Trenčín – B. Bystrica 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 0:4 (kon.) | Žilina – Nitra 2:4 (kon.)
Košice – Poprad 3:1 (kon.) | Zvolen – Detva 6:2 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 19.11.2017, 16:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 21. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 21. kola Tipsport Ligy. V súboji dvoch tímov zo spodku tabuľky na seba narazia Nové Zámky a Liptovský Mikuláš. Úvodné buly je naplánované na 16:00.

    Nové Zámky momentálne okupujú ôsmu priečku. V 22 zápasoch získali 26 bodov a majú negatívne skóre 54:66. Navyše teraz ťahajú šnúru troch duelov bez víťazstva. Pred reprezentačnou prestávkou podľahli vonku Nitre 0:4 a následne doma prehrali so Zvolenom 3:4 po samostatných nájazdoch. Nepriaznivú sériu nedokázali prerušiť ani po takmer dvojtýždňovej pauze. V piatok utrpeli v Detve porážku 2:4. V domácom prostredí sú však Novozámčania silnejší. V ostatných šiestich vystúpeniach pred vlastnými fanúšikmi iba raz nebodovali.

    Liptovský Mikuláš aktuálne figuruje na deviatej pozícii. V 21 stretnutiach nazbieral 21 bodov a má takisto nepriaznivé skóre 44:55. Zverenci trénera Paukovčeka čakajú na víťazstvo už od 22. októbra a v uplynulých šiestich dueloch získali iba dva body. Napriek tomu, že držia so súpermi krok, pripisujú si tesné porážky. Postupne podľahli Nitre aj Popradu zhodne 1:2, Banskej Bystrici 2:3 po predĺžení, Žiline 1:3, Trenčínu 1:2 po predĺžení a naposledy Košiciam 2:4. Liptákov v dnešnom súboji s Novými Zámkami nefavorizuje ani forma zo súperových klzísk, kde prehrali sedemkrát po sebe.

    Nové Zámky a Liptovský Mikuláš odohrali v aktuálnej sezóne dva vzájomné zápasy. V septembri vyhrali Liptáci na juhu Slovenska 3:0, ale v októbrovom domácom dueli podľahli rovnakému protivníkovi 1:3.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Kováč (Nagy) – M. Jass, Salija, M. Novák, Plášil, Šimek, Hruška, Trávniček, Štumpf – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Moňa, Špirko, Rajenko – R. Varga, Škoda, Lantoši – Fábry, Rehák. K. Jass.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Nádašdi, Luža, Tabaček, Moravčík, Nemec, Suchý, Nitriansky, Pacalaj – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Spilar, Langhammer, Piatka – B. Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Števuliak, Lištiak, Laco.

    Rozhodca: Fridrich, Kubuš – Kacej, Synek..
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Liptáci vyhrali úvodné buly, ale rýchlo stratili puk. Novozámčania dnes nastúpili v tmavozelených dresoch, hostia zvolili bielo-červenú kombináciu.
     
    01:02
    Michal Novák zaváhal v rozohrávke vo vlastnom obrannom pásme a ponúkol puk súperovi. Piatkova strela z ľavej strany nebola presná.
     
    01:39
    Rozhodcovia dnes prvýkrát vylučujú. Dve trestné minúty za hákovanie dostal hosťujúci útočník Lukáš Paukovček.
     
    02:20
    Prichádza ďalšie vylúčenie na strane hostí a v tomto prípade veľmi zbytočné. Matúš Sukeľ pri napádaní podrazil brankára Kováča a inkasoval dvojminútový trest.
     
    02:52
    Plášilova strela netrafila bránu Liptovského Mikuláša. Langhammer preto poľahky získal puk a vyhodil ho do stredného pásma.
     
    03:10
    Plášil opäť skúšal šťastie. Jeho strela švihom od modrej čiary skončila presne v lapačke gólmana Košarišťana.
     
    03:30
    Veľká šanca domáceho tímu. Novotný našiel krížnou prihrávkou pred bránou úplne voľného Zbořila, ale jeho zakončenie zblízka zastavil tesne pred čiarou Košarišťan.
     
    04:20
    Nové Zámky nevyužili luxusnú ponuku v podobe dlhej početnej výhody o dvoch hráčov. V presilovke iba raz vážnejšie ohrozili bránu.
     
