Poprad – Orange 20 7:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
7:2 (3:1, 2:1, 2:0)
HK Orange 20
Štvrtok 23.10.2014, 17:00 • Zimný štadión v Poprade • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hlasy po zápase:

    Ernest Bokroš:
    Nás mrzí, že pred peknou návštevou sme dnešné stretnutie nezvládli hlavne v defenzíve, aj keď v minulých zápasoch fungovala. Počítame s priemerom dvoch gólov, momentálne nie sme schopní extraligovým súperom strieľať viac gólov, o to viac sa spoliehame na obranu. V dnešnom stretnutí sme ale často prepadávali, dávali sme popradským hráčom priestor. Neodohrali sme dnes dobré stretnutie a nepredviedli dobrý výkon, čo ma mrzí o to viac kvôli divákom, ktorí sa na nás dnes prišli pozrieť.
    Milan Jančuška:
    Rozdelil by som stretnutie na tri časti, prvú a tretiu časť by som hodnotil pozitívne. Dobrý vstup však u hráčov zapôsobil a v druhej časti sme sa prestali pohybovať a hra bola rozháraná. Som ale rád, že sme sa presadili, dali sme pekné góly a už dnes sa pripravujeme na zajtrajší zápas. (19:23:58)
     
    Medzi hosťami by sme ťažko hľadali najlepších hráčov stretnutia, svoje kvality ukazoval hlavne Skalický, no bodovo sa dnes nepresadil. Za domácich sa hetrikom blysol Hvila, gólových príležitostí a strelcov sme však dnes mali viac, než dosť.
     
    Poprad udržal dominanciu na ľade až do konca stretnutia, v tretej tretine len zvýšil svoj strelecký účet (44. Sýkora, 49. Hvila). Pre domácich fanúšikov to tak môže byť pekná pozvánka na zajtrajší zápas s Košicami, kedy sa budú snažiť o 9. víťazný zápas v rade.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Popradčania sa sústreďujú na držanie puku, rolbári už pomaly otvárajú vstup na ľadovú plochu.
     
    58:00
    Profesorská hra sa domácim nemusela vyplatiť hlavne v obrannom pásme, aktivitou hýriaci Sukeľ vybojoval príležitosť pre seba i svojho kapitána Skalického. Druhý menovaný sa však nezorientoval dobre a puk sa mu zamotal pod korčuľami.
     
    56:30
    V publiku to len zahučalo po ďalšej z pekných akcií, tentoraz štvrtého popradského útoku.
     
    55:20
    Hrozba z protiútoku! Tentoraz hostia úspešne prekročili aj modrú čiaru a dostali sa do zakončenia strelou do stredu bránky. Kostúr na dvakrát puk vyrazil.
     
    55:00
    Rozostavenie útočiacich hráčov Popradu trochu pripomína tréning, keď sa snažia nepožičať puk súperovi.
     
    54:24
    Kamzíci si hokej vychutnávajú, ponúkajú si pozície na prechod do pásma i v ňom, paradoxne to znamená menej práce pre Okoličányho, ktorý len tŕpne, odkiaľ naň puk vyletí.
     
    53:45
    Zbytočná kľučka jedného z hosťujúcich hráčov vystavuje celý útok mimo hry, a "pomaranče" sa tak pripravujú o jednu z mála možností na prečíslenie.
     
    53:33
    Šprintérsky súboj skončil skôr, než začal, puk totiž preťal všetky čiary.
     
    52:10
    Popradčania sa evidentne snažia usadiť v útočnom pásme do presilovkového rozloženia, Paukovčekova formácia teraz vynakladá minimum úsilia do držania súpera na dištanc. Okrem puku v pásme lietajú iba mladíci z dvadsiatky.
     
    51:10
    Mlynčár na útočnej modrej čiare padá, Tábi s Horvátom však nedokázali dostatočne rýchlo našliapnuť a zbaviť sa ďalších brániacich hráčov – ich snaha tak končí v strednom pásme.
     
    49:40
    Okoličány ulovil puk do lapačky, pri snahe o rozohrávku však narazil na protivníkov na každej strane, a tak si konštruktívne myšlienky veľmi rýchlo rozmyslel.
     
    49:20
    Paukovčekovu rozohrávku za bránkou vystihol Hrušík, miesto natlačenia sa pred Kostúra však volil cestu popri mantineli, kde proti presile stroskotal.
     
    48:20
    Kostúr radšej prikrýva puk, ktorý k nemu doputoval cez celé klzisko, na chvíľu sa tak naša pozornosť presunie pred neho.
     
    48:05
    Poprad dal gól!
    Dá sa povedať, že zámok, v ktorom Popradčania držia svojich súperov im šetrí sily, pretože sa s mladíkmi nemusia naháňať po celom klzisku. Čerešničku na "putá" nasadil LUKÁŠ HVILA parádnou strelou z ľavého kruhu, keď puk zrejme ešte zazvonil o brvno bezmocného Dávida Okoličányho. Asistencie: Matúš Matis, Jaroslav Kasík.
     
    47:31
    Z ľadu sa ťažko dvíha Horvát, priznám sa, že som nepostrehol, čo ho v strednom pásme pri mantineli zložilo k zemi, no zdvíha sa a odchádza po vlastných.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 5. Paločko (Takáč, Kroták), 6. Mlynčár (Gáborčík, Štrauch), 6. Kurali (Boltun), 22. Hvila (Matis, Paukovček), 40. Hvila (Paukovček), 44. Sýkora (Boltun), 49. Hvila (Kasík, Matis) – 7. Ondris (Sukeľ, Bačík), 24. Horvát (Vadovič, Giľák)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali, Fabian (A), Dinda, Kasík, Malina, Makovský, Gáborčík – Sýkora, Boltun, Bartečko (A) – Kroták (C), Takáč, Paločko – Matis, Paukovček, Hvila – Štrauch, Mlynčár, Gapa. Tréner: Jančuška Milan.
    HK Orange 20: Godla (6. Okoličány) – Bačik (A), Hochel, Jendroľ, Pavúk, Vadovič, F. Fekiač, Mendrej, J. Varga – Petráš (A), Kabáč, Skalický (C) – Gilak, Horvát, Tábi – Galis, Bondra – Hrušík, Sukel, Ondris. Tréner: Bokroš Ernest

    Rozhodca: Lauff Rudolf – Bogdaň Andrej, Rovenský Tibor

    Diváci: 1097