Nitra – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Zvolen 0:3 (kon.) | Trenčín – Detva 6:4 (kon.)
Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (po pr.) | B. Bystrica – Poprad 3:4 (kon.)
koniec
HC Košice
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HKM Zvolen
Nedeľa 11.03.2018, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 54. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (David Pacan – 2 min., hákovanie).
     
    48:00
    Zvolen dal gól!
    Zdá sa, že o víťazovi je už definitívne rozhodnuté. Možno poistný gól pridal po nenápadnom prieniku do útočnej tretiny MILAN KYTNÁR. Asistencie: Peter Šišovský, Michal Chovan.
     
    43:44
    Dobré zakončenie Šoltésa teraz MacIntre zrazil späť do hry. Zvolenská svätyňa následne opustila svoje miesto, rozhodcovia sa ale rozhodli neprerušiť a osadili ju počas hry.
     
    42:10
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Oscar Steén – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    41:55
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Nagy – 2 min., sekanie).
     
    40:51
    V úvodnej minúte veľká šanca pre Košice. MacIntre ešte nemal puk pred kontrolou, a tak sa snažil doklepnúť do siete. Kontakt s brankárom tam nebol, napriek tomu zakročil Ťavoda proti Pacanovi razantne. Aj takéto obrázky patria k hokeju.
     
    39:28
    Zvolen dal gól!
    Toto bolo veľmi rýchle. Košice teraz nebránili vôbec ideálne, a tak sa po puku zahnal Habal. Ten ale chýbal v bránkovisku, čo využil gólom do prázdnej bránky RASTISLAV ŠPIRKO. Druhý presný zásah pre tohto borca vo zvolenskom drese. Asistencie: Michal Chovan, Tim Coffman.
     
    39:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., faul kolenom).
     
    36:34
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Hričina – 2 min., hákovanie).
     
    35:55
    Zvolen dal gól!
    Štyri minúty a päť sekúnd pred koncom druhej tretiny sa Zvolen ujíma vedenia. Všetko sa začalo vyrazenou strelou Ďalogu, po ktorej sa ešte hostia dostali k puku zásluhou RASTISLAVA ŠPIRKA sa ujali vedenia. Asistencia: Matúš Matis.
     
    32:37
    Tak ani teraz to gól nebude! Martin Ďaloga dostal spoza bránky ideálny puk, po ktorom si chcel prehodiť Habala, avšak spolu s ním puk prepadol aj za košickú svätyňu.
     
    29:50
    Zvolen v tejto chvíli dokázal spáliť nemožné! Hostia sa z nenápadného protiútoku dostali do prečíslenia troch proti jednému, v ktorom ešte posielali finálnu prihrávka na pravú stranu. Síkelovi už stačilo len zakončiť, puk ale netrafil.
     
    26:24
    Obrovská šanca pre Košice! Po strele z ľavej strany nemal MacIntre puk celkom pod kontrolou, a tak sa domáci tlačili aj za dorážkou. Zvolenský gólman puk napokon priľahol na ľadovej ploche.
     
    22:26
    Strela Matúša Matisa sa na prvý pohľad mohla javiť ako propagačná, avšak v skutočnosti išlo o poriadne nepríjemný puk, ktorý musel Habal podržať a hru prerušiť. Po dlhšom čase sme videli väčšiu šancu.
     
    19:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Petr Kafka – 2 min., hákovanie).
     
    17:40
    Veľká šanca aj pre Košice. Na ľavom krídle prebral puk Hričina, ktorý to skúšal strelou bez prípravy. MacIntre sa dobre presúval, puk napokon skončil na zadnom mantineli.
     
    16:42
    Obrovská šanca Zvolena sa gólom nekončí! Po chybe Košíc na útočnej modrej čiare sa jeden z hostí vydal na samostatný únik, avšak Vladislava Habala neprekonal.
     
    08:40
    Ešte väčšiu šancu teraz spálil Zvolen. Habal bol už prakticky prekonaný, s košickým celkom ale teraz hralo šťastie. Puk totiž skončil na konštrukcii ich bránky.
     
    04:56
    Mohol ale inkasovať po prvej väčšej šanci Košíc. Spoza pravého kruhu teraz priletel nepríjemný puk na teč, ktorého trajektóriu ešte zmenil Suja. Nanešťastie pre Košice ale trafil len do mantinela.
     
    02:40
    Pred bránkou bol teraz veľmi aktávny Vrábeľ, ktorý si dokázal povytiahnuť MacIntreho, avšak v páde už lepšie nezakončoval. Puk napokon trafil do zvolenského gólmana.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 36. Špirko (Matis), 40. Špirko (Chovan, Coffman), 48. Kytnár (Šišovský, Chovan)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Šedivý, Čížek, Dudáš (A), Kessel, Pulli, Koch, Michalčin – Nagy (C), Pacan, Miklík – Jenčík, Hovorka (A), Kafka – Šoltés, Suja, Hričina – Vrábeľ, Hudák
    HKM Zvolen: MacIntre (Šimko) – Kováčik, Ťavoda, Ross, Ulrych, Hraško (A), Bokroš, Síkela, Zeleňák – Chovan (A), Kytnár (C), Šišovský – Obdržálek, Steen, Coffman – Ďaloga, Špirko, Matis – Kelemen, Fekiač, Török

    Rozhodca: Novák, Štefik – R. Gajan, Smrek