Buffalo – Winnipeg 1:2 (kon.) | NY Islanders – Washington 3:2 (po pr.) | Detroit – Philadelphia 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 4:3 (po pr.) | Tampa Bay – NY Rangers 4:3 (kon.) | Florida – Carolina 1:0 (kon.)
Minnesota – LA Kings 0:4 (kon.) | Colorado – Chicago 2:3 (kon.) | San Jose – Calgary 0:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Philadelphia Flyers
Štvrtok 27.11.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Red Wings vstupovali do tretej tretiny v pohodlnom vedení 4:1 a trojgólový náskok si udržali až do záveru stretnutia. V 53.minúte síce znížil na rozdiel dvoch gólov Čech Jakub Voráček, ale 82 sekúnd pred koncom dal do prázdnej brány gólovú bodku dnešnému zápasu Henrik Zetterberg.

    Hviezdy zápasu:

    1. Pavel Dacjuk (DET) 2+0
    2. Stephen Weiss (DET) 1+1
    3. Darren Helm (DET) 0+2


    Odo mňa je to na dnes všetko a s konštatovaním, že Detroit Red Wings si na vlastnom ľade poradil s Philadelphiou Flyers 5:2, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dnešného dňa. (04:16:47)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Pri puku sú vo vlastnej tretine hráči Flyers, ale už sa nikam neponáhľajú a dnešné stretnutie sa už len dohráva.
     
    58:38
    Detroit Red Wings dal gól!
    Girouxova strela skončila len na Howardovi, ktorý vyrážal puk pred seba na ľavé krídlo, tam sa k nemu dostal švédsky center HENRIK ZETTERBERG a po rýchlej akcii to bol práve on, kto gólom do prázdnej brány spečatil osud dnešného stretnutia. Asistencie: Gustav Nyquist, Jonathan Ericsson.
     
    58:10
    Nyquist získal puk v strednom pásme, ale defenzíva Flyers mu nedovolila zakončiť do prázdnej brány.
     
    57:43
    Bude sa vhadzovať pred Howardom a Flyers budú hrať power-play, teda bez brankára !!
     
    57:43
    Voráček sa po svojej aktivite v medzikruží k strele nedostal, ale Detroit nedokázal vyhodiť puk z vlastného pásma a nebezpečne pálil od modrej Coburn, ale hosťujúci zadák mieril len do Howardových betónov. Krátko na to sa Red Wings oslobodzujú, ale len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    57:00
    Red Wings výborne napádajú hostí a nedovoľujú im dostať sa do ofenzívneho tlaku. Nahodenie puku do útočného pásma Philadelphii nevyšlo a k puku sa dostal Tatar. Tempo zápasu s približujúcim sa záverom stretnutia jednoznačne opadá.
     
    55:08
    Posledná tretina sa prehupla do svojej poslednej päťminútovky a hra sa prerušovala pre ofsajd domáceho celku.
     
    54:42
    Philadeplhia po Voráčkovom presnom zásahu ešte vycítila šancu na zdramatizovanie duelu a veľkú šancu na tretí gól hostí mal Simmonds, ale puk mu nesadol ideálne na čepel hokejky a po jeho nepresnom pokuse išli dopredu po pravom krídle Red Wings, ale ich snahu zastavuje postavenie mimo hry. Nasleduje reklamná pauza.
     
    54:06
    Dlhá prihrávka z obrannej tretiny na Drewa Millera presná nebola a je z toho len zakázané uvoľnenie Red Wings.
     
    53:38
    Hra sa prerušuje a dôvodom je postavenie mimo hry, ktorého sa dopustili hráči Philadelphie.
     
    52:25
    Philadelphia Flyers dáva gól!
    Po biliradovej akcii hostí na ľavej strane útočnej tretiny sa puk dostal k voľnému JAKUBOVI VORÁČKOVI, ktorý z pravého kruhu presne namieril do odkrytej svätyne Red Wings a svojou presilovkovou trefou znížil na 2:4 z pohľadu hostí. Pre českého útočníka je to ôsmy presný zásah v tomto ročníku, čím sa dostiahol na najlepšieho strelca Philadelphie, Simmondsa. Asistencie: Wayne Simmonds, Claude Giroux.
     
    52:13
    Dacjuk po Kronwallovom pase neprešiel cez stredné pásmo a dopredu išla Philadelphia. Z medzikružia nebezpečne pálil po pase z pravej strany Brayden Schenn a krátko potom sa hra prerušovala, pretože držania sa dopustil švédsky zadák Niklas Kronwall, ktorý tak oslabil na dve minúty svoj tím.
     
    51:36
    Hra sa začala kúskovať, uvidíme buly po Howardovej ľavej ruke.
     
    51:27
    Z pravého rohu klziska sa pekne pretlačil až pred domáceho gólmana opäť Lecavalier, ale aj tentokrát si Howard s jeho zakončením poradil.
     
    51:15
    Útok Detroitu sa neskončil strelou na bránu, naopak Jimmy Howard musel prikrývať puk po rýchlom brejku a následnej strele Vincenta Lecavaliera z pravého kruhu.
     
    50:36
    Flyers vyhrali buly pred vlastným gólmanom a dokázali sa dostať do útočnej tretiny, kde sa nebezpečnou strelou prezentoval Schenn. Krátko po Howardovom zákroku inkasoval tvrdý hit v medzikruží Giroux od Kronwalla, ale všetko sa obišlo bez trestov.
     
    50:07
    Nebezpečne operoval s pukom na ľavom krídle útočník Detroitu, Jurčo, ktorý ale vystreliť nedokázal. Emery však musel zasahovať proti delovke DeKeysera, po ktorej gólman hostí prikrýval puk a nasleduje ďalšia reklamná pauza.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 11. Weiss (Helm, Kindl), 31. Jurčo (DeKeyser), 32. Dacjuk (Kindl), 39. Dacjuk (Helm, Weiss), 59. Zetterberg (Nyquist, Ericsson) – 23. Giroux, 53. Voráček (Simmonds, Giroux)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Quellet, Kindl – Nyquist, Zetterberg (C), Abdelkader – Tatar, Sheahan, Franzen – Weiss, Dacjuk, Helm – Miller, Glendening, Jurčo
    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Grossmann, Streit, Del Zotto, Schultz, MacDonald, Coburn – Schenn, Giroux (C), Voráček – Raffl, Laughton, Simmonds – Read, Couturier, Umberger – Rinaldo, Bellemare, Lecavalier

    Rozhodca: O'Halloran, Pochmara – Devorski, Lazarowich