Bournemouth – Tottenham 0:0 (kon.) | Arsenal – Middlesbrough 0:0 (kon.) | Burnley – Everton 2:1 (kon.)
Hull City – Stoke City 0:2 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Swansea – Watford 0:0 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.) | Liverpool – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (2:0)
West Bromwich Albion
Sobota 22.10.2016, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu si na svoje konto pripisuje šieste víťazstvo v tejto sezóne. Po prvom polčase mali všetko vo vlastným rukách, no zbytočným inkasovaným gólom si situáciu skomplikovali. Gareth McAuley ešte vlial hosťom nádej, no zverenci Tonyho Pulisa už vyrovnať nedokázali. Liverpool sa tak dostáva na druhé miesto tabuľky, len o skóre za vedúcim Arsenalom Londýn. Naopak, West Bromwich Albion spadol o jednu priečku nižšie a momentálne je na 13. pozícii. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:25:02)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V závere stretnutia ešte mohol prikrášliť skóre zápasu Georginio Wijnaldum. Jeho strela spoza šestnástky ale tesne minula bránu súpera.
     
    90+2
    Divock Origi sa okamžite po svojom príchode na trávnik zapojil do kombinácie Liverpoolu. Postranný rozhodca ale bol pozorný a signalizuje ofsajd.
     
    90+1
    Posledné striedanie dnešného duelu. Na lavičku náhradníkov odchádza Sadio Mané a na záverečné sekundy prichádza Divock Origi.
     
    90
    Riadny hrací čas pomaly vypršal. Hlavný rozhodca Neil Swarbrick predĺži liverpoolske trápenie ešte o približne tri minúty.
     
    89
    V závere zápasu dostáva žltú kartu aj Jordan Henderson. Ten fauloval úplne zbytočne a v ďalšom zápase si kvôli trestu nezahrá.
     
    88
    Druhé striedanie v podaní domáceho mužstva. Na záverečné minúty prichádza Lucas Leiva, ktorý vymieňa svojho krajana Philippa Coutinha.
     
    87
    Hostia mali výhodu rohového kopu. K odrazenej lopte sa dostal Hal Robson-Kanu, ale jeho pokus bol zblokovaný obrancom súpera.
     
    86
    Philippe Coutinho predviedol peknú individuálnu akciu, no jeho zakončenie smerovalo len do stredu brány, kde bol pripravený Ben Foster.
     
    85
    Na druhej strane sa snažil o vyrovnanie Nacer Chadli. Strela najlepšieho strelca hostí ale mierila vedľa svätyne domáceho tímu.
     
    84
    Liverpool zahodil ďalšiu obrovskú šancu! Po rýchlej akcii sa zakončoval Roberto Firmino, ale trafil len pripraveného brankára súpera.
     
    83
    Sadio Mané centroval z pravej strany. Presným centrom našiel Roberta Firmina, ale jeho hlavičku bez väčších problémov kryje Ben Foster.
     
    82
    Liverpool si o dramatizáciu zápasu vyslovene koledoval. Mal niekoľko šancí rozhodnúť dnešný zápas, no teraz musí čeliť nepríjemnému záveru.
    81. Gareth McAuley (WBA) - 2:1
     
    81
    West Bromwich Albion dal gól! Ešte budeme svedkami dramatického záveru stretnutia. Po rohovom kope sa lopta odrazila na nohu GARETHA MCAULEYHO a ten z tesnej blízkosti prekonáva bezmocného Lorisa Kariusa.
     
    80
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu. Hal Robson-Kanu prenikal po pravom krídle, kde ho len za cenu faul zastavil James Milner.
     
    79
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj Jürgen Klopp. Odchádza Adam Lallana a na jeho miesto prichádza uzdravený Georginio Wijnaldum.
     
    78
    Hostia teraz agresívne napádali rozohrávku Liverpoolu. Obrancovia The Reds ale situáciu zvládli, keď si pomohli prihrávkou aj na Lorisa Kariusa.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 21. Mané, 35. Coutinho – 81. McAuley

    Karty:   89. Henderson (LIV) – 43. Yacob (WBA), 57. McClean (WBA)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:13.
    Liverpool FC: Karius – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Can, Henderson (C), Lallana (79. Wijnaldum) – Mané (90+1. Origi), Firmino, Coutinho (88. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Mignolet – Wijnaldum, Sturridge, Klavan, A. Moreno, Origi, Lucas Leiva.

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Olsson, Nyom – D. Fletcher (C), Yacob (46. Brunt) – Phillips (51. J. Morrison), Chadli, McClean (65. Robson-Kanu) – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Robson-Kanu, J. Morrison, Brunt, C. Gardner, Galloway, Leko.

    Rozhodca: Neil Swarbrick