Bournemouth – Tottenham 0:0 (kon.) | Arsenal – Middlesbrough 0:0 (kon.) | Burnley – Everton 2:1 (kon.)
Hull City – Stoke City 0:2 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Swansea – Watford 0:0 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.) | Liverpool – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
West Ham United
1:0 (0:0)
Sunderland AFC
cz Sobota 22.10.2016, 16:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
    Na závěr ještě jedna zajímavost. Gól pod číslem 100 pod trenérem West Hamu byl dnes tím, který byl vítězný!

     
    To byl ale konec! West Ham posledních dvacet minut doslova drtil svého soupeře, který se zuby nehty bránil. Když už to vypadalo, že se mu to povede, tak přišel závěrečný roh West Hamu, ze kterého padl gól! Míč se dostal na vápno k Reidovi a obránce domácího celku vstřelil gól.

    To, že se o vítěznou branku postaral právě Reid je tak trochu symbolické. Obránce West Hamu totiž po celý zápas perfektně bránil Defoe, který se hlavně kvůli němu neodkázal gólově prosadit.

    Sunderland neodehrál špatný zápas, v některých fázích utkání byl dokonce lepším týmem. Někteří by řekli, že za svůj výkon by si zasloužili alespoň bod. Někteří by zase řekli, že za svou snahu byl po zásluze odměněn West Ham. Váš úsudek nechám na vás. Já se s vámi loučím s konstatováním, že tím šťastnějším celkem byli nakonec právě Kladiváři. Přeji vám hezký zbytek víkendu. (17:58:41)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:2.
    Střely mimo: 9:4.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 10:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Winston REID - 1:0
     
    90+4
    West Ham právě vstřelil branku!
    A z něj padl gól! Míč se po přihrávce Payeta dostal na hranici vápna, kde stál připravený WINSTON REID, jeho střela prošla klubkem hráčů a našla si cestu do brány. Hostující gólman nemohl nic vidět. Vítězem zápasu tak pravděpodobně budou domácí fotbalisté, kteří jsou odměněni za svou aktivitu.
     
    90+4
    Payetův centr do vápna nebyl úspěšný. Poté předvedl dobrý obranný zákrok Gooch, který zablokoval další míč který letěl do vápna. Čeká nás však rohový kop.
     
    90+3
    Poslední dvě minuty dnešního zápasu. West Ham začíná od své vlastní brány. Odražený míč ale posílají hosté opět zpátky k Adriánovi. West Hamu už moc času nezbývá.
     
    90+2
    Sunderland je s míčem na polovině domácího celku, kde se snaží šetřit vteřiny. West Ham se ale dostat do protiútoku, ze kterého Fernandes centroval před bránu, ale tam si došel Pickford a ukryl míč v náručí.
     
    90+1
    Za svůj šlapák vidí Jones žlutou kartu.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90+1
    Z něj však nic zajímavého nebude. Míč se odrazil pouze na odkop od brány.
     
    90
    Manquillo však udělal zbytečný faul a daroval Wet Hamu volný přímý kop z pravé strany.
     
    90
    Běží nám poslední minuta základní hrací dobry. West Ham je na míči, ale nedaří se mu překonat pozornou obranu soupeře, která nechybuje ani na chvíli.
     
    89
    Sunderland kombinuje na své vlastní polovině a nikam nespěchá. Hostující celek bude očividně spokojený i s bodem. Ten by si za svůj bojovný výkon asi zasloužili. Ještě však není konec...
     
    88
    West Ham však po faulu Gooche bude z pravé strany zahrávat zajímavý volný přímý kop. Je to jejich jedna z posledních šancí. Míč však končí pouze v rukavicích Pickfora, který dnes působí hodně jistě.
     
    87
    Payet posunul ve vápnu míč na střídajícího Fletchera, ale ten si nevěřil na střelu a svou zpětnou přihrávkou nenašel žádného spoluhráče.
     
    86
    Další střídání Sunderlandu. Khazri však z hřiště vůbec nespěchá. Nahradí jen Jones.

    Michal Janoštík

    Góly: 90+4. Reid (Payet)

    Karty:   31. Fernandes (WHU), 68. Reid (WHU) – 26. Rodwell (SUN), 27. N'Dong (SUN), 40. Pienaar (SUN), 83. Khazri (SUN), 90. Manquillo (SUN), 90+1. Jones (SUN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:13.
    West Ham United: Adrián – Reid, Kouyaté, Ogbonna – Antonio (63. Feghouli), Noble, Obiang, Fernandes – Lanzini (84. A. Fletcher), Zaza (69. Calleri), Payet.
    Náhradníci: Spiegel – Collins, Oxford, Feghouli, Nordtveit, Calleri, A. Fletcher.

    Sunderland AFC: Pickford – Manquillo, Koné, O'Shea, van Aanholt – Rodwell, N'Dong, Pienaar (80. McNair) – Watmore (75. Gooch), Khazri (86. Jones) – Defoe.
    Náhradníci: Mika – Jones, Djilobodji, McNair, Gooch, Honeyman, Anichebe.

    Rozhodca: Madley – Stroud, Nunn

    Diváci: 56985