Lok. Moskva – Nice 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – Kodaň 1:0 (kon.) | D.Kyjev – AEK Atény 0:0 (kon.)
Zenit – Celtic 3:0 (kon.) | Lipsko – Neapol 0:2 (kon.) | Villarreal – Lyon 0:1 (kon.)
Plzeň – Partizan 2:0 (kon.) | Lazio – FCSB 5:1 (kon.) | Lisabon – Astana 3:3 (kon.)
Bergamo – Dortmund 1:1 (kon.) | Bilbao – S. Moskva 1:2 (kon.) | Salzburg – Sociedad 2:1 (kon.)
AC Miláno – Razgrad 1:0 (kon.) | Arsenal – Östersunds FK 1:2 (kon.) | Braga – Marseille 1:0 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
3:0 (2:0)
Celtic Glasgow
Štvrtok 22.02.2018, 19:00 • Petrovskij, Petrohrad • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Zenit Petrohrad napriek minulotýždňovej prehre postupuje do osemfinále Európskej ligy. Doma potvrdil fantastickú formu a Celtic porazil jasne 3:0. V prvom polčase načali škótskeho majstra Branislav Ivanović s Dalerom Kuzjajevom, no a v druhom dejstve uzavrel gólový účet duelu Alexandr Kokorin. Hostia boli málo nebezpeční a doplatili na početnú hráčku maródku. Chýbali góly Leigha Griffithsa a celkovo prejav Katolíkov nebol najlepší. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:59:42)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Tak ešte budeme vidieť predsa len jednu štandardnú situáciu. Alexandr Jerochin pri rohovej zástavke fauloval Moussu Dembelého, no aj prípadný gól by už nič nezmenil na postupe Zenitu Petrohrad.
     
    90+1
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu, keďže bol faulovaný Scott Brown. Brankár Andrej Lunev si už diriguje hráčov v šestnástke tak, aby sa škótsky majster nedostal do koncovky.
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu sa práve naplnil. Zenit Petrohrad delí od postupu do ďalšej fázy Európskej ligy už len 180 sekúnd. Navyše, drží loptu na svojich kopačkách a je na polke súpera.
     
    89
    Igor Smolnikov si teraz veľmi dobre postrážil Scotta Sinclaira. Ten sa dostal k lopte v pokutovom území, no nedokázal sa obtočiť okolo nedávno striedajúceho hráča ruského vicemajstra.
     
    88
    Hostia už nemajú veľa času na strelenie dvoch gólov. Zenit sa výborné bráni, v druhom polčase síce pustil súpera k trom strelám na bránu, no tie boli z úctivej vzdialenosti.
     
    87
    Posledné striedanie zápasu. Zaslúžený potlesk tribún si užíva strelec úvodného gólu Branislav Ivanović. Srbského obrancu na záverečné minúty nahradí Igor Smolnikov.
     
    86
    Scott Sinclair sa ocitol v postavení mimo hry. Aj tento moment dokumentuje trápenie Celticu v dnešnom zápase. Vyzerá to tak, že Katolíci doplatia na početnú maródku, keďže im dnes chýbajú Stuart Armstrong, Craig Gordon či Leigh Griffiths.
     
    85
    Jozo Šimunović sa teraz snažil podporiť útok svojho tímu. Zľava posielal strieľanú prihrávku do šestnástky, ale tá si našla len domáceho obrancu Emanuela Mammanu.
     
    84
    Roberto Mancini druhýkrát v dnešnom dueli strieda. Na lavičku náhradníkov smeruje Emiliano Rigoni, ktorému to dnes príliš nevyšlo. Na jeho miesto prichádza Sebastián Driussi.
     
    83
    Domácim futbalistom sa teraz dobre darí kúskovať hru. Tá je prerušená aj teraz, pretože na trávniku sa po tvrdšom súboji ocitol hosťujúci kapitán Scott Brown.
     
    82
    Kieran Tierney sa teraz nepríjemne zrazil s Domenicom Criscitom. O niečo horšie tento zákrok vyzeral z pohľadu talianskeho obrancu, ale napokon nebude potrebovať ošetrovanie.
     
    81
    Olivier Ntcham sa oblúčikom snažil poslať do šance Moussu Dembelého. Ten bol ale dobre bránený a keďže lopta opustila hrací priestor, bude nasledovať len odkop od brány.
     
    80
    Alexandr Kokorin je síce rýchly, ale na túto kolmú prihrávku za obranu nemohol dosiahnuť. Loptu chytá Dorus de Vries, no okamžite rozohráva ďalšiu akciu finalistu pohára UEFA z roku 2003.
     
    79
    Jeden z hráčov hostí teraz centroval z pravej strany, ale našiel len pozorného Andreja Luneva. Ten chytá loptu do svojich rukavíc a samozrejme sa snaží nazbierať aj niekoľko sekúnd.
     
    78
    Alexandr Jerochin sa po príchode na trávnik previnil útočným faulom. V súboji dvoch hráčov s číslom 21 bol nedovolene poslaný na trávnik francúzsky záložník Olivier Ntcham.
     
    77
    Zenit Petrohrad sa zatiaľ vynikajúco bráni a nič nenasvedčuje tomu, že by mal prísť o svoje komfortné vedenie. Celtic má síce územnú prevahu, no o tlaku nemožno byť ani reči.
     
    76
    Prvýkrát v zápase strieda aj Roberto Mancini. Na lavičku náhradníkov smeruje dnes málo výrazný Anton Zabolotnyj. Jeho miesto na záverečnú štvrťhodinu zaujme Alexandr Jerochin.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Ivanović, 27. Kuzjajev, 61. Kokorin

    Karty:   11. Kuzjajev (PET), 21. Paredes (PET) – 36. Eboué (CEL), 45+1. M. Dembele (CEL)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:13.
    Zenit Petrohrad: Lunev – Ivanović (87. Smolnikov), Mammana, Criscito (C), M. Mevlja – Kranevitter, Rigoni (84. Driussi), Paredes – Kuzjajev, Kokorin, A. Zabolotnyj (76. Jerochin).
    Náhradníci: Lodygin – Terentěv, Poloz, Driussi, Žirkov, Smolnikov, Jerochin.

    Celtic Glasgow: de Vries – Tierney, Ajer, Šimunović, Lustig – Ntcham, S. Brown (C) – Eboué (46. Rogic), C. McGregor (62. Sinclair), Forrest (71. Musonda) – M. Dembele.
    Náhradníci: Bain – Hendry, Sinclair, Rogic, Edouard, Miller, Musonda.

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz – Pau Cebrián Devís, Roberto del Palomar (ESP)
    15.02.2018
    Celtic - Zenit 1:0

    Góly: 78. C. McGregor

    Karty:   57. Ntcham (CEL), 73. Eboué (CEL), 83. S. Brown (CEL), 84. M. Dembele (CEL), 85. Lustig (CEL) – 36. Kuzjajev (PET), 64. Criscito (PET), 76. Smolnikov (PET), 83. Paredes (PET), 87. Kranevitter (PET)

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:14.