Tatran Prešov – Čechovskí Medvedi sk 30:28 (kon.)
koniec
Tatran Prešov
30:28 (17:11)
Čechovskí Medvedi
Sobota 22.10.2016, 16:05 • Tatran Handball Arena • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Hádzanári Tatrana Prešov si na svoje konto pripisujú druhé víťazstvo v tohtoročnej edícii Ligy majstrov. Podobne ako vlani zdolávajú Čechovských Medveďov, tentokrát po výsledku 30:28. V druhom polčase si síce zbytočne skomplikovali situáciu, ale napokon dotiahli zápas do úspešného konca. Najlepším strelcom zápasu sa stal Jakub Hrstka, ktorý premenil 9 zo svojich 11 pokusov. Veľmi dobrý výkon podal aj Oliver Rábek, ktorý zaznamenal sedem presných zásahov. S týmto radostným konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň (17:43:44)
     
    Koniec zápasu. (30:28)
     
    60
    Je rozhodnuté! Dmitry Santalov z pozície ľavej spojky minul bránu, a tak Tatran Prešov už dotiahne zápas do úspešného konca. (30:28)
    59
    Domáci hádzanári zbytočne prišli o loptu. Čechovskí Medvedi toho dokázali využiť a v predposlednej minúte zápasu sa presadil Victor Furtsev. (30:28)
    58
    Prešovčania mohli rozhodnúť dnešné stretnutie, ale v útoku sa previnili zbytočným faulom. Victor Furtsev následne z priestoru bránkoviska znižuje domáci náskok. (30:27)
    57
    Oliver Rábek najskôr neuspel, no následne Alexej Peskov strieľa mimoriadne dôležitý gól. So šancami domácich hádzanárov to vyzerá veľmi dobre. (30:26)
     
    56
    Leon Vučko ostal sám na bránkovisku, no brankára Dmitryho Pavlenka neprekonal. Prešovčania ale ostanú v držaní lopty, keďže rozhodcovia odpískali faul. (29:26)
    55
    Po oddychovom čase zobral zodpovednosť na svoje plecia Oliver Rábek. Presadil sa individuálnou akciou a zvyšuje náskok Prešova na tri góly. (29:26)
    55
    Bohužiaľ, Roman Ostaschenko sa presadzuje z rýchleho protiútoku, a tak sa náskok slovenského majstra scvrkol na dva góly. Rastislav Trtík si berie time out. (28:26)
     
    54
    Dmitry Pavlenko predviedol dva úspešné zákroky za sebou. Najskôr zlikvidoval strelu Alexeja Peskova a následne aj pokus Lukáša Urbana. (28:25)
     
    53
    Domáci hádzanári sa nedokázali presadiť strelou zo spojky, no našťastie sa technickou chybou v útoku previnili aj Čechovskí Medvedi. (28:25)
     
    52
    Šarišania sa dokázali gólovo presadiť. Presný zásah Dominika Kroka ale okamžite vymazal Dmitry Santalov, ktorý zakončil rýchly brejk súpera. (28:25)
    51
    Prešovčania zbytočne stratili loptu v útoku a okamžite sú za to potrestaní. Kirill Kotov ostal na bránkovisku úplne sám a nemal problém zakončiť. (27:24)
    50
    Roman Ostaschenko si zbehol na pozíciu pravej spojky, dokázal prejsť statickou obranou slovenského tímu a zaznamenáva svoj štvrtý gól. (27:23)
    50
    Alexej Peskov strieľa veľmi dôležitý gól! Nemeckí rozhodcovia signalizovali pasívnu hru, ale ruský hádzanár svojich krajanov vôbec nešetril. (27:22)
     
    49
    Hosťujúci tréner Vladimir Maximov si zobral oddychový čas, ale ani ten jeho zverencom nepomohol. Výborný zákrok totiž predviedol Vadym Brazhnyk. (26:22)
    48
    Prešovčania sa dostali do nepríjemnej situácie, no napriek pasívnej hre vybojovali sedmičku. Tú opäť premenil český hádzanár Jakub Hrstka. (26:22)
    47
    Ruský tím sa opäť vracia do hry o dnešné víťazstvo. Z ľavej strany sa dokázal presadiť Roman Ostaschenko. V zápase zaznamenáva svoj tretí gól. (25:22)

    Miroslav Kováčik

    Tatran Prešov: Chupryna, Brazhnyk – Rábek, Šarpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovyi, Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vučko, Jankovič, Páleš, Tsarapkin.
    Čechovskí Medvedi: Grams, Pavlenko – Santalov, Kornev, Kovalev, K. Kotov, Chernoivanov, Andreev, Kuretkov, A. Kotov, Ostashchenko, Skopintsev, Izmailov, Shelestyukov, Furtsev, Prokopyev.

    Rozhodca: Fabian Baumgart a Sascha Wild (obaja Nemecko)