 minút + do konca zápasu za hrubosť a vyvolenie bitky a Malenkich dve minúty za hrubosť. Dohrávať sa bude v znení hry štyroch na štyroch.
     
    59:45
    Malenkich si skočil do O'Byrnea, no to sa mu neoplatilo, keďže hráč pražského Leva bol tentokrát úspešnejší.
     
    59:45
    Z centrálnej časti ešte sympaticky zakončoval Novotný a následne vidíme bitku hosťujúceho O'Byrnea proti domácemu Malenkichovi, ktorú oddelili čiaroví rozhodcovia.
     
    59:08
    Z hranice pravého kruhu sympaticky zakončoval domáci Pare, no gólman Vehanen bol aj tentokrát v strehu a puk s prehľadom zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    58:36
    Do konca zápasu ostáva už len minúta a niekoľko sekúnd a domáci Metallurg má zaistené, že vyrovnáva stav finálovej série na 1:1 pred cestou do strednej Európy.
     
    57:56
    Domáci hokejisti sa snažia zaútočiť a ešte navýšiť svoje trojgólové vedenie. Zatiaľ sa im však v tom veľmi nedarí, keďže Levi sú pozorní v strednom pásme.
     
    57:21
    Timkin sa s pukom natlačil do medzikružia a tvrdo pálil spoza brániaceho hráča, no gólman Vehanen dokázal puk zachytiť medzi svojimi betónmi. Následne sa do Timkina pustil O'Byrne, no za tieto strkanice sa vylučovať nebude.
     
    56:58
    Levi sa v posledných minútach tretej tretiny nevzdávajú a snažia sa ešte zdramatizovať priebeh tohto zápasu. Zatiaľ sú však hokejisti domáceho Magnitogorska pozorní v defenzíve.
     
    56:28
    Lev Praha dala gól!
    Levi napokon neodídu do stovežatej Prahy s bezgólovým účtom z posledného zápasu. Po skvelej krížnej prihrávke od hosťujúceho sa k puku na ľavej strane dostal JUSTIN AZEVEDO, ktorý si nakorčuľoval až pred gólmana Košečkina a strelou pomedzi jeho betóny otvára pražský gólový účet v dnešnom zápase. Asistenciu si pripisuje Mikko Mäenpää.
     
    55:47
    Magnitogorsk má puk vo svojej moci za vlastnou bránou, odkiaľ sa snaží takticky zaútočiť. V hre je opäť prvý útok domácich, ktorý má dnes na svedomí už tri góly.
     
    55:06
    Domáci hokejisti sa obetavo hádžu do striel a bez problémov ničia gólové šance svojich súperov. Tentokrát skvele zakročil Platonov, ktorý zneškodnil zakončenie Vránu. Následne sa bude vhadzovať až pred gólmanom Vehanenom.
     
    54:36
    Ďalšia neprenosť na hokejkách domáceho Magnitogorska. Tentokrát sme videli zakázané uvoľnenie v podaní Malinovskeho, ktorý poslal puk cez všetky čiary.
     
    54:13
    Vrána pálil z medzikružia, no gólman Košečkin bol dobre bránený svojimi obrancami, ktorých Vrána trafil svojou strelou. Následne útočia hokejisti Magnitogorska.
     
    53:43
    Vrána si tentokrát nerozumel s Oystrickom a po Oystrickovom nahodení skončil puk len na ochrannej sieti za domácou bránou.
     
    53:20
    Levi sa na krátku chvíľu usadili v útočnom pásme, no napokon si mierne nerozumeli a k puku sa dostali opäť domáci hokejisti. Tí sa po chvíli previnili zakázaným uvoľnením.
     
    52:40
    Thörnberg pekne zakončoval spoza ľavého kruhu, no domáca defenzíva bola v strehu a ešte pred gólmanom Košečkinom dokázala puk zblokovať do bezpečia.

    Góly a asistencie: 24. Potechin (Junkov, Tereščenko), 34. Zaripov (Lee, Mozjakin), 35. Kovář (Zaripov, Mozjakin), 41. Mozjakin (Kovář, Ibragimov) – 57. Azevedo (Mäenpää)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Malenkich – Mozjakin ("C"), Zaripov, Kovář – Pare, Potechin, Grigorenko – Platonov, Kosov, Junkov – Timkin, Brent, Osala – Malinovskij
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Novotný, Azevedo, Zackrisson – Vrána, Sekáč, Thörnberg – Řepík, Kapanen, Ullström – Ridderwall, Cingel, Matai

    Rozhodca: Alexej Belov, Eduard Odinš – Alexej Michel, Roman Šichanov