Nitra – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Zvolen 0:3 (kon.) | Trenčín – Detva 6:4 (kon.)
Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (po pr.) | B. Bystrica – Poprad 3:4 (kon.)
koniec
HK Nitra
2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
HC MIKRON Nové Zámky
Nedeľa 11.03.2018, 17:00 • ZŠ Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 54. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Raisova strela ihneď po buly. V tejto chvíli môžeme povedať, že Baroš vychytal postup Novým Zámkom do play-off.
     
    59:20
    Posledné sekundy oslabenia Nových Zámkov, puk poskakuje pred bránkoviskom! Snaha o dorážku, puk sa zastavil na korčuliach jedného z hráčov hostí!
     
    58:55
    Ani som si nevšimol kedy, ale domáci hrajú bez brankára!
     
    58:54
    Samuel Baroš s reflexom duelu, keď ukryl v lapačke puk po tvrdej, no najmä presnej rane Milama!
     
    57:24
    Najprv bol na trestnú lavicu poslaný Salija, rozhodcovia svoj verdikt včas opravili. Za nebezpečnú hru so dvihnutou hokejkou bude na lavici hanby tŕpnuť Maris Jass.
     
    51:35
    Spolupráca najlepšej útočnej formácie Nitry sa takmer skončila gólom, Paulovič ale nedokázal svoj blafák dotiahnuť do konca a puk mu odskočil z čepele.
     
    50:43
    Podrazenie Troya Milama. To je dôvod, prečo mieri Adam Zbořil na tresnú lavicu. Menší trest.
     
    45:40
    Paulovič mohol v oslabení vyrovnať, to by ale nesmel byť dôrazne atakovaný dvojicou obrancov. Zásah Husáka sa možno mohol aj odpískať.
     
    45:26
    Cody Bradley hral s vysokou hokejkou, keď po neúspešnom súboji si nepostrážil časť svojho výstroja. Zaslúžené dve minúty.
     
    40:55
    Výborná pozícia na dorážku, v ktorej sa nachádzal Tomáš Mikúš. Pohotový reflex Baroša, úspešný zákrok brankára Nových Zámkov.
     
    39:55
    Saulietis o minútu po góle mohol zvýšiť náskok Nových Zámkov, to by ale strela nad vyrážačku nesmela skončiť na pozornom Foltánovi!
     
    38:54
    HC Nové Zámky dali gól!
    Fantastická vzťahovačka v podaní KARLA PLÁŠILA. Obranca hostí oklamal svojho protvníka, čím sa dostal pred Foltána. Ten vyšiel trochu z bránkoviska, čo umožnilo Plášilovi vystreliť k ľavej žŕdke. Puk skončil až v sieti.
    Asistencia Vladimír Škoda.
     
    38:24
    Lantoši z ľavého krídla trafil časť výstroje Foltána, dokonca to mohla byť aj žŕdka!
     
    37:47
    HC Nové Zámky dali gól!
    Maris Jass sa dostal k puku vo vlastnom pásme a prihrávkou cez stredné pásmo našiel v tom útočnom RÓBERTA VARGU. Varga na nič nečakal a strelou švihom prekvapil všetkých, vrátane brankára Foltána!
    Asistencia Maris Jass.
     
    36:36
    Nitra dala gól!
    Celý atak začal presným prenesením hry Tibor Kutálek. Peter Ordzovenský si zastavil puk, dvihol hlavu a všimol si nepokrytého spoluhráča. Tým bol skúsený MAREK SLOVÁK, ktorý vycvičil Baroša, keď si ho najprv položil na zem a potom rutinérsky zavesil pod brvno.
    Asistencie Tibor Kutálek, Peter Ordzovenský.
     
    35:26
    Branislav Mezei napálil puk za bránu Baroša, ktorý z nej vyšiel aby ho odohral. To sa mu aj podarilo, avšak pri návrate ho smolne podrazil Tomáš Mikúš. Ten sa okamžite ospravedlňuje, to mu ale na trestnej lavici nepomôže.
     