    05:13
    Liptáci sa snažia upokojiť hru za vlastnou bránou. Po dlhom oslabení môžu konečne ukázať aj niečo smerom dopredu.
     
    06:00
    Štvrtá formácia Nových Zámkov sa usadila v útočnom pásme, ale puk držala iba pri mantineli a nedokázala ohroziť Košarišťana.
     
    06:29
    Opäť sa bude vylučovať, ale v tomto prípade na strane domácich. Jiří Cetkovský tvrdo zrazil na ľad Jána Tabačka a dostal nekompromisný trest 5 minút + DKZ.
     
    06:29
    Cetkovský predčasne zamieril do šatne, čo sa samozrejme nepáči trénerom Nových Zámkov. Medzitým opustil ľadovú plochu Ján Tabaček, ktorý bude v opatere lekárov.
     
    07:20
    Liptovský Mikuláš je už takmer minútu v útočnom pásme, ale nedokáže nič vymyslieť a má problém skrotiť puk.
     
    07:45
    Tomáš Nádašdi vypálil od modrej čiary, ale rozhodcovia sa zhodli, že jeho strelecký pokus prišiel už zo stredného pásma.
     
    08:29
    Nové Zámky bez problémov prežili prvé dve minúty z dlhého oslabenia. Zatiaľ súpera nepustili do gólovej príležitosti.
     
    09:10
    Hosťom takmer pomohol domáci Koba Jass, ktorý si skoro zrazil puk do vlastnej siete po prihrávke Mareka Urama z pravého krídla.
     
    09:46
    Liptáci poľahky získali vhadzovanie v útočnom pásme, pretože Vladimír Kováč prikryl puk pred napádajúcim Branislavom Rapáčom.
     
    10:10
    Gabriel Spilar na seba naviazal viacero hráčov a nahodil puk do zhusteného priestoru pred bránou. Následne prišla tvrdá strela Suchého, ktorú Kováč zneškodnil.
     
    11:29
    Liptovský Mikuláš nevyužil dlhú päťminútovú presilovku po faule Cetkovského. Vladimír Kováč nemal v oslabení veľa práce.
     
    12:52
    Momentálne hrajú oba tímy s piatimi hráčmi a navzájom sa dobre strážia. Hlavný rozhodca teraz prerušil hru, pretože domáci hrali so zdvihnutou hokejkou.
     
    13:31
    Máme tu ďalšie prerušenie. Liptáci nedokázali úspešne rozohrať spoza vlastnej brány a vytvorili zakázané uvoľnenie.
     
    14:45
    Salija dobre nahodil puk od modrej čiary, ktorý si napokon našiel Zbořil a zblízka nebezpečne dorážal. Košarišťan však pohotovo zakročil.
     
    15:09
    Liptovský Mikuláš nezvládol prechod do útočného pásma. Kľučka pred modrou čiarou znamenala ofsajd.
     
    15:50
    Novozámčania išli do rýchleho protiútoku, v prečíslení troch na dvoch či chvíľami dokonca štyroch na dvoch však volili zbytočne individuálne riešenie.
     
    17:05
    Martin Kriška dvakrát po sebe nahadzoval puk od ľavého mantinelu. Vladimír Kováč nepredviedol isté zákroky, ale neinkasoval, čo je podstatné.
     
    17:20
    V hre piatich proti piatim je to zatiaľ veľmi slabý hokej. Ani jeden z tímov si nedokáže vypracovať šancu a má problém s prechodom do útočného pásma.
     
    18:30
    Liptáci dobre zakombinovali na jeden dotyk. Piatka posúval puk pred bránu voľnému Langhammerovi, ale tomu nevyšlo spracovanie, takže nemohol strieľať.
     
    19:27
    Rapáč prenechal puk za sebou korčuľujúcemu Paukovčekovi, ale jeho príklep domáci hokejisti zblokovali.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Nové Zámky a Liptovský Mikuláš v prvom dejstve ukázali, že ich tabuľkové postavenie nie je dielom náhody. V hre piatich proti piatim sa hokejisti na oboch stranách nedokázali dostať do gólovej šance. O nič lepšie to nebolo ani v početných výhodách, takže skóre zostáva nezmenené.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Arturs Salija potvrdil povesť ofenzívneho beka, vydal sa na útočný výpad a jeho bekhendový pokus musel Košarišťan riešiť až na dvakrát.
     
