Empoli – Juventus 0:3 (kon.) | Bergamo – Neapol 1:0 (kon.) | Bologna – CFC Janov 0:1 (kon.)
Cagliari – Crotone 2:1 (kon.) | Sampdoria – Palermo 1:1 (kon.) | AC Miláno – Sassuolo 4:3 (kon.)
Turín – Fiorentina 2:1 (kon.) | AS Rím – Inter 2:1 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:0 (1:0)
SSC Neapol
Nedeľa 02.10.2016, 15:00Talianska Seria A • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešné stretnutie máme za sebou. Futbalisti SSC Neapol nenadviazali na svoj dobrý výkon zo zápasu Ligy majstrov a na pôde Atalanty Bergamo prehral najtesnejším rozdielom. Jediným úspešným strelcom zápasu sa stal Andrea Petagna, ktorý využil nedorozumenie v neapolskej obrane. Pre hostí je to vôbec prvá prehra v novej sezóne. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu. (16:54:43)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Faouzi Ghoulam poslal loptu opäť do nebezpečného priestoru. V hlavičkových súbojoch ale zatiaľ kraľuje výborne hrajúci Andrea Masiello.
     
    90+3
    Manolo Gabbiadini si v súboji pomohol rukami, a tak akcia Partenopei nemôže pokračovať. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    90+2
    Po rohovom kope sa predsa len dostal do zakončenia Kalidou Koulibaly. Senegalčan bol ale v náročnej pozícii, a tak netrafil bránu.
     
    90+1
    Na center z ľavej strany naskakoval Kalidou Koulibaly. Pred ním ale dobre zasiahol Andrea Masiello, a tak bude nasledovať len rohový kop.
     
    90
    Ani v poslednej minúte riadneho hracieho času sa hostia nedostali k strele. Hlavný rozhodca je ale k ním benevolentný a nadstavuje ešte 5 minút.
     
    89
    Neapolčania to skúšajú najmä stredom obrany domáceho mužstva. Tam je ale poriadne husto, a tak to zrejme nie je najlepšie riešenie.
     
    88
    Aleksandar Pešić potiahol útočnú akciu domáceho tímu. Napokon zvolil strelu spoza šestnástky, ale tá bola na jeho smolu zblokovaná.
     
    87
    Atalanta vynikajúco kúskuje hru. Navyše, po ďalšom nedovolenom zákroku dostáva žltú kartu aj Belgičan Dries Mertens.
     
    86
    Neapol si stále nevie vypracovať gólovú príležitosť. Zatiaľ podáva diametrálne odlišný výkon ako v stredajšom zápase Ligy majstrov.
     
    85
    Aleksandar Pešić to teraz spravil veľmi dobre. Bol otočený smerom od brány, pokryl si loptu telom a následne sa nechal na polovici súpera faulovať.
     
    84
    Domáci mohli rozhodnúť o svojom dnešnom víťazstve. Alberto Grassi sa dostal do brejku a postupoval sám smerom na bránu. Jeho strelu ale napokon chytá Pepe Reina.
     
    83
    Posledné striedanie dnešného stretnutia. Prichádza Marco D'Alessandro, ktorý nahradí dnes výborne hrajúceho kapitána Alejandra Gómeza.
     
    81
    Dries Mertens mal na ľavej strane troška viac priestoru. Loptu si chcel hodiť okolo obrancu, ale tá mu napokon ušla mimo hracej plochy.
     
    80
    Neapolčania sa trápia v rozohrávke, robia veľa zbytočných chýb, kvôli ktorým lacno strácajú loptu. Atalanta stále dokáže dobre napádať.
     
    79
    Posledné striedanie v podaní Partenopei. V dnešnom stretnutí skončil aktívny Lorenzo Insigne a na záverečných desať minút prichádza Emanuele Giaccherini.
     
    78
    Alejandro Gómez sa dostal k strele z hranice šestnástky. Jeho pokus bol ale stlmený, a tak si s ním bez väčších problémov poradil Pepe Reina.
     
    77
    A ďalšia žltá karta. Za svoj nedovolený zákrok v strede ihriska ju dostáva dnes pomerne nevýrazný poľský útočník Arkadiusz Milik.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Petagna

    Karty:   19. Conti (ABC), 28. Gagliardini (ABC), 58. Tolói (ABC) – 71. Koulibaly (NEA), 77. Milik (NEA), 87. D. Mertens (NEA)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:13.
    Atalanta Bergamo: Berisha – A. Masiello, Tolói, Caldara – Conti, Freuler, Gagliardini (74. Pešić), Kurtić, Dramé – Petagna (68. Grassi), A. Gómez (83. D'Alessandro).
    Náhradníci: Bassi, Sportiello – E. Zukanović, D'Alessandro, Migliaccio, Pešić, Carmona, Paloschi, Cabezas, Raimondi, Grassi.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Piotr Zieliński, Jorginho (72. Gabbiadini), Hamšík – Callejón (54. D. Mertens), Milik, L. Insigne (79. Giaccherini).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Ch. Maggio, D. Mertens, Gabbiadini, Rog, Diawara, Tonelli, Lasicki.

    Rozhodca: Nikola Rizoli