    34:55
    Róbert Lantoši svojou šikovnosťou vybojoval presilovku pre Nitru. Branislav Fábry jemným háčikom dal dôvod hlavnému rozhodcovi na vylúčenie.
     
    33:20
    Adam Zbořil mohol napraviť svoje vylúčenie, no v nájazde na Foltána zlyhal! Skvelá práca Nováka v strednom pásme, Zbořil to mieril medzi lapačku a betón, trafil iba brankára Nitry!
     
    31:52
    Štěpán Novotný sa dostal až pred Foltána, pred ktorého sa natlačil a strelou na bližšiu žrď necháva zaznieť tyčku domácej bránky.
     
    28:04
    Nebezpečenstvo pred Barošom riešil nedovoleným zákrokom Michal Novák. Dve minúty za sekanie pre hráča Nových Zámkov.
     
    23:01
    Jakub Ručkay si v súboji pri mantineli pridržal súpera, za čo mieri na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    22:13
    Nitra dala gól!
    Corgoňom stačila na gól aj jediná presilovka. Po usadení sa v pásme prišla prihrávka od Pauloviča na Mezeia, ktorý ešte proposlal na veďla stojaceho MATÚŠA RAISA. Ten prepálil všetko, čo mu stálo v cester.
    Asistencie Branislav Mezei, Matej Paulovič.
     
    21:29
    Adam Zbořil bol až príliš aktívny za bránou súpera. Jeho hokejka sa zaplietla pomedzi nohy Ordzovenského. Prvé vylúčenie Nových Zámkov.
     
    19:57
    HC Nové Zámky dali gól!
    Dokonale využitie presilovej hry. Tri sekundy pred koncom sa do čistej príležitosti dostal KASPARS SAULIETIS. Šimun našiel Saulietisa pred bránou, strelca gólu nikto nekryl. Hosťujúci krídelník sa mohol spýtať Foltána, kam to chce, aby to nakoniec trafil nad vyrážačku pod brvno!
    Asistencie: Eduard Šimun, Karel Plášil.
     
    19:39
    Zbytočné odplácanie Branislava Mezeia po súboji za vlastnou bránkou. Súperovi vložil hokejku pomedzi nohy, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu. Trest znie jasne – dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    17:20
    Mikúš z veľkého uhla mieril pod hornú žŕdku, Baroš reflexívne vymrštil lapačku a puk v nej schoval.
     
    13:27
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mitch Versteeg – 2 min., hrubosť).
     
    10:40
    Rais si krásne zišiel medzi kruhy, kde ho našiel prihrávkou Paulovič. Strela švihom ale minula bránu, Baroš zostal len tak stáť!
     
    06:05
    Ale Kutálek mohol z ničoho nič otvoriť skóre. Veľmi pekná akcia, Kovacs naslepo našiel spoluhráča pred bránou, ten aj zakončoval z prvej, no proti bol Baroš!
     
    02:51
    Zmätok pred Foltánom obrancovia Nitry nedokázali vyriešiť k spokojnosti fanúšikov, hostia zostávajú v útočnom pásme.
     
    02:35
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Cody Bradley – 2 min., sekanie).

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 23. Rais (Mezei, Paulovič), 37. Slovák (Kutálek, Ordzovenský) – 20. Saulietis (Šimun, Plášil), 38. Varga (Jass), 39. Plášil (Škoda)


    HK Nitra: Foltán (Lawson) – Mezei, Rais, Ordzovenský, J.Milam, Versteeg, T.Milam, Pupák, Rýgl – Mikúš, Krištof, Paulovič – Kovacs, Slovák, Kutálek – Macík, J.Ručkay, H.Ručkay – Lantoši, Bradley, Csányi
    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš – Husák, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Salija, Šimek, Trávniček – Hřebejk, Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Vladimír Fridrich – Roman Výleta, Tomáš Gegáň