Žilina – Zvolen 2:6 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 1:3 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
1:3 (1:0, 0:2, 0:1) Stav série: 0:4
HK Nitra
Utorok 20.03.2018, 18:00 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Prvým semifinalistom hokejovej Tipsport ligy sa stáva víťaz základnej časti HK Nitra. Hokejisti Nových Zámkov po prvej tretine viedli, ale podobne ako včera nedotiahli duel do víťazného konca. Zlomová bola jednoznačne druhá tretina. V nej domáci nevyužili niekoľko obrovských gólových šancí, štyrikrát išli sami na bránu a naopak dvakrát inkasovali. V záverečnom dejstve si už Corgoni postup postrážili a definitívne spečatil ich postup gólom do prázdnej brány Tibor Kutálek. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:41:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Nitra dala gól!
    Je rozhodnuté! Nové zámky vsadili všetko na jednu kartu, ale po krátkom čase pri hre bez brankára inkasujú. TIBOR KUTÁLEK získal puk vo vlastnom obrannom pásme, prešiel s ním k červenej čiare a strelou švihom trafil opustenú domácu svätyňu. Asistencia: Jamie Milam.
     
    59:28
    Približne polminúta zostáva do konca tretej tretiny. Nové Zámky už hrajú so šiestimi hráčmi, keďže z trestnej lavice sa už vrátil Michal Novák a takisto na hráčsku lavicu odkorčuľoval Samuel Baroš.
     
    58:48
    Napätie sa stupňuje. Presne 72 sekúnd pred koncom sa do seba pustili Arturs Salija a Tomáš Mikúš. Obaja menovaní hráči dostávajú menší trest za hrubosť. Počet hráčov na ľade sa však nemení.
     
    58:31
    Nitrianski hokejisti kombinujú v útočnom pásme, ale do zakončenia sa príliš nehrnú. V tejto presilovke nepotrebujú skórovať a každou sekundou sa približujú bližšie k semifinálovým bránam.
     
    57:52
    Matúš Rais prudko vystrelil od modrej čiary. Samuel Baroš bol však pripravený, chytá puk do svojich chráničov, a tak sa bude vhadzovať v obrannom pásme domáceho mužstva.
     
    57:24
    Domáci tréner Miroslav Mach si berie oddychový čas. Nové Zámky to však budú mať už nesmierne ťažké, pretože takmer až do konca tretej tretiny budú hrať v početnom oslabení.
     
    57:24
    Pri avizovanom vylúčení Michala Nováka sa do samostatného nájazdu dostal Marek Slovák, no namieril len do betónov Samuela Baroša. Každopádne, hostia budú mať k dispozícii presilovú hru za sekanie domáceho obrancu.
     
    56:42
    Domáci hokejisti sa držali síce pomerne dlho v útočnom pásme, ale do žiadneho nebezpečného zakončenia sa nedostali. Nitrania sa bráni zatiaľ bez väčších problémov a smerujú do semifinále play off.
     
    55:54
    Mitch Versteeg chyboval v rozohrávke a Kaspars Saulietis mal veľkú šancu na vyrovnanie. Švihom vystrelil spoza Jamieho Milama, ale trafil len hornú konštrukciu brány Nathana Lawsona.
     
    55:38
    Po poslednej reklamnej prestávke sa Nové Zámky usadili v útočnom pásme, no súboj druhých formácii sa odohrával v rohu klziska. Napokon patovú situáciu rozlúskol až hvizd hlavného rozhodcu, ktorú hru vykazuje do stredného pásma.
     
    55:03
    Záverečnú päťminútovku riadneho hracieho času začal úspešným zákrokom Nathan Lawson. Nitriansky brankár mal však výrazne uľahčenú pozíciu, pretože strela prišla ešte zo stredného pásma.
     
    54:28
    Toto domácim hokejistom rozhodne na nálade nepridá. Na ich strane sa píska ďalšie zakázané uvoľnenie, a tak sa bude vhadzovať v nitrianskej útočnej tretine.
     
    53:51
    Nitrania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Akciu zakončil strelou z ľavej strany Henrich Ručkay, ale puk nasmeroval len do lapačky dnes výborného Samuela Baroša.
     
    53:20
    Po zakázanom uvoľnení hostí a následnom vyhranom vhadzovaní sa dostal k puku Maris Jass. Okamžite ho od modrej čiary posielal na bránu Nathana Lawsona, ale napokon ju tesne minul.
     
    52:37
    Na druhej strane zakončoval strelou spoza obrancu Marek Slovák. Dnes však tento útočník Nitry nemá dobre nastavené mieridlá, pretože opäť minul bránu domáceho mužstva.
     
    52:16
    Róberta Varga zahodil v dnešnom zápase už tretiu gólovú šancu. Teraz postupoval z ľavej strany sám na bránu súpera, ale strelou švihom trafil len pripraveného Nathana Lawsona.
     
    51:42
    Michal Krištof šikovnou prihrávkou našiel pred bránou osamoteného Henricha Ručkaya. Do zakončenia sa napokon dostal Matej Paulovič, ale za dobrú defenzívnu prácu musíme pochváliť Branislava Fábryho.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 13. Šimun (Zbořil, Saulietis) – 34. Kovacs (Šiška, Bradley), 38. Paulovič (Mezei, Krištof), 60. Kutálek (Milam)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, M. Novák, Plášil, Salija, Jass, Šimek, Trávniček, Rehák – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.
    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl, Pupák – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, Kutálek, Macík – Šiška, Bradley, Kovacs.

    Rozhodca: Peter Stano, Miroslav Štefik – Lukáš Kacej, Šimon Synek – Jozef Vrábel
    Nové Zámky 0 4 Nitra
    #1 Štvrtok 15.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 8:1
    #2 Piatok 16.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 4:1
    #3 Pondelok 19.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 4:5 koniec po predl.
    #4 Utorok 20.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 1:3