Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:1 (po pr.) | Novosibirsk – Barys 4:1 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Helsinki 1:2 (po pr.) | Togliatti – Riga 3:2 (po pr.)
Jaroslavľ – Kazaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 6:3 (kon.)
koniec po predl.
Jugra Chanty-Mansijsk
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Jokerit Helsinki
Pondelok 15.09.2014, 15:30 • Arena Jugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Takže, víťaza sme spoznali až po predĺžení, dva body si zo zápasu odnášajú hostia! Bolo to veľmi vyrovnané stretnutie, po ktorom sa napokon raduje fínsky celok.

    S týmto konštatovaním sa s Vami už lúčim, prajem pekný zvyšok sviatočného dňa a úspešný štat do skráteného pracovného týždňa. Za pozornosť Vám ďakuje Miroslav Revaj, dovidenia a dočítania pri ďalších prenosoch na tomto portáli. (18:05:17)
     
    Koniec zápasu.
    LAJUNEN - 1:2
     
    62:21
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Rozhodnutie napokon padlo v predĺžení, gól dali hostia a vyhrávajú tak zápas 2:1 po predĺžení! Môžme tak povedať, že sa im zápas podarilo otočiť z 0:1 na 2:1. Predĺženie hrali aktívnejšie domáci, ale z gólu sa napokon radujú hostia, ale tento gól môžme pokojne zaradiť do kategórie veľmi šťastných, pretože puk sa odrazil po nevydarenej strele od zadného mantinelu na hokejku VILLEHO LAJUNENA, ktorý bol z uhľa, ale domáci brankár nestál v bránke, neskoro sa spamätal a nepomohol mu ani jeho unikátne natiahnutie a skok za pukom, ktorý napokon skončil v jeho bránke.
    Bez asistencie.
     
    61:10
    Teraz sa aj hostia už dostali ku strele, ale pokus Omarka bol niekým z domácich stečovaný mimo ich bránku.
     
    61:00
    Úvod predĺženia sa však nesie v opatrnom tempe. Zatiaľ sme videli len jednú strelu, ktorá sa gólom neskončila. Aktívnejší sú však domáci hokejisti.
     
    60:40
    Sitnikov vyslal prvú strelu na bránku v predĺžení, brankár hostí zabránili puku aby sa dostal do jeho bránky.
     
    60:01
    Predĺženie sa nám začalo, uvidíme tak hru 4 na 4!
    Rozhodne sa teda v predĺžení, alebo prídu na rad diváci obľúbené samostatné nájazdy ?
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60 minúty hry nám víťaza zápasu neurčilo, nasledovať tak bude predĺženie. Oba tímy dnes zo zápasu získajú minimálne bod, o ten jeden bonusový si to ešte teraz rozdajú.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:50
    V samom závere riadnej hracej doby sme skoro videli rozhodujúci gól! Sallinen sa v zmätku pred domácou bránkou dostal do zakončenia, sám pred domácim brankárom však zaváhal a Birjukov puk zaľahol svojím telom.
     
    59:01
    Beží posledná minúta riadnej hracej doby! Domáci brankár práve čelil tvrdej strele, ale poradil si s ňou.
     
    58:35
    Záver poslednej tretej tretiny sa už nezadržateľne blíži, ale nič vážneho sa na ľade nedeje. Čaká nás tak opatrný záver riadnej hracej doby.
     
    57:45
    Pre zmenu sa teraz do útočného pásma dostali domáci hokejisti, ale nemôžu sa dostať ku presným strelám. Zdá sa, že uvidíme predĺženie.
     
    56:35
    Hostia sa v závere poslednej tretej tretiny aj naďalej držia v útočnom pásme, strelu na domácu bránku vyslal Aaltonen, vyprášil však domácemu gólmanovi len jeho lapačku.
     
    55:40
    Teraz sa im tam už podarilo sa dostať, za skákajúcim pukom sa hokejkou načahoval Huhtala, trafiť sa mu ho však nepodarilo.
     
    55:30
    Hostia sa snažili o rýchly prechod do útočného pásma, ale zastavil ich v tom ofsajd. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    55:00
    Približne posledných 5 minút riadnej hracej doby sa nám začalo, tempo hry mierne opadlo a opäť sledujeme skúr boj o puk. Podarí sa ešte niekomu z aktérov streliť gól ?

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 37. Buljanskij (Rajala.) – 40. Hagman (Aaltonen, Gunderson), 63. Lajunen (bez asistencie)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Biryukov(Goryachevskikh) – Sergeyev, Pepelyaev, Magogin, Bulyansky, Sitnikov – Larsen, Ternavsky, Rajala, Kašpar, Maxwell – Sokolov, Putilov, Yatsenko, Bortnikov – Knyazev, Chibisov, Lesnukhin, Nikolayev.
    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Gunderson, Lajunen, Hagman, Kapanen, Aaltonen – Jaakola, Karalahti, Moses, Omark, Harju – Todd, Ohtamaa, Huhtala, McLean, Sallinen – Maki, Ben-Amor, Hahl.

    Rozhodca: Bondar, Buturlin – Golyak, Dedyulya