    20:51
    Gabriel Spilar si nerozumel so svojimi spoluhráčmi. Jeho prihrávka bola nepresná a smerovala cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    21:03
    Košarišťan mal teraz šťastie, že Šimekovo nenápadné nahodenie od modrej čiary skončilo iba bránkovej konštrukcii. Gólman Liptákov napokon puk priľahol.
     
    21:40
    Novozámčanom sa otvoril priestor na brejk dvoch proti jednému. Dominik Rehák mohol prihrávať voľnému Danielovi Štumpfovi, ale zobral zodpovednosť na seba.
     
    21:53
    Domáci hokejisti dostávajú výhodu presilovky. Dve trestné minúty za hákovanie si odsedí Patrik Števuliak.
     
    22:40
    Michal Novák tvrdo vypálil od modrej čiary, ale jeho pokus bol zrazený iba na zadný mantinel a Košarišťan puk prikryl v lapačke.
     
    23:30
    Rastislav Špirko sa oprel do puku, ale jeho strela spoza hráčov bola takisto zblokovaná a Košarišťan zase nemusel zasahovať.
     
    23:53
    Nové Zámky nevyužili ani tretie vylúčenie súperovho hráča. V ostatnej presilovke si nevypracovali gólovú šancu.
     
    24:45
    Liptáci majú druhú presilovkovú príležitosť. Dve trestné minúty za podrazenie si odpyká Dominik Rehák.
     
    25:40
    Marek Uram našiel pred bránou voľného Martina Krišku, ktorý ihneď zakončoval. Strela mu však nevyšla podľa predstáv a Kováč pohodlne zasiahol.
     
    26:27
    Andrej Košarišťan urobil veľkú chybu v rozohrávke za vlastnou bránou. Lantoši prihral voľnému Škodovi, ale gólman Liptákov sa stihol vrátiť na svoje miesto a výborne zakročil.
     
    26:50
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia síce nevyužili presilovku, ale tesne po jej skončení otvorili skóre. Kováč neudržal jednoduchú strelu z hokejky Rapáča a následná dorážka LUKÁŠA PAUKOVČEKA skončila v sieti. Asistencia: Branislav Rapáč.
     
    27:16
    Úvodný gól môže zápasu iba pomôcť, pretože v doterajšom priebehu stretnutia sa oba tímy strážili a hrali skôr na istotu.
     
    28:14
    Anatolij Rajenko sa natlačil pred bránu a zakončoval bekhendom. Jeho pokus však nesmeroval na Košarišťana.
     
    28:57
    Patrik Števuliak mohol poslať puk iba do stredného pásma alebo ho podržať na hokejke, ale zbytočne vyrobil zakázané uvoľnenie.
     
    29:00
    Po vyhranom buly domáceho tímu nebezpečne zakončoval Róbert Lantoši. Košarišťan jeho strelu zastavil maskou, takže hra bola prerušená.
     
    29:24
    Hlavný rozhodca vykázal domácich hokejistov do stredného pásma. Dôvodom bolo postavenie Róberta Vargu v bránkovisku.
     
    30:16
    Liptáci nedokázali vyhodiť puk z obranného pásma, Milan Hruška našiel pred bránou nepokrytého Adama Zbořila, ale jeho koncovka nebola presná.
     
    31:30
    Anatolij Rajenko predviedol individuálnu akciu, obkorčuľoval bránu a potom z otočky vyslal puk na pripraveného Andreja Košarišťana.
     
    32:20
    Nové Zámky reagujú na nepriaznivý vývoj stretnutia zvýšenou aktivitou, ale zatiaľ sa nedokážu presadiť v útočnom pásme.
     
    33:00
    Lukáš Paukovček a Milan Hruška sa dostali do vzájomného konfliktu pri mantineli v strednom pásme. Ich krátka diskusia však nepriniesla pästnú výmenu.
     
