Švédsko – J. Kórea 1:0 (kon.) | Belgicko – Panama 3:0 (kon.) | Tunisko – Anglicko 1:2 (kon.)
koniec
Belgicko
3:0 (0:0)
Panama
Pondelok 18.06.2018, 17:00 • Olympijský štadión Fišt (Soči) • Majstrovstvá sveta • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Červení diabli z Belgicka vstúpili do majstrovstiev sveta v Rusku víťazom 3:0 nad nováčikom z Panamy. Nepredviedli však oslnivý výkon, najmä v prvom dejstve sa trápili. Skórovať sa im podarilo až po prestávke, keď vytiahol z klobúka kúzelný volej Dries Mertens. Víťazstvo favorita potvrdil dvomi presnými zásahmi kanonier Romelu Lukaku. Panama sa rozhodne nemá začo hanbiť, predviedla kvalitný a bojovný defenzívny výkon. (18:56:36)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Panama dohrala svoje úvodné vystúpenie na scéne majstrovstiev sveta v útoku. Eric Davies ešte poslal jeden center do pokutového územia Belgicka, ale zakončenie na bránu Courtoisa neprišlo.
     
    90+3
    Hazard naštartoval pasom Lukakua, ktorý sa cez dvojicu brániacich protihráčov nepresadil. Coopera trápia kŕče, hra je prerušená.
     
    90+2
    Novic na trávniku Nacer Chadli skúšal niečo vymyslieť v pokutovom území, lenže loptu si predkopol až príliš ďaleko od nohy a už nestačil zakončiť.
     
    90
    Zápas sa predĺži o štyri nadstavené minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Axel Witsel, prichádza Nacer Chadli.
     
    89
    Panama po faule De Bruyneho zahrávala priamy kop. Ofenzívnu štandardnú premenil na prudkú strelu po zemi stopér Fidel Escobar. Thibaut Courtois bol na mieste a s jeho projektilom si poradil.
     
    88
    Pravá noha Kevina De Bruyneho bola príliš vysoko a belgický stredopoliar zasiahol kopačkou Tejadu. Za tento zákrok musel dostať žltú kartu.
     
    88
    Tejada predviedol sympatické snaženie, ale loptu už nedokázal zastaviť v ceste za postrannú čiaru.
     
    86
    Duel sa už v podstate len dohráva. Vzrušenie pred svätyňou Courtoisa zahatal ofsajdový verdikt arbitrov.
     
    85
    Hazardovi nevyšla prihrávka pred hranicou pokutového územia. Nepresnosť pri rozohrávke následne predviedol i Eric Davis.
     
    83
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Dries Mertens, prichádza Thorgan Hazard.
     
    83
    Priamy kop rozohral Eden Hazard, ktorý napodobnil Kevina De Bruyneho, keď tiež poslal loptu len do panamského múru.
     
    82
    Po nedovolenom zákroku Panamčanov má Belgicko k dispozícii priamy kop z výbornej parkety. Loptu si na zakončenie pripravujú Eden Hazard a Dries Mertens.
     
    81
    Belgicko má ešte k dispozícii dve striedania.
     
    80
    Toto sa hviezde anglickej Chelsea nestáva často. Eden Hazard znovu vyšiel z osobného súboja ako porazený, keď sa mu nepodarilo vyzrieť na pravého beka Panamy Michaela Murilla.
     
    79
    Panama s náznakom príležitosti na skorigovanie nepriaznivého stavu. Eric Davis poslal z ľavej strany kvalitný center do stredu šestnástky, tam však loptu nedokázal zasiahnuť striedajúci Tejada.
     
    78
    Eden Hazard to dvakrát za sebou skúšal individuálne, ale v oboch prípadoch stroskotal na panamskej defenzíve.

    Michal Bakoš

    Góly: 47. D. Mertens, 69. R. Lukaku, 75. R. Lukaku

    Karty:   14. Meunier (BEL), 59. Vertonghen (BEL), 88. De Bruyne (BEL) – 18. Davis (PNM), 45+2. Bárcenas (PNM), 49. Cooper (PNM), 51. Murillo (PNM), 57. Godoy (PNM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:18.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (90. Chadli), Ferreira-Carrasco (74. M. Dembélé) – D. Mertens (83. T. Hazard), R. Lukaku, E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Dendoncker, Kompany, Vermaelen, M. Dembélé, Fellaini, T. Hazard, Chadli, Tielemans, Batshuayi, Januzaj.

    Panama: Penedo – Murillo, Torres (C), Escobar, Davis – Bárcenas (63. G. Torres), Cooper, G. Gómez, Godoy, Rodríguez (63. Díaz) – Pérez (74. Tejada).
    Náhradníci: Calderón, Á. Rodríguez – Baloy, Cummings, Machado, Ovalle, Ávila, Pimentel, Abdiel Arroyo, Díaz, Tejada, G. Torres.

    Rozhodca: Janny Sikazwe (ZAM) – Jerson Dos Santos (ANG), Zakhele Siwela (RSA)