Bayern – Real Madrid 0:4 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
0:4 (0:3)
Real Madrid
Utorok 29.04.2014, 20:45 • Allianz aréna, Mníchov (Nemecko) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Na dnes je to z mojej strany všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Dobrú noc a dočítania pri ďalších skvelých futbalových predstaveniach! (22:45:28)
     
    Neskutočný zápas je na konci! Real dokázal prelomiť semifinálové prekliatie a stáva sa prvým finalistom tohto ročníka Ligy majstrov. Celý svet očakával obrovskú bitku, napokon sa však z toho stala jednoznačná záležitosť pre Biely Balet. Bayern vyšiel totálne na prázdno, v dvoch zápasoch nedokázal streliť Realu Mardid ani jeden presný zásah. Pred rokom nemecký gigant dokázal podobným spôsobom vyprevadiť z najpopulárnejšej súťaže Barcelonu, dnes na vlastnej koži pocítil, ako sa Blaugranas museli cítiť. Pusinky dnes predviedli fantastický výkon, ťažko hľadať nejakú slabšiu stránku na hre kráľovského veľkoklubu. V druhom dejstve sme sa dočkali už len jedného presného zásahu, o ktorý sa v závere zápasu postaral výborne zahratým priamym kopom Cristiano Ronaldo. Real spozná svojho súpera v lisabonskom finále už zajtra. Aj druhé semifinále medzi Chelsea a Atléticom vám prinesieme v našom onlajn prenose. Budeme radi, ak si to opäť vychutnáte s nami.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Strelecké šťastie vyskúšal Alaba, no s jeho strelou nemal Casillas ani tie najmenšie problémy.
     
    90+2
    Bayern má k dispozícii priamy kop, ktorý bude pravdepodobnou poslednou možnosťou Mníchovčanov na skorigovanie stavu.
     
    90
    Proenca nadstavuje dve minúty.
     
    90
    Real Madrid dal gól! Áno, Portugalčanovi to vyšlo. Pridal svoj druhý presný zásah v zápase a do rakvy Bayernu zatĺkol posledný klinec! Od CRISTIANA RONALDA všetci čakali tvrdú strelu, hosťujúci futbalista sa však ukázal, ako veľký lišiak. Vystrelil po zemi, múr Bayernu nadskočil a lopta skončila v sieti bezmocného Neuera, ktorý bude chcieť na dnešný zápas čo najskôr zabudnúť!
     
    88
    Cristiano Ronaldo bude mať k dispozícii tretí priamy kop, tento si však portugalský krídelník vybojoval svojim individuálnym úsilím. Tak čo, vyjde to Ronaldovi ?
     
    87
    Poctivo si to všetko opäť rozkrokoval a pripravil na strelu Cristiano Ronaldo. Jeho zakončenie pravačkou skončilo len na múre Bayernu.
     
    86
    Modrič si stiahol loptu zo vzduchu na zem, výborne si ju pokryl a od Toniho Krossa si vypýtal nedovolený zákrok. Real má k dispozícii priamy kop.
     
    85
    Basti Schweinsteiger si poriadne vyšliapol na Luku Modriča. Domáci záložník môže byť rád, že z celej situácie vyviazol bez žltého napomenutia.
     
    84
    Carlo Ancelotti využíva tretiu možnosť na striedanie. Z ihriska stiahol Di Mariu, ktorý dnes veľmi dobre zvládal úlohu spojky medzi zálohou a ofenzívnou trojicou Realu. Jeho miesto zaujal Casemiro.
     
    83
    K lopte sa po centri z ľavej strany ihriska dostal v pokutovom území Varane. Francúzsky stopér mohol pridať tretí gól Bieleho Baletu zo štandardnej situácie, no neprestrelil brániacich hráčov Bayernu.
     
    82
    Di Maria vydoloval zo svojho rezervoáru ešte posledné zbytky síl a po ľavom krídle predviedol perfektný šprint. Cez Lahma dokázal vybojovať pre Real rohový kop.
     
    80
    Svoju misiu v dnešnom zápase ukončil Karim Benzema. Ten dnes predviedol výborný výkon a spoločne s útočnými kolegami Ronaldom a Baleom brejkmi hrozil Bayernu. Na záver zápasu dostal priestor aj Isco.
     
    78
    Bavori sa snažia aspoň o čestný zásah, ktorým by sa svojim fanúšikom poďakovali za ich podporu. Aj napriek nepriaznivému stavu totiž domáci fanúšikovia spievajú klubovú hymnu.
     
    77
    Bayern teraz počas poslednej minúte poriadne pritlačil svojho súpera. Obliehanie hosťujúceho pokutového územia zakonči tvrdou strelou Kroos, ktorý si prehodil loptu na ľavačku a zakončil. Jeho pokus vyzeral nebezpečne, no chýbalo mu viac presnosti. Lopta preletela ponad hornej žrde Casillasovej svätyne.
     
    76
    Benzema obral v strede poľa o loptu Toniho Krossa, Real však nemohol pokračovať v ofenzívnom rozlete. Domáci záložník bol poslaný k zemi nedovolene.
     
    75
    Ofenzívny výlet bol tým posledným, čo Ramos v dnešnom zápase predviedol. Zápas s Bayernom mu vyšiel nad očakávania, muž dnešného zápasu je striedaný, pretože v prípade inkasovania žltej katy, by prišiel o finále. Jeho miesto v srdci obrany Relu zaujal talentovaný stopér Varane.

    Michal Bakoš

    Góly: 16. Sergio Ramos, 20. Sergio Ramos, 35. Cristiano Ronaldo, 90. Cristiano Ronaldo

    Karty:   17. Dante (BAY) – 38. Xabi Alonso (RMA)


    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Dante, Alaba – Robben, Kroos, T. Müller, Schweinsteiger, Ribéry – Mandžukić.
    Náhradníci: Raeder – van Buyten, Rafinha, Martínez, Götze, Højbjerg, C. Pizarro.

    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrão – Modrić, Alonso, di María – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Diego López – Varane, Marcelo, Casemiro, Isco, Illarramendi, Morata.

    Rozhodca: Proenca – Miranda, Trigo