    33:45
    Štepán Novotný zostal voľný za obranou Liptákov, natlačil sa do koncovky, ale jeho kľučku úspešne prečítal Andrej Košarišťan.
     
    34:10
    Na opačnej strane klziska mal prácu brankár Kováč. Strelou švihom ho preveril Martin Kriška, ktorý získal pre hostí vhadzovanie.
     
    34:48
    Nové Zámky na chvíľu zovreli svojho súpera a Maroš Piatka oslobodil Liptákov iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Tréner hostí na to reagoval timeoutom.
     
    35:06
    Róbert Varga dostal výbornú prihrávku za obranu, už sa tlačil do zakončenia, ale v poslednej chvíli bol zastavený.
     
    35:40
    Hráči Liptovského Mikuláša sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Lukáš Paukovček však pokazil spätnú prihrávku.
     
    37:05
    Koba Jass prenikol do útočného pásma, prenechal puk rozbehnutému Štepánovi Novotnému, ale jeho strela z ľavého krídla smerovala na ochrannú sieť.
     
    37:43
    Štepán Novotný si vytvoril ďalšiu zaujímavú príležitosť. Český útočník využil nepozornosť súperovej defenzívy, dostal sa do tesnej blízkosti brány, ale Košarišťana neprekonal.
     
    38:32
    Andrej Košarišťan stratil svoju hokejku, niekto zo spoluhráčov mu požičal inú, a tak gólman hostí musí odolávať tlaku Nových Zámkov v improvizovanom výstroji.
     
    39:37
    Novozámčania sa držia v útočnom pásme, ale tam im viazne kombinácia. Nedokážu si presne prihrať, často špekulujú v zakončení a je to z ich strany dosť kŕčovité.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Súboj ôsmeho tímu s deviatym zatiaľ neprináša atraktívny hokej. V prostrednom dejstve boli o niečo aktívnejší domáci hokejisti, ale v koncovke sa trápia a po štyridsiatich minútach prehrávajú 0:1. Jediný gól stretnutia zaznamenal v 27. minúte Paukovček, ktorý zblízka presne dorážal.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Marek Uram sa dostával do samostatného nájazdu na brankára Kováča, ale v poslednej chvíli ho podrazil Arturs Salija, takže hlavný rozhodca naradil trestné strieľanie.
     
    40:15
    Marek Uram dobre zamiešal puk, položil si Kováča na ľadovú plochu, ale nedokázal vystreliť do odkrytej hornej časti brány.
     
    40:28
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia nemusia smútiť po nepremenenom trestnom strieľaní. O pár sekúnd neskôr vypálil od modrej čiary Marek Pacalej a puk dorazil do siete JAKUB LANGHAMMER. Asistencie: Maroš Piatka, Marek Pacalaj.
     
    40:50
    Domáci hokejisti mohli bleskovo znížiť. V dobrej príležitosti tesne pred Košarišťanom sa zjavil Varga, ale poslal puk iba do jeho lapačky.
     
    41:52
    Gabriel Spilar druhýkrát v zápase pokazil rozohrávku z vlastného obranného pásma. Jeho nepresná prihrávka znamenala icing.
     
    42:23
    Veľká príležitosť hostí. Strelu Radoslava Suchého tečoval tesne pred Kováčom Maroš Piatka a puk pravdepodobne skončil na žŕdke.
     
    43:15
    Konštrukcia brány zvonila aj na opačnej strane klziska. Nenápadné bekhendové zakončenie Špirka skončilo na hornej žŕdke.
     
    43:38
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia sa usadili v útočnom pásme a svoj pobyt pred Kováčom zužitkovali na tretí presný zásah. V blízkosti bránkoviska zostal stáť MATÚŠ SUKEĽ a pohodlne usmernil puk do siete. Asistencia: Martin Kriška.
     
    45:00
    Nové Zámky sú teraz vo veľmi nevýhodnej situácii. Inkasovali dva zlepené góly a prehrávajú už o tri góly, takže musia vsadiť všetko na jednu kartu.
     
    46:23
    Jakub Langhammer nabral rýchlosť na pravom krídle, vypálil príklepom, ale Kováč mal dobrý výhľad a bez problémov zasiahol.
     
