Aston Villa – Southampton 1:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:1 (1:0)
Southampton FC
Pondelok 24.11.2014, 21:00 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Villans dnes síce nepreťali už osemzápasovú sériu bez víťazstva, no i za druhú remízu v rade budú proti v Birminghame proti rozbehnutému Southamptonu radi. Ten si po jedenástich víťazstvách a jednej súťažnej prehre pripisuje prvú remízu. Vzhľadom na predvedenú hru bude Ronald Koeman brať i tento bodík. Svätci vo vyrovnanom zápase jednoznačne zaostali za očakávaniami. Ťah s nasadením Longa pod Pellého holandskému stratégovi nevyšiel, Clarets sa vzďaľujú zóne ponoru na dva body.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Premier League sa nám vráti v sobotu v tradičnom termíne o 13:45, ale nezúfajte, veď nás čaká európsky týždeň v Lige majstrov a Európskej lige UEFA. Nech vás hra hier i naďalej zabáva. Majte sa krásne. (23:02:41)

     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Fanúšikovia vo Villa Parku hromžia na svojich, ktorí sa opäť zaťahujú na vlastnú šestnástku. Odkopom ich vyháňa až dnešný dirigent zadných radov Ciaran Clark.
     
    90+1
    Dočkáme sa typického anglického last minute gólu? Zatiaľ tomu nič nenasvedčuje. Pri lopte ale ambiciózny Southampton.
     
    90
    Southampton sa po vyrovnávajúcom góle až teraz dostáva s loptou za polovicu ihriska. Nadstavovať sa budú ešte tri minútky.

     
    89
    Podhrotový útočník Shane Long, ktorý sa dnes nepresadil tak ako naposledy proti Leicestru opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho defenzívnejšie ladený Jack Cork.
     
    88
    Neveriacky pozerám, že Aston Villa momentálne preukazuje väčšiu chuť po troch bodoch, než favorizovaný Southampton.
     
    87
    Hráči Villans sa k odrazenej lopte nedostali a rovnako nepochodili ani pri následnej štandardke Westwooda. Domáci sú ale teraz aktívnejší.
     
    86
    Fraser Forster mu ale v zápätí takmer podal lopatku a vedierko, keď mu znovu vypadol center z pravej strany od Huttona. Nepokračujme už ale v tejto mamičkovskej metafore.
     
    85
    Paul Lambert sa tvári ako malé dieťa, ktorému zoberiete hračku. Stále ale verí, že ho Southampton nechá aspoň na pieskovisku.
     
    83
    Heroický strelec vyrovnávajúceho gólu sa teraz prezentoval i v negatívnom svetle, keď na pravej strane podrazil Cissokha. Žltá karta.
    Nathaniel CLYNE - 1:1
     
    81
    Southampton dal gól!
    Partia Paula Lamberta to napokon predsa len neudržala, až príliš sa zatiahla a Southampton to desať minút pred koncom dokázal potrestať! Po ľavej strane ušiel obranca Ryan Bertrand, ktorý ťažil z prehadzovačky od Schneiderlina. Andreas Weimann v jeho pokrývaní absolútne vyhorel. Obranca londýnskej Chelsea tak mohol z ľavej strany veľkého vápna prihrávať pod seba na hranicu nejakých trinásť metrov od bránky, kam bežal úplne osamotený NAATHANIEL CLYNE. Ten zostal za dvojradom hracieho poľa a bombou k pravej žrdi nedal nárok Bradovi Guzanovi. Svätci teda vyrovnávajú, no bude im to stačiť?
     
    80
    Hráčik, ktorý najväčšmi zaujal na zambijskom úspešnom Pohári národov. V Southamptone ale výraznejšiu stopu zatiaľ nezanechal.
     
    79
    Moje reči o úzkom kádri Southamptonu sa napĺňajú. Ronald Koeman bol nútený striedať až desať minút pred koncom riadneho hracieho času. Maného nahrádza Mayuka.
     
    78
    Naopak mohol mať starosti Forster, keď sa ho v ojedinelom brejku snažil prestreliť Weimann, ktorý však po krásnom protiútoku pálil z desiatich metrov do nebies.
     
    77
    Southampton medzitým začína tlačiť prostredníctvom štandardných situácii. Zatiaľ sa ale k ohrozeniu Guzana nedostáva.

    Erik Farkaš

    Góly: 29. Agbonlahor (Clark) – 81. Clyne (Bertrand)

    Karty:   72. Okore (ASV) – 58. Wanyama (SOT), 83. Clyne (SOT)


    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Okore, Clark, A. Cissokho – Cleverley, C. Sánchez, A. Westwood – N´Zogbia, Agbonlahor (C), Weimann
    Náhradníci: Given – Bacuna, J. Cole, Richardson, D. Bent, Lowton, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Southampton FC: Forster – Clyne, Fonte (C), Alderweireld, Bertrand – Wanyama, Schneiderlin – Tadič, S. Long, Mané – G. Pellé
    Náhradníci: K. Davis – Yoshida, Gardos, J. Cork, Mayuka, Reed, Targett
    Manažér: Ronald Koeman (NED)

    Rozhodca: Phil Dowd – D. Cann, G. Beswick – A. Taylor