Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava (kon.) | Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
Tlačová konferencia Europa FC (GIB) (kon.) | Tlačová konferencia Glentoran FC (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava

Streda 08.07.2015, 11:00 • Press centrum, Pasienky • Tlačové konferencie
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislave pred zajtrajšou odvetou 1.predkola Európskej ligy proti Europa FC deklaruje jasný cieľ zvíťaziť a postúpiť, sa s vami lúčim a zatiaľ prajem príjemný zvyšok dňa! (11:29:57)
    Róbert Vittek s novým dresom Slovana
     
    Tlačová konferencia sa vo tomto momente skončila, Dušan Tittel i Róbert Vittek priniesli viacero veľmi zaujímavých informácií o príprave mužstva na zajtrajší zápas s Europa FC. Klub zároveň predstavil nové dresy a klubový autobus. Vy nájdete všetky podrobnosti nižšie, pripomínam ešte, že dnes vám od 18:30 prinesieme aj tlačovú konferenciu Europa FC, zajtrajšieho súpera belasých.
     
    Dušan Tittel o odchodoch: ,,Čo sa týka mladých hráčov, rokujeme s niektorými slovenskými klubmi o hosťovaní. Adrián Čermák trénuje so Skalicou, tam však ešte odchod nie je istý, keďže v Skalici nastala zmena trénera. Je možné, že hráčov, ktorí hrávajú menej, uvoľníme na hosťovanie do iných slovenských klubov, aby hrali v čo najvyššej súťaži."
     
    Dušan Tittel o posilnení kádra: ,,Ešte počas celého leta môžeme doplniť náš hráčsky káder. Mali sme vyhliadnutého jedného stredného záložníka z Alžírska, ten napokon šiel za svojím bývalým trénerom do Bukurešti. Som spokojný s kádrom, ktorý tu teraz je, stále je však ešte možné doplnenie v priebehu leta."
     
    Dušan Tittel o posilnení realizačného tímu: ,,Je to otvorené, hľadali sme vhodné typy, aj na post trénera juniorky, aby sme ju viac prepojili s A-mužstvom. Zatiaľ sa nám to nepodarilo, uvidíme, či sa niečo zmení v priebehu sezóny."
     
    Dušan Tittel o ďalšom predkole: ,,Viac by nám mentalitou sedel súper z Írska, čiže Dublin. Na odvetu do Dudelange posielame svojho zástupcu, ten bude zápas sledovať a prinesie nám poznatky o oboch súperoch. V ďalšom predkole to bude náročnejšie než teraz, určite však tiež budeme chcieť postúpiť aj cez jedného z dvojica Dublin/Dudelange."
     
    Róbert Vittek o svojej futbalovej budúcnosti: ,,Lekári mi pred jarnou časťou odporučili dať si väčšiu pauzu, ktorú som si aj doprial, týkala sa problémov s kolenom. Určite by som ešte rád hral takých 5 rokov."
     
    Róbert Vittek: ,,S majiteľom Slovana sme v kontakte, a sme dohodnutí, že v Slovane ostanem celú sezónu, aj preto tu teraz sedíme. Čo sa týka reprezentácie, je to momentálne trochu ďalej. Nehovorím, že dvere sú zavreté, ale všetko závisí od mojich výkonov a zdravia. Myslím, že reprezentácia podáva skvelé výkony a nie je jednoduché sa tam dostať."
     
    Dušan Tittel o štarte Róberta Vitteka: ,,Práve zajtra je dobrý deň, aby Robo opäť pred domácimi fanúšikmi vybehol na zápas v základnej zostave. Hral totiž veľmi dobre v príprave, po fyzickej stránke je 100%-ne pripravený."
     
    Róbert Vittek o nových dresoch: ,,Je to niečo špecifické, avšak každý hráč by mal hrdý už len na to, že nosí dres Slovana. Teším sa, že na mojom drese budem mať fotky fanúšikov či svojich blízkych."
     
    Róbert Vittek: ,,Psychicky som počas tej dlhej absencie bol v pohode, bol som v blízkom kontakte s priateľmi aj z futbalového prostredia. Zranenia patria k futbalu, som rád, že som to prekonal a môžem byť späť na ihrisku."
     
    Ako sa pred zápasom cíti Róbert Vittek? ,,V prvom rade som rád, že môžem po dlhšom čase nastúpiť do zápasu. Dlhšie som trénoval individuálne a bez mužstva, koleno už bude snáď v poriadku, vyskúšal som aj väčšiu záťaž. Teší ma, že máme v útoku konkurenciu v podobe Adama Zreľáka či Tamása Priškina. Tréner má potom z čoho vyberať, chceme postupovať čo najďalej a tých zápasov potom bude dosť, priestoru bude určite dostatok pre každého."
     
    Dušan Tittel o absenciách: ,,Nebude môcť hrať Filip Oršula, má taktiež svalové problémy, čo nás veľmi mrzí, nakoľko v príprave hral veľmi dobre. Na Gold Cup odišiel za Trinidad a Tobago Lester Peltier, s ním nemôžeme počítať pre reprezentačné povinnosti."
     
    Dušan Tittel o Jánovi Muchovi: ,,Zajtra ešte nebude pripravený na zápas, prestupový termín totiž oficiálne začal až 1.júla a nemáme vybavené všetky prestupové formality z Ruska. Na zápas bude pripravená dvojica Krnáč – Greif, Ján Mucha bude snáď môcť chytať v ďalšom predkole 16.júla."
     
    Dušan Tittel o zajtrajšom zápase: ,,Chceme zabudnúť na výsledok z prvého zápasu a hrať naozaj naplno, dať čo najviac gólov. Je to dôležité aj pre koeficient slovenských klubov v európskych súťažiach, chceme určite vyhrať a nastrieľať čo najviac gólov."
     
    Dušan Tittel: ,,Soumah bohužiaľ nie je pripravený na zajtrajší zápas, na konci jarnej časti odcestoval na reprezentačné sústredenie, kde sa mu prihodilo zranenie. Skúšali sme to s ním na tréningu, nedávno však prišlo zranenie slabín, ktoré si bude vyžadovať ďalšie liečenie."
    Nové dresy Slovana
     
    Dušan Tittel:,,Som veľmi rád, že Róbert Vittek sa po dlhšom zranení zapojil do tréningového procesu a je znovu s nami v tíme. Ak sa nestane niečo nepredvídateľné, nastúpi zajtra v základnej zostave. V prvom zápase sme nechceli na nekvalitnej umelej tráve riskovať zranenie, zajtra ho už však uvidíme na trávniku a verím, že podá podobne výborné výkony, ako tomu bolo v príprave."
    Nový klubový autobus