NJ Devils – Tampa Bay 3:2 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Anaheim 6:2 (kon.) | Detroit – NY Islanders 1:2 (kon.)
Winnipeg – Boston 2:1 (kon.) | Calgary – Dallas 1:2 (kon.) | LA Kings – Arizona 4:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
New York Islanders
Sobota 20.12.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme sa gólu nedočkali. Bližšie k nemu mali domáci, no ich obrovské šance na vyrovnanie ostali nevyužité. Detroit tak zaznamenal už piatu prehru v rade, zatiaľ čo Islanders tretie víťazstvo. S konštatovaním, že Newyorčania sa zásluhou dnešného víťazstva v tabuľke na dva body odpútali od červených krídiel, sa s vami všetkými, ktorí ste vydržali až do týchto neskorých hodín, lúčim a prajem dobrú noc!

    Slováci v akcii:

    Tomáš Tatar (Detroit Red Wings)
    14:59 strávených na ľade, 0+1, žiadna strela na bránu

    Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings) 12:37 strávených na ľade, 0+0, tri strely na bránu

    Jaroslav Halák (New York Islanders) 17 zákrokov, 1 inkasovaný gól, percentuálna úspešnosť 94,4

    Ľubomír Višňovský (New York Islanders) 20:01 strávených na ľadovej ploche, 0+1, dve strely na bránu (04:01:52)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    V samom závere sa ešte v bránkovisku Jara Haláka strhla poriadne mela, no nič z nej. Detroitu sa nepodarilo puk dotlačiť za chrbát slovenského brankára.
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta tretej tretiny, možno aj zápasu.
     
    58:30
    Mrázek je na hráčskej lavici, Detroit to skúša v power-play!
     
    57:57
    Darren Helm zásluhou svojich korčuliarskych kvalít unikol všetkým hráčom New Yorku, dostal sa do obrovskej príležitosti na vyrovnanie, ktorá však ostala nevyužitá, pretože puk preletel len povedľa ľavej tyčky Halákovej svätyne! Len, aby táto nevyužitá príležitosť červené krídla ešte poriadne nemrzela.
     
    57:25
    Minútka presilovej hry ostrovanov je už preč bez toho, aby musel Mrázek zasahovať.
     
    56:25
    V domácom hone za vyrovnaním nastáva výrazná komplikácia v podobe vylúčenia Justina Abdelkadera, ktorý sa previnil podrazením a dostal menší trest.
     
    55:56
    Dacjuk si všimol po svojej pravej ruke voľného Tomáša Tatara, ktorému aj posunul puk, no slovenský kanonier nebol v úplne najlepšej streleckej pozícii a jeho strelecký pokus Halákovi veľa vrások na čele neurobil.
     
    55:06
    Červené krídla sa až tak príliš ponáhľali do útočného pásma, že si nepostrážili ofsajdové postavenie. Takéto kúskovanie vyhovuje Islanders.
     
    54:20
    Posledná reklamná prestávka v tretej tretiny, po ktorej bude mať domáci Detroit k dispozícii ešte niečo viac ako päť minút na vyrovnanie nepriaznivého stavu.
     
    53:20
    Infarktový moment pre všetkých fanúšikov červených krídiel! Petr Mrázek v snahe pomôcť svojim spoluhráčom vyštartoval ďaleko zo svojej brány, prihrávkou za bránu však našiel len Cizikasa, ktorý puk predkladal pred opustenú svätyňu, kde si dokázal skvelo splniť defenzívne povinnosti Gustav Nyquist.
     
    52:20
    Vyrovnať nedokázala ani formácia okolo Pavla Dacjuka, ktorá sa navyše ani poriadne neusídlila v útočnej tretine.
     
    50:40
    Po spätnej prihrávke Nyquista musel Halák čeliť strele Zetterberga aj cez nepríjemné clonenie, no letiaci puk si dokázal nájsť a ukryť ho do svojej moci.
     
    49:20
    Posledné minúty patria Detroitu a možno očakávať, že s blížiacim sa koncom tretej tretiny budú domáci ešte viac prikladať pod kotol v snahe vyrovnať.
     
    48:20
    Henrik Zetterberg to ako správny kapitán zobral na seba. Skúsený švédsky útočník dobre zapracoval pri napádaní, následne vnikol do útočného pásma, kde si vytvoril priestor pekným prehodením puku na forhend, z ktorého prišla takmer gólová strela. Puk sa však po nej len otrel o spojnicu!
     
    47:40
    Štvrtý útok červených krídiel predviedol energické striedanie, ktoré takmer celé strávil v útočnom pásme. Smerom na bránu ostrovanov leteli aj dve strely, tá druhá z nich v podaní Drewa Millera však nebola najpresnejšia.
     
    46:00
    Pavel Dacjuk z pravého krídla predkladal puk pred bránu Darrenovi Helmovi, ktorý by však potreboval mať minimálne dva krát dlhšiu hokejku, aby mohol jeho prihrávku pretaviť v zakončenie.
     
    45:00
    Hostia sa v týchto momentoch veľmi dobe držia v útočnom pásme a súpera nechcú pustiť k puku.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 9. Henrik Zetterberg (Darren Helm, Tomáš Tatar) – 17. Brock Nelson (Ľubomír Višňovský, Anders Lee), 31. Anders Lee (Brock Nelson)


    Detroit Red Wings: Howard – 21. Petr Mrázek – Ericsson, Kronwall – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Quincey, DeKeyser – Tatar, Dacjuk, Helm – Smith, Oullet – Franzen, Sheahan, Jurčo – Miller, Glendening, Andersson.
    New York Islanders: Halák – Boychuk, Leddy – Okposo, Tavares, Bailey – de Haan, Hamonic – Kulemin, Nielsen, Grabovski – Hickey, Višňovský – Strome, Nelson, Lee – Clutterbuck, Cizikas, Martin.