Levante – Eibar 2:1 (kon.)
koniec
Levante UD
2:1 (0:0)
SD Eibar
Piatok 06.03.2015, 20:45 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Pokiaľ ste si tento prenos zapli až od polčasovej prestávky, nemusíte ľutovať. O nič podstatné ste totiž neprišli. Futbal sa začal hrať až po zmene strán. V desiatej minúte druhej časti otváral skóre hosťujúci Saúl Berjón. O dvanásť minút neskôr však uzatváral domáci obrat Kalu Uche. Skóre sa už potom nemenilo, narastal len ukazovateľ kartových trestov. Dokopy sme zaznamenali dvanásť žltých a jednu červenú! Eibar prehral siedmy ligový zápas v rade, kvôli čomu sa v priebehu víkendu môže prepadnúť až na pätnástu priečku. Levante si aspoň nateraz polepšilo o jedno miesto. (22:43:47)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Eibar sa aj o desiatich pokúša o záverečný nápor, no ani po poslednom rohovom kope sa nováčikovi nedarí vyrovnať a to už bude zrejme posledná šanca hosťujúceho výberu na body.
     
    90+2
    Víctor Camarasa v polovici štvorminútového nadstavenia opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto v samom závere vybehne José Mari.
     
    90+1
    Na začiatku štvorminútového nadstavenia sa po ďalšej strkanici nevyhol trestu ani hosťujúci záložník Manu del Moral.
     
    89
    Hotovo ale môže byť po tom, čo znovu vyčíňal Dani García. Hosťujúci stredopoliar najskôr škaredo zostrelil Barrala, aby následne zahral loptu rukou. Jedenástu žltú kartu vidí rovnaký hráč, ktorý bol potrestaný tou prvou. Eibar bude vo Valencii dohrávať o desiatich, čo ešte väčšmi znižuje hosťujúce šance na bodový zisk.
     
    87
    Hosťujúci manažér Gaizka Garitano sa púšťa do záverečného vabanku. Namiesto stopéra Borja Ekizu prichádza Borja Fernández.
     
    87
    Ďaleko väčšie nebezpečenstvo hrozilo hosťom po následnej akcii z druhej vlny. Voľný kop z pravej strany sa Eibaru podarilo odvrátiť len na kopačku Nabila El Zhara. Marocký krídelník následne prudko centroval do územia pokutového bodu, kde operoval všadeprítomný Víctor Camarasa. Domáci stredopoliar sa v šestnástke dobre zorientoval a z otočky sa pokúsil prepáliť gólmana Jaimeho Jiméneza. Hosťujúca jednotka ale reagovala pohotovo a prudký pokus dokázala vyraziť aspoň do strany. Definitíva domáceho Levante sa zatiaľ nekoná.
     
    86
    Po faule na Toňa rozohrával sám faulovaný, no ľavý bek Levante našiel v šestnástke len hlavu Raúla Navasa.
     
    85
    Domáci päť minút pred koncom i naďalej vedú a teraz budú navyše rozohrávať zaujímavú štandardku z ľavej strany.
     
    84
    Žltou kartou bolo napomínaných už desať futbalistov. Zatiaľ ani jednému sa pred očami nežltilo dvakrát. Pokračujeme v plnom počte.
     
    82
    Nabil El Zhar sa na konci rýchlej kontry domáceho Levante snažil vybojovať pokutový kop, ktorý však Borbalan nefúkol. Marocký krídelník naopak obdržal žltú kartu za simulovanie. Za následné protesty bol „korunovaný" i Xumetra.
     
    80
    Desať minút pred koncom zápasu odchádza strelec zatiaľ rozhodujúceho gólu – Kalu Uche. Nahrádza ho Víctor Casadesús.
     
    78
    Hostia sa znovu snažili presadiť po ľavej strane, kde ale Mikel Arruabarrena vybojoval len rohový kop, ktorý sa domácim podarilo odvrátiť.
     
    76
    Krátko po ňom sa kartovému napomínaniu nevyhol ani Mikel Arruabarrena, ktorý na súperovej polovici nebezpečne atakoval Camarasovu rozohrávku.
     
    75
    Za nepretržité protesty je štvrťhodinu pred koncom žltou kartou potrestaný ľavý bek hosťujúceho mužstva – Lillo Castellano.
     
    75
    Uvidíme, čo na druhej strane spôsobí rohový kop domáceho Levante, ktorý bude rozohrávať zrejme Nabil El Zhar.

    Erik Farkaš

    Góly: 65. Barral, 67. Uche – 55. Berjón

    Karty:   34. Simao (LVN), 43. Ramis (LVN), 82. Xumetra (LVN), 82. El Zhar (LVN) – 21. D. García (EIB), 39. Ekiza (EIB), 43. Lekič (EIB), 64. R. Navas (EIB), 75. Castellano (EIB), 76. Arruabarrena (EIB), 90+1. del Moral (EIB)   89. D. García (EIB)


    Levante UD: Mariňo – J. Morales, Ramis, D. Navarro (C), Toňo – Xumetra, Camarasa, Simao, R. García – Barral, Uche
    Náhradníci: J. Fernández – Vyntra, El Zhar, R. Martins, Juanfran, Casadesús, José Mari
    Manažér: Lucas Alcaraz (ESP)

    SD Eibar: J. Jiménez – Bóveda, Ekiza, R. Navas (C), Castellano – Lara, D. García – Capa, del Moral, Berjón – Lekič
    Náhradníci: X. Irureta – Anibarro, Errasti, Arruabarrena, Nieto, B. Fernández, Piovaccari
    Manažér: Gaizka Garitano (ESP)

    Rozhodca: David Fernández Borbalan – R. Cabanero, J. Canelo – A. Artacho