Barcelona – Real Madrid 1:3 (kon.)
koniec
FC Barcelona
1:3 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 13.08.2017, 22:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielský Superpohár
Predzápasové kurzy
    90. Asensio (REA) - 1:3
     
    90
    Real Madrid dal gól!
    Hostia nemajú problém ani v desiatich a bez Cristiana Ronalda, pretože po ďalšom protiútoku si loptu spracoval na hranici šestnástky MARCO ASENSIO, pozrel sa na bránu a neskutočne presnou ranou sa trafil do bližšieho rohu brány ter Stegena. Inak, brániť v tejto situácii španielskeho mladíka mal kto iný, než Piqué.
    83. Ronaldo (REA)
     
    83
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Rakitič, prichádza Paco Alcácer.
     
    82
    Tak toto je neuveriteľný záver zápasu! Cristiano Ronaldo sa tlačil za dlhou loptou do šestnástky súpera, kde sa pretláčal s Umtitim. Kontakt tam rozhodne bol, takže je otázne, či sa jednalo o simulovanie, no hlavný rozhodca to tak videl. Portugalská hviezda sa tak po druhej žltej karte porúča do spŕch.
     
    81
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Bale, prichádza Vazquéz.
     
    81
    Cristiano Ronaldo si pri oslave gólu vyzliekol dres, takže ešte dostal žltú kartu.
    80. Ronaldo (REA) - 1:2
     
    80
    Real Madrid dal gól!
    Hostia predviedli svoj ukážkový protiútok a znova idú do vedenia! CRISTIANO RONALDO dostal loptu do otvoreného priestoru, potiahol si ju k šestnástke, kde sa pohral s nešťastníkom Piquém a jeho nádherná strela do rohu brány nedala ter Stegenovi najmenšiu šancu.
    77. Messi (BAR) - 1:1
     
    77
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI to kopol po svojej ľavej ruke, zatiaľ čo kostarický brankár Keylor Navas sa hodil do opačnej strany, a tak je trinásť minút pred uplynutím riadnej hracej doby vyrovnané.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Navas (Real Madrid CF).
     
    76
    Luis Suaréz si pri bránkovej čiare prehodil Navasa, lopta mu ušla vedľa brány a tak sa doslova hodil o zem. Toto simulovanie mu rozhodca "zožral" a je tu penalta.
    75.
     
    75
    Lionel Messi poslal veľmi jedovatú strelu spoza šestnástky, ktorú Keylor Navas fantasticky vyrazil a následne si poradil aj s dorážkou zblízka. Úžasný zákrok!
     
    74
    Barcelona sa snaží otupiť snahu Realu Madrid, ktorého akcie sú v posledných minútach veľmi nebezpečné a po snahe na pravej strany "Valverdeovci" získali roh.
     
    72
    Cristiano Ronaldo prenechal loptu na hranici šestnástky súpera Marcelovi, čím zmiatol hneď dvojicu hráčov, avšak strelu Brazílčana zastavil nemecký gólman ter Stegen. Samotný Ronaldo o niekoľko sekúnd neskôr zúžitkoval kolmicu na skórovanie, gól pre ofsajd neplatí.
     
    71
    Gareth Bale vyslal krásny center do šestnástky, kde našiel voľného Cristiana Ronalda. Portugalčan neváhal a pokúsil sa spred päťky o nožničky, priestor brány minul.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Iniesta, prichádza Sergi Roberto.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Kovačič, prichádza Asensio.
     
    64
    Marcelo v sklze zrazil pokus o center v podaní Aleixa Vidala, Real Madrid sa bude musieť brániť siedmemu rohu súpera. Všetko najskôr vyriešil Carvajal, no Suaréz loptu späť dobehol na bránkovej čiare, prihral pod seba a Varane si takmer strelil vlastný gól!
     
    59
    Po centri z priameho kopu do šestnástky Realu Madrid prišiel na rad aj roh a z neho veľmi dobrá hlavička Luisa Suaréza. Keylor Navas reflexívne zachránil hostí od inkasovania.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Deulofeu, prichádza Denis Suaréz.
     
    58
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Cristiano Ronaldo.
     
    57
    Lionel Messi namieril svoju strelu iba do múru z hráčov Realu Madrid. Pokus o kontru Isca zastavil aj za cenu žltej karty Sergio Busquets.
     
    55
    Marcelo mal strašne veľa priestoru na ľavej strane, počkal ešte na Benzemu, ktorý sa pohral s Piquém a položil ho na zadok. Následne prihral do malého vápna, kde sa prázdna brána otvorila pred Carvajalom, lenže skvelý zákrok predviedol Alba a zachránil Barcelonu od takmer istého gólu.
     
    53
    Vidal sa dostal na pravej strane k veľmi nebezpečnému centru, ktorý v malom vápne nedokázal zakončiť Messi a následná strela Deulofeua spred malého vápna konč vedľa.
     
    50
    Real Madrid dal gól!
    Hostia napriek predošlému momentu ostali v ofenzíve a získali roh. Ten síce nebezpečný nebol, ale po centri Marcela zľava si GERARD PIQUÉ loptu nešťastne nasmeroval do vlastnej brány.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Carvajal (Real Madrid CF).
     
    41
    Gareth Bale išiel za loptou sklzom, rovnako tak aj Sergio Busquets. Walesan bol však pomalší, takže po tvrdom zákroku vidí kartu aj on.
     
    40
    Lionel Messi si tentoraz na seba zobral veľké sústo, pretože Casemiro proti nemu zahral rezolútne, ale čisto a loptu mu odobral. Brazílčana následne zdvojila dvojica Busquets – Messi a jeden z nich dostal žltú. Vyzerá to práve na Messiho.
     
    37
    Isco vnikol do šestnástky, znova zamotal hlavu Vidala a nečakanou prihrávkou pod seba vyzval na strelu z prvej Balea. Jeho pokus vyráža ter Stegen.
     
    27
    Gerard Piqué síce centrovaný pas zakončil, no vo vzduchu sa presadil len preto, že zahral rukou. Dostal za to žltú kartu.
    26. Messi (BAR)
     
    26
    Isco síce získal loptu vedľa šestnástky Barcelony, ale medzi tromi hráčmi sa nedokázal k ničomu dostať. Piqué dobre vykombinoval zo situácie a odkopol do autu.
     
    20
    Barcelona dlho kombinovala v strede ihriska, až Messimu perfektným sklzom zobral loptu Isco. Následne ju však stratil a Casemiro ho už poriadne prebrúsil cez nohy, za čo uvidí žltú kartu.

    Matej Kubove

    Góly: 77. Messi – 50. Piqué (vla.), 80. Ronaldo, 90. Asensio

    Karty:   27. Piqué (BAR), 40. Messi (BAR), 57. Busquets (BAR) – 20. Casemiro (REA), 41. Bale (REA), 41. Carvajal (REA), 76. Navas (REA), 81. Ronaldo (REA)   82. Ronaldo (REA)


    FC Barcelona: ter Stegen – Vidal, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Luis Suárez, Messi, Deulofeu
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, Denis Suaréz, Mascherano, Alcácer, Digne, Sergi Roberto

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Sergio Ramos (C), Varane, Marcelo – Kovačič, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Isco
    Náhradníci: Casilla – Nacho, Ronaldo, Theo, Lucas Vazquéz, Asensio, Ceballos
    Streda 16.08.2017
    Real Madrid - Barcelona 2:0

    Góly: 4. Asensio, 39. Benzema

    Karty:   89. Suaréz (BAR), 90+3. Mascherano (BAR)