Brémy – Hamburger 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:1 (0:0)
FC Schalke 04
Nedeľa 19.04.2015, 17:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Po prestávke sa hralo svižnejšie a tímy chceli uspieť. Šancu na gól mal Rodriguez tesne po hvizde, ale mieril ranu len do brvna. Potom sólo Saného nezastavil nik a jeho presnú strelu k žrdi neodvrátil ani Benaglio. Schalke viedlo, hoci veľa toho vpredu nepredviedlo. Hralo sa teda od tejto chvíle väčšinou len na jednu bránu a domáci sa napokon dočkali desať minút pred koncom presnou strelou De Bruyneho. Vpredu sa potom opäť snažili viac Vlci, lenže Fährmann už neinkasoval aj vďaka kvalitnej obrane. Preto sa dnes body delia, VfL aspoň predĺžili tohtosezónnu neporaziteľnosť. To je na dnes všetko, pekný večer prajem. (19:22:32)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Guilavogui volejom mieril po centri do vápna prudko a vysoko nad, no bola to dobrá pozícia a ak by mieril dole, Fährmann by mal v poslednej minúte poraidne problémy remízu udržať!
     
    90+3
    Hostia mali k dispozícii priamy kop, Naldo však bezpečne odvrátil a do šance sa rútil De Bruyneho. Obrana ho ale nepustila k strele a presne ani nenahral.
     
    90+2
    Všetko teda nasvedčuje tomu, že dnes sa budú body deliť. Spokojnejší budú zrejme hostia, hoci viedli, ale aspoň budú bodovať na horúcej pôde. Iste by si však priali už pripísať v najbližšej dobe aj plný počet bodov.
     
    90+1
    Neúnavný De Bruyne zahráva jeden roh za druhým, alebo posiela lopty pred bránu inak. Hostia sa snažia získavať cenné sekundy a nikam sa neponáhľajú po nejednom nepríjemnom súboji.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavuje 4 minúty.
     
    89
    Do konca sezóny je už len 5 kôl, teda dá sa získať iba 15 bodov. Pritom po dnešnej remíze bude manko na prvý Bayern už celý tucet, o majstrovi je viac-menej rozhodnuté.
     
    88
    Arnold prenechal miesto v poslednej zmene v tábore VfL Guilavoguimu.
     
    87
    Caligiuri priniesol do hry jednoznačné oživenie, práve po jeho akcii padol aj vyrovnávajúci gól. Vpredu robí, čo sa dá a možno dnes ešte nepovedal posledné slovo.
     
    86
    Chce to ešte vyvinúť poriadny záverečný tlak pred jednou či druhou bránou, hoci hostia budú zrejme s bodom spokojní.
     
    85
    Draxler ešte príde do hry, vymenil Meyera.
     
    84
    Ideme do záverečnej fázy zápasu, v ktorej sa ešte môže zomlieť čokoľvek. Pri chuti je hostiteľský celok, ktorý vsadil na ofenzívu a striedaniami to aj potvrdil. Udobriť si fanúšikov po prehre s Neapolom je dobrý plán.
     
    83
    Čerešnička na torte, na záver prichádza do hry ešte aj Bas Dost. Vymenil Schürrleho.
     
    82
    Arnold skúsil po ďalšej peknej akcii Caligiuriho vystreliť podobne ako kolega De Bruyne, no tentoraz sa Fährmann nenechal prekonať.
     
    81
    De Bruyne je najatkívnejším hráčom Bundesligy vzhľadom k bodom, ktoré získava za asitencie a góly. Mimoriadne dôležitý hráč druhého celku tabuľky.
     
    80
    Domáci sa teda konečne dočkali a ich séria bez domácej prehry tak stále môže pokračovať. Stačí zvládnuť desať minút, ešte je to stále otvorené.
    Kevin DE BRUYNE - 1:1
     
    79
    VfL Wolfsburg dal gól! Krásne sólo Caligiuriho zakončené gólom KEVINA DE BRUYNEHO! Belgičan odohral oveľa lepšie zápasy, no po odrazenej strele sa stáva hrdinom, keď presnou placírkou k žrdi vyrovnáva a začíname odznova.

    Filip Kubaliak

    Góly: 79. De Bruyne – 54. Sané

    Karty:   55. Benaglio (WOF), 78. Perišič (WOF) – 35. Kolašinac (SCH), 65. Aogo (SCH)


    VfL Wolfsburg: Benaglio (K) – Rodriguez, Naldo, Klose, Luiz Gustavo, De Bruyne, Träsch (63. Caligiuri), Perišič, Schürrle (83. Dost), Vieirinha, Arnold (88. Guilavogui).
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Caligiuri, Dost, Guilavogui, Jung, Knoche.

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (K), Kolašinac (79. Barnetta), Aogo, Matip, Friedrich, Neustädter, Meyer (85. Draxler), Sané (73. Goretzka), Farfán, Huntelaar.
    Náhradníci: Wellenreuther – Goretzka, Draxler, Multhaup, Borgmann, Barnetta, Sobottka

    Rozhodca: Christian Dingert – Tobias Christ, Markus Sinn, Günter Perl