    47:20
    Andrej Košarišťan si pripísal úspešný zákrok po nahodení Branislava Fábryho od modrej čiary. Brankár Liptákov sa približuje k shutoutu.
     
    48:32
    Arturs Salija sa nemohol pozerať na bezmocnosť svojich spoluhráčov. Preto zvolil individuálnu akciu, ktorú zakončil strelou na Košarišťana.
     
    49:15
    Michal Novák nahodil puk na bránu, tesne pred ňou predviedol nebezpečný teč Róbert Lantoši, ale Košarišťan úspešne zasiahol.
     
    50:00
    Marek Uram využil voľný priestor na pravom krídle, rozhodol sa vystreliť švihom, no Vladimír Kováč puk vytlačil do rohu klziska.
     
    51:06
    Arturs Salija mal dostatok času a priestoru na modrej čiare, prudko vystrelil príklepom, ale trafil iba spoluhráčovu korčuľu.
     
    52:20
    V ostatných minútach vidíme len minimum prerušení. Domácim však tento trend nevyhovuje, pretože strácajú čas na prípadné zníženie.
     
    52:58
    Liptovský Mikuláš sa oslobodil vyhodením puku cez všetky čiary, čo znamenalo zakázané uvoľnenie. Domáci mohli striedať.
     
    53:54
    Maris Jass prešiel od vlastnej brány po ľavom krídle až pred Košarišťana, potom našiel na opačnej strane voľného Vladimíra Škodu, ale jeho strelu z prvej zneškodnil gólman hostí.
     
    55:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledných päť minút. Domáci hokejisti držia puk na hokejkách, ale vo finálnej fáze sa veľmi trápia.
     
    55:28
    Liptovský Mikuláš dal gól! Kuriózny moment v Nových Zámkoch. Spilar prihrával spoza brány, puk sa odrazil priamo do Kováča a pohotový MAROŠ PIATKA ho prepasíroval do siete. Bez asistencie.
     
    56:12
    Aktuálny výsledok je pre Nové Zámky príliš krutý. Domáci hokejisti dnes určite neboli horší, ale doplatili na slabú koncovku.
     
    57:05
    Novozámockí priaznivci už stratili trpezlivosť a postupne opúšťajú tribúny. Vysoká prehra s predposledným tímom tabuľky nie je príliš lichotivá.
     
    57:43
    Milan Hruška sa pustil do Andreja Laca a chcel vyprovokovať bitku. Obaja hráči však zostali zakliesnení v zápasníckom chvate a neuštedrili si presné údery. Rozhodcovia udelili obom aktérom rovnaké tresty (2+2+10 minút)
     
    58:15
    Najproduktívnejší bek Nových Zámkov Arturs Salija dnes nezažíva najlepší duel. Napriek streleckej aktivite vážnejšie neohrozil Košarišťana.
     
    59:14
    Hokejisti Liptovského Mikuláša sa musia teraz brániť. Majú však motiváciu navyše, pretože Košarišťana delí od shutoutu len pár sekúnd.
     
    Koniec zápasu.
     
    Súboj tabuľkových susedov dopadol lepšie pre Liptovský Mikuláš. Domáce Nové Zámky boli v zápase aktívnejšie, ale ťažko sa dostávali do vyložených gólových šancí a doplatili na slabú efektivitu. Naopak, hostia vyťažili z minima maximum a prerušili sériu prehier. V drese Liptákov sa zapísali do streleckej listiny Paukovček, Langhammer, Matúš Sukeľ a Piatka. (18:30:54)

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 27. Paukovček (Rapáč), 41. Langhammer (Piatka, Pacalaj), 44. Sukeľ (Kriška), 56. Piatka


    HC MIKRON Nové Zámky: Kováč (Nagy) – M. Jass, Salija, M. Novák, Plášil, Šimek, Hruška, Trávniček, Štumpf – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Moňa, Špirko, Rajenko – R. Varga, Škoda, Lantoši – Fábry, Rehák. K. Jass.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Nádašdi, Luža, Tabaček, Moravčík, Nemec, Suchý, Nitriansky, Pacalaj – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Spilar, Langhammer, Piatka – B. Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Števuliak, Lištiak, Laco.

    Rozhodca: Fridrich, Kubuš – Kacej, Synek.