Česko – USA 3:2 (1:0 po s.n.) | OŠ z Ruska – Nórsko 6:1 (kon.) | Švédsko – Nemecko 3:4 (po pr.)
Kanada – Fínsko 1:0 (kon.)
koniec po predl.
Švédsko
3:4 (0:2, 0:0, 3:1 - 0:1)
Nemecko
Streda 21.02.2018, 13:10 • Kwandong Hockey Center • Olympijské Hry - muži • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejový turnaj v Pchjongčchangu prináša obrovské prekvapenie na úkor veľkého favorita zo Švédska! Nemecko po dvoch tretinách vyhrávalo o dva góly 2:0. V tretej tretine sa podarilo Švédsku síce znížiť na 1:2, ale hneď na to sa podarilo Nemecku zvýšiť svoj náskok na 3:1. Švédsko sa však nevzdalo a po výbornom výkone predsa len vyrovnalo na 3:3!

    Zápas tak putoval do predĺženia, v ktorého úvode sa dostal pred brankára PATRICK REIMER a rozhodol o famóznom postupe Nemecka do semifinále olympijského hokejového turnaja v Pchjongčchangu 2018!

    Nemecko sa teda stredne v semifinále s Kanadou a Česko s OŠR. Uvidíme teda, ako dopadnú tieto zápasy, ktoré sa budú hrať v piatok o 08:40, respektíve 13:10. Aj z týchto zápasov vám sprostredkujeme online textový prenos.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (15:38:25)
     
    Koniec zápasu.
    61:30 Patrick Reimer (GER) - 3:4
     
    61:30
    Nemecko dalo gól!
    Veľké prekvapenie je na svete! Nemecko získalo puk na svoje hokejky, PATRICK REIMER sa po úspešnej prihrávke fantasticky dostal až pred brankára Fastha a pretlačil puk za jeho chrbát, čím rozhodol o osude tohto zápase a postupujúcom do semifinále! Gól ešte muselo schváliť video, ale nebol dôvod Nemecku radosť zobrať.
    Asistencie: Yasin Ehliz, Daryl Boyle.
     
    61:13
    Švédsko sa už postupne usadilo v útočnom pásme, ale nemecký brankár zatiaľ nemusel čeliť ničomu vážnemu.
     
    60:48
    Zatiaľ sledujeme vyrovnaný priebeh hry, Švédi však veľmi agresívne napádajú a snažia sa získať puk na svoje hokejky.
     
    60:10
    Predĺženie sa už naplno rozbehlo, buly vyhralo Švédsko a presúva sa do svojho pásma.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine sme sa napokon dočkali vyrovnania zo strany Švédska. Síce sa podarilo Švédsku znížiť len na 1:2 a následne Nemecko zvýšilo svoje vedenie na 3:1, ale Švédsku predviedol famózny výkon v tretej tretine a napokon vyrovnalo na 3:3! Zápas tak presúva do predĺženia, ktoré sa odohrá 4 na 4 s časom 10 minút.

    Uvidíme teda, čo všetko nám ponúkne predĺženie, v ktorom zrejme budeme mať väčšiu výhodu Švédsko, ale nechajme sa teda prekvapiť!
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:06
    Momentálne sa hra v závere tretej tretiny prelieva zo strany na stranu, ale neprichádzajú žiadne zaujímavé situácia. Všetko tak nasvedčuje tomu, že zápas sa presunie do predĺženia.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:46
    Teraz sa pre zmenu dostalo do útočného pásma aj Nemecko, ale aj jeho súper sa úspešne ubránil a hra sa presúva do stredného pásma. Ak by sa predlžovalo, tak uvidíme formát 4 na 4 hraný na 10 minút.
     
    57:08
    Puk je za nemeckou bránkou, kde oň bojujú oba celky. Pomaly sa už blíži záver tretej tretiny, Švédsku sa podarilo stav vyrovnať, čo môže byť veľkým povzbudením.
     
    56:30
    Ale dlhšiu dobu neprišlo zakončenie na jednu či druhú bránku, zápas tak zatiaľ smeruje do predĺženia. Oba tímy však ešte majú k dispozícii pár minút, aby zápas rozhodli v riadnom hracom čase.
     
    55:51
    Nemecko vyváža puk do bezpečia, Švédsko už spoza svojej bránky zakladá ďalší útok, takže sa Nemecko vracia späť do svojho obranného pásma.
     
    55:06
    Švédsko sa teraz drží v útočnom pásme, opäť sa tak Nemecko nachádza pod veľkým tlakom. Švédi sa však teraz nemôžu dostať do zakončenia na nemeckú bránku.
     
    54:56
    Pred nemeckou bránkou sa do zakončenia dostal Stålberg, ale brankár Aus den Birken bol pozorný a hru prerušuje. Švédsko získava buly v útočnom pásme.
     
    54:08
    Puk teraz držia na svojich hokejkách reprezentanti Švédska, momentálne však kombinujú vo svojom pásme. Nemecko sa ale snaží o vysoké napádanie.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 47. Lander (Dahlin, Omark), 50. Hersley (Omark, Wikstrand), 52. Wikstrand (J. Lundqvist) – 14. Ehrhoff (Hager, Schütz), 15. Noebels (Kink), 49. Kahun (Mauer), 62. Reimer (Ehliz, Boyle)


    Švédsko: Fasth (Enroth) – Kronwall (A), Bertilsson, Hersley, E. Gustafsson (A), Wikstrand, Fransson, Dahlin – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – Norman.
    Nemecko: Aus den Birken (Pielmeier) – Boyle, Krupp, J. Müller, Y. Seidenberg, Hördler, M. Müller, Ehrhoff – Reimer, Hager, Schütz – Plachta, Goc, Wolf – Ehliz, Kahun, Noebels – Macek, Kink, Mauer – Fauser.

    Rozhodca: Mark Lemenin (AUT), Aleksi Rantala (FIN) – Miroslav Lhotsky (CZE), Nathan Vanoosten (CAN)