Holandsko – Grécko 1:2 (kon.) | Belgicko – Španielsko 0:2 (kon.) | Portugalsko – Gibraltar 5:0 (kon.)
Taliansko – Francúzsko 1:3 (kon.)
koniec
Holandsko
1:2 (1:1)
Grécko
cz Štvrtok 01.09.2016, 20:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (22:50:40)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:8.
    Výraz domácího trenéra hovoří za vše. Nizozemci se v úterním duelu kvalifikace o Mistrovství světa 2018 ve Švédsku musejí hodně zlepšit!

     
    Je dobojováno! Nizozemsko si pošramocenou reputaci před svými fanoušky nenapravilo a v přípravném duelu před kvalifikačním soubojem ve Švédsku podlehlo v Eindhovenu Řecku 1:2! Oranjes přitom vstoupili do utkání lépe a už po čtvrthodině hry se zásluhou Wijnalduma ujali vedení! Řekové se však rychle dostali do hry. Nizozemsko si nevzalo ponaučení z nebezpečné střely Fortounise a hosté ještě do přestávky vyrovnali. Po půlhodině hry srovnal hlavou Mitroglou! Ve druhém poločase byli Nizozemci mnohem aktivnější, ale jedinou větší šanci spálil Janssen. Jako blesk z čistého nebe poté udeřili Řekové! Dorážkou v pokutovém území otočil stav zápasu střídající Gianniotas! V závěru ještě mohl vyrovnat Dost, jenže ani jeho pokus hlavou se neujal!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hosté v poslední minutě nastaveného času zahrávali přímý kop. Jeho exekuce se chopil Kostat Mitroglou. Jeho technickou střelu přizvedla čtyřčlenná zeď na rohový kop. Řekové podle všeho dohrají zápas na polovině domácích.
     
    90+3
    Nizozemci se navíc sami připravili o dobrou šanci útočným faulem. Hostující brankář Kapino rozehrál další přímý kop Řecka. Hosté se opět usadili na polovině Nizozemska, kde šetří čas.
     
    90+2
    Řekové nastřádali další cenné vteřinky k dobru. Hosté podrželi míč na polovině Nizozemska, ale nakonec jej nasměrovali pouze do zámezí. Zoet bude rozehrávat, domácím už moc času nezbývá.
     
    90+1
    Do odraženého míče se ze vzdálenosti dobrých čtyřiceti metrů opřel Berghuis! Jeho rána nabrala příliš velkou výšku a míč ohrozil pouze diváky za brankou. Kapino zůstal klidný.
     
    90
    Nastavují se 4 minuty!
     
    90
    Brankář Kapino si dal s rozehrávkou pořádně načas. Řekové navíc vyhráli hlavičkový souboj na polovině hřiště. Někteří diváci už se zvedají ze svých sedadel a opouštějí stadion.
    89. Hlavička střídajícího Dosta
     
    89
    Střídající útočník Dost se na značce pokutového kopu prodral k centru z levé strany. Jeho slabá hlavička naneštěstí pro Nizozemsko zamířila doprostřed branky!
     
    88
    Až nyní přišli hosté o míč. Maniatis si v souboji u rohového praporku pomohl rukama a asistent rozhodčího okamžitě signalizoval nedovolený zákrok. Holanďané spěchají s rozehrávkou.
     
    87
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet jeden z řeckých fotbalistů. Řekové budou rozehrávat přímý kop, domácím se krátí čas na vyrovnání. Zraněný fotbalista podle všeho bude pokračovat.
     
    86
    Nizozemci se ne a ne prodrat do blízkosti pokutového území soupeře. Řekové vystihli nepřesnou přihrávku a Gianniotas podržel míč na několik cenných vteřinek.
     
    85
    Střídající Karelis si zpracoval vysokou přihrávku na levé straně. Řekové roztočili rychlý kolotoč přihrávek na polovině domácích, ale pobídka směrem ke Gianniotasovi směřovala do autu. Nizozemsko bude vhazovat.
     
    84
    Za dlouhou přihrávkou podél postranní čáry spěchal Gianniotas. Autor druhé branky řeckého celku míč sice dostihl, ale ve skluzu už jej nestačil nasměrovat před branku Nizozemska. Zoet bude odkopávat.
     
    83
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Mantalos, přichází Karelis.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 14. Wijnaldum – 30. Mitroglou, 74. Gianniotas

    Karty:   75. Berghuis (NED) – 10. Manolas (GRE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:8.
    Holandsko: Zoet – Veltman, Bruma, Blind, Willems (80. Dost) – Wijnaldum (72. Klaassen), Strootman (65. Propper), Sneijder (C) (65. Hendrix) – Berghuis, Janssen, Promes (72. Narsingh)
    Náhradníci: Janmaat, Vlaar, van Dijk, van Aanholt, Hendrix, Bazoer, Propper, de Jong, Klaassen, Narsingh, Dost, Stekelenburg, Cillesen

    Grécko: Karnezis (46. Kapino) – Torosidis (C) (46. Stafylidis), Manolas (46. Papadopoulos), Papastathopoulos, Tzavellas – Samaris, Maniatis – Mantalos (83. Karelis), Fortounis (56. Gianniotas), Holebas (46. Bakasetas) – Mitroglou
    Náhradníci: Kapino, Glykos, Bakasetas, Diamantakos, Gianniotas, Karelis, Oikonomou, Papadoupoulos, Petson, Stafylidis, Tziolis, Velios

    Rozhodca: Kalkavan