Bayern – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:1 (2:0)
Bayer Leverkusen
Piatok 18.08.2017, 20:35 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Úvodný zápas novej bundesligovej sezóny máme za sebou. Bayern Mníchov získava prvé tri body, no Leverkusen bol minimálne v druhom polčase vyrovnaným súperom. Mrzieť ho môže situácia z 53. minúty, keď v čase jeho tlaku z penalty skóroval Robert Lewandowski. Následne ešte znížil skóre zápasu Admir Mehmedi, ale na obrat to už nestačilo. Bavori si tak poradili aj bez Manuela Neuera a nadviazali na víťazstvo z nemeckého Superpohára, v ktorom zdolali po penaltách Borussiu Dortmund. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. Týmto zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:50:31)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Arjen Robben si teraz šikovne narazil loptu s Robertom Lewandowskim. Holandský útočník následne vbehol do šestnástky, ale jeho pokus reflexívnym zákrokom zneškodnil Bernd Leno.
     
    90
    Riadny hrací čas práve teraz v Allianz Arene vypršal. Hlavný rozhodca k dnešnému zápasu pridá ešte dve minúty, čo je príliš málo času pre farmaceutov z Leverkusenu.
     
    89
    Zápas sa nám pomaly chýli k svojmu závere. Bayern Mníchov sa napriek dvojgólovému vedeniu snaží ešte útočiť a pridať ďalší gól do siete Bernda Lena. Kingsley Coman opäť potiahol akciu, no zakončiť nedokázal.
     
    88
    Poriadnu smolu mal teraz na kopačkách striedajúci Kevin Kampl. Po zblokovanej strele spoza šestnástky sa lopta odrazila práve k slovinskému futbalistovi, no ten ju nedokázal poslať do odkrytej brány Svena Ulreicha.
     
    87
    Leverkusen sa ešte aktívne snaží napádať rozohrávku súpera, no zatiaľ sa mu nedarí donútiť Bavorov k chybe. Vyzerá to tak, že okrem gólu Admira Mehmediho už nedokáže viac zdramatizovať úvodný zápas novej sezóny.
     
    86
    Domáci futbalisti mohli definitívne spečatiť svoje dnešné víťazstvo. Arjen Robben založil rýchly brejk a potiahol loptu na polovicu ihriska. Následne presnou prihrávkou poslal do šance Roberta Lewandowskeho, ale ten pravačkou minul bránu Bernda Lena.
     
    85
    Teraz sme boli svedkami situácie troch proti trom. Trošku sebecky ju vyriešil Kingsley Coman a navyše jeho strela z hranice pokutového územia bola zblokovaná.
     
    84
    Domáci si teraz nerozumeli v rozohrávke, keď sa nepresnou prihrávkou prezentoval Corentin Tolisso. Hostia z toho ale nevyťažili nič a za krátko aj oni prišli o držanie lopty.
     
    83
    Hostia teraz trošku prepadli v strede poľa a Kingsley Coman mal veľa času. Uspel aj v súboji jedného proti jednému, ale jeho spätný pas z ľavej strany nenašiel číhajúceho Roberta Lewandowskeho.
     
    82
    Minúty pomaly ubiehajú a hosťom sa kráti čas na vyrovnanie. Skóre nezmenil ani brazílsky obranca Wendell, po ktorého strele bude nasledovať len odkop od brány Svena Ulreicha.
     
    80
    Kingsley Coman si teraz počínal nedovolene v strede ihriska. Francúzsky futbalista sa počas leta definitívne stala hráčom Bayernu Mníchov, keďže v predošlej sezóne bol v Allianz Arene len na hosťovaní z Juventusu Turín.
     
    79
    Hostia opäť výborne napádali rozohrávku domáceho favorita. Aktivitou hýri najmä Julian Brandt, ktorý hrá len od druhého polčasu. Každopádne, svojim výkonom si pýta miesto v základnej jedenástke.
     
    78
    Kingsley Coman sa okamžite snažil zapojiť do hry, no v momente prihrávky bol v postavení mimo hry. O niekoľko sekúnd na to sa dostal do nádejnej koncovky Robert Lewandowski, ale trafil len bočnú sieť.
     
    77
    Arjen Robben je novým kapitánom domáceho tímu. Kapitánsku pásku mu dáva na rukáv Franck Ribéry, ktorý končí v dnešnom dueli. Ako posledný na ihrisko vstúpi rýchlonohý Kingsley Coman.
     
    76
    Arjen Robben sa teraz snažil presadiť po svojej typickej akcii. Z pravej strany si loptu potiahol na os ihriska, ale jeho úmysel vystreliť ľavačkou prečítali pozorní obrancovia súpera.
     
    75
    Posledných pätnásť minút zostáva do konca dnešného duelu. Dokáže Leverkusen ešte zdramatizovať priebeh zápasu? Na všetko dohliada z tribúny aj reprezentačný tréner Nemecka Joachim Löw.
     
    74
    Wendell si zobral loptu a zahral rohový kop z pravej strany. Center mu ale vôbec nevyšiel a na prednej žrdi poslal loptu do bezpečného priestoru Niklas Süle. Ten hrá dnes veľmi dobre a dokonca si otvoril aj strelecký účet.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Süle, 18. Tolisso, 53. Lewandowski (pen.) – 65. Mehmedi

    Karty:   63. Arturo Vidal (BAY) – 8. Kohr (LEV), 52. Aránguiz (LEV)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:16.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels (62. Rafinha), Alaba – Tolisso, Rudy – T. Müller (62. Robben), Arturo Vidal, Ribéry (77. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Coman, Rafinha, Friedl, Robben, Sanches, Pantovič.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, S. Bender (46. Dragović), Wendell – Kohr, Aránguiz (61. Kampl) – Bellarabi, Mehmedi, Bailey (46. Brandt) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Baumgartlinger, Brandt, Dragović, Kampl, Pohjanpalo, V. Jurčenko.

    Rozhodca: Tobias Stieler