Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Trenčín – Francúzsko U23 4:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
HC Košice
Piatok 31.07.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine Košičania strelili dva góly z hokejok Bortňáka a Sojčíka a oceliari teda odchádzajú domov na východ s pocitom víťazstva nad ich rivalom spod Tatier.
    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok dňa. (19:09:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Puk je v strednom pásme, nakoniec ho ešte získal Štrauch, ktorý sa natlačil po ľavej strane a strieľal, ale puk lízol ľavú žrď!
     
    59:29
    Kamzíci odvolali brankára Kostúra, budú to po vhazovaní v útočnom pásme skúšať v pätici.
     
    59:29
    Košický obranca Jakub Varga dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    59:07
    Košice dali gól!
    Hostia poisťujú svoje vedenie a tento prvý prípravný zápas už majú vo vrecku. S prehľadom sa na pravý kruh dostal PETER SOJČÍK, ktorý si spracoval prihrávku od Chovana a Kostúra prekvapil jednoduchým blafákom na bekhend medzi nohy.
    Asistencie: Matej Češík a Matúš Chovan.
     
    58:45
    Češík potiahol puk do útočného pásma, následne sa ale do zakončenia už nedokázal prebojovať.
     
    58:07
    Jaroslav Jabrocký dostáva dve minúty za hrubosť a Košičan Martin Dudáš dve minúty za hákovanie a dve minúty za hrubosť.
     
    58:07
    Košičania obkliesnili Jabrockého v obrannom pásme, ten sa následne pustil do bitky s Martinom Dudášom, obaja odchádzajú na trestnú lavicu.
     
    57:24
    Boltun bol opäť ofenzívne aktívny, z ľavého kruhu mieril na bránu, Kostúr dokázal pohotovo puk vyraziť vedľa brány. Následne ho aj pre istotu prikryl a hlavný rozhodca vykázal hru do stredného pásma.
     
    56:43
    Do zakončenia sa pretlačil Peter Boltun, ktorý možno aj prekonal brankára Kostúra medzi betóny, ale gól neplatil, pretože sa svätyňa popradského brankára posunula mimo svojho vyhradeného miesta.
     
    56:28
    Prekvapiť brankára Riečického sa snažil Andreas Štrauch, ale ten svojou strelou z hornej časti ľavého kruhu namieril iba do Boltuna, od ktorého sa puk odrazil na ochrannú sieť.
     
    55:50
    Košičania sa pomaličky snažia už o absolútnu kontrolu hry, do konca už ostáva menej ako päť minút a oceliari vedú o jeden gól. Stále to však nemôže byť dôvod na radosť.
     
    54:18
    Ťavodova delovka spoza pravého kruhu trafila iba mantinel, nakoniec puk skončil mimo útočného pásma HK Poprad.
     
    53:07
    Dávid Šoltés vystrelil z medzikružia, jeho zakončenie však neskončilo v priestore brány, a preto nemal brankár Kostúr ani maličkú prácu.
     
    51:54
    Košice dali gól!
    Oceliari sa dostávajú do vedenia v zápase! Hrnka sa s pukom prebojoval do útočného pásma, spoza brány prihral pred bránu, kde našiel DALIBORA BORTŇÁKA a ten ani nevedno akým zakončením akosi pretlačil puk do popradskej brány!
    Asistenciu si pripisuje Tomáš Hrnka.
     
    50:40
    Streda od Eduarda Šedivého od modrej čiary skončila v absolútnom bezpečí v náručí popradského gólmana, vhadzuje sa po jeho pravej ruke.
     
    50:17
    Pred košickou bránou nastala trma-vrma kvôli skackajúcemu puku, ktorý sa snažil zasiahnuť Gápa do brány, ale proti bol aj obranca a aj brankár oceliarov.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 35. Jabrocký (Vosyka) – 40. Chovan (Sojčík, Pavúk), 52. Bortňák (Hrnka), 60. Sojčík (Češík, Chovan)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Malina, Kasík, Dinda, Ťavoda, Gáborčík, Šterbák – Štrauch, Paukovček, Kadura – Krasničan, Kroták, Gápa – Števuliak, Jabrocký, Vosyka – Pitka
    HC Košice: Riečický (Melicherčík) – Philipp, Šedivý, Dudáš, Cebák, Macejko, Pavúk, Hreha, Varga – Bartánus, Suja, Bicek – Hrnka, Bortňák, Lelkeš – Sojčík, Chovan, Češík – Hričina, Boltun, Šoltés